Jump to content

Blocul R6 din Micro 21, ameninţat de o surpare


dcp100168

Recommended Posts

Blocul R6 din Micro 21, ameninţat de o surpare

În scurt timp, Galaţiul s-ar putea confrunta cu o altă tasare, după modelul celei de pe strada Stadionului, din faţa Liceului cu Program Sportiv. După ce o conductă de alimentare cu apă s-a spart, în luna februarie a anului trecut, în faţa blocului R6, din Micro 21, bloc aferent parcului Selgros, solul din faţa imobilului a început să se taseze pe zi ce trece.

Potrivit domnului Paul Arion, locatar al blocului în cauză, la început a apărut o surpare minoră, în schimb aceasta prinde proporţii. "Surparea ameninţă cele două scări ale blocului R6, iar apa din precipitaţii se scurge toată în subsolurile celor două scări", ne-a sesizat domnul Arion.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de proprietari de care ţine blocul R6, Dumitru Sfetcu, ţeava spartă a fost reparată imediat de către Apă Canal, dar la o săptămână de la accident a fost făcută o sesizare şi la Primăria Galaţi, pentru a veni să scoată pământul umed şi să repare tasarea cauzată de către infiltraţiile de apă. Sesizarea s-ar fi pierdut, potrivit acestuia, motiv pentru care, în luna decembrie a anului trecut, a fost făcută o altă sesizare, semnată de către toţi locatarii celor două scări afectate de la blocul R6. Din decembrie până acum, nimeni nu le-a dat niciun răspuns.

"Toată treaba este cauzată de o ţeavă care s-a spart. S-a văzut la faţa locului, ţeava de alimentare cu apă care vine de la Barboşi. Cei de la Apă Canal au venit şi au reparat imediat ce am sesizat. Însă, din cauza umezelii din pământ ,tasarea continuă", spune preşedintele asociaţiei.

Primăria intervine "pe etape"

Deşi nu le-a oferit niciun răspuns locatarilor, Primăria cunoaşte situaţia de la blocul R6, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Emanuela Turcu, iar intervenţia se face pe etape. "S-a intervenit anul trecut, pentru stoparea pierderilor de apă din reţele. Anul acesta, în scurt timp, se va interveni provizoriu pentru umplerea cavernei, urmând ca intervenţia definitivă să se facă după finalizarea studiului pe care l-am comandat pentru determinarea evoluţiei solului şi a infrastructurii", ne-a transmis purtătorul de cuvânt.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

În Micro 21, se repară tasarea care pune în pericol două scări de bloc

Tasarea care pune în pericol două scări de bloc din Micro 21 este, în sfârşit, în proces de reparaţie. Ieri, 11 august, Serviciul Public Ecosal s-a apucat să repare terenul din zona blocului R6, care se tasează de câteva luni.

La începutul lunii martie, semnalam, în ziarul nostru, că locatarii blocului R6 sunt îngrijoraţi de modul în care evoluează pământul din faţa blocului lor, situat chiar în buza parcului Selgros. Potrivit unuia dintre locatari, Paul Arion, la început a apărut o tasare minoră, care a prins proporţii de-a lungul timpului. "Surparea ameninţă cele două scări ale blocului R6, iar toată apa din precipitaţii se scurge în subsolurile celor două scări. Din câte am înţeles, canalizările sunt pline cu apă şi ar trebui să vină şi cei de la Apă Canal să investigheze. Sunt canalizările care deservesc blocul. În iarnă a mai fost o problemă, pentru că Ecosal depozita zăpadă exact în perimetrul tasat, deşi le-am spus să nu o facă", ne-a spus Paul Arion.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ecosal, Toma Dumitrescu, în zonă există un canivou cu mai multe reţele (apă caldă, apă rece, canalizare), iar miercuri dimineaţă, 12 august, urmează să aibă loc o întâlnire cu toţi factorii implicaţi, pentru o serie de investigaţii. "Mai întâi, trebuie să vedem care este cauza tasării, pentru a stabili paşii de urmat. Este posibil să fie infiltraţii, pierderi", ne-a explicat acesta.

Marţi, 11 august, în jurul orei 13.00, purtătoarea de cuvânt a Apă Canal, Cornelia Arnăutu, nu ştia de vreo problemă ce ţine de societate. "Noi, ca instituţie, nu avem probleme acolo. Este posibil, dacă există probleme, să ţină de racordurile asociaţiei de proprietari, care preia apa de la bloc până la colector", ne-a spus purtătoarea de cuvânt.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

La blocul R6, din Micro 21, apa de ploaie - vinovată de tasarea terenului

Tasarea din Micro 21, de lângă blocul R6, a fost cauzată, cel mai probabil, de infiltraţiile apei de ploaie şi/sau zăpadă, potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu. Concluzia a fost trasă de către reprezentanţii societăţii, după ce aceştia au fost la faţa locului, miercuri dimineaţă, 12 august, alături de reprezentanţi ai Primăriei, Ecosal şi Asociaţiei de proprietari de care ţine blocul R6.

"Aşa cum am bănuit, reţelele noastre sunt intacte. Dimineaţă, am scos apa de acolo, pentru a putea identifica de unde provine. Racordul care preia apa de la bloc până la colector este fisurat, dar excludem varianta ca fisura să aibă legătură cu tasarea. Din câte am înţeles, în zonă este depozitată anual zăpada. Astfel, greutatea zăpezii şi posibilitatea ca apa provenită în urma topirii zăpezii să se fi infiltrat de-a lungul timpului au provocat tasarea. Cei de la Ecosal au rămas pentru a aduce terenul la nivel, iar Asociaţia de proprietari va trebui să rezolve problema fisurii. Tubul racordului este destul de larg şi vor putea să-l repare şi după ce este nivelat terenul", ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.