Jump to content

Investiţie de peste 7 milioane de euro la Furnalul 5


dcp100168

Recommended Posts

Investiţie de peste 7 milioane de euro la Furnalul 5

ArcelorMittal Galaţi a investit peste 7 milioane de euro pentru modernizarea completă a unui set de turbosuflante, în vederea reducerii consumului de energie la Furnalul 5. Turbosuflantele asigură injectarea de aer rece în furnale şi sunt esenţiale în procesul tehnologic. În urma acestei investiţii, compania a redus la jumătate consumul de abur al turbosuflantelor, se arată într-un comunicat de presă remis de ArcelorMittal Galaţi.

„Derulăm un program amplu de creştere a eficienţei energetice pentru Compania noastră, iar actuala investiţie face parte din acest program, permiţându-ne să eficientizăm imediat, cu efect pe termen lung, consumul de energie. Obiectivul nostru este să îmbunătăţim performanţa operaţiunilor noastre, astfel încât să ne putem adapta la cerinţele clienţilor noştri şi – de asemenea – la realităţile pieţei. Vom continua să investim pentru implementarea tehnologiilor moderne, care sprijină utilizarea mai eficientă şi mai productivă a proceselor noastre de producţie”, a declarat Bruno Ribo, director general al combinatului siderurgic gălăţean.

„În urma investiţiei, cele două turbosuflante sunt mai eficiente, mai flexibile, mai fiabile şi pot fi operate în funcţie de nivelul de producţie. Setul de turbosuflante consumă acum doar 32-40 de tone de abur pe oră, faţă de 70 de tone înainte de modernizare. Datorită consumului eficient de abur, Compania poate, acum, să producă o cantitate de energie pe care o poate utiliza în procesul de producţie. De asemenea, a fost implementat un nivel ridicat de automatizare, axat pe creşterea eficienţei operaţiunilor.

ArcelorMittal Galaţi a pus în funcţiune cele două turbosuflante după reproiectarea rotoarelor şi a diafragmelor celor două compresoare şi turbine, revitalizarea tuturor circuitelor tehnologice, de control, reglare şi comandă. Noul sistem de ultimă generaţie permite celor două unităţi să fie operate, monitorizate şi controlate în mod automat”, se precizează în comunicat.

Investiţia face parte din Proiectul „Energize”, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15% în următorii 5 ani în combinatul din Galaţi, implicând toate aspectele unei afaceri, de la operaţiuni la mentenanţă, investiţii şi achiziţie.

„În ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galaţi a investit aproximativ 800 de milioane de euro pentru modernizări tehnologice, ale echipamentelor de producţie şi înlocuirea utilajelor uzate. Aceste investiţii au condus la eficientizarea lanţului de producţie”, se mai arată în comunicatul de presă.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.