Jump to content

Târg de consultanţă pentru gimnazii şi licee, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Târg de consultanţă pentru gimnazii şi licee, la Galaţi

World Education Fair, singurul târg de consultanță educațională din România dedicat învățământului liceal și gimnazial de top și taberelor de limbi străine din străinătate, are loc pe 17 martie la Hotel Mercur din Galați, între orele 11 – 16.

Părinții cu copii între 7 și 18 ani sunt invitați la World Education Fair pentru a afla care sunt posibilitățile pentru ca aceștia să meargă în tabere internaționale de iarnă, primăvară și vară pentru a exersa limbi străine cu vorbitori nativi, afla care sunt posibilitățile să devină elevi la școli și licee din străinătate sau să se pregătească pentru admiterea la universități din afară.

Programul târgului și detaliile despre participanți sunt disponibile pe site-ul evenimentului, participarea la World Education Fair fiind gratuită. Înscrierile se pot face și online, la adresa www.worldeducation.ro. Pentru informații: Andreea Magraon, Brand Communication Manager, tel: 0720. 795 076, email: andreea.magraon@trustcomm.ro

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

World Education Fair, la Galaţi

La Galaţi s-a desfăşurat World Education Fair, singurul târg de consultanță educațională din România.

În cadrul acestui eveniment, părinții cu copii între 7 și 18 ani au putut afla care sunt posibilitățile pentru ca aceștia să meargă în tabere internaționale de iarnă, primăvară și vară, pentru a exersa limbi străine cu vorbitori nativi și care sunt posibilitățile să devină elevi la școli și licee din străinătate sau să se pregătească pentru admiterea la universități din afară. Târgul educaţional este organizat de Integraledu, o firmă de consultanţă spentru studii în străinătate, care a mai prezentat această ofertă, sub formă de târguri, în Bucureşti şi Constanţa.

În total, oferta se referă la circa 100 de unităţi de învăţământ din Europa şi Canada. Pentru participarea într-o tabără şcolară (care durează în jur de două săptămâni), preţurile pleacă de la 1.300-1.400 de lire sterline şi pot ajunge la 1.800-2.000 de lire.  Cât priveşte  taxele anuale de şcolarizare în străinătate, preţurile variază între 15.000 și 35.000 de lire sterline pentru școlile britanice și între 19.000 și 35.000 de euro pentru restul țărilor din Europa (Olanda, Austria - 30.000 de euro, Portugalia - 28.000 de euro). Taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveția - între 70.000-75.000 CHF, în timp ce taxa de şcolarizare din Canada este de aproximativ 55.000 de dolari canadieni.  Funcţie de rezultatele şcolare, unităţile de învăţământ din străinătate pot oferi burse de studio care constau în reduceri de la 10 pân la maxim 50% din taxa de şcolarizare.

romania-actualitati.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Elevii sclipitori pleacă la studii în străinătate. Părinţii fac sacrificii financiare, dar spun că merită!

“Mi-ar plăcea să urmez liceul în Marea Britanie, pentru că sunt de părere că studiile efectuate în străinătate mă vor ajuta mai mult să devin o persoană bine pregătită şi educată”- aşa sună viitorul pentru Maria, o fetiţă de doar 11 ani, care a venit cu mama sa la World Education Fair, singurul târg de consultanță educațională din România, dedicat învățământului liceal și gimnazial de top și taberelor de limbi străine din străinătate.

În total, târgul educaţional care s-a desfăşlurat la Galaţi, a cuprins oferta a circa 100 de unităţi de învăţământ din Europa şi Canada. Timp de câteva ore, părinţii cu copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au putut afla care sunt posibilitățile pentru ca aceștia să meargă în tabere internaționale de iarnă, primăvară și vară, pentru a exersa limbi străine cu vorbitori nativi și care sunt posibilitățile să devină elevi la școli și licee din străinătate sau să se pregătească pentru admiterea la universități din afară.

Târgul educaţional a fost organizat de Integraledu, o firmă de consultanţă spentru studii în străinătate, care a mai prezentat această ofertă, sub formă de târguri, în Bucureşti şi Constanţa.

“Între şcolile din străinătate şi cele din România sunt foarte multe diferenţe. M-aş referi doar la cele mai importante: de pildă, în şcolile din Marea Britanie, elevii pot alege cu ce diplomă de bacalaureat pot termina liceul, iar pe durata ultimilor doi ani de studiu, elevii îşi aleg patru materii aflate în strânsă legătură cu specializarea din universitate, aşa că atunci când ajung la universitate au deja nivelul corespunzător de pregătire… Apoi vorbim de numărul mic de elevi într-o clasă, de 2-6-8 până la maxim10 copii, deci abordarea profesorilor este foarte interactivă, nimeni nu se ascunde după un alt coleg pentru că n-a învăţat… În plus, se păstrează echilibru între teorie şi practică, se axează nu pe memorizare, ca la noi, ci pe înţelegerea logică. Chiar dacă elevul dă răspunsul corect, dacă nu-l argumentează, nu ia punct. Apoi, sunt facilităţi foarte bine conturate, copilul are parte de o dezvoltare completă academică, sportivă, artistică, poate încerca din şcoală diverse activităţi, în diverse  domenii, astfel încât la 16 ani să ştie în ce domeniu vrea să se specializeze”, spune Teodora Răducanu, consultant al firmei care a organizat târgul educaţional.

“Deja am ales o ofertă, este exact ceea ce căutam. Fiul meu va învăţa în Marea Britanie, pentru că aici face multe discipline, cam 17, din care nici jumătate nu îi vor folosi mai departe. În loc să se concentreze pe ceea ce îşi doreşte să studieze, este nevoit să depună efort egal pentru toate materiile… iar ziua nu are decât 24 de ore. În România, nu profesorii sunt de vină, ei sunt foarte buni, dar… nu au cum să facă performanţă. Când ai o clasă cu 40 de elevi, cum te poţi dedica fiecăruia în parte? Pe când în străinătate ai clase cu maxim zece elevi… este matematică pură”, a spus Maria Racoviţă, mama unui tânăr licean, aflat în clasa a X-a, olimpic la matematică, biologie şi fizică.

Totuşi, a studia în străinătate nu este ieftin, căci vorbim de licee private. Potrivit organizatorilor, numai pentru participarea într-o tabără şcolară (care durează în jur de două săptămâni), preţurile pleacă de la 1.300-1.400 de lire sterline şi pot ajunge la 1.800-2.000 de lire. Cât priveşte taxele anuale de şcolarizare în străinătate, preţurile variază între 15.000 și 35.000 de lire sterline pentru școlile britanice și între 19.000 și 35.000 de euro pentru restul țărilor din Europa (Olanda, Austria - 30.000 de euro, Portugalia - 28.000 de euro). Taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveția - între 70.000-75.000 CHF, în timp ce taxa de şcolarizare din Canada este de aproximativ 55.000 de dolari canadieni. Funcţie de rezultatele şcolare, unităţile de învăţământ din străinătate pot oferi burse de studiu care constau în reduceri de la 10 până la maxim 50% din taxa de şcolarizare, dar cheltuielile cu masa şi cazarea rămân să fie plătite integral de familia elevului. Dar chiar şi în aceste condiţii, părinţii elevilor interesaţi să înveţe în străinătate spun că merită efortul financiar pe care îl vor face. “Ştiam că este scump, ne-am pregătit pentru asta şi a-l trimite pe băiat la studii, în Marea Britanie, nu va fi un sacrificiu financiar, am strâns demult bani pentru acest lucru. Mai am un băiat şi la fel şi el va merge să studieze în străinătate”, a spus Maria Racoviţă. “O să ne împrumutăm, o să muncim şi ne vom descurca, fata este foarte bună la învăţătură, aşa că merită să facem sacrificii”, a spus şi părintele unei adolescente din Chişinău, care învaţă la un liceu din Iaşi şi care a venit la târgul de la Galaţi, pentru a găsi o ofertă de studiu în Elveţia.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.