Jump to content

Lemacons, Vega '93 şi Arcada lucrează la autostrada Transilvania


dcp100168

Recommended Posts

Lemacons, Vega '93 şi Arcada lucrează la autostrada Transilvania

Potrivit CNADR, primul lot din lucrarea de realizare a autostrăzii Braşov-Tg. Mureş-Cluj-Oradea a fost câştigat de nimeni alta decât de asocierea de firme gălăţene Lemacons & Vega 93 & Arcada. Potrivit CNADR, asocierea celor trei fime din Galaţi va realiza lucrări pentru lotul 1, respectiv Tg. Mureş-Ungheni + drumul de legătură. În total, contractul pe care l-a câştigat asocierea firmelor gălăţene se ridică la 179.787.916,93 lei fără TVA. Potrivit aceleiaşi surse, lungimea totală pe care o vor construi drumarii gălăţeni este de 9,2 km, din care 4,7 km reprezintă drumul de legătură. Groso modo, înseamnă că asocierea celor trei firme din Galaţi va primi aproximativ 180 de milioane de lei pentru realizarea a circa 14 km, ceea ce înseamnă 12,8 milioane de lei (2,8 milioane de euro) pe fiecare kilometru de autostradă executat.

Lucrările se vor desfăşura pe parcursul unui an şi vor fi în garanţie timp de patru ani (durata întregului contract fiind de 60 de luni - 12 luni, execuţia şi 48 de luni, garanţia)! Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 85%  din Fonduri de Coeziune şi 15% de la bugetul de stat.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Contractul de construire a 10 kilometri de autostradă lângă Tg. Mureș a fost reziliat

Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a reziliat contractul de construire semnat cu trei firme din Galați pentru realizarea a 10 kilometri din autostrada Transilvania, lot I Tg.Mureș-Ogra, în urma faptului că timp de un an nu a expropriat terenurile necesare. Anunțul rezilierii a fost făcut luni de către șeful CNADNR, Călin Homor, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

”Pe Câmpia Turzii - Târgu Mureș avem patru constructori, însă un lot, din păcate, s-a reziliat. Noi am încercat să-l resuscităm, dar nu am găsit înțelegere. Va fi relicitat”, a spus Homor. În urmă cu o săptămână tot el afirma că cei trei constructori ar dori rezilierea, deoarece CNADNR nu a dat până la acel moment ordinul de începere a lucrărilor. ”Ordinul de începere este o etapă imediat ulterioară, dar care nu se poate da fără autorizația de construire", spunea Homor.

Totul pare a fi un cerc vicios. La rândul ei, autorizația de construire nu poate fi dată fără dovada deținerii terenurilor necesare. În luna martie CNADNR informa că activitățile de expropriere sunt îngreunate de ”lipsa documentelor de proprietate și identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii (lipsa planuri parcelare, suprapuneri de proprietari pe aceleași terenuri, etc.)”. Speranțele companiei erau că exproprierile vor putea fi făcute până la sfârșitul lunii martie.

Unul dintre motivele rezilierii poate fi și prețul extrem de mic licitat de cele trei firme constructoare, toate din Galați, lipsite de experiență în realizarea de autostrăzi. Pentru 4,5 kilometri de autostradă și 4,7 drum legătură, firmele Lemacons, Vega și Arcada au cerut doar 179 milioane lei, adică 4,4 milioane euro pe kilometri, în condițiile în care asocierea Strabag - Straco a cerut pentru lotul alăturat, lung tot de 10 kilometro, suma de 5,6 milioane euro pe kilometru.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Lotul abandonat de gălăţeni ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017

  • Lotul Târgu Mureş - Ungheni din Autostrada Transilvania ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017, după ce foştii constructori gălăţeni au reziliat în această primăvară contractul cu CNADNR.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va relicita contractul pentru lotul Târgu Mureş - Ungheni din autostrada Transilvania. Asta după ce foştii constructori gălăţeni ai lotului au renunţat la proiect în primăvară, invocând faptul că CNADNR nu le-a emis timp de un an ordinul de începere a lucrărilor. "În data de 22 martie 2016 Antreprenorul Asocierea SC Lemacons SRL - SC Vega 93 SRL - SC Arcada Company SA a transmis o Înştiinţare de reziliere în conformitate cu prevederile sub-clauzei 16.2 [Rezilierea Contractului de către Antreprenor], invocând încălcarea de către Beneficiar a prevederilor contractuale prin neemiterea Datei de Începere a Lucrărilor în termenul de 365 zile stipulat în contract", au spus oficiali din Ministerul Transporturilor. Ulterior, în data de 5 aprilie 2016, asocierea de firme din Galaţi a transmis o adresa prin care comunicau rezilierea contractului de execuţie lucrări.

"În prezent CNADNR SA întreprinde demersurile necesare în vederea relicitării contractului de execuţiei lucrări. Estimăm semnarea contractului de lucrări în trimestrul I al anului 2017", au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Potrivit informaţiilor publicate pe un forum de specialitate, contractul va fi relicitat la o valoare estimată de 287,73 milioane de lei.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.