Jump to content

Gălăţeancă în război cu statul, din cauza unui funcţionar


Recommended Posts

Gălăţeancă în război cu statul, din cauza unui funcţionar

Statul somează o femeie din Galaţi să returneze peste 16.000 de lei, sumă încasată drept pensie de urmaş mai mult timp decât ar fi trebuit. Totul s-a întâmplat însă dintr-o eroare a unui funcţionar, care a întocmit greşit dosarul. Femeia ar fi trebuit să primească pensia doar patru ani, însă angajatul Casei de Pensii i-a acordat, fără să-şi dea seama, acest drept pe termen nelimitat.

Suma pe care Casa de Pensii Galaţi o cere femeii este de aproape 16.400 de lei. Reprezintă pensia de urmaş încasată timp de trei ani, în perioada din perioada 2011-2014. Banii au fost viraţi din eroarea unui funcţionar, iar greșeala este recunoscută chiar şi de şefii Casei de Pensii. „Acea decizie este eronată. Prin verificările care s-au făcut la nivelul Casei de Pensii, este un proces amplu, nu numai la Casa de Pensii Galaţi, în cazul dumneaei nu sunt îndeplinite condiţiile legale de acordarea pensiei”, a spus Nicu Zburlea, purtător de cuvânt Casa de Pensii Galaţi.

„Am depus acolo o cerere în care solicitam scutirea plăţii. Mi s-a spus că nu mă încadrez, că nu mai eram în plată la 1 octombrie. Motiv pentru care trebuie să dau banii înapoi şi n-am, n-am de unde să dau”, a spus Gabriela Panait. Cei de la Casa de Pensii sunt hotărâţi totuşi să recupereze banii. Ei susţin că femeia nu beneficiază de prevederile legii amnistiei fiscale, care a intrat în vigoare la patru luni, după ce autorităţile sistaseră plata pensiei.

„În ceea ce priveşte aplicarea legii cu scutirea sumelor de plată, aceste scutiri se aplică persoanelor care se aflau în plată sau ale căror drepturi se cuveneau la momentul 1 octombrie. Deci, dacă o persoană nu avea în plată drepturile la 1 octombrie, nu beneficiază de scutirile prevăzute de legile în vigoare”, a mai spus Nicu Zburlea.

Avocaţii îi contrazic însă pe cei de la Casa de Pensii, citând chiar din lege. „Legea amnistiei pentru pensionari a fost dată special pentru persoanele care aveau debite restante de plătit. Astfel încât dispoziţiile legale avantajează pe oricine are debite restante către Casa de Pensii”, a spus avocata Carmen Bordei.

Funcţionarul care a comis greşeala la întocmirea dosarului de pensie nu mai lucrează în cadrul instituţiei, prin urmare nu poate fi tras la răspundere.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

Ce tampenie de articol.

 Funcţionarul care a comis greşeala la întocmirea dosarului de pensie nu mai lucrează în cadrul instituţiei, prin urmare nu poate fi tras la răspundere

 

?!?!?!?!?! Ce ai fumat, bre?!

Intra ministri la parnaie pentru ce au "faptuit" acum ani de zile si tu esti atat de tampit sa enunti o asemenea fraza?!

Altfel, beneficiarul banilor cred ca nu prea poate sa spuna ca nu stia ce statut aveau banii pe care primea...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.