dcp100168 Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Bursa generală a locurilor de muncă - 24 aprilie 2015Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi organizează, pe 24 aprilie, o nouă ediţie a Bursei generale a locurilor de muncă. „Sub deviza <<Oferta şi cererea de forţă de muncă - faţă în faţă>>, se doreşte realizarea întâlnirii directe a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea.În acest context, adresăm invitaţia de a participa la <<Bursa generală a locurilor de muncă - 2015>>, în egală măsură, agenţilor economici care dispun de locuri de muncă vacante, cât şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, considerând interacţiunea directă cea mai bună premisă pentru selectarea forţei de muncă.Nu e de ratat oportunitatea pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi, indiferent de calificare şi vârstă, de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, se arată într-un comunicat remis de AJOFM Galaţi. Bursa generală a locurilor de muncă din acest an se va desfăşura, ca de obicei, în municipiile Galaţi şi Tecuci, locaţiile şi programul urmând a fi anunţate în cel mai scurt timp.Pentru rezervarea standurilor, agenţii economici interesaţi îşi vor putea confirma participarea şi locurile de muncă vacante:- pentru Galaţi: la sediul AJOFM din str. Domnească nr. 191, camera 15, etajul 1, sau fax: 0236-415151, sau email : gl_media@ajofm.anofm.ro;- pentru Tecuci: la sediul ALOFM Tecuci din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bloc A2, parter, sau fax: 0236-820398.La ediţia din 2014 a bursei generale a locurilor de muncă, au participat 112 firme (83 în Galaţi şi 29 la Tecuci), care au oferit în total 936 de locuri de muncă (805 la Galaţi şi 131 la Tecuci). Au participat atunci 1.950 de persoane, 1.450 de participanţi în Galaţi şi 500 în Tecuci, din care au 69 au fost angajate pe loc.presagalati.ro
dcp100168 Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Ce meserii se caută vineri la Bursa Locurilor de MuncăCel puţin 1.352 de locuri de muncă (1.067 la Galaţi şi 285 la Tecuci) vor fi scoase "la adjudecat", vineri, la Bursa generală a Locurilor de muncă, acţiune organizată de AJOFM Galaţi şi care se va desfăşura, de la ora 9.00, atât la Galaţi, în holul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi (strada Domnească nr. 47), cât şi la Tecuci, la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie (strada 1 Decembrie 1918, nr. 107).Potrivit AJOFM Galaţi, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt destinate persoanelor cu studii medii (960, la Galaţi şi 264 la Tecuci), în timp ce pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile 128 de locuri de muncă, din care 107 pentru municipiul Galaţi şi 21 pentru municipiul Tecuci.Numărul de locuri de muncă precizate reprezintă un minim, întrucât, de obicei, la bursa locurilor de muncă vin şi alţi agenţi economici decât cei care şi-au anunţat participarea.Cele mai căutate meserii, la bursa locurilor de muncă de la Galaţi sunt: confecţioner articole textile, agent securitate şi intervenţie, sudor, muncitor necalificat, lăcătuş construcţii metalice şi navale, lăcătuş mecanic, tubulator naval, operator introducere validare date, ingineri, consultant financiar, instalator, tinichigiu auto, mecani auto şi agent de vânzări. La Tecuci, cele mai multe locuri de muncă sunt pentru meseriile: mecanic utilaj, instalator, muncitor necalificat, sudor, inginer, agent vânzări, electrician şi şofer.presagalatibraila.com
dcp100168 Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 Şomerii sunt aşteptaţi la Bursa locurilor de muncăVineri, la ora 9,00, începe Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi. În municipiul Galaţi, evenimentul are loc în holul Universităţii "Dunărea de Jos", iar în Tecuci la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie (str. 1 Decembrie 1918, nr. 107). Cei 98 de agenţi economici care şi-au anunţat prezenţa pun la bătaie 1.381 de posturi.Până ieri, reprezentanţii AJOFM au trimis 805 invitaţii către agenţii economici din Galaţi, dintre care doar 75 au fost confirmate. Astfel, şomerii au la dispoziţie 1.296 de locuri de muncă, dintre care 1.148 sunt pentru persoanele cu studii medii şi doar 148 pentru cei cu studii superioare. "Cele mai multe posturi sunt vacante pentru următoarele meserii: confecţioner articole textile, agent securitate şi intervenţie, sudor, muncitor necalificat, lăcătuş construcţii metalice şi navale, lăcătuş mecanic, tubulator naval, operator introducere validare date, inginer (diferite specializări), consultant financiar, instalator, tinichigiu auto, mecanic auto, agent vânzări", ne-a spus Cezar Năstase, director executiv AJOFM Galaţi.La Tecuci vor fi prezenţi 23 de agenţi economici, cu 85 de locuri de muncă. Pentru 64 dintre acestea se solicită persoane cu studii medii, iar pentru 21 de posturi se caută candidaţi cu studii superioare. Cele mai multe posturi sunt pentru următoarele meserii: mecanic utilaj, instalator, muncitor necalificat, sudor, inginer, agent vânzări, electrician şi şofer.viata-libera.ro
dcp100168 Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 Din 2.700 de şomeri, doar 30 au fost angajaţi pe loc!2.700 de persoane (1.900 la Galaţi şi 800 la Tecuci) au participat, vineri, la bursa generală a locurilor de muncă din judetul Galați. Potrivit datelor AJOFM Galați, au participat 105 angajatori (83 la Galați şi 22 la Tecuci) care au oferit 1.432 de locuri de muncă, din care 1.351 la Galați şi 81 la Tecuci. Din cei 2.700 de şomeri participanți la bursă, au fost selectați în vederea angajării 778 de persoane, din care 720 la Galați şi 58 la Tecuci. Alte 30 de persoane, toate din Galați, au fost angajate pe loc, mai informează AJOFM Galați.presagalatibraila.com
dcp100168 Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 Înghesuială mare la Universitate. Peste 2.000 de şomeri au venit să-şi găsească de muncăÎnghesuială mare, ieri, la Universitatea „Dunărea de Jos”. Aproximativ 2.000 de şomeri din Galaţi au venit la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi. Tineri, persoane de vârsta a doua sau chiar în prag de pensionare s-au înghesuit pe scările clădirii, cu jumătate de oră înainte de a începe evenimentul. La 9,00 fix, gardienii au deschis uşile, iar oamenii s-au înghesuit să intre primii. Pe măsură ce minutele treceau, la Universitate se strângea un nou grup mare de şomeri, care erau lăsaţi să intre pe rând.În îmbulzeală, o femeie de aproximativ 50 de ani, venită la standul AJOFM să-şi vizeze carnetul de şomer, a fost luată de ambulanţa SMURD, după ce a leşinat în mulţime. Pentru că îi era rău încă din autobuz, ea nu a mai rezistat şi a fost dusă la spital.Numărul ridicat de candidaţi prezenţi i-a luat prin surprindere chiar şi pe organizatori, care au fost nevoiţi să mai deschidă o uşă pentru ieşire. Până la urmă, toţi şomerii au intrat în holul Universităţii şi s-au perindat pe la zecile de standuri.Peste 1.300 de locuri de muncă în Galaţi"Am contactat în jur de 800 de agenţi economici. Pozitiv au răspuns, în Galaţi, 83 de firme, ce oferă 1.351 de locuri de muncă. Dintre acestea, 150 sunt pentru candidaţii cu studii superioare. Nu ne aşteptam să fie atât de mulţi gălăţeni prezenţi, dar ne bucurăm. Aşteptăm să vedem rezultatele. Ne-am dori să fie 100, 200 de angajări. Ar fi extraordinar. În momentul acesta, avem peste 3.000 de şomeri în plată şi orice angajare contează. Mai ales că Apartermul bate la uşă, cu aproximativ 500 de oameni în şomaj", spune Cezar Năstase, director AJOFM Galaţi.Cei cu studii medii au avut de ales între aproximativ 1.200 de posturi, precum: agent securitate, muncitor necalificat, bucătar, ospătar, vânzător, şofer, confecţioner textile, manichiuristă, mecanic auto, operator PC, brutar, sudor, croitor, lăcătuş, etc. Şomerii cu studii superioare au avut la dispoziţie doar 150 de joburi, precum: agent vânzări, consilier vânzări, inginer, agent de voiaj, agent asigurări, programator, etc.Lipsa experienţei, veşnica problemă pentru tineriÎn muşuroiul de sute de oameni l-am găsit pe Marian Stan, un tânăr de 28 de ani, care a venit la Bursa locurilor de muncă pentru a-şi găsi un job. Până să vorbim cu el, s-a plimbat pe la câteva standuri, inspectând ofertele angajatorilor. "Am terminat ASE-ul şi masterul tot în domeniu l-am făcut, dar până acum nu am reuşit să-mi găsesc un post pe placul meu. Am lucrat puţin timp ca operator introducere date, dar am renunţat. Sper să găsesc ceva aici. Am depus aproximativ zece CV-uri, dar faptul că nu am experienţă cred că este o problemă pentru mine", ne-a spus tânărul.Se pare însă că nici cei cu experienţă nu-şi găsesc repede loc de muncă. Mirela este şomeră de un şi a venit să-şi încerce norocul la târgul de joburi. "Am făcut Litere, am lucrat în traducere şi aş dori un loc de muncă în acelaşi domeniu. Până acum, nu am găsit nimic potrivit, caut în continuare, speranţa moare ultima. Am la mine vreo 13 CV-uri, dar nu cred ca am vreo şansă să-mi găsesc un loc de muncă aici. Sunt supracalificată, se pare că nici cu multe studii nu e prea bine. Pentru toate joburile la care am aplicat, cam asta mi s-a spus", crede Mirela, în vârstă de 37 de ani.Şi vârsta înaintată este un impedimentChiar dacă, oficial, angajatorii nu recunosc că nu vor să angajeze persoane trecute de 50 de ani, preferând mai degrabă şomeri mai tineri, noi am întâlnit zeci de şomeri care, deşi au depăşit această vârstă, încă se simt capabili atât fizic cât şi psihic pentru a munci."Nu cred ca am şanse să-mi găsesc vreun loc de muncă. Sunt şi în vârstă, am 54 de ani, sunt şi bolnav, nu mă mai ia nimeni la lucru acum. De anul trecut, din septembrie, sunt în şomaj. Am lucrat în cocserie mult timp, după am fost muncitor necalificat pe unde am mai găsit", spune Constantin Iordache. Bărbatul a venit la Universitate însoţit de un fost coleg de muncă. "Aş vrea să caut un loc ca sudor, dar la anii mei nu mă mai ia nimeni. M-am uitat pe aici, dar nu cred că am vreo şansă", spune Ion Nistor, în vâstă de 60 de ani.Şi doamna Vasilica ar dori să-şi găsească un loc de muncă, pentru că spune că indemnizaţia de şomaj este prea mică, iar până la pensie mai are de aşteptat aproape şapte ani."În vânzări aş dori să lucrez. Lucrător comercial. Am lucrat 28 de ani în construcţii, ca zugrav. Când am rămas fără loc de muncă, am făcut un curs de calificare la AJOFM, de lucrător comercial. Am fost vânzătoare la un chioşc timp de patru ani, dar primarul l-a dărâmat, am rămas fără muncă de la 1 ianuarie. Am depus mai multe CV-uri aici, dar faptul că am 53 de ani cred că e un impediment pentru mine. Degeaba am experienţă în domeniu", ne-a spus doamna Vasilica.Într-o situaţie asemănătoare se află şi Tudoriţa Pană, care are 52 de ani. "Am lucrat ca vânzător, mai mult timp. Apoi am făcut un curs de cameristă, îmi caut un loc de muncă. De opt luni sunt în şomaj şi nu reuşesc să-mi găsesc un post. Peste tot mi se spune că sunt prea în vârstă şi că preferă să angajeze persoane mai tinere, toţi m-au refuzat", spune femeia.La Tecuci, aproximativ 800 de şomeri au mers pentru a-şi găsi un loc de muncă. Cei 22 de agenţi economici tecuceni le-au oferit 81 de posturi.30 de gălăţeni angajaţi pe locConform reprezentanţilor AJOFM, la finalul Bursei generale a locurilor de muncă 2015, 690 de şomeri din Galaţi au fost selectaţi pentru interviu, iar alţi 30 au fost angajaţi pe loc. În Tecuci, 58 de persoane urmează să se prezinte la interviul de angajare.viata-libera.ro
Recommended Posts