dcp100168 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Incendiu de stuf lângă balta MălinaA fost pericol pentru locuinţele aflate la marginea localităţii Smârdan, din pricina a ceea ce pare a fi o acţiune ilegală de curăţare a miriştii. Focul a scăpat de sub control şi a ajuns de la stuf, aproape de gardurile caselor. Focul a luat în stăpânire circa 30 de hectare se stuf de lângă balta Mălina. Localnicii au ieşit în curţi speriaţi ca focul să nu ajungă până la ei. Din păcate au sunat la 112 doar când focul se apropia de grădini, cât acesta a muşcat de stuf şi mirişte, nu s-au speriat.„Vine spre noi focul, credeam că îl duce vântul încolo, dar nu. Am sunat la pompieri, că arde de nu se poate. Mi-e că ajunge şi la casă”, se plângea una dintre localnicele din zonă.Întârzierea primirii apelului, dar şi terenul mlăştinos care făcea imposibilă intrarea autopecialelor, au silit pompierii să care furtunele pentru a ajunge până la zona incendiului. În prima fază s-a stins focul şi s-a asigurat zona locuinţelor. „S-a intervenit cu două autopeciale. Au ars circa 30 de hectare. Din primele cercetări este vorba de foc pus intenţionat, am descoperit mai multe focare. Se va face o anchetă şi vom încerca identificarea celor care au dat foc neautorizat. Amenzile în acest caz încep de la 5.000 de lei”, a precizat mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.Comisarii gărzii de mediu au cam aceeaşi părere. „Puţin probabil să fie un accident cel care a declanşat incendiul, deoarece sunt mai multe focare. O acţiune de ecologizare nu se face aşa. Vom face o anchetă împreună cu colegii de la ISU şi vom vedea”, a precizat Mărioara Gătej, comisar şef Garda de Mediu Galaţi.După aproximativ o oră şi jumătate, pompierii au reuşit protejarea satului şi localizarea incendiului pe care îl vor lichida pe bucăţi.presagalatibraila.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts