Jump to content

Elevi gălăţeni la olimpiadele şcolare 2015


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Elevă de clasa a V-a, calificată la trei olimpiade naţionale

* Lingvistică, limba română şi matematică sunt cele trei concursuri la care Daria Teodora Hărăbor a luat locul I pe judeţ

Daria Teodora Hărăbor este în clasa a V-a la Şcoala Nr. 29, are 12 ani şi este cap de listă la trei dintre olimpiadele judeţene, motiv pentru care la toate trei s-a calificat la fazele naţionale. Ea va reprezenta Galaţiul, la sfârşitul lunii aprilie, la olimpiada de lingvistică. În săptămâna "Şcoala altfel", şi-ar dori să se poată împărţi în două ca să meargă şi la olimpiada de matematică (unde se afla pe primul loc, înainte de contestaţii), dar şi la cea de limba şi literatura română. "La toate cele trei olimpiade, mi-am propus să fiu cea mai bună şi am reuşit. M-am ambiţionat foarte mult", spune ea cu modestia şi simplitatea unui copil pentru care munca este cea mai importantă parte dintr-o reuşită.

"A avut noroc de cadre didactice foarte  bune"

O privesc. Nu are nici trei capete şi nici nu pare să facă vrăji ca zilele ei să numere mai multe ore decât ale altor copii de aceeaşi vârstă. Încerc să aflu secretul de la mama ei, Anamaria Hărăbor. Încerc să aflu dacă nu cumva, aşa cum se obişnuieşte, copilul este îndopat cu pregătiri în particular.
"Daria este un copil cuminte. Are o voinţă foarte mare, îşi stabileşte singură targeturile, nu i-am impus nimic, doar am încurajat-o. Pregătire în particular nu face. Merge doar la cursuri de pian de la patru ani, la tenis şi la limba engleză. A avut noroc să aibă cadre didactice foarte bune la şcoală. Fosta doamnă învăţătoare, Nicoleta Mălăescu, dar şi actualele doamne profesoare, Mariana Mihai, la limba română, şi Rodica Matei, la matematică au ajutat-o să ajungă aici. În plus, e într-o clasă cu foarte mulţi copii extraordinari, care se ambiţionează să obţină rezultate cât mai bune.

Deşi e ocupată până peste cap cu pregătirea pentru şcoală şi concursuri, pare să tânjească încă după fosta învăţătoare. "Doamna ne-a dat un start foarte rapid şi foarte bun. Ne-a făcut să vrem mai mult de la noi şi să dăm tot ce putem mai bun la fiecare competiţie. Doamnele profesoare de la clasa a V-a au consolidat ceea ce a făcut doamna învăţătoare", vorbeşte Daria, ca un om mare.

Deşi îşi doreşte să meargă la toate trei concursurile, este posibil să fie pusă în situaţia să aleagă între olimpiada de limba română şi cea de matematică. "Nu ştiu pe care o voi alege. Mă voi sfătui cu doamnele profesoare. Eu am început deja să mă pregătesc pentru toate, pentru că vreau să obţin premii şi la naţională", îmi dezvăluie ea faptul că şi-a fixat noi targeturi.

De altfel, acestea nu sunt primele participări la olimpiade naţionale. Alături de fratele ei geamăn, Daria s-a mai calificat şi în clasa a III-a şi în clasa a IV-a la naţionala de educaţie civică, iar în clasa a III-a au câştigat şi o menţiune.

"Nu vreau ca ultimul care pleacă să stingă lumina"

Copil cu capul pe umeri, Daria îmi spune că pentru viitor se gândeşte la o carieră în domeniul informaticii, pentru că aşa se vede viitorul cel mai strălucit de la înălţimea ei. A participat şi la olimpiada de informatică, unde a ieşit pe primul loc la faza locală, dar la cea judeţeană a obţinut un punctaj mai mic. Îşi doreşte să facă o facultate în străinătate, pentru că a auzit şi ea că acolo universităţile sunt mai bune decât în România. "Nu vreau să rămân în străinătate. Vreau să mă întorc în ţară, pentru că România este frumoasă şi o iubesc. Aici sunt părinţii mei. Şi nu vreau să se ajungă la zicala aceea. Nu vreau ca ultimul care pleacă să stingă lumina", curge curată lecţia ei de patriotism, pe care cu toţii ar trebui să ne-o însuşim.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Olimpici-fenomen în trei clase de la CNVA

* 26 de elevi calificaţi la fazele naţionale sunt "înghesuiţi" în trei clase de matematică-informatică intensiv * Deşi sunt la profil real, elevii respectivi au punctat şi la disciplinele umaniste

Dacă în cele mai multe cazuri, diriginţii care au câte un elev olimpic în clasă nu-şi mai încap în piele de bucurie, imaginaţi-vă ce este în inima profesorilor Luminiţa Cobzaru, Mihai Totolici şi Valeriu Costea, de la CNVA, care au clase în care un sfert sau chiar jumătate dintre elevi s-au calificat anul acesta la concursurile naţionale. E vorba de a IX-a D, a X-a D şi a XI-a D, toate cu profil matematică-informatică intensiv. Deci de trei ori D, de la "deştepţi".

Şapte olimpici şi zece calificări la clasa a IX-a

Deşi sunt abia într-a IX-a şi abia au trecut de fierbintea perioadă de "bobocie", elevii de la clasa a IX-a D par să se fi molipsit unii de la alţii de boala calificărilor la fazele naţionale ale olimpiadelor. Dacă unii elevi nici nu visează să ajungă în capul listelor la o disciplină, alţii reuşesc dintr-un singur foc să se califice chiar şi la trei de-odată. Campionul clasei a IX-a D este, fără îndoială, Dragoş Homner, care a fost primul pe judeţ la matematică, la informatică şi la lingvistică. Cristian Ilie a reuşit să ocupe prima poziţie pe listă la două discipline - fizică şi geografie, dar a fost nevoit să reenunţe la cea din urmă, întrucât fazele naţionale la ambele discipline se desfăşoară în aceeaşi perioadă. Tot în lotul olimpicilor naţionali de la această clasă se află şi Mihai Berechet şi Vicenţiu Palaga (ambii la informatică), Alexandru Mihai Hău (fizică), Dan Rareş Crai (chimie) şi Oana Mangalea (engleză). Prin urmare, şapte olimpici şi zece calificări.

Zece campioni la clasa a X-a

La clasa a X-a D sunt nu mai puţin de zece olimpici, care au prins 12 locuri în loturile naţionale. Liderul lor este Ştefan Nedelcu şi el tot cu trei olimpiade câştigate: matematică, informatică şi chimie. Pentru că nu se putea prezenta la toate trei, a fost nevoit să renunţe la matematică. Doi elevi din această clasă vor reprezenta Galaţiul la matematică - Alexandru Ionescu şi Alexandru Suru. Alţi doi s-au calificat la chimie: Mihaela Carp şi Rareş Purdea. Informatica şi Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor mai are trei vârfuri la a X-a D: Paul Sebastian Ungureanu, Alexandru Mocanu şi Ioan Vevera. Clasa mai numără alte două olimpice - Ioana Buţu, la fizică şi Ana-Maria Şchiopu, la germană.

Numărul mare de calificări reprezintă o surpriză şi pentru ei: "Anul trecut, nu am avut atâtea calificări la naţională, doar vreo cinci, deci la jumătate, pentru că ne-am pregătit pentru toate concursurile. Anul acesta, fiecare a ştiut cât poate să ducă şi am restrâns numărul de participări la disciplinele la care ne pricepem cel mai bine", explică ei ploaia de calificări.

"Policalificaţii" de la clasa a XI-a

Cei nouă tineri de la a XI-a D au reuşit să prindă 13 locuri în loturile naţionale. "Eu m-am calificat primul, la fizică. Şi valul calificărilor nu s-a mai oprit", se mândreşte Robert Atanasiu. Şi la clasa a XI-a D există o campioană cu trei calificări una peste alta: Ioana Ruxandra Cotos, despre care noi am mai scris când deja reuşise să prindă două locuri în loturile naţionale, unul la "Lectura ca viaţă" şi altul la limba română. Între timp, s-a clasat pe primul loc şi la geografie. Din nefericire, a fost nevoită să renunţe la naţionala de geografie, pentru că nu avea cum să fie în două locuri de-odată. O altă colegă de clasă, Adelina Iacob, s-a calificat la engleză şi la germană, iar Ioan Daniel Savu a reuşit să înscrie şi el performanţe tot la două discipline, informatică şi tehnologia informaţiei. Tot la informatică a prins loc în lotul naţional şi Sebastian Andrei Mateiţă, iar la chimie Galaţiul va fi reprezentat de Paul Tărăbuţă. Dacă în celelalte clase de olimpici cele mai multe calificări sunt la matematică, informatică, fizică şi chimie, cei la a XI-a D au reuşit să fie primii şi în alte domenii. Alexandra Trişcă va reprezenta Galaţiul la geografie, Ofelia Popescu, la neogreacă, iar Cătălin Munteanu, la biologie.

"Am vrut să vedem cine e cel mai bun şi mai merituos. Am avut ambiţia aceasta", încercă să explice fenomenul cei de la a XI-a D. Răspunsul la întrebare a fost şi pentru ei o surpriză: valul calificărilor nu s-a mai putut opri, o treime dintre elevii clasei putând sta oricând în dreptul etichetei de "cel mai bun". Rămâne ca o posibilă ierarhie să fie stabilită abia după ce se vor întoarce de la competiţiile naţionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Olimpicii în chimie îşi dau întâlnire la Galaţi

Galaţiul va găzdui în perioada 5-10 aprilie ediţia a XLIX-a a Olimpiadei Naţionale de Chimie, la care vor participa peste 450 de elevi şi cadre didactice din toată ţara. În acest an, Comisia Naţională a olimpiadei va fi constituită din 55 de profesori, incluzând cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar.

Deschiderea oficială a Olimpiadei va avea loc duminică, 5 aprilie, începând cu ora 11.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. La manifestare vor participa, alături de elevi şi profesori, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, dar şi autorităţi locale.

Proba teoretică a olimpiadei se va desfăşura luni, 6 aprilie, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Abilităţile practice ale elevilor vor fi testate prin proba practică, planificată marţi, 7 aprilie, la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” (clasele VIII-XI), precum şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” (clasele XII).

Premierea va avea loc pe data de 9 aprilie.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Jumătate dintre olimpicii gălăţeni sunt de la CNVA

* Dintre cei 137 de elevi calificaţi la fazele naţionale ale concursurilor la disciplinele de cultură generală, 69 sunt de la CNVA

Pentru elevii calificaţi la olimpiadele naţionale, săptămâna "Şcoala altfel" înseamnă emoţiile concursurilor unde se confruntă cu cei mai bunii elevi din toată ţara. Sunt 152 de elevi gălăţeni ajunşi la fazele naţionale, dintre care 134 sunt la disciplinele de cultură generală şi 18 la disciplinele tehnice.

CNVA, în top şi la real, şi la uman

Jumătate dintre olimpicii de la disciplinele de cultură generală sunt de la CNVA, elevii de aici reuşind să obţină cele mai multe locuri în loturile pentru naţională. Dintre cei 134 de olimpici, 69 aparţin acestei instituţii de elită, ei fiind în top şi la disciplinele de profil real, dar şi la cele de profil umanist. Sunt loturi la unele discipline care sunt alcătuite în totalitate sau aproape în totalitate din elevii de la CNVA: la informatică toţi cei 15 elevi sunt de la această instituţie, şi la gimnaziu şi la liceu, la fizică au cucerit 11 locuri din 12, la matematică nouă din 12, patri din cinci la biologie,  iar la chimie opt din 13. Tot elevii de la CNVA sunt cei care au dat lovitura şi la limbile străine: sunt cinci elevi de aici dintre cei şase care alcătuiesc lotul şi trei la franceză din şapte.

Bătălia pentru locurile al doilea şi al treilea

Dacă CNVA-ul conduce detaşat în fiecare an în topul olimpicilor, bătălia cea mai mare să dă pentru locurile al doilea şi al treilea. Anul acesta pe locul secund s-a clasat Colegiul Naţional "C. Negri" cu 15 calificări la naţională. Şi ei au discipline la care, în mod tradiţional, monopolizează locurile din lotul naţional: geografie - trei din şapte locuri, socio-umane - trei din nouă locuri.

Pe locul al treilea, cu 11 calificări la naţională, s-a clasat Colegiul "Spiru Haret" din Tecuci, care anual acoperă cea mai mare parte a locurilor de la disciplinele socio-umane - patru din cele 9 locuri disponibile pentru Galaţi anul acesta.

Locul al patrulea revine Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu opt elevi calificaţi în loturile naţionale, în timp ce pe locul al cincilea, la egalitate, s-au clasat Colegiul  Economic "Virgil Madgearu" şi Colegiul "Elena Doamna", cu câte şase olimpici naţionali.

Alte instituţii care se pot lăuda că au olimpici de nivel naţional sunt: Colegiul de Agricultură şi Economie Tecuci, Colegiul "Paul Dimo", Colegiul "D. Moţoc", Liceul "Emil Racoviţă", Colegiul "Cuza",  Colegiul "C. Hogaş" din Tecuci, Colegiul "Radu Negru", Liceul Tehnologic CFR şi Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci.

Şcoala Nr. 29, în topul gimnaziilor

Dintre gimnazii, Şcoala Nr. 29 a reuşit să ocupe şi anul acesta cele mai multe locuri din loturile pentru olimpiadele naţionale, cu patru calificări. Avem aici şi o situaţie inedită: trei dintre cele patru calificări sunt obţinute de una şi aceeaşi elevă - Daria Hărăbor, care a înscris şi la română, şi la lingvistică şi la matematică.

Cu câte trei olimpici naţionali s-au clasat pe locul al doilea, la egalitate, Şcoala nr. 28 şi Şcoala Nr. 43.  Pe locul al treilea, tot la egalitate sunt Şcoala Nr. 22 şi Şcoala din Independenţa. Mai au olimpici Şcoala Nr. 42, Şcoala Nr. 19, Şcoala Nr. 10, Şcoala Nr. 4 din Iveşti  şi Şcoala Nr. 2 din Tg. Bujor.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm pe toţi şi să le urăm să se întoarcă acasă cu premii şi menţiuni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Două premii întâi pentru gălăţeni la olimpiada naţională de chimie

* Asociaţia Danube Media Center a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" a acordat trei premii speciale pentru elevii cu cele mai bune lucrări teoretice

Olimpiada Naţională de Chimie care s-a desfăşurat la Galaţi, la CNVA, s-a încheiat, cum era şi normal, cu festivitatea de premiere, unde au fost evidenţiaţi elevii cu cele mai bune rezultate. A fost bucurie mare pentru elevii şi cadrele didactice din Galaţi, întrucât două dintre cele cinci premii I acordate au rămas la Galaţi la elevii Robert Râclea de la CNVA (clasa profesoarei Lidia Mînză) şi la Dorian Muntean de la Colegiul Naţional "S. Haret" din Tecuci (clasa profesoarei Veronica Ungan). Celelalte premii I au fost câştigate de Sandra Saade şi Irina Strugaru din Iaşi, Dumitru Călugăru din Tg. Jiu. Premiul al II-lea a fost acordat elevilor Andrei Iliescu şi Vlad Mândric din Bucureşti, Paul Haidu-Gerea din Constanţa, Tudor Cozma din Iaşi şi Miruna Belciu din Moineşti (Bacău). Ioana Popa (Iaşi), Elena Stănăşel (Craiova), Andrei Tanasov (Bacău), Maria Velicu (Bucureşti) şi Tiberiu Pană (Ploieşti) au fost răsplătiţi cu câte un premiu al III-lea. Au mai fost acordate 33 de menţiuni şi 10 premii speciale pentru elevii care au obţinut cele mai mari punctaje la probe.

Asociaţia Danube Media Center a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" a acordat trei premii speciale pentru cele mai bune lucrări teoretice elevilor: Robert Râclea, Paul Haidu-Gerea şi Dumitru Călugăru.
Cum Ministerul Educaţiei nu a alocat anul acesta niciun leu pentru premieri la olimpiade, elevii s-au bucurat şi de premii în bani oferite cu ajutorul sponsorilor Universitatea "Dunărea de Jos", Primăria Tecuci, BCR, fosta elevă de la CNVA - Roxana Mirică, Consiliul Local Galaţi, ArcelorMittal, Arcada şi Asociaţia Danube Media Center.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanca Irina Postolache a câştigat Olimpiada naţionale de Arte Vizuale, secţia Artă Monumentală
Eleva Irina Postolache (18 ani) din Galaţi şi-a trecut în cont, la ultima sa participare la Olimpiadele şcolare, un titlu de campioană naţională: la începutul acestei săptămâni, puştoaica a luat locul întâi pe ţară la concursul de Arte Vizuale de la Arad. Cum îşi petrece Sărbătorile în Bucureşti, am invitat-o la o limonadă în Centrul Vechi şi am încercat să aflăm câteva dintre secretele succesului său.
 

- Irina, felicitări pentru locul întâi de la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei! Te aşteptai?

- Sincer, nu! Însă mi-am dorit foarte mult să câştig şi cred că e cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat!

- În ce a constat competiţia de la secţia Artă Monumentală?

- În primul rând, trebuia să stăpâneşti foarte bine tehnicile de Artă Monumentală, ca să nu fii surprins de ceva ce nu cunoşti!

- Asta înseamnă că ai tocit?

- Nu, înseamnă că am fost ochi şi urechi la profesorul meu îndrumător, Gabriela Georgescu, de la Liceul de Arte din Galaţi!

- Ce ai tu şi n-au avut contracandidaţii tăi?

- Poate nu şi-au dorit la fel de mult ca mine locul 1!

- Când iei maximum de puncte, 100, la o întrecere naţională, se poate vorbi despre talent. Al tău e moştenit?

- Da, e moştenit de la mama mea, Cătălina Ciochină, care, deşi lucrează în alt domeniu, nu s-a rupt de pasiunea pe care o împărtăşim amândouă. Continuă să picteze în timpul liber, se axează pe creaţii hand-made…

- Putem vorbi despre o pepinieră de talente artistice la liceul gălăţean „Dimitrie Cuclin”?

- Absolut. Liceul nostru de Arte are o tradiţie în şlefuirea de talente. La fiecare Olimpiadă, Galaţiul ia multe premii, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna asta la Arad.

- Cui îi eşti recunoscătoare pentru acest premiu?

- Profesoarei care m-a îndrumat, familiei şi celor care ţin la mine!

- Concursul de la Arad a fost a doua ta Olimpiadă. Ce ţi-a lipsit anul trecut?

- Sinceră să fiu, mi-a lipsit tehnica. Nu de tot, fiindcă am luat o menţiune, dar a fost limpede că trebuia să fac mai mult ca să am o şansă.

- În ce măsură îţi schimbă planurile trofeul cucerit săptămâna asta?

- Nu le schimbă fundamental, dar mă face să iau mai mult în considerare continuarea în această specializare, de Artă Monumentală.

- Cum crezi că te vor primi colegii tăi după vacanţă?

- Cu câţiva am fost la Arad, iar cei care mă aşteaptă acasă, întrucât îmi petrec Sărbătorile în Bucureşti, se vor bucura împreună cu mine!

- O să-ţi pui diploma pe Facebook?

- Nu-mi expun prea des activitatea în reţelele sociale, dar cred că voi face o excepţie!

- Anul trecut ai expus câteva lucrări la Galeria de Artă Elit Prof& Art. Pe când o „personală”?

- Mirela, una dintre prietenele mele cele mai bune, îmi zice mereu că eu creez din impuls, nu e nimic planificat.

- În ce gen s-ar încadra picturile tale? Nu prea seamănă cu Arta Monumentală, în care te specializezi!

- Desenele mele sunt mai degrabă conceptuale, dar secţia pe care o urmez îmi dezvoltă organizarea şi disciplina, mă ordonează, nu e ca la pictura de şevalet, unde poţi să faci ce îţi trece prin cap.

- Un sfat pentru viitorii olimpici?

- Am încredere deplină atât în participanţii din liceul meu, cât şi în profesori, chiar sunt foarte tari! Ca să câştige la Olimpiade, viitorii participanţi au nevoie de multă dedicare, însă trebuie să fie conştienţi că e posibil să realizeze ce şi-au propus, dacă îşi doresc asta cu adevărat. Viaţa e interesantă când te hotărăşti să o priveşti din unghiul potrivit!

Link to comment
Share on other sites

Doi gălăţeni s-au calificat la Balcaniada de Matematică

* Andrei Bogdan Puiu s-a clasat pe locul al şaselea la barajul pentru lotul lărgit pentru faza internaţională a olimpiadei * Simona Diaconu, fosta elevă din Tecuci, acum bursieră la Liceul Internaţional de Informatică, s-a clasat pe locul al doilea

Andrei Bogdan Puiu este gălăţeanul care a uimit România, fiind admis la două universităţi de prestigiu - Cambridge şi Imperial London College, deşi are doar 15 ani. Ar fi putut să-şi vadă liniştit de învăţat pentru examenul de bacalaureat, unde i s-a cerut de la ambele universităţi să aibă medie peste 9,50. Şi-a dorit însă să termine liceul cu încă un act de vitejie. Aşa cum mi-a mărturisit în februarie, când am scris despre el, Andrei îşi dorea să se califice la o fază internaţională a Olimpiadei de Matematică. A fost suficient să-şi dorească ceva şi să se aşeze pe muncit. Cel care a terminat clasa I pe vremea când avea doar patru ani, a reuşit să se claseze pe locul al şaselea la barajul pentru selectarea celor mai buni matematicieni din lotul lărgit. Loc care i-a adus automat calificarea la Balcaniada de Matematică, deci visul i s-a transformat deja în realitate.

Deşi a recunoscut că o perioadă renunţase la ideea de competiţii, calificarea de anul acesta a lui Andrei Bogdan Puiu vine pe fondul altor premii obţinute la diverse concursuri. La numai 10 ani, el a obţinut prima medalie de aur la Olimpiada Naţională de Matematică. La 13 ani, a primit o a doua medalie de aur, iar la 14 ani s-a întors acasă cu argint. În acest an şcolar, fiind în clasa a XII-a, Andrei a câştigat deja două premii I, la Concursul "Calude" şi  la "Stelele Matematicii" de la Bucureşti, unde a obţinut punctaj maxim.
Şi acum, ca şi în februarie, când i-am luat primul interviu, tânărul de toată isprava ne-a declarat că, pentru toate aceste reuşite din ultimul timp, nu are cuvinte să-i mulţumească suficient profesoarei de matematică Iuliana Duma, care a ştiut să-l motiveze.
La faza naţională a Olimpiadei de Matematică, Andrei a obţinut o menţiune din partea Ministerului Educaţiei şi medalie de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (olimpiada de la această disciplină având două sisteme de premiere).

Tecuceancă pe locul al doilea în lotul lărgit

Andrei Bogdan Puiu nu este singurul elev din judeţul Galaţi calificat în lotul lărgit şi la Balcaniada de Matematică. Simona Diaconu, fosta elevă a Colegiului "Spiru Haret" din Tecuci, actualmente bursieră la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, s-a clasat pe locul al doilea la acelaşi baraj, iar la faza naţională a obţinut tot o menţiune şi o medalie de aur. Deosebirea e că Simona are deja premii la competiţii internaţionale, printre care se numără trei medalii de aur la Olimpiada Europeană pentru Fete şi alte două medalii de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi la Balcaniada Seniorilor din 2013, iar anul trecut a luat medalie de argint la Internaţionala de matematică din Africa de Sud.
Fosta elevă de la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci a obţinut medalii de argint la Balcaniada Juniorilor încă de pe băncile şcolii gimnaziale, în 2010 şi 2011. În clasa a VIII-a, a primit pentru rezultatele ei la olimpiade o bursă de studiu la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde învaţă şi în prezent, acolo găsind mediul propice să-şi dezvolte la cel mai înalt nivel capacităţile. Fiind în clasa a XII-a, a aplicat ca şi alţi olimpici la universităţi în străinătate şi a fost admisă la Princeton, în SUA.

Alte distincţii câştigate de gălăţeni

Pe lângă cei doi performeri, au mai câştigat şi alţi gălăţeni medalii SSMR la Olimpiada Naţională de Matematică. Toţi sunt elevi la CNVA: Ella Chiriac - medalie de argint, Mircea Donciu, Răzvan Pripoaie şi Dragoş Homner - câte o medalie de bronz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţean în lotul lărgit la internaţionala de fizică

* 12 medalii şi menţiuni la olimpiada de fizică pentru elevi gălăţeni

Zece elevi din lotul care a reprezentat Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de fizică şi doi foşti elevi de la CNVA, care s-au mutat la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut premii şi menţiuni la acest concurs şcolar.

Mai mult decât atât, Dan Ştefan Eniceicu, fost elev la CNVA Galaţi, până în clasa a VIII-a, când a plecat la Bucureşti la Liceul Internaţional de Informatică, s-a calificat pe locul al II-lea în lotul lărgit pentru internaţionala de fizică, la faza naţională având cel mai mare punctaj la clasa a XI-a, obţinând premiul I şi medalie de aur din partea Societăţii Române de Fizică (SFR). Având în vedere că, în 2014, Eniceicu a obţinut două medalii la concursuri internaţionale, una de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică şi una de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, este de aşteptat ca şi anul acesta să repete asemenea performanţe.

Un alt fost elev de la CNVA, Cosmin Andrei, care este, de asemenea, bursier al Liceului Internaţional de Informatică, a obţinut o menţiune MEC şi o medalie de argint a SFR.

Călin Profir, cel mai bun rezultat pentru Galaţi

Cel mai bun rezultat obţinut de elevii din lotul care a reprezentat Galaţiul la naţionala de fizică este, fără îndoială, cel al lui Călin Profir de la CNVA - câştigătorul premiului al II-lea şi al unei medalii de aur. Tot medalie de aur şi o menţiune MEC a primit şi Diana Stăncic de la CNVA. Alexandru Dumitru de la Şcoala Nr. 29 a câştigat o menţiune şi medalie de argint, iar Alexandru Hău şi Adrian Slătineanu, ambii de la CNVA, câte o medalie de argint a SFR.  Medalii de bronz au primit Robert Atanasiu, Ioana Buţu şi Teodor Covalea, tot de la CNVA. Alţi doi colegi de-ai lor, Cristian Ilie şi Anca Preda au primit câte o menţiune de onoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tecuceanca Simona Diaconu - a patra medalie de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete

Echipa Romaniei a obtinut doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015. Ministerul Educatiei anunta ca Romania a ocupat astfel locul 3 in clasamentul pe medalii. Medaliile de aur au fost castigate de Simona Diaconu si Ioana Teodorescu, eleve la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015 s-a desfasurat in perioada 14-20 aprilie, la Minsk. Aceasta a fost cea de-a patra editie a competitiei. Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe medalii.

Medaliile de aur

 • Simona Diaconu - eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Simona Diaconu este la a patra participare la aceasta competitie, fiind medaliata de fiecare data cu aur.
 • Ioana Teodorescu - eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Medalia de argint

 • Marina Romina Ivan - eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Marina Romina Ivan este la a doua participare la aceasta competitie; anul trecut, ea a obtinut aici o medalie de bronz.

Medalia de bronz

 • Raluca Cobzaru - eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Lotul Romaniei a fost insotit de profesorii coordonatori Csapo Hajnalka si Mihai Baluna.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Cei şapte aşi ai olimpicilor gălăţeni

* Patru elevi de la CNVA şi trei gălăţeni bursieri la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti s-au calificat fie direct la fazele internaţionale ale olimpiadelor, fie în lotul lărgit

Anul acesta nu mai puţin de şapte gălăţeni au reuşit să se califice în lotul restrâns sau lărgit pentru fazele internaţionale ale olimpiadelor şcolare. Patru dintre ei sunt elevi al Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri": Cătălin Munteanu, Paul Tărăbuţă, Andrei Bogdan Puiu şi Robert Râclea. Alţi doi gălăţeni, calificaţi în loturile lărgite, au fost elevi ai CNVA-ului, iar în prezent sunt la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti - Dan Ştefan Eniceicu şi Cosmin Andrei. Lor li se alătură Simona Diaconu - fostă elevă a Colegiului "Spiru Haret" din Tecuci, actualmente în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Calificat direct la internaţională

Deţinător al unei medalii de argint la internaţionala de Ştiinţe pentru Juniori şi al uneia de aur la Olimpiada Pluridisciplinară, secţiunea chimie în 2014, Robert Râclea a obţinut anul acesta, la naţionala de chimie, premiul I şi medalie de aur, dar şi premiul Asociaţiei Danube Media Center a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" pentru cea mai bună lucrare teoretică. În urma unui baraj dificil, cu subiecte făcute de zece profesori universitari, dintre care patru academicieni, Robert Râclea s-a calificat direct în lotul pentru Olimpiada Internaţională de Chimie. O parte dintre meritele performanţelor sale aparţin şi profesoarei Lidia Mânză.

Colegul său Paul Tărăbuţă s-a calificat şi el pe locul 14 în lotul lărgit, tot la chimie. Elev al profesoarei Ruxandra Şerban, Paul speră că va trece cu brio şi de următoarea probă de baraj care va avea loc după două săptămâni de pregătire intensă. El a mai participat şi anul trecut la naţionala de chimie, când a obţint o menţiune.

Cătălin Munteanu - o victorie la biologie, după mulţi ani

Cătălin Munteanu, în clasa a XI-a la CNVA, este din Tg. Bujor unde a prins drag de biologie datorită profesoarei Geta Vintilă de la Şcoala "Grigore Hagiu". S-a mai calificat la naţională şi în clasa a VII-a, dar abia acum într-a XI-a a reuşit să confirme şi, pe lângă locul V şi menţiune, a reuşit să se califice printre primii 15 elevi din ţară în lotul lărgit. "Va urma o perioadă de pregătire de două săptămâni la Cluj şi vom trece iar printr-o probă de baraj în urma căreia se vor alege doar patru elevi. Doamna profesoară Daniela Samoilă m-a ajutat mult, şi-a sacrificat din propriul timp, încurajându-mă atunci când studiul a alunecat spre mintea mea odată cu lacrimile", spune tânărul biolog care se gândeşte să-şi facă un drum aici în România, după absolvirea liceului şi a facultăţii. El a reuşit o calificare în lotul lărgit după mulţi ani de când Galaţiul n-a mai avut o astfel de şansă.

Matematicienii de aur

Despre Andrei Bogdan Puiu care s-a calificat direct la Balcaniada de Matematică a seniorilor am mai scris. La numai 15 ani, el este curtat în prezent de două universităţi de prestigiu din Anglia, Cambridge şi Imperial London College. Profesoara care a ştiut să-l motiveze pentru a-l aduce din nou în ringul competiţiilor este Iuliana Duma.

Tecuceanca Simona Diaconu, calificată şi ea în lotul pentru Internaţionala de matematică, a participat deja la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete şi a primit prima medalie internaţionala pe 2015: una de aur, cea de-a patra consecutiv câştigată la această competiţie. Dar performanţele ei nu se vor opri aici, cu siguranţă vor urma şi alte medalii în vara aceasta.

Fizicieni şi astrofizicieni de Galaţi

Dan Ştefan Eniceicu şi Cosmin Andrei s-au calificat unul în lotul lărgit la fizică, iar celălalt la astro-fizică. De la ambii ne aşteptăm să avem surprize frumoase, întrucât au mai adus României medalii olimpice şi în anul anterior. Eniceicu a câştigat anul trecut două medalii internaţionale una de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică şi una de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Deşi este abia în clasa a IX-a şi e în primul an la Liceul  Internaţional de Informatică, Cosmin s-a adaptat foarte  repede. A terminat primul semestru numai cu zece pe linie. La olimpiada naţională de fizică a luat argint, iar la cea de astronomie şi astro-fizică a luat medalia de aur la naţională şi s-a calificat şi în lotul lărgit. El a participat şi anul trecut la internaţionala de Astronomie în Kirghizstan, de unde s-a întors cu o medalie de bronz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

De trei ori locul I pentru Liceul de Artă

Elevii de la Liceul de Artă care au participat anul acesta la olimpiada de arte plastice s-au întors cu trei premii I, dar şi o menţiune la Istoria artelor, ca bonus. Irina Postolache, elevă în clasa a XII-a B, profesoară Gabriela Georgescu, a luat premiul I la pictură monumentală, cu o lucrare de 100 de puncte, în condiţiile în care subiectele au fost destul de dificile. "Orice subiect le-ar fi căzut, elevele ar fi făcut faţă, pentru că, pe lângă faptul că sunt foarte talentate, sunt şi inteligente, fiind foarte bune la învăţătură", spune profesoara Georgescu.

Performanţa Irinei a fost dublată de colega sa din clasa a XI-a B, Ana Maria Iliescu, şi ea clasată pe locul I, cu 100 de puncte, la pictură monumentală. Profesorul ei, David Sava, ne dezvăluie câte ceva din secretul reuşitei: "Au lucrat foarte mult. Ana Maria, de exemplu, a pregătit 11 proiecte de artă monumentală într-o singură lună, ceea ce nu e deloc simplu. De altfel, în ultimii ani, cei care vin la concurs s-au obişnuit că Galaţiul ocupă locul I la pictură monumentală".

Cel de-al treilea premiu I, tot cu 100 de puncte, a fost obţinut de Irina Şelaru, clasa a XI-a B, la artă textilă. Profesorul care a pregătit-o, Cornel Corcăcel, susţine că fata a luat locul al II-lea pe ţară şi la proba de desen pe care o dau la un loc toţi candidaţii, indiferent de specializarea la care participă.

Maria Dinu, elevă în clasa a XII-a B, a adus Galaţiului o menţiune la Istoria artelor. "Este o distincţie foarte valoroasă, având în vedere câtă materie au avut de studiat, din antichitate până în secolul XX. Este un copil serios, preferă să-şi dea toţi banii pe cărţi şi îşi dedică timpul cititului, ceea ce este o calitate mai rar întâlnită la tinerii noştri", precizează profesoara ei, Laura Popov.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Premii şi pentru olimpicii de la Seminarul "Sf. Andrei"

Constantin Patriche, elev în clasa a XI-a la Seminarul Teologic "Sf. Andrei", povesteşte cu umor cum a reuşit să câştige premiul I la arta icoanei, în condiţiile în care lucrau şase concurenţi la o masă, care se clătina la fiecare mişcare. "Icoana presupune desen cu precizie. A fost un maraton contratimp. Am lucrat două zile, câte şase şi opt ore. Cred că a contat şi faptul că am reuşit s-o termin, spre deosebire de ceilalţi concurenţi, care n-au reuşit acest lucru într-un timp atât de scurt", mai povesteşte elevul profesoarei Cristina Totolici.

Colegul său de la clasa a XII-a,Vasile Ginghină a câştigat premiul al II-lea. "Deşi e venit doar de doi ani la Seminar, în scurt timp a reuşit să devină cel mai bun din clasă", spune profesoara sa, Liliana Negoescu.

Mezinul lotului de olimpici, deşi este doar în clasa a IX-a, Vlad Blându, a reuşit să reediteze performanţa de anul trecut şi a adus Galaţiului un premiu al doilea la teologie - Vechiul Testament. "Vlad respiră teologie, nu doar învaţă. A venit cu o zestre solidă şi din familie, şi de la el din sat, din Valea Mărului. E o plăcere să lucrezi cu el. Anul viitor, cred că va merge spre premiul I", crede profesorul său, Gheorghe Butuc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

91 de distincţii câştigate la olimpiadele naţionale

* Jumătate din totalul premiilor, menţiunilor şi medaliilor au fost primite de elevii de la CNVA

91 de elevi gălăţeni s-au întors recent de la concursurile şi olimpiadele naţionale cu premii, menţiuni şi medalii. Cum premiile I, II şi III se acordă doar elevilor clasaţi pe primele trei locuri, doar 22 dintre reprezentanţii judeţului nostru au reuşit să câştige astfel de distincţii - nouă premii I, nouă premii II şi patru premii III. Restul sunt menţiuni, premii speciale, menţiuni speciale sau medalii acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi de Societatea Română de Fizică.

CNVA, din nou în topul olimpiciilor

45 de distincţii, aproape jumătate din totalul obţinut de elevii gălăţeni, au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA). Aceştia sunt campioni şi la numărul de premii I, II şi III, şapte dintre cele 22 de diplome de acest gen fiind primite de olimpicii de la CNVA.

Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Liceul de Arte „D. Cuclin”, cu opt distincţii, dintre care trei sunt diplome de premiul I.  Totuşi, elevii de la Arte au reuşit să-i bată la premii I pe cei de la CNVA, care n-au decât două astfel de diplome. Pe locul al treilea se află Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, cu patru distincţii. Elevii de la „Elena Doamna” s-au întors cu două premii I şi două premii III.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt Colegiul Naţional „Costache Negri”, Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci şi Seminarul Teologic „Sf. Andrei”, cu câte trei distincţii fiecare. Câte două diplome cu premii sau menţiuni au fost câştigate de olimpicii de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” şi Colegiul Tehnic „Paul Dimo”.

Şcoala 5 şi Şcoala 28, în topul gimnaziilor

Anul acesta, în topul gimnaziilor, pe locul I s-au clasat două unităţi de învăţământ: Şcoala Nr. 5 şi Şcoala Nr. 28, ambele câştigând câte trei diplome. Dacă Şcoala Nr. 5 a câştigat premii la olimpiada de fizică şi la cea de astrofizică, Şcoala Nr. 28 s-a făcut remarcată prin premii la olimpiada de limba şi literatura română şi la cea de franceză. Surpriza vine de la Şcoala din Independenţa, care anul acesta a reuşit să ocupe locul al doilea în topul gimnaziilor, cu două distincţii la olimpiada de chimie. Locul al treilea, cu câte o singură diplomă, este împărţit de mai multe instituţii de învăţământ: Şcoala Nr. 29, Şcoala Nr. 25, Şcoala Nr. 12, Şcoala Nr. 43 şi Şcoala „Dimitrie Strurdza” din Tecuci.

CNVA şi "Haret" au olimpici în loturile internaţionale

Anul acesta, doar două instituţii de învăţământ au elevi selectaţi fie în loturile lărgite pentru fazele internaţionale, fie direct în loturile internaţionale. De la CNVA, Robert Râclea s-a calificat direct la internaţionala de chimie, iar Andrei Bogdan Puiu va participa la Balcaniada de matematică. Tot de la CNVA, după mulţi ani de când nu s-a mai întâmplat o astfel de performanţă, avem un elev  -  Cătălin Munteanu - calificat în lotul lărgit pentru internaţionala de biologie.

De la Tecuci, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, un elev - Dorian Gabriel Muntean - s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Medalii gălăţene la Olimpiada Balcanică de Matematică 2015


Lotul Romaniei la Matematica a obtinut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015. In clasamentul pe echipe, Romania a ocupat locul 2, dupa Turcia, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Elevii romani au concurat cu liceeni din alte 19 tari.

Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2015) s-a desfasurat in perioada 3-8 mai 2015, in Atena, Grecia. Aceasta a fost a 32-a editie a competitiei anuale, la care participa elevi de liceu si care presupune rezolvarea de catre fiecare participant, in cel mult patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra.

Lotul Romaniei a fost format din 6 elevi si toti au obtinut medalii.

...

Medalii de argint

Simona Diaconu - este eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, iar anterior a urmat studiile Liceului Teoretic "Spiru Haret" din Tecuci. A obtinut medalie de aur la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015, medalie de argint la Olimpiada Internationala de Matematica 2014, medalie de aur la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2014, unde Romania a ocupat locul 3 pe natiuni. Simona a participat de trei ori la aceasta competitie si a castigat aur de fiecare data. In 2013, a obtinut medalie de aur la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori, unde Romania s-a clasat pe primul loc pe natiuni. Tot medalie de aur a obtinut si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2013, iar in 2011 Simona Diaconu a luat argintul la Olimpiada Balcanica de Matematica.
In cadrul unei discutii online cu cititorii HotNews.ro, desfasurata anul trecut inainte de Olimpiada Internationala de Matematica, Simona Diaconu a povestit ca "este si a fost o experienta interesanta sa fiu singura fata [in lotul olimpic national de matematica], insa m-am obisnuit cu asta acum mult timp. Sunt multe sentimente care apar si care au aparut de-a lungul timpului (…) pentru ca sunt putine lucruri comune intre mine si colegii mei, sincer vorbind. Insa am facut o alegere si mi-o asum".

...

Medalii de bronz

Andrei-Bogdan Puiu - este elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Galati. Publicatia Viata-libera.ro scrie ca Andrei Bogdan Puiu are doar 15 ani, dar este in ultima clasa de liceu si a reusit performanta de a fi admis la Cambridge, institutie care insa i-a cerut sa mai astepte un an pentru a le putea urma cursurile, pentru ca "n-au admis niciodata un student strain mai mic de 16-17 ani". In luna februarie, liceanul a declarat pentru publicatia citata ca, "daca nu ma vor primi anul acesta, voi merge la Imperial [imperial London College, unde a fost acceptat - n.red.], pe specializarea matematica-informatica. Acolo m-au primit fara sa-si faca probleme in privinta varstei mele". La 10 ani a obtinut medalie de aur la Olimpiada Nationala de Matematica, la 13 ani a obtinut a doua sa medalie de aur, iar la 14 ani - argint.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Robert Râclea - medalie de argint la Internaţionala de Chimie

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au cucerit sase medalii (doua medalii de aur dintre care o medalie de aur cu punctaj absolut, trei medalii de argint si o medalie de bronz), la a 49-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie 'D. Mendeleev', desfasurata în perioada 3-10 mai, la Erevan.

Medaliile de aur au fost obtinute de Dumitru Calugaru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul National 'Tudor Vladimirescu' din Târgu Jiu si Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Ambii performeri au fost laureati cu aur si la editia precedenta.

Medaliile de argint au intrat în posesia urmatorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul National 'Mircea cel Batrân' din Constanta), Cristian Robert Râclea (clasa a XI-a/Colegiul National 'Vasile Alecsandri' din Galati) si Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a/Colegiul National 'Alexandru cel Bun' din Gura Humorului). Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pana, elev în clasa a XII-a la Colegiul National 'Mihai Viteazul' din Ploiesti.

Competitia presupune parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care doua probe teoretice si una practica/experimentala, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima proba teoretica a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 sectiuni incluse: chimie fizica, stiintele vietii, chimie anorganica, chimie organica si chimie analitica.

La editia curenta a Olimpiadei Internationale de Chimie 'D. Mendeleev' au participat 95 de elevi din 15 tari.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Dan Ştefan Eniceicu - medalie de aur la Olimpiada Internaţionala de Fizică a ţărilor din Asia

Echipa Romaniei a obtinut sapte medalii - trei de aur, doua de argint si doua de bronz - si o mentiune la cea de-a XVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica a tarilor din Asia/APHO care s-a desfasurat, in perioada 3-11 mai, la Hangzhou, anunta Agerpres.

"Medaliati in 2014 cu argint, Dan Ştefan Eniceicu, elev in clasa a XI-a, Tudor Costel Cretu, elev in clasa a XI-a, si Cristian Alexandru Frunza, elev in clasa a XII-a, au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obtinute de Ileana Rugina (clasa a XII-a) - mentiune la editia precedenta - si Andrei Raduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) si Malin Stanescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mentiune. Toti cei opt elevi laureati studiaza la Liceul International de Informatica din Bucuresti", informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei.
Potrivit sursei citate, pregatirea olimpicilor a fost asigurata de profesoarele Rodica Ionescu si Delia Davidescu, precum si de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregatire si selectie a lotului de fizica, provenite atat din unitati de invatamant preuniversitar, cat si din facultatile de fizica din Bucuresti, Iasi, Craiova si Cluj-Napoca.
Competitia este destinata exclusiv statelor de pe continentul asiatic, Romania fiind singurul stat din afara acestui spatiu invitat sa participe, in semn de recunoastere si apreciere a rezultatelor deosebite obtinute in fiecare an la Olimpiada Internationala de Fizica.
hotnews.ro

Fost elev ia CNVA până în clasa a VIII-a, Dan Ştefan Eniceicu studiază în prezent la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a primit o bursă de studiu din 2012.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Premianţii la olimpiade se pot considera deja studenţi

Liceenii care obţin la olimpiadele şcolare internaţionale premiile I, II, III sau menţiune vor avea dreptul să se înscrie la facultate fără să mai participe la concursul de admitere, conform Legii nr. 118/2015. Pe deasupra, aceştia se vor putea înscrie direct pe locuri finanţate de la buget.

Până anul acesta, universităţile aveau dreptul să hotărască dacă îi primesc pe olimpici fără examene sau alte condiţii suplimentare.

„Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea concursului de admitere, pe locuri finanţate de la buget, pentru un program de licenţă, masterat sau doctorat”, scrie în actul normativ citat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

O elevă din Galaţi, premiată la Shakespeare School Essay Competition 2015

Camelia Mocanu, elevă a Colegiului Național “Vasile Alecsandri” din Galați, a fost răsplătită cu Pemiul Juriului, la categoria 15 - 19 ani în cadrul competiției, performanță cu atât mai mare cu cât concurența a fost extrem de acerbă - peste 3.000 de participanți din toate județele țării.

De Ziua Mondială a Mediului, Asociația Shakespeare School pentru Educație a premiat pasiunea pentru limba engleză și cele mai creative idei despre cum păstrăm Planeta Verde. 29 de elevi cu talent la scris, din București, dar și din alte 12 orale ale țării au intrat direct în finala ediției a 7-a a competiției naționale de eseuri în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Câștigătorii premiilor I - Vladimir Ștefan Pechi, elev al Colegiului Național Grigore Moisil, București, la categoria 11 - 14 ani, și Andreea Bădeu, de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc, București, la categoria 15 - 19 ani, vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii și universități de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

Concursul cu participare gratuită, inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 19 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ministerul Educaţiei nu are bani pentru performeri. Olimpic internaţional, caut sponsorizare

* Performerul gălăţean are nevoie de 3.000 de euro pentru a participa la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică în Indonezia

 

Gălăţeanul Andrei Cosmin este abia elev în clasa a IX-a, dar s-a bătut pentru calificarea la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică cu elevi mult mai mari şi s-a clasat pe locul al optulea. Pentru că anul trecut România a obţinut la această olimpiadă nişte rezultate foarte bune, comitetul a decis ca timp de trei ani ţara noastră poate participa la faza internaţională cu câte două echipe. Prin urmare, Andrei s-a calificat în cea de-a doua echipă, alături de alţi patru elevi, cărora Ministerul Educaţiei nu are bani să le suporte cheltuielile legate de transport şi taxele de concurs. Ceilalţi patru - Paul Drăghiş din Baia Mare, Paul Oneci din Timişoara şi Iuliana Nuţu şi Răzvan Radu din Bucureşti - şi-au găsit imediat sponsorizare pe plan local, în timp ce gălăţeanul nostru are foarte mari emoţii.

Deşi îşi doreşte foarte mult să participe la acestă ediţie, el nu ştie dacă va face rost de cei 2.500-3.000 de euro pentru a putea merge în Indonezia în perioada 26 iulie - 4 august, când se va desfăşura Olimpiada Internaţională de Astronomie şi  Astrofizică.

Medaliat cu bronz la internaţionala din 2014

Andrei Cosmin este multiplu premiat concursurilor de fizică, astronomie şi astrofizică. El a obţinut anul trecut, când era în clasa a VIII-a o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Kîrgîzstan, prin urmare merită să meargă şi anul acesta pentru că va obţine cu siguranţă rezultate frumoase. E un tânăr hotărât şi ambiţios, în care se merită să investeşti. Din nefericire, odată mutat la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde i s-a oferit o bursă, el a pierdut posibilitatea să fie premiat alături de toţi olimpicii gălăţeni de ArcelorMittal şi Damen, dar nici să obţină sponsorizări din Bucureşti nu are cum, necunoscând pe nimeni acolo. Prin urmare este singurul candidat din echipa a doua care riscă să rămână acasă pentru că nu a făcut încă rost de bani.

De altfel, pentru a putea afla care este adevărata valoare a acestui tânăr promiţător trebuie să adăugăm faptul că, anul trecut, când colegii lui de generaţie se limitau să înveţe pentru Evaluarea naţională, el se califica la trei olimpiade naţionale - chimie, fizică şi astronomie, iar la aceasta din urmă a venit şi cu medalie internaţională şi a reuşit să termine şi anul şcolar cu zece pe linie. Nici măcar faptul că s-a mutat la un liceu departe de casă, cu pretenţii mai mari, nu l-a intimidat. El a terminat şi clasa a IX-a cu zece pe linie şi, în afară de calificarea în lotul pentru internaţionala de astrofizică, a mai obţinut şi o medalie de argint la naţionala de fizică.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Delegaţia României, zece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015

* Gălăţeanul Cristian Robert Râclea, medalie de aur la chimie

Elevii români au cucerit zece medalii la cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5-11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă). La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din şase ţări. Ministerul Educaţiei a comunicat că delegaţia care a reprezentat România a obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz, elevii fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului - chimie, matematică, informatică şi fizică.

La disciplina Chimie, România a obţinut o medalie de aur cu punctaj maxim, prin Cristian Robert Râclea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi, şi două medalii de argint, cucerite de Maria Velicu, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra-Neamţ.

La Matematică, elevii români au obţinut două medalii de bronz - au fost premiaţi Andreea Dima, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Mihnea-Gabriel Doică, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Informatică, România a avut două medalii de aur, graţie performanţelor lui Darius Marian, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Andrei Costin Oncescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel. De asemenea, la această disciplină medalia de argint i-a revenit lui Vlad Mihai Rochian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara.

Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinut medalii de argint la disciplina Fizică din cadrul competiţiei.

gds.ro

Link to comment
Share on other sites

Ştefan Eniceicu, al doilea aur consecutiv la Olimpiada Internaţională de Fizică
Olimpicii români au reeditat succesul repurtat în 2014 la Olimpiada Internaţională de Fizică, reuşind acelaşi palmares remarcabil - 5 medalii: două de aur, două de argint şi o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România a ocupat din nou primul loc în Europa, respectiv, locul 10 în lume.
Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Creţu (argint în 2014) şi Ştefan Eniceicu (aur în 2014), elevi în clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. De asemenea, lui Ştefan Eniceicu i-a fost decernat şi premiul special din partea Societatii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obţinut de un elev din Europa la proba teoretică (29,8 puncte din maximum de 30).
Laureat cu aur la ediţia precedentă, Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut anul acesta o medalie de argint, performanţă atinsă şi de colegul său de liceu, Răzvan Radu (clasa a X-a). Medalia de bronz a intrat în posesia Ilenei Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică.
Delegaţia României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti şi însoţită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internaţional de Informatică) şi Sebastian Popescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi.
.A 46-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Mumbai (India), în perioada 4-12 iulie, reunind peste 200 de concurenţi din 50 de ţări.

Fost elev ia CNVA până în clasa a VIII-a, Dan Ştefan Eniceicu studiază în prezent la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a primit o bursă din 2012.

Link to comment
Share on other sites

Simona Diaconu - medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică 2015

Olimpicii la matematica ai Romaniei au obtinut sase medalii - una de aur, patru de argint si una de bronz - la Olimpiada Internationala de Matematica 2015. Medalia de aur a fost castigata de Simona Diaconu, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, singura fata din lotul Romaniei. Clasamentul pe echipe al competitiei a fost dominat de SUA si de tarile asiatice, iar Romania a ocupat locul 13 in acest clasament si primul loc intre tarile UE.
Olimpiada Internationala de Matematica 2015 s-a desfasurat in perioada 4 - 15 iulie 2015, in Chiang Mai, Thailanda. Aceasta este a 56-a editie a competitiei, la care au participat 577 elevi din 104 tari.

Toti cei sase elevi ai echipei Romaniei au obtinut medalii.

Simona Diaconu - a absolvit vara aceasta Liceul International de Informatica din Bucuresti, iar anterior a urmat studiile Liceului Teoretic "Spiru Haret" din Tecuci. La Olimpiada Internationala de Matematica 2015, Simona Diaconu a obtinut medalie de aur cu 27 puncte din 42, ocupand pozitia 32 in clasamentul individual. Aceasta este a doua participare la internationala de matematica pentru Simona Diaconu, dupa ce anul trecut a obtinut medalie de argint in competitie. Tot anul acesta, Simona a obtinut medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015 si medalie de aur la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015.
In 2014, Simona Diaconu a castigat medalie de aur la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, unde Romania a ocupat locul 3 pe natiuni. Simona a participat de trei ori la aceasta competitie si a castigat aur de fiecare data. In 2013, a obtinut medalie de aur la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru seniori, unde Romania s-a clasat pe primul loc pe natiuni. Tot medalie de aur a obtinut si la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2013, iar in 2011 Simona Diaconu a luat argintul la Olimpiada Balcanica de Matematica.
"Este si a fost o experienta interesanta sa fiu singura fata [in lotul olimpic national de matematica], insa m-am obisnuit cu asta acum mult timp. Sunt multe sentimente care apar si care au aparut de-a lungul timpului (…) pentru ca sunt putine lucruri comune intre mine si colegii mei, sincer vorbind. Insa am facut o alegere si mi-o asum", a declarat Simona Diaconu, in urma cu un an, in cadrul unei discutii online cu cititorii HotNews.ro.
hotnews.ro

Andrei Bogdan Puiu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, a obţinut medalia de bronz.

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul are aur şi bronz mondial la matematică

* Simona Diaconu şi Andrei Bogdan Puiu, doi elevi gălăţeni dublu medaliaţi la competiţii internaţionale

Anul acesta s-a scris istorie în matematică gălăţeană. Dacă medalii internaţionale la matematică au mai fost cucerite, este totuşi prima dată când doi elevi din judeţul nostru au adus întâi două medalii la Balcaniada de Matematică şi apoi două medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM).

Tecuceanca Simona Diaconu este singura româncă ce a primit anul acesta medalia de aur la OIM, care s-a desfăşurat în Thailanda. Performanţa ei a fost secondată de Andrei Bogdan Puiu, care deşi este cel mai mic din lotul României, a cucerit o medalie de bronz.

Simona Diaconu a mai câştigat anul acesta şi argint la Balcaniadă, iar Andrei Puiu - o medalie de bronz. Cu alte cuvinte, dintre cei cinci elevi care au reprezentat România la internaţionalele de matematică în 2015, doi sunt gălăţeni.

Simona Diaconu, fostă gimnazistă a Colegiului "Spiru Haret" din Tecuci, a absolvit anul acesta Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a fost bursieră din clasa a IX-a. Ea are o colecţie bogată de premii la competiţii internaţionale, printre care se numără trei medalii de aur la Olimpiada Europeană pentru Fete, alte două medalii de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada şi la Balcaniada Seniorilor din 2013, iar anul trecut a luat medalie de argint la Internaţionala de Matematică din Africa de Sud. Fosta elevă de la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci a obţinut medalii de argint la Balcaniada Juniorilor încă de pe băncile şcolii gimnaziale, în 2010 şi 2011.

Andrei Bogdan Puiu, proaspăt absolvent de CNVA, a obţinut şi el foarte multe premii şi medalii naţionale. Medalia de bronz de la OIM a primit-o chiar de ziua lui, pe 14 iulie, când a împlinit abia 16 ani.

Ambii vor învăţa din toamnă la universităţi de prestigiu: Simona la Princeton, iar Andrei la Cambridge sau Imperial London College.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Robert Râclea: „În România cercetarea este la pământ. Şansa cea mai mare o am în străinătate“

Gălăţeanul Cristian Robert Râclea (17 ani) a obţinut la începutul lunii iulie o medalie de aur absolut, cu punctaj maxim, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“ din Rusia, la secţiunea chimie. Este a doua medalie de aur pe care o obţine la această competiţie şi a patra medalie importantă la astfel de concursuri internaţionale. Din păcate, el nu-şi vede viitorul legat de România.

Pentru al doilea an consecutiv, Cristian Robert Râclea (17 ani), elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi, a obţinut medalia de aur la secţiunea chimie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5-11 iulie la Iakutsk, în Rusia. Şi nu oricum, ci cu punctajul maxim, ceea ce în limbajul olimpicilor se numeşte „aurul absolut“. La ediţia din acest an a competiţiei s-au întrecut în cunoştinţe peste 150 de concurenţi din şase ţări.

Totuşi, este important de remarcat, spune olimpicul, că anul acesta, cea mai grea „bătălie“ a sa n-a avut loc în Rusia, unde a câştigat detaşat, ci la etapele naţionale, unde a trebuit să treacă de o concurenţă serioasă pentru a se califica la competiţia de la Iakutsk. „Toată lumea ştie că românii sunt foarte buni la chimie. Nu este deloc uşor să-i învingi“, spune elevul eminent. De altfel, la aceeaşi secţiune au mai primit medalii de argint doi elevi români: Maria Velicu, clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală, clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Piatra Neamţ.

„A trebuie să învăţ şi un volum de materie de fizică şi biologie"

La prima etapă a selecţiei, adică la Olimpiada Naţională de Chimie din 2014, Cristian Robert Râclea a luat menţiune şi apoi a trecut cu brio de proba de cinci ore pentru intrarea în lotul lărgit de pregătire pentru Internaţională. Au urmat trei baraje, a câte cinci ore fiecare (două teoretice şi unul practic) şi a fost al doilea pe ţară calificat pentru participarea la secţiunea chimie a Olimpiadei Pluridisciplinare Tuymaada.

Adolescentul olimpic are deja un palmares internaţional realmente impresionant. A ajuns deja la a patra medalie importantă obţinută la nivel mondial, după o medalie de argint pe care a câştigat-o în 2013 la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din India (Pune), o alta de aur obţinută în 2014 la Olimpiada Internaţională Pluridusciplinară Tuymaada şi o medalie de argint cucerită anul acesta la Olimpiada Internaţională de Chimie (ediţia a 49-a), desfăşurată în perioada 3-10 mai 2015, la Erevan, în Armenia.

Evident, nici nu concepe că ar putea să se oprească aici. „Nu m-am gândit niciodată să renunţ la performanţă. Pentru olimpiada de ştiinţe pentru juniori, a trebuit să învăţ şi un volum de materie de fizică şi biologie. Fiind pus în faţa acestora, nu a fost deloc greu să observ şi utilitatea lor în toate domeniile şi mi-am dat seama că, până la urmă, viitorul ştiinţei constă în pluridisciplinaritate, în a lucra la graniţa dintre obiecte pentru rezultate şi explicaţii complete“, spune Robert.

Performanţe bune, un sistem care scârţâie

Deşi are, în general, vorbe bune despre învăţământul românesc, Robert nu poate să nu constate că, de fapt, performanţele ţin în multe cazuri de efortul individual al elevului sau al unui grup restrâns, eficienţa sistemului în ansamblu lăsând de dorit în România. „Ştim cu toţii că învăţământul românesc nu o duce foarte bine, că ar trebui să se aducă multe îmbunătăţiri. O parte bună este însă seriozitatea elevilor şi a profesorilor, fapt pentru care ar trebui să fiu recunoscător în mod special Colegiului Naţional «Vasile Alecsandri». Văzând profesori cu vechime şi elevi cu realizări minunate, simţi că nu poţi devia de la această normă a calităţii, ci doar să o depăşeşti şi să creezi noi recorduri“, spune tânărul.

El mărturiseşte că a beneficiat de sprijinul părinţilor, care l-au susţinut fără rezerve, dar că a avut un ajutor imens şi din partea profesoarei Lidia Mînză, de la Colegiul unde studiază, cea care l-a stimulat să-şi descopere interesul pentru chimie şi să-şi organizeze munca. „Efortul personal e cel care determină rezultatele în cazul oricărui elev, dar acest efort fără ajutor din exterior devine zadarnic, deci rezultatele mele sunt o combinaţie între toţi aceşti factori“, afirmă Robert.

Când vine vorba despre viitor, tânărul gălăţean se declară dezamăgit de modul în care sunt trataţi oamenii de valoare în România şi nu-şi vede, din păcate, cariera legată de sistemul ştiinţific din ţara natală. „Scopul meu este să am parte de o educaţie universitară cât mai bună, urmată de oportunităţi demne de eforturile pe care le-am depus. În momentul de faţă, cel mai mult mă atrage ideea de cercetare în domeniul chimiei şi nu numai: biochimia sună foarte tentant, deoarece sunt multe lucruri despre om care încă necesită explicaţii, dar la fel de interesant este şi studiul structurii substanţelor chimice la nivel cuantic, nivel la care intervine şi o cantitate considerabilă de fizică. În România, din păcate, cercetarea este aproape la pământ, existând puţine centre active şi recunoscute pe plan internaţional, şi acelea cu puţini membri şi cred că şansa cea mai mare o am în străinătate“, este de părere elevul gălăţean.

De altfel, el a recunoscut frust că se vede pe viitor studiind la o universitate prestigioasă din străinătate. „Ar fi o alegere între SUA şi Marea Britanie, mie personal plăcându-mi mai mult cultura şi tradiţiile britanice. Dar trebuie să luăm în considerare că SUA sunt o putere economică mult mai mare, iar cercetarea înfloreşte mult mai rapid. Deci, peste vreo zece ani m-aş vedea într-o universitate din State, fiind poate un conferenţiar sau asistent într-un domeniu al chimiei, începându-mi cercetările în laboratoarele universităţii“, îşi proiectează viitorul tânărul gălăţean.

„A învăţa încontinuu este cea mai proastă soluţie"

Contrar prejudecăţilor, Robert nu este un tocilar, un „sclav“ al învăţăturii, ci un tânăr modern, cu multe alte pasiuni decât chimia. Îi place muzica, îi plac filmele şi, evident, are timp şi pentru site-urile de socializare, în special pentru Facebook, prin intermediul căruia ţine legătura cu colegii de şcoală, dar şi cu prietenii din toată lumea.

„Vă asigur că a învăţa încontinuu este cea mai proastă soluţie de a face performanţă. Deci da, petrec ceva timp fără să mă gândesc la chimie sau la şcoală. Având două chitare şi un pian, majoritatea timpului mi-l petrec cântând. Mai studiez şi câteva cărţi după care învaţă studenţii la conservator. Mă uit şi la destul de multe filme, mai ales documentare sau filme horror“, spune tânărul.

Trei medalii de aur pentru elevii români, la Iakutsk Cristian Robert Râclea nu este singurul medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară de la Iakutsk. Au mai luat aur, dar la secţiunea informatică: Darius Marian, clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, şi Andrei Costin Oncescu, clasa a X-a, Colegiul Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung-Muscel. Echipele României s-au mai întors acasă cu cinci medalii de argint şi două de bronz.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

După aurul de la Fizică, Dan-Ştefan Eniceicu a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Lotul olimpic al Romaniei a castigat doua medalii de argint, sase medalii de bronz si doua mentiuni la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica. Romania a fost prezenta in competitie cu doua echipe si toti cei 10 elevi au fost premiati. Romania a ocupat locul 5 in clasamentul pe natiuni, din 41. Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2015 s-a desfasurat in perioada 27 iulie - 4 august, in Indonezia, si s-a aflat la a IX-a editie.

Medalii de argint:

Dan-Stefan Eniceicu - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Tot anul acesta, Stefan Eniceicu a castigat medalii de aur la Olimpiada Internationala de Fizica si la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia. In urma cu un an, liceanul a obtinut tot medalie de aur la Olimpiada Internationala de Fizica, editie la care Romania s-a clasat pe primul loc in Europa si pe locul 10 la nivel mondial. In 2014, el a castigat medalie de argint si premiul special pentru realizarea celui mai creativ experiment, la Olimpiada de Fizica a Asiei.

Tudor Costel Cretu - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medalii de bronz:

Tudor Suciu - absolvent al Colegiului National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

Paul-Andrei Draghis - absolvent al Colegiului National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare.
Anca Dragulescu - eleva in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Razvan-Octavian Radu - elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Iuliana-Camelia Nitu - eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Andrei-Catalin Raduc - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Mentiuni:

Cosmin Andrei - elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Codrin Paul Oneci - elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara.

hotnews.ro

Fost elev ia CNVA până în clasa a VIII-a, Dan Ştefan Eniceicu studiază în prezent la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a primit o bursă.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.