Jump to content

Un copil de 7 ani a căzut în gol de la etajul 3 al unui hotel


dcp100168

Recommended Posts

Un copil de 7 ani a căzut în gol de la etajul 3 al unui hotel

Poveşti groaznice ies la iveală după ce, miercuri la ora 3 dimineaţa, un băiat de 7 ani a căzut în gol de la geamul unei camere situate la etajul trei al unui hotel din Galaţi. Viorel se afla în cameră cu mama sa şi un bărbat necunoscut. Nu se cunosc circumstanţele în care Viorel s-a prăbuşit în gol de la etajul trei al locului de cazare unde mama sa venea des cu diverşi bărbaţi, cel mai probabil clienţi. A fost o clipă de neatenţie sau altceva, cert e că nici mama, nici copilul nu vor să spună.

Din fericire, băiatul a căzut pe copertină şi a scăpat cu viaţă. Incidentul a fost anunţat de un alt client al hotelui care a auzit zgomotul. Mama băiatului, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, se pare că era în baie, iar bărbatul care era cu ea coborâse la ţigări. Femeia nici nu voia să cheme poliţia şi salvarea. Au făcut-o reprezentanţii motelului şi clienţii.

„Un client a auzit ţipătul copilului şi a alertat angajatul nostru. Copilul era nesupravegheat, a alunecat de la geam şi a căzut pe prelată. Camera era închiriată pentru o singură seară. I-am spus mamei copilului de 100 de ori că trebuie să o ajutăm, să îi luăm copilul. Cu ea e în pericol zi de zi. Alcool bea, e mai tot timpul aşa.... Are şi comportament violent faţă de copil. Am auzit şi eu că ar fi suspiciuni despre meseria ei. Mai vine cu unul, cu altul. Vă daţi seama ce greu îi e copilului să vadă aşa ceva mereu. Nu ştim noi ce fac clienţii în camere, dar era suspect şi urma să luăm legătura cu cei în drept”, a spus Costel Busuioc, administratorul blocului de cazare unde s-a petrecut accidentul.

Copilul a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la Spitalul de Urgenţă pentru copii, împreună cu mama sa aflată în stare de ebrietate. „Copilul a suferit o fractură de femur stâng şi va fi operat. Nu putem coopera cu mama prea bine. Nu eram la spital când au sosit, dar s-a prezentat cazul cu mama fiind în stare de ebrietate”, a precizat dr. Virgil Cristea, Spitalul de Urgenţă Copii.

Medicii au anunţat poliţia şi Protecţia Copilului care au început anchete. „Este un caz nefericit. Copil de 7 ani a căzut, dubios, de la etajul 3, când pervazul este destul de sus, iar copilul e destul de matur ca să fi sesizat pericolul. Sunt suspiciuni privind mama, atât legate de consumul de alcool, aici vom aştepta rezultatul probelor biologice recoltate de la spital şi poliţie, cât şi posibilitatea legată de ceea ce făcea, de prostituţie. Se va lua o măsură socială în acest caz”, a declarat dr. Ciprian Groza, director adjunct Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Femeia mai are încă trei copii. „Doi sunt la stat, au 12 şi 14 ani, şi al treilea de 18 ani îl ţin eu. Ea mereu era cu cel mic, cu Viorel. Nu ştiu pe unde stă. Şi-a făcut mutaţie să dea copilul la şcoală, dar..... Nu ştiu decât că e despărţită”, a spus Vasile Stan, bunicul patern al copilului. Omul nu crede că ar mai avea unde să ţină un suflet, dacă băiatul de 7 ani, care nu merge nici la şcoală, i-ar fi încredinţat.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Dosar penal pentru mama baiatului care a cazut de la etaj

Copilul de sapte ani din Galati care a cazut, miercuri noaptea, de la etajul al treilea al unui bloc a fost operat. El suferise o fractura de femur stang, dar si alte leziuni. Politistii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului pe numele mamei baietelului. Asta dupa ce mai multe persoane audiate le-au spus ca femeia se prostitua si, de cele mai multe ori, isi lua si copilul cu ea.

Baiatul de sapte ani a fost scos din sala de operatie si medicii spun ca interventia a fost fara probleme deosebite. Va mai ramane, evident, internat in spital in jur de doua saptamani pentru a se reface. Imediat dupa aceea, inspectorii de la Directia pentru Protectia Copilului vor hotara daca vor interveni cu o masura de protectie. De altfel, ei au si inaintat documentele in instanta pentru a gasi o cale de a-l apara pe copil de propria mama. Asta pentru ca apropiatii spun ca femeia s-ar prostitua, ar fi o mare consumatoare de alcool si ar avea un comportament violent.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Mama copilului căzut de la etajul 3 a acceptat să îl dea în grija statului

Vineri, copilul în vârstă de 7 ani căzut acum 10 zile de la etajul trei al unui hotel unde mama sa închiriase o cameră, alături de un alt bărbat, a fost externat din spital. Aici fusese operat după ce în cădere şi-a fracturat femurul. Tot în aceeaşi zi, Viorel a trecut din grija mamei în grija statului.

„Ancheta socială a arătat clar că acest copil nu putea fi îngrijit de mama, dar nici de alte persoane din familia extinsă. Mama şi-a dat acordul ca noi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să luăm în îngrijire acest minor. Am instituit măsura plasamentului de urgenţă şi copilul va fi dat spre îngrijire unui asistent maternal. Orice copil îşi iubeşte mama, dar noi vom încerca să îi facem tranziţia cât mai uşoară. Şi mama a acceptat şi a spus că îşi va reface situaţia financiară şi cea socială şi îl va lua înapoi. Noi vom asigura copilului consiliere psihologică pentru a-i face tranziţia mai uşoară”, a declarat dr. Ciprian Groza, director adjunct Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Mama lui Viorel mai are încă doi copii în plasament, de care nu s-a interesat niciodată. Un alt copil major este crescut de bunici, aşa că sunt şanse minime ca ea să se mai intereseze de Viorel. La externarea din Spitalul de Copii, starea fizică a băiatului era una bună. „Starea lui generală este bună, dar abia peste şase luni va putea fi considerat vindecat, atunci când i se va scoate tija din picior. Mama l-a vizitat în primele zile”, a declarat dr. Camelia Buşilă, Spitalul de Copii.

Copilul susţine în continuare că a căzut deoarece s-a aplecat peste pervazul camerei, pentru că nu îşi găsea mama. „În cauză s-a deschis un dosar penal pentru comiterea faptei de rele tratamente aplicate minorului”, a precizat Bogdan Cojocaru, IPJ Galaţi. Dosarul cauzei a ajuns la Parchet.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.