Jump to content

S-a spânzurat pentru că nu şi-a primit salariul


dcp100168

Recommended Posts

S-a spânzurat pentru că nu şi-a primit salariul

Ştefana Lazăr, o gălăţeancă de 48 de ani, s-a sinucis la locul de muncă. Nu mai fusese plătită de câteva luni şi nu avea bani pentru medicamentele necesare fiicei căreia îi transplantase un rinichi. S-a întâmplat la căminul LSG al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, unde Ştefana Lazăr muncea ca femeie de serviciu la o firmă căreia Universitatea gălăţeană îi externalizase serviciile de curăţenie.

Rudele femeii dar şi foste angajate ale firmei în cauză siusţin că patroana  societăţii o ducea pe femeie cu vorba de două luni, nu îi răspundea decât prins sms şi îi promitea că îi va da banii.

O fostă colegă susţine că patroana se purta urât şi o şi jignea de victimă sau o ameninţa. "De când ne-a preluat firma ei de la Universitate şi-a bătut joc de noi. Ne vorbea urât, nu dădea banii la timp, ne ameninţa că ne dă afară şi nici măcar produse pentru curăţenie nu ne dădea. Pe mine m-a obligat să mă pensionez . Ştefana a rămas şi îmi tot povestea că nu ştie ce să facă să îi dea banii. Soţul ei e pensionat pe caz de boală dar cea mai mare problemă era că una dintre fete, căreia i-au făcut transplant cu o bucată din rinichiul donat de Ştefana, avea nevoie lunar de bani pentru medicamente. Asta o îngrozea. Păcat de Ştefana, dar faptul că nu i-a dat banii a băgat-o în pământ”, a spus Constanţa Constandache, fostă colegă a victimei.

Fratele femeii e îngenungheat de durere. "Spăla veceurile pentru 6-7 milioane şi nici pe ăştia nu îi lua. A terminat-o că nu avea bani pentru fată, pentru medicamente. Mereu se plângea că nu ştie ce să mai facă şi dacîă spune ceva e ameninţată. Patroanei nu îi păsa, ea are vilă şi amărâţii se omoară”, spune Anton Lungiu, fratele femeii.

Soţul victimei acuza aceeaşi condicere a firmei. "Nu i-au dat banii şi intrase în depresie. Eu sunt pensionat pe caz de boală cu inima, am 800 lei pensie ea avea încă 700, şi numai banii de medicamente pentru fata de 22 de ani, Andreea, careia îi făcusem transplantul însemnau 500 lei lunar. Dacă nu îi dăm medicamentele la timp recade, eram terminaţi. În ziua în care s-a onorât mi-a spus că la mesajul trimis patroanei aceasta i-a zis că îi va pune banii pe card. Aşa îi zicea de 2 luni. După aceea nici la sms nu i-a mai răspuns. Apoi soţia nu mi-a mai răspuns nici mie. Am fugit speriat la căminul unde muncea. Am spart uşa cu alţi oameni că la cămin, nici topor nu aveau. Am găsit-o într-o debara, spânzurată de ţeava chiuvetei. Nici de atunci încolo nu am mai primit niciun sem de la patroană, nu răspunde. A lăsat un mesaj de adio. Scria pe hârtie "A fost decizia mea. Vă iubesc", spunea Sorin Lazăr, soţul femeii.

Cei de la Universitatea gălăţeană susţin că ei sunt în regulă cu plăţile pentru firma cu care au pe doi ani contract pentru asigurarea curăţeniei. "Noi am virat banii la zi. Restul este o problemă de management a firmei în cauză. Ne-au alertat şi pe noi şi am participat la acţiunea de căutare a ei. Am luat cameră cu cameră până când am găsit-o într-o dependinţă. Este un caz tragic”, a spus Bogdan Rodeanu, director Cămine Studenţeşti, Universitatea Dunărea de Jos.

Patroana firmei în cauză nu a putut fi contactată telefonic şi nu a fost găsită nici la adresa unde era trecut sediul social al firmei.

presagalatibraila.com

 

Link to comment
Share on other sites

Familia femeii care s-a omorât că nu a primit salariul îşi va căuta dreptatea la DNA şi la inspectoratul de muncă

Familia şi zeci de colege de muncă au condus-o  pe ultimul drum pe Ştefana Lazăr. Femeia s-a sinucis la locul de muncă, deoarece nu îşi primise salariul de femeie de serviciu de la o firmă căreia Universitatea Dunărea de Jos îi contractase serviciile de asigurare a curăţeniei. De fapt, Ştefana era disperată că, după ce donase un rinichi fiicei ei, din lipsa banilor nu mai putea susține tratamentul lunar de recuperare. Din partea conducerii firmei căreia i se impută moartea femeii,  nu a venit nici un semn de condoleanţe. I s-a pus pe card Ştefanei venitul pe luna ianuarie, virat într-un târziu, după deces, dar acum acesta nu mai poate fi accesat.

Familia şi prietenii sunt revoltaţi la fel de mult cât suferă. Familia și celelalte salariate vor ca de săptamâna viitoare să-şi caute dreptatea la DNA şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Asta deoarece şi celelalte angajate ale firmei se plâng că nu îşi iau banii la timp, sunt tracasate şi jignite şi vor face plângeri chiar dacă riscă să fie concediate.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.