Jump to content

A fost prins un grup de traficaţi de marijuana


dcp100168

Recommended Posts

A fost prins un grup de traficaţi de marijuana

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati au efectuat, la data de 19.03.2015, un numar de 6 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Galați, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în traficul de droguri de risc și de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă ca începând din cursul lunii februarie 2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupării, au procurat, deținut și comercializat droguri de risc (produse cannabice sub forma de marijuana) și droguri de mare risc (pentedronă) către diferiți consumatori de pe raza municipiului Galați.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate cantități de droguri de risc, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.

La sediul D.I.I.C.O.T-Serviciul Teritorial Galați vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane (22 dintre aceste persoane fiind consumatoare de droguri).

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

După percheziţiile de joi, şase arestaţi preventiv pentru trafic de droguri

Şase persoane au fost reţinute pe ordonanţă, joi seara, dintre cele 31 aduse joi la sediul DIICOT Galaţi suspectate a fi consumatoare sau membre ale unei grupări care făcea trafic cu  droguri. Vineri, cei şase au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului Galaţi. Procurorii DIICOT Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor şase acuzaţi de trafic de droguri, iar magistraţii au admis cererea procurorilor.

Astfel, Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, George Alexandru Doru, Mihail Harţuche, Paul Daniel Radu şi Doru Ciprian Benchea sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Se pare că membrii grupării vindeau cu 60-120 lei doza de drog  şi acţionau mai ales  în zona cartierelor Micro  17, 18, 19, 20.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Şase bărbaţi acuzaţi că vindeau droguri în Galaţi rămân după gratii

Magistraţii Tribunalului Galaţi au prelungit mandatele de arestare preventivă emise pe numele a şase persoane acuzate de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Astfel, Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, George Alexandru Doru, Mihail Harţuche, Paul Daniel Radu şi Doru Ciprian Benchea vor rămâne după gratii cel puţin până la decizia pe care o vor lua magistraţii Curţii de Apel, acolo unde se va judeca apelul depus de inculpaţi.

Cei şase sunt acuzaţi de procurori că vindeau droguri de risc şi de mare risc în diferite locuri din Galaţi, majoritatea fiind în cartierele Micro 17, 18 şi 19, contra unor sume ce variau între 60 şi 120 de lei. Procurorii DIICOT au făcut pe 20 martie mai multe percheziţii în urma cărora au fost confiscate diferite cantităţi de droguri de la persoanele incriminate, dar şi sume de bani.

Pe lângă cei şase, alte două persoane sunt cercetate în acest dosar, procurorii urmând să stabilească întreaga activitate infracţională a grupării.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Reţea de traficanţi de droguri, în faţa judecătorilor

Procurorii Direcţiei  de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au finalizat ancheta într-un dosar privind un grup organizat specializat în traficul de droguri şi au dispus trimiterea în judecată a 18 persoane. Astfel, Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, Doru Alexandru George, Mihail Harţuche, Tincuţa Ionela Popovici, Daniel Paul Radu, Doru Ciprian Benchea, Mihai Florin Pisică, Cosmin Andrei Ariton, Ciprian Călinescu Costandache, Andrei Eduard Cristea, Adrian Răzvan Mighiu, Claudiu Andrei Mihalache, Andrei Tudose, Cristian Nicolae Vasiliu, Dumitru Cosmin Crăciun şi Ovidiu Cătălin Necula, toţi în calitate de inculpaţi, dar şi Robert Isac, în calitate de suspect, vor da socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, care vor dispune şi pedepsele care se impun în această cauză. O parte dintre inculpaţi sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, iar alţii au ajuns în fata judecătorilor după ce au deţinut şi consumat substanţe interzise.

Anchetă începută în februarie

Iniţial, ancheta a început în luna februarie după ce poliţiştii BCCO Galaţi s-au sesizat din oficiu că Robet Petean vinde droguri tinerilor din anturajul său. „Activitatea infracţională a inculpaţilor, ce face obiectul cercetărilor în prezenta cauză, s-a derulat în perioada februarie - martie 2015, având o amploare deosebită, cantităţile de droguri de risc (marijuana) şi de mare risc (pentedronă) comercializate în acest interval de timp fiind de ordinul sutelor de grame”, precizează procurorii.

Astfel au început cercetările, în urma cărora s-a stabilit că Mihai Robert Petean, care nu avea nicio ocupaţie, a început, în luna februarie a acestui an, să cumpere marijuana şi pentedronă de la Alexandru Viorel Vasiliu, iar apoi o revindea diferitor consumatori. „Ulterior, datorită faptului că acesta nu-i mai putea vinde cantităţile solicitate, a apelat la inculpatul Pisică Mihai Florin, prin intermediul căruia achiziţiona cantităţile dorite de marijuana de la inculpatul Radu Paul Daniel. Concomitent, cantităţile de pentedronă comercializate către consumatori erau achiziţionate de inculpatul Petean Robert Mihai de la inculpatul Doru Alexandru George, care la rândul său le cumpăra prin intermediul internetului”, se arată în rechizitoiul întocmit de procurorii DIICOT Galaţi.

Acesta din urmă îl folosea, pentru comercializarea drogurilor de mare risc, şi pe fratele său minor, Mihail Harţuche, dar şi pe concubina sa, Tincuţa Popovici.

Minor folosit la vânzarea drogurilor

Procurorii au stabilit şi faptul că Daniel Radu îşi cumpăra drogurile de la Ciprian Benchea, care îi vindea doar cantităţi mai mari de 10 grame şi doar de două-trei ori pe săptămână. După ce cumpăra drogurile de la Benchea, Daniel Radu le vindea altor persoane, printre care şi Florin Pisică, care le revindeau ulterior consumatorilor. „Consumatorii aprovizionaţi de inculpaţii susmenţionaţi - al căror număr se cifrează la câteva zeci de persoane şi care achiziţionau cantităţi de cannabis sub formă de marijuana la preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei, iar pentedronă la preţul mediu de 100 de lei gramul - proveneau din rândul tinerilor din municipiul Galaţi”, au aflat procurorii în urma anchetei efectuate.

Printre consumatorii identificaţi de procurori se numără şi Andrei Cosmin Ariton, Călinescu Ciprian Costandache, Cosmin Dumitru Crăciun, Eduard Andrei Cristea, Răzvan Adrian Mighiu, Andrei Claudiu Mihalache, Ovidiu Cătălin Necula, Andrei Tudose şi Nicolae Cristian Vasiliu, persoane care figurează pe lista inculpaţilor din prezentul dosar.

Percheziţii domiciliare şi flagrant

După o perioadă în care i-au monitorizat pe traficanţi, procurorii au dispus şi efectuarea unor percheziţii domiciliare. Astfel, au fost ridicate mai multe cantităţi de droguri, cannabis, pentedronă, UR-144 şi THC de la Robert Petean, Alexandru Vasiliu, Alexandru Doru şi Daniel Radu. Acesta din urmă, despre care procurorii au aflat că vindea şi etnobotanice tinerilor, le-a spus anchetatorilor că a cumpărat toate drogurile de la Ciprian Benchea, motiv pentru care procurorii au pus la cale un flagrant. „După realizarea depistării inculpatului Benchea Ciprian Doru şi ridicarea coletului ambalat într-o bucată de ziar, ce conţinea un plic din material plastic transparent, autosigilant, în interiorul căruia s-a găsit o substanţă vegetală cu aspect de muguri de culoare verde, inculpatul Benchea Ciprian Doru a fost condus la locuinţa sa, în vederea efectuării percheziţiei domiciliare”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT. În urma percheziţiei, procurorii au confiscat de la locuinţa lui Benchea 800 de grame de droguri, dar şi 6.550 de lei, 200 de euro, 400 de dolari şi 100 de lire sterline.  

Arest la domiciliu şi control judiciar

În urma percheziţiilor şi a audierilor efectuate în cauză, procurorii DIICOT au cerut şi arestarea preventivă pentru Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, George Alexandru Doru, Mihail Harţuche, Paul Daniel Radu şi Doru Ciprian Benchea, aceştia ajungând după gratii. Ulterior, pe perioada anchetei, o parte dintre inculpaţi au ajuns îna rest la domiciliu, iar restul au fost puşi sub control judiciar, iar  procurorii au cerut, prin rechizitoriu, menţinerea lor.

Decizia le aparţine judecătorilor Tribunalului Galaţi, cei care trebuie să şi decidă pedepsele care li se cuvin fiecărui inculpat în parte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Pedepse mici pentru traficanţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au trimis în judecată, în septembrie 2015, 15 persoane care făceau parte dintr-un grup organizat specializat în traficul de droguri. Astfel, Robert Mihai Petean, Viorel Alexandru Vasiliu, Doru Alexandru George, Mihail Harţuche, Tincuţa Ionela Popovici, Daniel Paul Radu, Doru Ciprian Benchea, Mihai Florin Pisică, Cosmin Andrei Ariton, Ciprian Călinescu Costandache, Andrei Eduard Cristea, Adrian Răzvan Mighiu, Claudiu Andrei Mihalache, Andrei Tudose şi Cristian Nicolae Vasiliu au dat socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, care au dispus şi pedepsele care se impun în această cauză. O parte dintre inculpaţi sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, iar alţii au ajuns în fata judecătorilor după ce au deţinut şi consumat substanţe interzise. Indiferent de natura acuzaţiilor, toţi cei 15 inculpaţi s-au ales cu pedepse care variază de la câteva luni de închisoare cu suspendare, până la câţiva ani de stat după gratii.

Revânzarea duce la închisoare

Unul dintre cei care cumpăra marijuana şi pentedronă, Robert Mihai Petean, iar apoi o revindea diferiţilor consumatori, s-a ales cu o pedeapsă de patru ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o perioadă de doi ani. Magistraţii au decis să îi deducă din pedeapsă lui Petean perioada de arest preventiv şi cea de arest la domiciliu, această ultimă măsură fiind prelungită odată cu pronunţarea sentinţei.

Cel care îl aproviziona iniţial pe Petean cu droguri, Alexandru Viorel Vasiliu, s-a ales cu o pedeapsă de doar zece luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Vasiliu va rămâne sub control judiciar, iar din pedeapsa aplicată i se va scade perioada petrecută în arest preventiv şi arest la domiciliu

Un alt personaj de la care Petean se aproviziona cu droguri, Alexandru George Doru, a fost condamnat la patru ani închisoare.  Magistraţii au menţinut şi măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de acest inculpat.

Cumpăra de pe internet şi aproviziona alţi dealeri

Alexandru George Doru, care cumpăra drogurile de pe internet, îl folosea în afacere şi pe fratele său minor,  Mihail Harţuche, faţă de care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani. Mihail Harţuche va rămâne sub control judiciar şi pentru următoarea perioadă.  Şi concubina lui Alexandru Doru a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, aceasta fiind condamnată la o pedeapsă de trei ani şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.  

Un alt distribuitor de droguri, Paul Daniel Radu, a fost condamnat la o pedeapsă un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Daniel Radu se aproviziona cu droguri de la Ciprian Doru Benchea, care vindea doar cantităţi mai mari de 10 grame. Benchea a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare şi va rămâne sub control judiciar.  

Cu aceeaşi pedeapsă s-a ales şi Mihai Florin Pisică, care cumpăra droguri de la Daniel Radu şi le revindea apoi consumatorilor.

Consumatorii, judecaţi şi condamnaţi

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au identificat şi mai mulţi consumatori de droguri, pe care i-au trimis ulterior în judecată în acelaşi dosar cu distribuitorii. Astfel, Andrei Cosmin Ariton, Andrei Claudiu Mihalache şi Răzvan Adrian Mighiu, au primit câte şapte luni închisoare cu suspendare, iar Călinescu Ciprian Costandache a fost condamnat la o pedeapsă de şase luni închisoare cu suspendare. Tot pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu au fost condamnaţi, la câte trei luni închisoare cu suspendare şi Andrei Tudose şi Nicolae Cristian Vasiliu.  

Cu cea mai mică pedeapsă a scăpat Eduard Andrei Cristea, care va fi asistat zilnic, ca măsura educativă, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi, pe o durată de patru luni, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Toţi cei ce nu vor ajunge după gratii au de efectuat şi câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii fie la Primăria Galaţi, la ADP, Biblioteca „V.a. Urechea” sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Judecătorii gălăţeni au dispus şi confiscarea mai multor sume de bani, dar şi a drogurilor găsite la locuinţele sau asupra inculpaţilor din prezenta cauză. De asemenea, fiecare inculpat în parte trebuie să achite şi câte 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia luată de judecătorii Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel atât de procurorii DIICOT, cât şi de fiecare inculpat, o parte dintre ei uzând deja de această posibilitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Traficanţii care cumpărau droguri angro pe internet şi foloseau minori ca dealeri, condamnaţi să tundă iarba

Judecătorii au redus pedepsele, şi aşa simbolice, în cazul a 18 membri ai unei grupări de traficanţi de droguri, acuzaţi de procurorii de DIICOT că au organizat o amplă reţea care, în perioada februarie - martie 2015, a vândut cantităţi impresionante de marijuana şi pentedronă.

Ancheta  care a dus la identificarea celor 18 persoane care puseseră pe picioare o reţea de trafic de droguri la Galaţi a început în luna februarie a anului 2015, după ce poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi au obţinut o serie de informaţii, din care reieşea că un anume Mihai Robert Petean vinde droguri tinerilor din anturajul său. „Activitatea infracţională a inculpaţilor  s-a derulat în perioada februarie - martie 2015, având o amploare deosebită, cantităţile de droguri de risc (marijuana) şi de mare risc (pentedronă) comercializate în acest interval de timp fiind de ordinul sutelor de grame”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi în actul de acuzare.

Oamenii legii au descoperit că  Robert Mihai Petean ajunsese să trăiască de pe urma comerţului cu droguri, având un furnizor angro de marijuana şi pentedronă, în persoana lui Alexandru Viorel Vasiliu. Acesta, la rândul său, le procura de alţi funizori, în special din Bucureşti. Petean şi-a dezvoltat atât de mult „afacerea” încât, la un moment dat, Vasiliu nu a mai putut face faţă cu aprovizionarea, aşa că a căutat alte surse de droguri.

În urma unor descinderi şi percheziţii domiciliare făcute de procurori în martie-aprilie 2015, au fost ridicate mai multe cantităţi de droguri ( canabis şi pentedronă ) de la Robert Petean, Alexandru Vasiliu, Alexandru Doru şi Daniel Radu.

Flagrantul a putut fi organizat de DIICOT Galaţi după ce Daniel Radu, prins fiind cu droguri asupra lui, a acceptat să dea în vileag toată reţeaua. Aşa a fost prins „angrosistul” Ciprian Doru Benchea. În urma percheziţiei, procurorii au confiscat de la locuinţa lui Benchea 800 de grame de droguri.

Majoritatea traficanţilor au scăpat cu pedepse minore, suspendate sub supraveghere. Pe 7 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi a redus pedepsele aplicate de prima instanţă pentru majoritatea traficanţilor puşi sub acuzare, iar în cazul lui Mihail Harţuche, care este minor, a dispus înlocuirea măsurii internării într-un centru de detenţie pentru 2 ani (pedeapsă aplicată de prima instanţă) cu măsura asistării zilnice, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi, pe o durată de 6 luni. Cel care va ajunge după gratii este Robert Mihai Petean, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Judecătorii au considerat că cel mai indicat ar fi ca traficanţii de droguri să se reabiliteze prin prestarea a diverse activităţi în folosul comunităţii pentru Primăria Galaţi sau Serviciul de Administrare a Domeniului Public Galaţi.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.