Jump to content

Strada Braşov, adevărat drum forestier


dcp100168

Recommended Posts

Strada Braşov, adevărat drum forestier

Chiar dacă situarea într-o zonă de câmpie face imposibilă, cel puţin teoretic, apariţia drumurilor specifice zonelor montane, în Galaţi acestea există şi îi duc la limita disperării pe şoferii care se confruntă zilnic cu ele. O astfel de stradă se găseşte în Micro 17, între strada Oltului şi strada Frunzei.

Lungă de cel puţin 500 de metri, strada Braşov este într-o stare deplorabilă. La fiecare ploaie, locuitorii de acolo se plâng că noroiul şi bălţile îşi fac apariţia cu repeziciune şi se lasă duse cu greu. "Trebuie să port cizme de cauciuc, de parcă aş fi la ţară. Dacă ies să cumpăr pâine sau să duc gunoiul, nu ştiu pe unde să merg, că dacă ocoleşti bălţile, cazi în noroi şi invers. Nu ai pe unde să mergi", ne-a spus I. M., locuitor al zonei.

Aproape că nu există cotlon al străzii pe care să nu fie o baltă sau o grămadă mocirloasă, care ameninţă să înghită tot ce trece pe lângă ea. De locuri de parcare nici nu poate fi vorba, aşa că majoritatea şoferilor îşi lasă maşinile pe trotuarele făcute tot din pământ. Ba chiar, din loc în loc, se mai află şi câte o maşină abandonată. Un dric ruginit, vechi, fără roţi şi cu folii în geamuri păzeşte intrarea pe stradă, avertizându-i parcă pe cei care nu sunt de-ai locului că trebuie să se întoarcă din drum. "Vara ce mai spăl maşina, dar şi atunci e greu. Cum ies pe drum, că asta nu e stradă, imediat se ridică tot praful şi se murdăreşte la loc. Avem canalizare, dar apa tot se adună, că e pământ şi e normal să se întâmple asta. Parcă trăim într-un sat, nu în Galaţi!", ne spune un alt cetăţean.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că lucrurile vor intra, până în vara lui 2016, pe un făgaş normal. "Din iunie 2015, strada Braşov va intra în reabilitare, adică se va turna asfalt şi vor fi refăcute trotuarele. Termenul de finalizare al acestui proces este luna iunie 2016, însă cei care se ocupă de lucrare au promis că vor termina mai repede", ne-a transmis Silviu Bacalum, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Până în vara anului viitor, tot ce pot face locuitorii străzii Braşov este să se lupte în continuare cu bălţile, noroiul şi, vara, cu praful care se va ridica la trecerea fiecărei maşini.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.