Jump to content

Anchetă la Penitenciarul Galaţi, după moartea unui deţinut


dcp100168

Recommended Posts

Anchetă la Penitenciarul Galaţi, după moartea unui deţinut

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor, a decedat, vineri dimineaţă, după ce a început să simtă rău, în acest caz fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor morţii bărbatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi au solicitat, vineri, ajutor medical în cazul unui coleg de celulă, în vârstă de 40 ani, care se simţea rău.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Costache, a declarat că la faţa locului a fost trimisă o echipă medicală a unităţii de detenţie care a constatat că bărbatul avea o stare de sănătate alterată, motiv pentru care s-au început imediat manevrele de resuscitare.

”Vineri dimineaţă, la sesizarea deţinuţilor dintr-o cameră de detenţie, a fost alertat personalul medical care a început imediat manevrele de resuscitare asupra persoanei private de liberate, S.A, de 40 de ani. Totodată, a fost solicitat prin apel la 112 prezenţa unui echipaj SMURD care a continuat manevrele de resuscitare, însă fără succes, pentru că, din păcate, la ora 3.55 dimineaţă a fost declarat decesul”, a spus Simona Costache.

Conform procedurilor, conducerea unităţii de detenţie a anunţat familia cu privire la decesul bărbatului şi a sesizat Poliţia, Parchetul Judecătoriei Galaţi, judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi Institutul de Medicină Legală Galaţi, în acest caz fiind declanşată o anchetă.

Simona Costache a precizat că în urma raportului medico-legal şi a anchetei care se desfăşoară se va stabili cauza morţii deţinutului.

Deţinutul era condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.