Jump to content

Tichete cadou de Paşte pentru gălăţenii săraci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tichete cadou de Paşte pentru gălăţenii săraci

Primăria municipiului Galați primește, începând cu 30 martie 2015, cereri pentru tichetele cadou de Paști, destinate persoanele cu nevoi speciale. Solicitările se pot depune la cele trei puncte de lucru ale Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2015.

Pot beneficia de tichetele sociale în valoare de 100 de lei următoarele categorii de persoane cu un venit mediu net lunar sub 700 lei, care nu dețin bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului social conform Legii 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare:

 • pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparținători legali sau ai căror susținători legali nu au posibilități financiare;
 • familii cu mulți copii în întreținere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învățământ;
 • familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acesteia, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare și a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale;
 • persoanele cu handicap gradele I,II,III.

Cererile pentru tichetele sociale se pot depune după cum urmează:

 • la sediul Serviciului de Asistență Socială, situat pe strada Fraternității, nr. 1 (fostul BRD);
 • la biserica Pogorârea Sfântului Duh, de pe strada Saturn;
 • la Asociația filantropică ”Sf. Antonie cel Mare”, situată pe Bulevardul Dunărea, nr. 70.

Acte care însoțesc cererea pentru tichetele sociale:

 • actele de identitate ale solicitantului și ale membrilor familiei acestuia
 • acte doveditoare privind situația materială a solicitantului (cupon pensie, alocație, indemnizație, venit minim garantat, adeverință de salariu)
 • acte medicale actualizate care să dovedească starea precară de sănătate a solicitantului (certificat medical, bilet de ieșire din spital, certificat de handicap / invaliditate)

Programul de lucru cu publicul la cele trei puncte de primire a cererilor este zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 și 15.00.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Tichetee sociale de Paşte, 2016

Primăria municipiului Galaţi primeşte cereri pentru tichetele sociale de Paşti.

Potrivit legii, pot solicita aceste ajutoare sociale de urgenţă următoarele categorii de persoane:

· pensionarii singuri sau familiile de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare;

· familiile cu 4 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;

· familiile monoparentale cu 2 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;

· familiile confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale;

· persoanele adulte cu handicap de gradele I,II şi III;

· alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Condiţiile care trebuie îndeplinite de persoanele/familiile care solicită ajutorul de urgenţă:

- să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere (obligaţie legală de întreţinere, contract de întreţinere sau de habitaţie viageră, etc);

- venitul net/membru de familie să fie sub 700 lei/lună/membru de familie;

- să nu deţină în proprietate: o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi, precum şi autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente;

- spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe, prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinţei.

Acte necesare:    

- cerere tip ;

- actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei;

- acte care dovedesc situaţia materiala a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizaţie/alocaţie/venit minim garantat/adeverinţă salariu/alte acte doveditoare ale venitului realizat);

- acte medicale actualizate, din care sa rezulte starea de sănătate precară, dacă este cazul (adeverinţă de la medicul specialist, certificat de încadrare într-o categorie de handicap, bilet de ieşire din spital).

Cererile se pot depune la următoarele puncte de lucru:

SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Str. Fraternităţii nr.1 - Centru, Port,  Zona Gării, Piaţa Centrală, Valea Oraşului

PAROHIA  POGORÂREA  SF. DUH

Str. Saturn - Mazepa I si II, Țiglina I,II şi III, Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Fileşti,  Micro 40, 39A, 39B, 39C

ASOCIATIA FILANTROPICĂ SF.ANTONIE CEL  MARE

B-dul  Dunărea nr. 70 - Micro16, 17, 18, 19, 20, 21, Cartier Barboşi, Centură, Cartier Dimitrie Cantemir

Programul de lucru cu publicul în aceste centre este zilnic, de luni până joi, între orele 8.30 şi 15.00, şi vineri, între orele 8.30 şi 12.00. Data limită de depunere a solicitărilor este 15 aprilie 2016.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Primăria a început distribuţia tichetelor sociale pentru Paşti

În perioada 28 martie - 15 aprilie 2016, Primăria municipiului Galaţi a înregistrat 2621 solicitări privind acordarea unui ajutor de urgenţă sub formă de tichete sociale. În urma anchetelor efectuate şi a verificării documentelor depuse, 2369 de familii şi persoane singure vor primi tichete sociale pentru sărbătorile pascale.
Tichetele  sociale sunt distribuite prin poştă, la domiciliul beneficiarilor, în perioada 25 - 28 aprilie 2016. Valoarea ajutorului de urgenţă este de 100 lei (10 tichete x 10 lei) / persoană / familie.
Magazinele la care pot fi folosite tichetele sociale sunt: Billa, Ţapu Carpatin, Carrefour Market, Saltempo, Ana & Cornel, Penny Market, Neacşu, mai precizează Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Pachete cu alimente şi dulciuri pentru persoane şi familii nevoiaşe

Aproximativ 700 de persoane şi familii nevoiaşe vor primi pachete cu alimente şi dulciuri pentru Paşti, din partea Primăriei Galaţi.

„De sărbători, ne gândim întotdeauna la cei cu posibilităţi materiale reduse. Pe lângă tichetele sociale de Paşti, pe care, anul acesta, le vor primi peste 2.300 de familii şi persoane aflate în dificultate, avem grijă şi de oamenii pe care îi asistăm prin Cantina de Ajutor Social. Aceştia vor primi produse alimentare pentru masa de Paşti şi dulciuri pentru copii”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

Pachetele de Paşti pentru persoanele asistate de Cantina de Ajutor Social a Primăriei Galaţi conţin carne de porc şi pui, produse din carne, drob, legume şi zarzavaturi, conserve din legume, ulei, zahăr, făină, orez, ouă, cozonaci, ouă şi iepuraşi din ciocolată, ciocolată şi sucuri.

Alimentele şi dulciurile vor fi distribuite persoanelor asistate pe 28 aprilie 2016, la Cantina de Ajutor Social din strada Dogăriei nr. 26 A.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Asistaţii social au primit alimente pentru patru zile

În Joia Mare, asistaţii social au fost chemaţi la Cantina de Ajutor Social pentru a primi pachetele de Paşte. Cei mai fericiţi au fost copiii, deoarece au găsit în pungi şi iepuraşi şi ouă de ciocolată. Pentru mulţi dintre ei, singura dată când mănâncă ciocolată este atunci când o primesc de la cantină.
„De acest ajutor, cu ocazia sărbătorilor pascale, beneficiază 700 de persoane, 75% dintre aceştia fiind copii. Este vorba despre copii, elevi, preşcolari, persoane fără venituri şi persoane bolnave cronic. Valoarea pachetului pe zi este de 12 lei pentru o persoană iar hrana s-a dat pentru patru zile“, a spus Laura Roşca de la Cantina de Ajutor Social.
Cei 700 de asistaţi primesc acum mâncare pentru patru zile, dar pe lângă alimentele obişnuite au mai primit în sacoşe şi cozonac, ouă, iepuraşi de ciocolată şi ouă de ciocolată pentru copii.
„Este greu, dar ce să facem... trebuie să ne descurcăm. Copiii sunt mulţumiţi că mereu primesc de aici ciocolată. Ciocolată au mai mâncat ultima oară tot de aici, de la Cantină“, spunea Marcela Ioniţă. La fel de greu se descurcă şi bătrânii singuri. „Am doar un ajutor de 140 de lei. Nu aveam ce pune pe masa de Paşte dacă nu primeam de aici. Banii nu îmi ajung nici de mâncare, pentru că mai trebuie să iau şi medicamente. Este greu, că sunt singură“, spunea Ileana Constantinescu, o bătrână singură care a venit în baston să îşi ia mâncarea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Se primesc cereri pentru tichete sociale de Paşti 2017

În conformitate cu prevederile HCL nr.163/11.04.2011, în perioada 13 martie - 24 martie, zilnic de luni până joi, între orele 8:30-15:00 şi vineri între orele 8.30 - 12.00, se poate solicita un ajutor de urgenţă sub formă de tichete sociale de către următoarele categorii de persoane: pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare; familii cu 4 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ; familii monoparentale cu 2 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ; familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale; persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III; alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Cererile se pot depune în următoarele puncte: Serviciul public de asistenţă socială din str.Fraternităţii nr.1(cartiere arondate: Centru, Port, Zona Gării, Piaţa Centrală, Valea Oraşului), Parohia Pogorarea Sf.Duh din str.Saturn (Mazepa I şi II, Ţiglina I, II şi III), Centrul de sprijin social pentru romi din str.1 Decembrie 1918 nr.25 (Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Fileşti, Micro 40, 39A, 39B, 39C) şi Asociaţia filantropică Sf. Antonie cel Mare din B-dul Dunărea nr.70 (Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, Cartier Barboşi, Centură, Cartier Dimitrie Cantemir).

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Câţi gălăţeni primesc tichete sociale de Paşte

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, din cele 2.144 de solicitări depuse pentru acordarea ajutorului de urgenţă sub forma tichetelor sociale de Paşti, 1.986 au fost aprobate. „Tichetele sociale însoţite de felicitări vor fi distribuite la domiciliul beneficiarilor pe bază de borderou, până pe 12 aprilie 2017 de către Poşta Română. Valoarea ajutorului de urgenţă este de 100 de lei (10 tichete X 10 lei)/ persoană/ familie”, se arată în comunicatul Primăriei.

Tichetele vor putea fi folosite, precizează municipalitatea, la magazinele alimentare: Billa, Ţapu Carpatin, Carrefour, Saltempo, Ana & Cornel, Neacşu, Penny şi Cuky.

Beneficiari sunt pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali, familiile cu mulţi copii, familiile monoparentale, cele cu membri grav bolnavi, adulți cu handicap gradul I, II, III etc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Se pot depune cererile pentru ajutorul social de Paşte

Primăria municipiului Galaţi anunţă că se pot depune cererile pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă sub forma de tichete sociale cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Astfel, în perioada 12 martie 2018 - 23 martie 2018, de luni până joi, între orele 8:30 - 15:00 şi vineri între orele 8:30-12:00 gălăţenii care îndeplinesc condiţiile necesare pot solicita ajutorul de urgenţă, sub formă de tichete sociale.

Categoriile de persoane care pot beneficia de acest ajutor sunt următoarele: pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare, familii cu 4 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ, familii monoparentale cu 2 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ, familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale, persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III şi alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Persoanele sau familiile care solicită ajutorul de urgenţă trebuie să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere (obligaţie legală de întreţinere, contract de întreţinere sau de habitaţie viageră, etc.), venitul net lunar să fie sub 700 lei/lună/membru de familie, să nu deţină în proprietate: o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi sau autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente şi spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinţei.

Actele necesare pentru cererea ajutorului de urgenţă sunt următoarele: cerere tip, actele de identitate ale solicitantului si ale membrilor familiei, acte care dovedesc situaţia materiala a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizaţie/alocaţie/venit minim garantat, adeverinţă salariu şi alte acte doveditoare ale venitului realizat) şi acte medicale (actualizate) din care sa rezulte starea de sănătate precară ,dacă este cazul, (adeverinţă medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieşire din spital).

Cererile se pot depune în următoarele puncte:
- Serviciul Public de Asistenţă Socială (Str. Fraternităţii nr.1) pentru cartierele: Centru, Port, Zona Gării, Piaţa Centrală,Valea Oraşului;
- Parohia Pogorârea Sf. Duh (Str. Saturn nr. FN) pentru cartierele: Mazepa I şi II, Ţiglina I,II şi III;
- Centrul de Sprijin Social pentru Romi (Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25) pentru cartierele: Cartier Siderurgiştilor Vest,Cartier Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Fileşti,
Micro40, 39A, 39B, 39C;
- Asociaţia Filantropică Sf. Antonie cel Mare (B-dul Dunărea nr. 70) pentru cartiele: Micro16, 17, 18, 19, 20 ,21, Cartier Barboşi, Centură, Cartier Dimitrie Cantemir.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

(3 aprilie)

Primăria primeşte cereri pentru tichete de Paşti

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, până vineri, 12 aprilie, gălăţenii al căror venitul net/membru de familie este sub 700 de lei pe lună pot solicita ajutoare de urgenţă sub formă de tichete sociale, cu ocazia sărbătorilor legale de Paşti.

Valoarea unui tichet social este de 100 de lei.

Anul trecut, de Paști, s-au acordat 1.276 de tichete sociale.

Potrivit Primăriei Galaţi, pot solicita un ajutor de urgenţă pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare. De asemenea, sunt vizate familiile cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, precum şi familiile monoparentale cu doi sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ.

Mai pot cere ajutor familiile ale căror membri se confruntă cu probleme grave de sănătate, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale, persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III, şi persoane sau familii cu alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Solicitanţii nu trebuie să deţină în proprietate o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi sau autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, iar spaţiul în care locuiesc nu trebuie să depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr.114/1996.

Unde şi când se depun cererile

Cererile, însoţite de actele doveditoare, se pot depune de luni până joi, între orele 8,30 – 15,00, iar vineri, între orele 8,30 – 12,00, la centrele organizate de Primărie în funcţie de adresa solicitanţilor.

Astfel, pentru gălăţenii care locuiesc în Centru, Port, Zona Gării, Piaţa Centrală, Valea Oraşului, dosarele se depun la Serviciul Public de Asistenţă Socială din strada Fraternităţii nr.1.

Cei din Mazepa I şi II, Ţiglina I, Ţiglina II şi Ţiglina III vor merge la Parohia „Pogorârea Sf. Duh”, de pe strada Saturn.

La Centrul de Sprijin Social Pentru Romi din strada 1 Decembrie 1918 nr. 25 vor sunt aşteptaţi gălăţenii din cartierele: Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Cartier Fileşti, Micro 40, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C.

Pentru gălăţenii din Micro 16, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21, Cartier Barboşi, Centură, Cartier „Dimitrie Cantemir” a fost deschis un centru de depunere a actelor la AsociaȚIa Filantropică Sf. Antonie cel Mare din B-dul Dunărea nr.70.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Primăria primeşte cereri pentru tichetele sociale de Paşte

Primăria municipiului Galaţi informează că, prin intremediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi - Serviciul Public de Asistenţă Socială, acordă ajutoare de urgenţă sub formă de tichete sociale în valoare de 100 lei/familie/persoană singură cu ocazia sărbătorilor legale de Paşte.

Categoriile de persoane care pot solicita un ajutor de urgenţă sub formă de tichete sociale cu ocazia sărbătorilor legale de Paşte sunt:
- pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare;
- familii cu 4 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;
- familii monoparentale cu 2 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;
- familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale;
- persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III;
- alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Condiţiile care trebuie îndeplinite de persoanele/familiile care solicită ajutorul de urgenţă sunt:
- venitul net/membru de familie să fie sub 800 lei/lună/membru de familie;
- să nu deţină în proprietate clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti;
- să nu deţină în proprietate: teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi cu o suprafaţă mai mare de 500 m2 în intravilan şi/sau 1.000 m2 în extravilan;
- să nu deţină în proprietate autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente.

Acte necesare:
- cerere tip (ce poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi www.primariagalati.ro);
- actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei;
- acte care dovedesc situaţia materială a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizaţie/alocaţie, adeverinţă salariu şi alte acte doveditoare ale venitului realizat);
- acte medicale (actualizate) din care să rezulte starea de sănătate precară, dacă este cazul (adeverinţă medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieşire din spital).

Cererile însoţite de copii după actele mai sus menţionate se pot trimite:
- online pe adresa de email: spas.galati.2014@gmail.com;
- fax: 0236/307.799.

Persoanele care nu au posibilitatea transmiterii online sau prin fax a cererii şi documentelor menţionate mai sus vor fi contactate telefonic de reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială în vederea identificării unei soluţii pentru depunerea acestora. Termenul de depunere a cererilor este până pe data de 03 aprilie 2020.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.