Jump to content

Gălăţean condamnat la 12 ani, extrădat din Italia


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţean condamnat la 12 ani, extrădat din Italia

Un român de 48 de ani, Jenică Miron, a fost extrădat de carabinierii din Ragusa în România, unde trebuie să ispăşească o condamnare la 12 ani pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni finalizată cu înşelătorie. Miron a fost însoţit până la aeroportul din Fiumicino şi predat la doi funcţionari ai Poliţiei române.

Pedeapsa i-a fost aplicată de Tribunalul din Galaţi în 2009. Bărbatul, după condamnare şi emiterea unui mandat european de arestare de către autorităţile române, a fost găsit la Ragusa, unde a fost arestat şi închis în aşteptarea extrădării. Inculpatul a prezentat împotriva măsurii un recurs la Curtea de Apel din Catania susţinând că în cadrul procesului în sarcina sa din România nu au fost respectate garanţiile pentru apărare întrucât nu i-a fost notificat niciun act procesual.

Însă Curtea de Apel a considerat nefondat recursul susţinând că procesul s-a desfăşurat în mod regular. Bărbatul, care între timp a fost eliberat, a prezentat un recurs împotriva acestei ultime decizii la Curtea de Casaţie, care l-a respins, astfel devenind irevocabilă pronunţarea Curţii de Apel din Catania, care astfel a ordonat predarea bărbatului către autorităţile române.

gazetaromaneasca.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.