Jump to content

Evaziune fiscală şi spălare de bani în porturi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Evaziune fiscală şi spălare de bani în porturi

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat, în zilele de 31 martie 2015 şi 02 aprilie 2015, un număr de 79 percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza  judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi municipiului  Bucuresti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 15 persoane, constituit în vederea săvârşirii  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009 – 2015, membrii grupării, folosindu-se de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă, au emis către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicaţi   în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale  prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de  50 milioane de lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie  din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bucureşti și Galaţi, Inspectoratelor de Poliţie Județene Galaţi și Constanţa, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, precum și lucrători ai Gărzii de Coastă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

diicot.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.