Jump to content

Pacientă decedată de trei zile, la Spitalul Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

Pacientă decedată de trei zile, la Spitalul Judeţean

Rudele unei femei de 61 de ani care a fost internată la Spitalul de Urgență „Sf. Apostol Andrei” sunt foc și pară pe personalul medical. Acestea susțin că deși ruda lor a decedat sâmbătă dimineață, ele nu au au fost anunțate de acest fapt. Mai mult, ieri când au venit cu mâncare la spital, au aflat de la o asistentă că femeia murise de trei zile.

„Mătușa mea a fost adusă de la Spitalul de Psihiatrie de pe Traian la Spitalul Județean. Se simțea foarte rău. A fost adusă cu salvarea. Eu am luat legătura cu dl. dr. Șchiopu unde a fost internată. Nu mi s-a spus exact ce are, în schimb mi s-a spus că o vor trimite înapoi la Spitalul de Psihiatrie. Am primit a doua zi telefon, mi s-a spus că a revenit de urgență cu salvarea și a fost internată la neurologie. Asta s-a întâmplat miercuri noapte, iar eu joi am venit să discut cu medicul curant al femeii.

Mi-au spus că e foarte bolnavă, că e grav și că vor face tot ce este posibil pentru a o salva. Mi s-a mai spus să revin luni să vorbesc cu alt medic de la Neurologie. Am lăsat numărul de telefon. Ieri când am revenit la spital și cu mâncare, când am intrat în salon nu am mai găsit-o pe mătușa mea. Când am intrebat-o pe o asistentă, mi-a spus râzând că a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă”, a spus Sorin Hahui, nepotul femeii decedate.

Sora pacientei decedate spune că a simțit că-i fuge pământul de sub picioare când a aflat că sora ei a murit și nimeni de la spital nu a anunțat-o. „Când am întrebat unde este Gaiță Valerica, mi-au spus că e moartă de mult. Ce înseamnă? O oră, două, trei? Nuuu, e moarta de vineri spre sâmbătă. Am simțit că mă prăbușesc. Asistentele de acolo de pe secție mi-au spus că nu ele au fost de tură în noaptea în care s-a întâmplat și să nu le întreb pe ele”, a spus Lili Hahui, sora decedatei.

Rudele au făcut o plângere la conducerea Spitalului de Urgență și cer ca cei care au greșit să fie sancționați. „În cursul zilei de astăzi a fost făcută o sesizare de către rudele unei paciente decedate în cursul zilei de sâmbătă dimineață, sesizare care se referă la faptul că familia afirmă că nu a fost anunțată de decesul rudei respective. O să analizăm dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru. Cert este că în cazul decesului unui pacient, unitatea sanitară este obligată să anunțe decesul pacientului”, a declarat dr. Lucica Grigorică, purt. de cuv. al Spitalului de Urgență Galați.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

La Spitalul Judeţean nu se moare de Paşte. Li s-a spus abia după trei zile că ruda lor decedase!

* Rudele au depus plângere împotriva personalului medical * Decesul ar fi trebuit anunţat în cel mult 24 de ore

Sorin Hahui, un gălăţean în vârstă de 40 de ani, a venit la Spitalului Judeţean, marţi, în dimineaţa celei de-a doua zile de Paşti, cu mâncare pentru mătuşa sa. Ştia că femeia de 61 de ani era internată în secţia Neurologie. Bărbatul povesteşte că nu mică i-a fost uimirea, atunci când în patul în care se aştepta să-şi găsească ruda, stătea întinsă o asistentă. Nedumerit, a întrebat-o dacă pacienta fusese mutată în alt salon. Fără nicio introducere, i s-a răspuns cu zâmbetul pe buze că mătuşa sa murise încă din noaptea de vineri spre sâmbătă.

"O indolenţă fără margini"

"Nu mi-a venit să cred că poate să râdă atunci când îmi dă o asemenea veste. Apoi, am fost revoltat că timp de trei zile nimeni din spital nu s-a gândit să ne anunţe de moartea mătuşii. Asistenta m-a mai şi întrebat dacă nimeni nu ne-a sunat să ne anunţe. Mi s-a părut totul de o indolenţă fără margini", a spus Sorin Hahui.
Din cauza agravării unor probleme de sănătate, femeia fusese transferată la începutul săptămânii trecute de la Spitalului de Psihiatrie la Spitalul Judeţean. După două zile a fost trimisă înapoi la Psihiatrie, pentru ca la scurtă vreme medicii să decidă să o transfere din nou la Judeţean. "Joi am venit, am vorbit cu medicul curant şi am lăsat şi numărul meu de telefon. Mi-au spus că e grav bolnavă şi m-au chemat luni să vorbesc cu alt medic de la Neurologie. Acum, a trebuit să mergem şi la Parchet să declarăm de ce decesul a fost anunţat atât de târziu. De parcă vina ar fi a noastră", a mai spus nepotul .

Plângere împotriva personalului medical

Sora femeii decedate spune că nu şi-a revenit nici acum din şocul prin care a trecut. "Am întrebat de cât timp murise. Când mi-au spus, am simţit că leşin. Tot weekendul eu am crezut că sora mea trăieşte. Când am cerut mai multe lămuriri, asistentele mi-au spus că nu mi le pot da pentru că nu s-a întâmplat în tura lor", a spus Lili Hahui, sora pacientei moarte.
Cei doi au depus acum o plângere la conducerea spitalului, prin care cer ca personalul medical răspunzător de această situaţie să fie sancţionat. Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătăţii, spitalul ar fi trebuit să anunţe rudele în cel mult 24 de ore despre decesul pacientei.
„În cursul zilei de marţi a fost făcută o sesizare la spital de către rudele unei paciente decedate în cursul zilei de sâmbătă dimineaţă, plângere care se referă la faptul că familia afirmă că nu a fost anunţată de decesul respectivei rude. O să analizăm dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, pentru că sunt şi situaţii în care rudele nu pot fi contactate. Cert este că în cazul decesului unui pacient, unitatea sanitară este obligată să anunţe decesul”, a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.