Jump to content

Adolescent operat pe creier, după ce a fost bătut


dcp100168

Recommended Posts

Adolescent operat pe creier, după ce a fost bătut

Cosmin Cazan, un adolescent în vârstă de 16 ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean, după ce a fost rănit la cap în urma unui conflict petrecut în comuna Lieşti.

Mama lui Cosmin povesteşte că băiatul ei ieşise în sat, luni seară, în a doua zi de Paşti, cu mai mulţi prieteni. Femeia spune că după doar câteva ore a fost anunţată că băiatul a fost dus cu ambulanţa la Galaţi, unde este în stare gravă.

„Un coleg de-al lui, care şi acesta fusese agresat, mi-a spus că fusese bătut cu cruzime de un bărbat din satul Şerbăneşti. Acum este în viaţă doar datorită priceperii medicului care l-a operat”, a spus Geta Cazan, mama adolescentului.

Părinţii băieţilor agresaţi spun că vor să depună plângere în instanţă împotriva agresorului. În acelaşi timp, familia acuzată afirmă că are dovezi că şi ea este în egală măsură victimă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un adolescent de 16 ani a fost la un pas de moarte după ce un bărbat de 42 de ani i-a sfârâmat oasele capului

Scene de coşmar în localitatea Şerbăneşti. Un adolescent de 16 ani a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa după ce un bărbat de 42 de ani l-a bătut cu biciul şi cu drugul de la căruţă. Filmul ororilor nu se opreşte aici. Mama adolescentului ne-a povestit îngrozită cum agresorul ar fi vrut să îi lege fiul cu o sârmă de gât şi apoi un cal să îl târască prin sat. Rudele tânărului speră ca legea să le facă dreptate.

Cinci adolescenţi din comuna Lieşti, care au vrut să se distreze în satul Şerbăneşti au trecut prin clipe de coşmar după ce un localnic şi fiii săi i-au luat pe aceştia la bătaie fără motiv. În timp ce unii au reuşit să scape, Cosmin Cazan, de 16 ani a fost bătut cu bâte până a căzut la pământ şi aruncat apoi în stradă. „Copiii au fost plecaţi la pescuit ziua, după care au venit acasă, s-au schimbat, s-au gătit ca să se găsească cu fetele şi s-au întânit în parcul din Şerbăneşti cu toţi băieţii. Acolo au venit cei doi agresori cu tatăl lor, l-au bătut pe Cosmin cu drugul de la căruţă, cu biciul şi cu bâte. L-au băgat în curte, l-au legat de căruţă şi au continuat să îl bată. Au vrut să îl omoare, l-au legat de gât cu sârmă. Soţia agresorului îi spunea să îmi spânzure fiul”, a declarat Geta Cazan, mama lui Cosmin.

O ambulanţă l-a adus pe adolescent la Spitalul de Copii din Galaţi. Pentru că starea sa era una foarte gravă, medicii au decis să îl transfere la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, unde a fost operat pe creier. „Acest adolescent în vârstă de 16 ani a fost internat de urgenţă în urmă cu două zile în spitalul nostru cu un traumatism cranio-cerebral destul de sever. Vorbim de fracturi ale oaselor bolţii craniene, s-a impus o intervenţie neuro-chirurgicală de urgenţă, deoarece prezenta un hematom extradural care îi punea viaţa în pericol. După o supraveghere în serviciul de Terapie Intensivă, în momentul de faţă pacientul este stabil şi internat pentru continuarea tratamentului în secţia de Neurochirurgie a spitalului nostru”, a declarat Dr. Lucica Grigorică, Purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

În acelaşi conflict a fost agresat şi Antonio Matei, un adolescent de 15 ani. „M-a bătut pe mine prima dată şi apoi l-au luat pe Cosmin. Când mi-am revenit eram într-un şanţ”, a povestit Antonio Matei, prietenul lui Cosmin. „El nu mi-a spus nimic. Am văzut că el tot stătea în pat, am aflat de la bunica lui Cosmin că el este în comă. Atunci l-am chemat pe Antonio afară şi l-am întrebat ce s-a întâmplat. Atunci băiatul a început să plângă şi mi-a arătat că avea un cucui în cap şi vânătăi de pe spate. Am mers la Poliţie, am depus plângere, am scos certificat medico-legal şi mergem mai departe. Tatăl celor doi băieţi m-a sunat şi mi-a spus să ne împăcăm, că va fi bine şi că îmi plăteşte oricât, numai să nu depun plângere. Nu am fost de acord, poliţia va rezolva”, a povestit Geta Matei, mama lui Antonio.

Mama unuia dintre tinerii din tabăra adversă susţine că fiul ei este de fapt victima găştii din Lieşti, iar părinţii lui Cosmin şi ai lui Antonio speră ca poliţiştii să le facă dreptate. „Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, urmând ca la primirea certificatului medico-legal să se facă încadrarea juridică exactă a faptei”, a declarat Bogdan Cojocaru, Purtător de cuvânt I.P.J. Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.