Jump to content

Centrul de Plasament "Negru Vodă" se închide


dcp100168

Recommended Posts

Centrul de Plasament "Negru Vodă" se închide

Autorităţile judeţene intenţionează să închidă Centrul de Plasament Negru Vodă din Galaţi, „instituţie sub standardul normal de îngrijire”, potrivit acestora.

Consilierii judeţeni ai Galaţiului au aprobat, de curând, o asociere între Consiliul Judeţului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia Sera în acest sens. „Construcţia caselor se va face de către fundaţie pe un teren aparţinând Consiliului Judeţului, urmând ca la sfârşitul investiţiei casele să intre în proprietatea Consiliului Judeţului”, precizează reprezentanţii CJ în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat. Investiţia a fost evaluată la 840.000 de euro, din care Fundaţia Sera va contribui cu 640.000 de euro, iar Consiliul Judeţului cu maximum 200.000 de euro. Este vorba de trei case de tip familial, a câte 12 locuri, pentru cei 36 de copii abandonaţi, câţi găzduieşte centrul în prezent.

Fundaţia şi DGASPC nu sunt la prima colaborare. În perioada 1999-2001, Sera a finanţat transferul copiilor de la Căminul Spital Nicoreşti în trei centre renovate în municipiul Galaţi şi închiderea Căminului Spital Nicoreşti. În anul 2001, fundaţia a achiziţionat două apartamente în municipiul Galaţi în care a transferat 10 tineri de la Căminul Spital Nicoreşti. În perioada 2003-2004 a achiziţionat două microbuze cu care a fost asigurat transportul copiilor la şcoala specială din Tecuci. În intervalul 2004-2005, Fundaţia a derulat un Program de Interes Naţional prin care a fost creată reţeaua de asistenţă maternală la nivel de DGASPC. În perioada 2003-2005 Fundaţia a derulat împreună cu DGASPC proiectul de prevenţie a sarcinii nedorite.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.