Jump to content

Zeci de maşini cu probleme tehnice au interdicţie pe şosele


dcp100168

Recommended Posts

70 de maşini cu probleme tehnice grave au interdicţie pe şosele

În primele trei luni ale anului a fost înregistrată o evoluţie notabilă în ceea ce priveşte numărul vehiculelor care depăşesc nivelul maxim admis de poluare, acesta fiind în scădere cu peste 2% în primele 3 luni ale lui 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„La reducerea poluării din aer generată de noxele auto au contribuit substanţial şi controalele în trafic efectuate de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în urma cărora Poliţia a aplicat sancţiuni considerabile”, se spune într-un comunicat semnat de directorul general al RAR, George-Adrian Dincă. Dar gradul de poluare nu este singura problemă descoperită de inspectorii RAR la autovehicolele verificate în trafic.

Potrivit lui Emil Ţuicu, directorului sucursalei din Galaţi a Registrului Auto, RAR şi Poliţia Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au. „În urma acţiunilor de control desfăşurate în primele trei luni din 2015, la nivelul judeţului Galaţi, inspectorii RAR au descoperit 70 vehicule (din 237 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român”, a declarat Emil Ţuicu.

La controalele efectuate de inspectorii Registrului Auto s-a constatat că 67,09 % dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme:
- 63,71% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare);
- 12,24% depăşeau nivelul maxim admis de poluare;
- 2,11% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea);
- 3,37% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 121 de certificate de înmatriculare, 47 permise de conducere şi au fost aplicate 53 amenzi. Sancţiunile menţionate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Aproape un sfert din maşinile controlate în trafic prezentau pericol iminent de accident

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1.230 de vehicule în judeţul Galaţi. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 23,58% (290) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 62,19% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 59% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate).
Din totalul vehiculelor verificate, 2,2% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).
În urma analizei emisiilor poluante, la 14,47% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis.
La nivelul întregii ţări, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în anul 2015, 81.702 vehicule. Dintre aceste vehicule, aproximativ 27% au fost mai vechi de 15 ani, 32,35% aveau între 11 şi 15 ani, iar 12,34% aveau între 9 şi 10 ani. Au fost oprite şi vehicule mai noi: 4,74% aveau între 1 şi 3 ani şi 24,04% între 4 şi 8 ani.
Procentajul de respingere în funcţie de vechime arată că 63,07% dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformităţi, faţă de 48,01% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani sau 28.47% la cele mai noi de 3 ani.
În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Galaţi de către Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 200 de sancţiuni şi au fost reţinute 162 de permise de conducere şi 595 certificate de înmatriculare.
Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Sicrie pe roţi în traficul din Galaţi. Ce spun inspectorii RAR despre starea maşinilor

În urma controalelor făcute în judeţul Galaţi în cursul anului trecut, inspectorii Registrului Auto Român au decretat că peste 70 la sută din numărul maşinilor verificate aveau defecţiuni care puneau în pericol siguranţa rutieră. Peste 120 de şoferi şi-au pierdut permisele, pentru că au fost neglijenţi cu maşinile pe care le conduceau.

1.355 este numărul autovehiculelor de diferite tipuri care au trecut anul trecut prin filtrele verificărilor făcute de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) în colaborare cu Poliţia Rutieră. De la motociclete la autoutilitare de mare tonaj, au fost trase pe dreapta acele vehicule care, la o primă vedere, prezentau indicii serioase că ar fi avut deficienţe de ordin tehnic, iar verificările specialiştilor au confirmat, în cea mai mare parte, aceste bănuieli. Cel mai frecvente nereguli au vizat sistemele de frânare, direcţie, instalaţia electrică şi de semnalizare sau starea caroseriei şi a pneurilor.

„În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 16,61 la sută, respectiv 225 dintre vehiculele controlate, prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 70,7%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere”, precizează Roxana Chircu, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.

În cazul a peste 12 la sută din totalul vehiculelor controlate, inspectorii au constat că acestea depăşeau nivelul maxim admis de emisii poluante, în timp ce puţin peste trei procente este reprezentat de maşinile care nu aveau ITP-ul la zi. Drept consecinţă a constatărilor în trafic, 158 de şoferi au fost amendaţi, 125 au rămas temporar fără permisele de conducere, iar 622 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare cu obligativitatea de a-şi repara maşinile de la trece mai apoi pe la RAR pentru a fi repuşi în dreptul de a circula.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.