Jump to content

Avem coşuri de gunoi de 1.000 de lei bucata


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Avem coşuri de gunoi de 1.000 de lei bucata

De săptămâna trecută, Galaţiul are coşuri de gunoi mai arătoase decât cele portocalii din plastic. Acestea au cuvă metalică şi înveliş din lemn. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, municipalitatea a achiziţionat 100 astfel de coşuri, în cadrul unui program de reabilitare a mobilierului urban.

"Noile coşuri de gunoi au fost amplasate, într-o primă etapă, pe aleea pietonală de la P-uri, în parcul de la Elice, în parcul de lângă Primărie. În următoarele etape, noile achiziţii vor fi amplasate în parcurile din zona Spicul, Libertăţii, Micro 39 şi Micro 13 B", se arată în răspunsul Biroului de presă al Primăriei Galaţi. Costul unui coş de gunoi este şi el "arătos", aproximativ 1.000 lei fiecare, cu TVA inclus.

viata-libera.ro
Arată cam ca astea de 120 lei - http://www.bizoo.ro/firma/metalgan/vanzare/9508633/cos-de-gunoi-parc-si-gradina

Link to comment
Share on other sites

Cât a ajuns să coste un coş de gunoi în Galaţi

Primăria Galaţi a cumpărat 100 de coşuri de gunoi stradale noi cu interiorul din inox şi exteriorul din lemn tropical tratat împotriva intemperiilor, care au costat aproape 100.000 de lei, în condiţiile în care pubele obişnuite, din plastic, se vând pe internet și cu 150 de lei bucata, relatează Mediafax.

În municipiul Galaţi se instalează în această perioadă, în mai multe parcuri sau zone de esplanadă, noi coşuri de gunoi stradale care au o formă circulară, la exterior având un înveliş din lemn, iar în interior o cuvă metalică.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, a declarat că este vorba despre o sută de astfel de coşuri de gunoi achiziţionate de municipalitate, dintre care aproximativ jumătate au fost deja amplasate de către societatea edilitară Ecosal în diferite zone din oraş. Astfel de noi coşuri de gunoi pot fi văzute deja în parcul din imediata apropiere a sediului Primăriei Galaţi şi a Universităţii "Dunărea de Jos" sau pe aleea pietonală de la blocurile "P" care asigură accesul către faleza Dunării.

Emanuela Turcu a afirmat că, pentru achiziţionarea celor o sută de coşuri de gunoi, Primăria Galaţi a plătit firmei MMCite aproape 100.000 de lei, inclusiv TVA. Astfel, preţul de achiziţie al unui singur astfel coş de gunoi s-a ridicat la aproape 1.000 de lei.

"Sunt ceva mai scumpe, dar sunt de calitate foarte bună, mult mai rezistente şi de capacitate mai mare decât cele dinainte. Sunt confecţionate din inox şi lemn tropical tratat împotriva intemperiilor. Avem în fiecare an fonduri alocate pentru achiziţia de mobilier stradal. Din păcate, înregistrăm pagube semnificative în ceea ce priveşte mobilierul stradal, respectiv bănci, coşuri şi pubele de gunoi, cişmele, jardiniere etc", a spus Emanuela Turcu.

În general, în municipiul Galaţi se găsesc pubele obişnuite, din material plastic, cu prindere pe stâlpi, care pe internet au preţuri mai mici decât cele nou-achiziţionate de Primărie. Astfel de pubele din material plastic se găsesc pe diverse site-uri la preţuri de circa 150 de lei bucata.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

 

Din păcate, înregistrăm pagube semnificative în ceea ce priveşte mobilierul stradal, respectiv bănci, coşuri şi pubele de gunoi, cişmele, jardiniere etc

Excelent motiv pentru noi achizitii care, dupa doua-trei luni... ghinion! - trebuie inlocuite cu altele eventual si mai scumpe.... Si intr-un an de zile un cos de gunoi ajunge sa coste (per total) 2-3.000 lei

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.