Jump to content

Târg de locuri de muncă pentru tineri


Recommended Posts

Târg de locuri de muncă pentru tineri

Astăzi, la Galați s-a deschis un Târg al locurilor de muncă, ce rămâne deschis și mâine, proiect desfășurat în cadrul proiectului “Garanții pentru TINEri”, un proiect cu finanțare europeană și care constă în consilierea și calificarea profesională a tinerilor care nu sunt înscriși în nici o formă de învățământ și care au vîrsta cuprinsă între 16 și 23 de ani. În principal, proiectul se adresează tinerilor care nu au susținut examenul de bacalaureat și care devin șomeri sau în cel mai bun caz sunt angajați drept muncitori necalificați.

Proiectul constă în organizarea de cursuri de calificare în domenii precum ospătar, hortelier, cameristă, lucrător în comerț, la finalul acestor cursuri, tinerii primind și o subvenție cuprinsă între 900 și 1.500 de lei. În cadrul proiectului, tinerii sunt orientați și către angajatori din străinătate care în această perioadă caută forță de muncă pentru navele de croazieră, în Italia, dar și pentru locuri de muncă din alte state ale UE, inclusiv în România. Proiectul a fost lansat în luna mai 2014 și se va încheia în iunie 2015.   

Proiectul este derulat de Ministerul Muncii, familiei și Protecției Sociale, ăn parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, Cosniliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România și Blocul Național Sindical. Proiectul este cofinanțat din Fondul European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Schema pilot a proiectului își propune să crească oportunitățile de acces pe piața muncii pentru 5.000 de tineri care nu au absolvit examenul de bacalaureat și care nu dețin un loc de muncă.   

Potrivit lui Florin Jianu, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România,  una din instituțiile care implementează proiectul “Garanții pentru TINEri”, la nivel national, în cadrul acestui proiect, în această perioadă, se organizează 14 astfel de târguri de locuri de muncă la care participă 45 de firme care oferă 4.000 de locuri de muncă în țară și în străinătate. 

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.