Jump to content

Recensământul circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene


dcp100168

Recommended Posts

Recensământul circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene

Ieri, 27 aprilie, pe drumurile judeţene din Galaţi a început recensământul circulaţiei rutiere, o evidenţă obligatorie care se face o dată la 5 ani în toată România.

„Pentru judeţul Galaţi, recensământul constă în amplasarea a 39 de persoane în 39 de puncte, care vor identifica şi număra autoturismele, autobasculantele etc., toate categoriile de autovehicule care trec pe acel drum judeţean. Rezultatele vor fi transmise mai departe către CNADR. În acelaşi timp, se face recensământul traficului şi pe drumurile naţionale, şi pe cele internaţionale, şi pe autostrăzi, astfel că, o dată la 5 ani, se face un recensământ al traficului în România. În momentul în care faci o fundamentare pentru a obţine bani pe fonduri europene, şi valoarea traficului este un criteriu. Deci, poţi să spui "dom’le, nu fac drumul acesta pentru că este ambiţia mea, ci deserveşte numărul X de persoane, populaţia aflată în zonă, iar traficul rutier în această zonă este de Y ori mai mare decât pe un alt drum"”, ne-a spus Costel Fotea, county manager al Consiliului Judeţului Galaţi.

Astăzi, 28 aprilie, va avea loc o a doua măsurătoare, după cea de ieri. Următoarea va fi pe 13 mai şi se vor mai face câte o măsurătoare a traficului în fiecare lună, inclusiv două, cel puţin, pe timp de noapte. Recensământul circulaţiei pe DJ-urile Galaţiului se va încheia pe 14 noiembrie.

„Trebuia să începem recensământul lunea trecută. Am avut licitaţie publicată pe SEAP în urmă cu 3 săptămâni şi nu s-a prezentat nimeni. Împreună cu colegii mei de la Drumuri, am găsit pe cineva dispus să facă la jumătate de preţ. Astfel, la ora actuală, Consiliul Judeţului face acest recensământ în Galaţi de 3 ori mai ieftin decât orice judeţ din România. Adică suma alocată pentru recensământ a ajuns pe la 120.000 de lei, pe când alte judeţe fac cu 500.000, 580.000, dar nici aşa nu s-a prezentat nimeni.

De ce nu s-a prezentat nimeni la licitaţie? Sunt puţini bani, sunt foarte multe zile în care în fiecare punct trebuie să trimiţi om, să cheltui cu carburantul, cu mâncarea, cu banii daţi omului, se poate ajunge până la 200 şi ceva de lei pe zi, costurile pentru un singur om, mai ales dacă firma e din Galaţi şi trimite oameni până în nordul judeţului. Numai costurile unei singure zile de măsurători pot ajunge la 10.000 de lei. Firma pe care am găsit-o e din Galaţi, oamenii au înţeles că mai bine câştigi mai puţin decât să nu câştigi deloc”, a mai spus county managerul CJ, Costel Fotea.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.