Jump to content

Oţelul nu va mai fi la TV


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul nu va mai fi la TV

-- Microbistii vor avea mai putin fotbal intern la TV dupa ce LPF a decis ca majoritatea partidelor din fiecare etapa sa se joace in aceeasi zi si la aceeasi ora. LPF a transmis catre RCS&RDS - Antena 1 o prima propunere legata de programul meciurilor din Liga I, varianta care a starnit reactii negative in tabara consortiului castigator al drepturilor de televizare, deoarece mai multe partide dintr-o etapa se vor juca in aceeasi zi si de la aceeasi ora. "Este doar o propunere, dar se mai poate discuta. Sigur, marja de schimbare este foarte mica, dar cei care televizeaza meciurile au semnat un contract si trebuie sa-l respecte", a precizat ieri Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.

Astfel, in prima etapa, patru meciuri se joaca sambata, de la ora 18: Univ. Craiova - Politehnica Iasi, FC Brasov - Unirea Urziceni (ambele televizate), Gaz Metan - Otelul si Gloria Buzau - FC Farul (ambele netelevizate). In minutul 75 al acestor patru meciuri, va incepe partida FC Arges - "Poli" Timisoara (televizata); la 15 minute dupa acest meci se va juca ultimul al zilei, Rapid - Gloria Bistrita (televizat). Duminica sunt programate alte doua meciuri, CS Otopeni - CFR Cluj, de la ora 20, iar din minutul 60 al acestuia se joaca Pandurii - Dinamo (ambele televizate).

In etapa a doua, sambata, Gloria Bistrita - Univ. Craiova (televizat) si Otelul - CS Otopeni (netelevizat) incep la ora 18, iar din minutul 75 al acestora se da startul pentru Politehnica Iasi - FC Vaslui (televizat), din al carui minut 75 incepe Steaua - FC Brasov (televizat), partida la a carei pauza se va da startul meciului "Poli" Timisoara - Pandurii. Duminica sunt nu mai putin de patru meciuri suprapuse, toate televizate: Unirea Urziceni - FC Arges (ora 19,30), Dinamo - Gaz Metan Medias (ora 20,30), FC Farul - Rapid (ora 21) si CFR Cluj - Gloria Buzau (ora 21,45).

Consortiul castigator al drepturilor de televizare pentru Liga I, care a platit 102 milioane de euro pentru trei ani, nu este prea incantat de propunere si vede in acest lucru o noua sicana a lui Dumitru Dragomir, presedintele ligii, dupa ce acesta a anuntat ca posturile care transmit partidele sunt obligate sa faca reclama trustului Realitatea TV, ca partener oficial al LPF! Astfel, desi are in pregatire doua posturi de sport, GSP TV1 si GSP TV2, care urmeaza sa fie incluse in abonamentul de baza al RCS&RDS (pe reteaua de cablu si pe cea digitala), gratuit (acestea pot fi preluate si de alti operatori de cablu, contra cost!), la care se adauga si Antena 1, trustul Intact nu poate transmite toate meciurile unei etape, ba, mai mult, de cele mai multe ori cele pe care le va transmite se vor suprapune! Acest lucru inseamna lipsa de audienta si, implicit, venituri mai putine din publicitate. Pe de alta parte, microbistii din Romania, pana acum singurii din Europa care vedeau toate meciurile unei etape, integral, pe gratis, vor trebui sa aleaga partida pe care o vor urmari in totalitate, iar in unele cazuri nu-si vor putea privi la televizor echipa favorita.

Meciurile televizate ale primelor două etape

ETAPA 1

* Sambata, 26 iulie

Univ. Craiova - Politehnica Iasi (ora 18 - GSP TV1)

FC Brasov - Unirea Urziceni (ora 18 - GSP TV2)

FC Arges - "Poli" Timisoara (ora 19,30 - GSP TV1)

Rapid Bucuresti - Gloria Bistrita (ora 21,15 - ANTENA 1)

* Duminica, 27 iulie

CS Otopeni - CFR Cluj (ora 20 - GSP TV1)

Pandurii Tg. Jiu - Dinamo (ora 21,15 - GSP TV2)

ETAPA 2

* Sambata, 2 august

Gloria Bistrita - Univ. Craiova (ora 18 - GSP TV1)

Politehnica Iasi - FC Vaslui (ora 19,30 - GSP TV2)

Steaua - FC Brasov (ora 21 - ANTENA 1)

"Poli" Timisoara - Pandurii Tg. Jiu (ora 21,45 - GSP TV1)

* Duminica, 3 august

Unirea Urziceni - FC Arges (ora 19,30 - GSP TV2)

Dinamo - Gaz Metan Medias (ora 20,30 - GSP TV1)

FC Farul Constanta - Rapid (ora 21 - GSP TV2)

CFR Cluj - Gloria Buzau (ora 21,45 - GSP TV1)

http://www.ziua.net/display.php?data=20 ... ord=Galati

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.