Jump to content

Şoferii din Galaţi au desenat flori în jurul gropilor din asfalt


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şoferii din Galaţi au desenat flori în jurul gropilor din asfalt

Demersul a fost iniţiat pe Facebook, iar grupul de iniţiativă a realizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică , desene pe asfaltul a şase străzi din oraş. „Poate aşa văd şi autorităţile ce se întâmplă”, au declarat ei.

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una plină pentru un grup de tineri din Galaţi. După o „şedinţă de planificare” ţinută pe Facebook, ei au decis să dea autorităţilor locale o lecţie. Mai exact, au pornit într-un periplu prin oraş şi au desenat căpuşe, flori şi mesaje „cu sustrat” în jurul gropilor din carosabil.

„Este o formă de protest faţă de indiferenţa autorităţilor în ceea ce priveşte starea străzilor. Sper ca toţi cei care trebuie să vadă vor înţelege mesajul nostru”, ne-a declarat unul dintre participanţii la protestul inedit.

Desene de acest fel au fost făcute pe şase străzi din zona centrală a oraşului şi din cartierul Aviaţiei. Bunăoară, în zona „Beverly Hills”, o groapă a fost transformată în căpuşă. „Este o groapă-căpuşă care suge banii şoferilor care îşi avariază maşina în ea”, a mărturisit autorul desenului. Chiar lângă „căpuşă”, o altă groapă s-a transformat într-o ţintă şi un arc cu săgeţi. Un alt şofer şi-a materializat protestul artistic într-o formă cu conotaţii de-a dreptul războinice. El a îndreptat spre gaura din asfalt o bombă (desigur, desenată), în vreme ce pe strada Radu Negru a fost preferată varianta paşnică: groapa a primit petale şi s-a transformat în floare.

Iar asta n-a fost tot. Unul dintre şoferi a ţinut morţiş să de o mână de ajutor autorităţilor şi, ca urmare, a turnat şi un sac de ciment în groapa de pe strada Radu Negru. „O mică donaţie din partea mea”, a spus protestatarul.

Este a doua oară când şoferii din Galaţi protestează în această manieră. Anul trecut, primarul Marius Stan s-a amuzat copios de isprava tinerilor, însă în săptămâna imediat următoare lucrurile au devenit serioase: s-a pornit o campanie (doar) de peticire a străzilor din oraş.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.