Sari la conținut

Rămaşi fără poliţişti de circulaţie, brăilenii au cerut ajutorul Galaţiului


dcp100168

Postare recomandata

Rămaşi fără poliţişti de circulaţie, brăilenii au cerut ajutorul Galaţiului

Braila a ramas fara politisti de circulatie si a cerut ajutor de la Galati, dupa ce 26 de agenti ai Politiei Rutiere din oras sunt cercetati pentru ca cereau mita de la soferi. Sase politisiti sunt arestati la domiciliu si cinci sunt arestati preventiv.
"E o problema care, din punctul meu de vedere, are importanta deosebita in legatura cu modul in care se reglementeaza traficul in oras si in judet, in momentul de fata. Fiind un numar mare dintre acesti agenti de politie care sunt intr-o situatie sau alta, practic, zona de rutiera este goala, in momentul de fata. Inteleg ca s-au facut niste demersuri catre Galati, ca sa se mai inlocuiasca din politisti. Daca ni se va solicita, Politia Locala care are atributii pe rutiera poate sa ii suplineasca in oras cel putin", a declarat primarul Brailei, Aurel Simionescu, citat de Agerpres.
Conform unor surse citate de agentia Mediafax, primite de politistii vizati in acest caz ar fi cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, cele mai multe pentru ca soferiii sa nu fie sanctionati dupa ce incalcau regulile in trafic. Faptele ar fi fost comise in perioada ianuarie - aprilie.

hotnews.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rămaşi fără poliţişti de circulaţie, brăilenii au cerut ajutorul Galaţiului

Oraşul Brăila a rămas, de la începutul acestei săptămâni, fără poliţişti de circulaţie şi a cerut ajutorul vecinilor din Galaţi, deşi disensiunile dintre cele două municipii au devenit în timp proverbiale. "În momentul de faţă, este o problemă cu modul în care se reglementează traficul în oraş şi în judeţ. Fiind vorba despre un număr mare de agenţi de poliţie lipsă, zona de rutieră este practic goală. S-au făcut demersuri către Galaţi, ca să se mai înlocuiască din poliţişti. Dacă vom fi solicitaţi, Poliţia Locală cu atribuţii rutiere poate să îi suplinească pe agenţii lipsă, în oraş, cel puţin", a declarat, astăzi, Aurel Simionescu, primarul Brăilei, citat de Agerpres.

Nu mai puţin de 22 de agenţi ai Poliţiei Rutiere din Brăila sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie, fiind acuzaţi că le-ar fi cerut mită şoferilor prinşi că încălcau regulamentele rutiere. Cinci dintre poliţişti sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, alţi şase se află în arest la domiciliu, iar ceilalţi 11 au fost puşi sub control judiciar. Practic, doar patru angajaţi ai Rutierei brăilene nu sunt cercetaţi, doi dintre aceştia fiind în concediu în timpul desfăşurării acţiunii procurorilor, iar ceilalţi doi având muncă de birou.

Poliţiştii vizaţi în acest caz ar fi primit sume cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei, în special pentru a nu-i sancţiona pe şoferii prinşi în ofsaid pe străzile oraşului. Existau însă şi "atenţii" de 100-200 de lei, pentru încălcări minore ale legislaţiei.

După o perioadă de monitorizare, de câteva luni, printre agenţi a fost infiltrată o poliţistă de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), care a reuşit să probeze toate suspiciunile. Alţi patru ofiţeri de la DGA au fost folosiţi ca şoferi care încălcau regulamentele rutiere şi care, după ce erau "surprinşi" de agenţi, se arătau dispuşi să ofere mită. Faptele incriminate de procurori ar fi fost comise anul acesta, în perioada ianuarie - aprilie. Monitorizarea a început în urma numeroaselor reclamaţii ale şoferilor, care-i acuzau pe agenţii de la Rutieră că îi opresc în trafic şi le cer bani.

Poliţiştii arestaţi preventiv au fost suspendaţi din funcţiile deţinute şi vor putea reveni la serviciu doar în cazul în care nu vor fi condamnaţi.

blastingnews.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca cetatenii (cu permis) din Braila vor face destul de rapid cunostinta cu nivelul de "prietenie" dintre cele doua orase. O tampenie din punctul meu de vedere, dar la cate au avut prieteni si cunostinte  (cu numar de GL) prin Braila cred ca e o treaba reciproca... :d Personal am scapat ieftin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

19 agenţi de poliţie din Brăila, condamnaţi pentru luare de mită

Curtea de Apel Galaţi a hotărât condamnarea definitivă a 19 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Biroul Rutier, Serviciul Rutier şi Biroul Ordine Publică, dintr-un număr total de 22 de agenţi trimişi în judecată în 2015, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de DGA - SJA Brăila.

În fapt, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului General, au efectuat cercetări în urma cărora, la data de 25 mai 2015, s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 22 agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie - 21 aprilie 2015 (aproximativ 3 luni), grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit un număr total de 127 de acte materiale şi 4 situaţii de complicitate. Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenţilor de poliţie, aceştia obţinând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice, în mod constant şi prin moduri de operare similare", se mai arată în comunicatul DGA - SJA Brăila.

Astfel, Bunea Valentin-Eugen, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Urse Ionuţ, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Simion Marius, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Meiroşu Daniel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Grigoriu Ionuţ, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani;

Hagiu Daniel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Ion Emanuel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Mei-Roşu Cosmin-Valentin, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Paraleu Alin-Petrişor, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani, 11 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Pascu Dragoş, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Podaru Fănel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Oprescu Florian Valentin, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Bunea Marius, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Manea Gheorghe, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Custură Dragoş Constantin, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Bălan Cristian, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Farcaş Stănică, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Ilie Adrian, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Mocanu Ionuţ-Adrian, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Totodată, ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor, printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, precum şi obligativitatea de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

agerpres.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.