dcp100168 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Atleta Andreea Arsine şi-a relansat cariera la CSU Galaţi* Atleta Andreea Arsine a reuşit o revenire impresionantă în sportul de mare performanţă, după o pauză de patru ani * Luna trecut, ea a devenit campioană balcanică, iar duminică va reprezenta România la Cupa EuropeiAtleta Andreea Arsine, în vârstă de 26 de ani, legitimată la CS Universitatea Galati, face parte din lotul României care va concura la Cupa Europei de marş, competiţie programată duminică, 17 mai, în Spania.Andreea Arsine şi-a relansat cariera în atletism în urmă cu mai puţin de jumătate de an, odată cu legitimarea la CSU Galaţi, iar participarea la prima sa competiţie majoră a însemnat un succes total, câştigarea titlului de campioană balcanică în proba de marş pe distanţa de 20 kilometri. Totodată, a obţinut argintul cu echipa României în competiţia care a avut loc luna trecută, în Turcia.A început atletismul în Botoşaniul natal, când era elevă în clasa a cincea, a ajuns să aibă în palmares numeroase titluri de campioană naţională şi balcanică, însă a renunţat la activitatea competiţională la 22 de ani, dezamăgită de lipsa de susţinere în general a activităţii de performanţă, în special din partea clubului său de atunci. „Nu aveam condiţiile minime pentru a face atletism de mare performanţă şi asta mi-a produs o dezamăgire cruntă, care m-a determinat să spun stop. Dar nu a fost decât o pauză din competiţii, în tot acest timp am continuat să fac sport, să mă antrenez şi chiar am concurat din plăcere la concursurile de marş ale poştaşilor”, şi-a explicat atleta absenţa din competiţiile oficiale incluse în calendarul federaţiei de specialitate.În toamna anului trecut, antrenoarea Veronica Budileanu Marinescu a convins-o să vină la CSU Galaţi şi să-şi reia activitatea de performanţă. „N-am stat prea mult pe gânduri, pentru că la acest club am mulţi prieteni dintre atleţii de mare performanţă şi ştiam că sunt condiţii bune, că nu o să am parte de o nouă dezamăgire din acest punct de vedere”, a spus Andreea Arsine.La puţin timp după ce şi-a întrerupt activitatea competiţională, Andreea s-a mutat la Bucureşti, acolo unde se antrenează respectând cu stricteţe programul de pregătire stabilit de Veronica Budileanu Marinescu, tehnicianul de la CSU Galaţi.În paralel, îşi câştigă existenţa ca instructor de fitness, lucrând în special cu clase de „kangoo jumps” (gimnastică aerobică cu ghete speciale, având arcuri sub talpă). Este foarte apreciată de cursanţi, programul său în această activitate fiind unul foarte încărcat, motiv pentru care a şi fost nevoită să refuze o parte dintre solicitările de fi antrenor personal de fitness.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 25, 2017 Author Share Posted June 25, 2017 De pe patul de spital, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Atleta Andreea Arsine, legitimată la CSU Galaţi, care ne-a reprezentat cu cinste la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, poate fi un exemplu de voinţă pentru mulţi. După o absenţă îndelungată cauzată de accidentări, minunata Andreea a revenit în forţă şi sâmbătă la prânz a cucerit la Piteşti un nou titlu de campioană naţională în proba de 20 km marş, reuşind şi „pesonal best” cu 1.35:43. „Este adevărat că am lipsit aproape 10 luni, mulţi au crezut că mă voi lăsa, am avut momente foarte grele, în care m-am gândit să renunţ, nu am făcut-o, am fost sprijinită de oamenii minunaţi de la CSU Galaţi, doctorii Vasile şi Laura Oşean, de antrenorul meu, de prieteni care m-au încurajat şi m-au ajutat să trec peste o perioadă cumplită din viaţa mea, când aproape mi-am refăcut tendoanele, am avut o criză de rinichi şi am trecut de două ori pe lângă moarte. Sunt mulţumită de munca depusă şi rezultatul pe care l-am obţinut la Naţionale. Voi pleca o zi la mare, vreau să mă relaxez, după care voi reveni la pregătire pentru că în luna august mă aşteaptă Campionatul Mondial de la Londra, unde trebuie să fiu în formă şi să obţin rezultatul pe care mi-l şi ni-l dorim cu toţii”, ne-a declarat la finalul cursei, după ce în prealabil a făcut şi o scurtă vizită la Ambulanţă, campioana inimilor noastre, Andreea Arsine. csu-galati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 Cu gândul la Campionatul Mondial, după un an de chinuri Atleta Andreea Arsine, singura sportivă legitimată la un club din Galaţi (CS Universitatea) care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, este un adevărat momunent al voinţei şi dăruirii pentru sport. Din Brazilia s-a întors cu o ruptură de tendon, ce a necesat o perioadă lungă de pauză, infiltraţii cu plasmă în tendoane, cu mult peste numărul normal. De parcă n-ar fi fost de ajuns, a avut trei luni de chin şi din cauza unor pietre la rinichi, mult timp a stat în spitale, i s-a pus o sondă şi chiar cu ea în corp nu s-a oprit de la antrenamente. Până la urmă a ajuns şi la operaţie, dar a avut puterea să treacă peste toate, iar la zece luni de cursa de la Rio este cu gândul la Campionatul Mondial de marş, din luna august. Optimistă, cu increderea amplificată de cursa foarte bună făcute în weekendul trecut, când a câştigat din nou titlul naţional la 20 km marş cu un timp foarte bun, cel mai bun de anul acesta: o oră, 35 de minute şi 43 de secunde. Recordul său personal este de o oră, 34 de minute şi 53 de secunde, realizat la Campionatul Naţional de la Piteşti, din 2015. "Am lipsit aproape zece luni din competiţii, din cauza accidentării de la tendon, a necazurilor cu rinichii. Au fost momente foarte grele, după ce-mi refăcusem tendoanele au urmat crizele de rinichi, dar am trecut peste ele şi pentru că am fost sprijinitã de oamenii minunaţi de la CSU Galaţi, de medicii Vasile şi Laura Oşean, de antrenorul meu, de prieteni care m-au încurajat permanent. Sunt mulţumită de timpul scos la Campionatul Naţional, acum voi avea o foarte scurtă vacanţă (n.r. - la Mamaia şi apoi la Berlin), după care mă întorc la muncă, pentru că mă aşteaptă o competiţie foarte importantă pentru moralul meu, Campionatul Mondial. Îmi voi vedea nivelul de pregătire, ce mai am de lucrat, ce trebuie îmbunătăţit, cum sunt tendoanele şi vreau să scot un rezultat cât mai bun. Pe termen lung, marele obiectiv este Tokyo, Jocurile Olimpice din 2020", a declarat atleta în vârstă de 28 de ani. Campionatul Mondial va avea loc la Londra, în perioada 4-20 august. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 13, 2017 Author Share Posted August 13, 2017 Atleta Andreea Arsine, record personal la ”Mondialele” de la Londra Atleta Andreea Arsine, legitimată la CS Universitatea Galați, a terminat cursa de 20 de km marș de la Campionatul Mondial de la Londra pe locul 31, cu timpul de o oră, 33 minute, 46 secunde, stabilind astfel și un record personal. ”Sunt fericită pentru timpul obținut, am avut o cursă așa cum am dorit, stabilă psihic și fără epuizare fizică, vreme optimă! Mă simt binecuvântată, vă mulțumesc pentru suport!”, a scris Andreea pe o rețea de socializare după terminarea cursei. Baremul de participare la "Mondiale" al gălăţencei, o oră, 34 minute şi 53 de secunde, a fost stabilit la Campionatul Naţional de la Piteşti, din luna iunie. Alături de Arsine, la Londra a mărşăluit şi Ana Veronica Rodean (Alba Iulia), care a terminat cursa pe locul 34. Aurul mondial a fost cucerit de chinezoaica Jiayu Yang, cu timpul de o oră, 26 minute, 19 secunde, urmată la o secundă de mexicanca Maria Guadalupe González și la alte 18 secunde de italianca Antonella Palmisano. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted October 29, 2017 Author Share Posted October 29, 2017 Andreea Arsine, campioană naţională şi la 10 km Arena Naţională din Bucureşti a găzduit duminică Campionatul Naţional de marş pentru seniori şi tineret. Calculele hârtiei au fost respectate şi în ciuda unei vremi potrivnice, Andreea Arsine, atletă ce este legitimată la CSU Galaţi şi-a respectat blazonul şi a câştigat cursa de 10 km cu rezultatul 46'45.90. „Sunt mulţumită ca am încheiat anul competiţional, mai am Balcaniada la poştaşi la sfârşitul lunii noiembrie şi cam gata sezonul acesta. Pentru anul viitor, îmi doresc să fiu sănătoasă şi să îmi pot face pregătirea aşa cum trebuie. Am vizate câteva concursuri de obiectiv şi, în rest, vedem. Mi-aş fi dorit astăzi (n.r. - duminică) să am parte de o vreme mai bună şi mai călduroasă, dar n-a fost să fie, poate la un concurs viitor îmi voi realiza şi obiectivul pe 10 km. În rest, puţin pauză acum şi de la capăt”, ne-a declarat, la finalul cursei care i-a adus un nou titlu naţional, Andreea Arsine. Singura reprezentantă a Galaţiului la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016 este campioană naţională şi în proba de 20 km marş şi s-a clasat pe locul 31 la Mondialele de marş, tot la 20 km, în ambele situaţii cu „personal best”. csu-galati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted November 1, 2020 Author Share Posted November 1, 2020 Andreea Arsine a devenit din nou campioană naţională după un finiş de senzaţie La Buziaş a avut loc sâmbătă Campionatul Naţional de marş pentru seniori şi tineret. Întrecerea feminină, care s-a desfăşurat pe distanţa de 10 km a fost câştigată după o cursă dramatică de atleta de la CSU Galaţi, Andreea Arsine. „A fost o cursă bună, interesantă chiar, traseul mi-a plăcut mult şi finish-ul a fost unul senzaţie chiar şi pentru mine. Am condus 7 km, am fost condusă 2,5 km şi am venit cu un finish senzaţie, greu de imaginat la o probă de Marş. Însă e posibil, când îţi doreşti. A fost ultima cursă din acest an. Şi am încheiat aşa cum mi-am dorit, cu aur. Mă bucur că mi-am luat locul înapoi. Continui pregătirea pentru Jocurile Olimpice, vedem cum vor decurge lucrurile”, ne-a declarat Andreea la finalul cursei foarte obosită dar şi extrem de mulţumită de performanţa obţinută. regionalpress.ro La senioare individual, titlul a revenit Andreei Arsine (CSU Galaţi), înregistrată în 47 min 34 sec 26/100 pe 10 km, urmată de Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reşiţa), 47 min 39 sec 33/100, şi de Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reşiţa), 48 min 53 sec 70/100. agerpres.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts