Jump to content

Oţelul, foarte aproape să-şi piadă stadionul

Recommended Posts

Posted

Oţelul, foarte aproape să-şi piadă stadionul

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi este pe punctul de a nu mai putea folosi stadionul cu acelaşi nume. Arena din Ţiglina, care a fost construită special pentru această echipă şi pe care s-a scris cea mai parte a istoriei Oţelului, este în proprietatea ArcelorMittal.

Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro  pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind suma de 200.000 de euro.

Surse din cadrul clubului susțin că pe 1 iunie expiră contractul de închiriere a stadionului, iar negocierile pentru prelungire sunt în impas, cei din combinat refuzând un nou acord în condiţiile în care Oţelul nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

viata-libera.ro

Posted

Pai stadionul e "pierdut" de mult! Otelul plateste (ma rog, e un fel de a spune) chirie de ceva vreme. Nea Caisa asta de la ziar inca nu a aflat?

Cel mai misto ar fi sa ajunga sa joace la Braila :d

Posted

Echipa de fotbal Oţelul, somată să părăsească stadionul!

* Marţi, 2 iunie, Oţelul este somată să părăsească stadionul cu acelaşi nume, contractul de închiriere avut cu proprietarul, combinatul ArcelorMittal, expirând la sfârşitul acestei luni * Team-managerul Oţelului, Cristian Munteanu, despre evacuarea de la stadion: "Voi protesta la poarta Combinatului"

"Au venit la stadion patru reprezentanţi ai Combinatului şi ne-au transmis că marţi trebuie să predăm stadionul", a afirmat Cristian Munteanu (în foto - stânga), team-managerul Oţelului.

Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind suma de 200.000 de euro. Negocierile pentru prelungire sunt în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condițiile în care Oțelul nu a plătit nimic de luni bune şi nici nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

Cristian Munteanu, fost jucător al Oţelului, acum team-manager, consideră că, din punct de vedere moral, echipa este dată afară din propria casă. „Deşi este în proprietatea Combinatului, acest stadion a fost construit pentru angajaţii de acolo şi în special pentru această echipă, Oţelul Galaţi. Până la urmă, n-au venit cu stadionul din India sau din Franţa. Moral, este stadionul Oţelului şi al Galaţiului şi nu este normal ca echipa să fie dată afară din propria casă. Dacă se va ajunge la evacuare, voi fi primul care voi protesta la poarta Combinatului şi sper să mi se alături şi suporterii adevăraţi ai acestei echipe", a declarat Munteanu.

Acesta a precizat că toate cheltuielile clubului cu stadionul, incluzând chiria, plata utilităţilor, întreţinerea gazonului şi organizarea meciurilor ajung la suma de 500.000 de euro pe sezon, iar fără clemenţă din partea Combinatului clubul nu va putea să le facă faţă şi să susţină, totodată, bugetul necesar unei promovări imediate din liga secundă. “Trecem printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, avem restanţe către jucători de trei salarii, pe care încercăm să le rezolvăm repede. Pentru Liga a II-a, ne trebuie şi sprijin din partea a tot ce înseamnă Galaţi ca să promovăm imediat. Dând jumătate din bugetul pentru promovare pe stadion, nu putem reuşi. Consider că cei din conducerea Combinatului au obligaţia morală faţă de angajaţii lor şi faţă de oraş să ne sprijine cu gratuitate, pentru a avea banii necesari promovării", a adăugat Munteanu.

Dacă nu se va ajunge până la urmă la o înţelegere, team-managerul Oţelului spune că nu este exclus ca echipa să-şi joace meciurile de acasă la Brăila sau la Tulcea, în condiţiile în care şi situaţia stadionului “Zoltan David” (ex-Ancora) este incertă, după ce a fost redeschis în instanţele de judecată cazul de revendicare din partea unor moşteniori ai terenului.

Florin Cernat, revoltat

Căpitanul echipei, Florin Cernat (în foto - dreapta), era ieri foarte mâhnit de situaţia în care a ajuns Oţelul. „Sunt şocat de ce se întâmplă. Am ajuns să fim daţi afară de pe stadionul în care am crescut, de o să ne antrenăm prin parcuri. Este mare păcat ca un club ca Oţelul să ajungă într-un singur sezon să piardă tot, echipă în primă ligă, palmares, stadion! Este strigător la cer, să le fie ruşine celor care au adus clubul în halul ăsta”, a declarat Florin Cernat.

Vaişcovici: „Opriţi distrugerea Oţelului!”

Aflând despre riscul evacuării din stadion, legendarul Claudiu Vaişcovici, care reuşea ca jucător, în 1986, prima promovare a Oţelului şi o ducea până la calificarea în Cupa UEFA, ne-a contactat pentru a-şi exprima indignarea. „Este păcat ce se întâmplă cu Oţelul, una din ultimele plăceri care le mai rămăseseră gălăţenilor. Stadionul a fost construit special pentru Oţelul. Ce vor face cei din Combinat cu el, Cupa 23 August între echipele secţiilor, ca pe vremea comuniştilor? Mai lipseşte să vedem oi care să pască pe gazon, e inadmisibil ca echipa să fie părăsită de orice sprijin în Galaţi, în condiţiile în care are nevoie mai mult ca oricând de aşa ceva, pentru o promovare rapidă. Oţelul face parte din istoria Combinatului, a oraşului, e o crimă să continue distrugerea sa”, a fost mesajul lui „Cleo” Vaişcovici.

Oţelul a încheiat Liga I pe locul 17 şi a retrogradat din postura de campioană morală, după ce a relansat disputa pentru titlu în etapa a 27-a prin victoria din deplasare în faţa steliştilor şi a decis campioana în ultima rundă, învingând în deplasare şi cealaltă pretendentă la titlu, ASA Tg. Mureş, cu scorul de 2-1.

Până la închiderea ediţiei, conducerea ArcelorMittal nu a transmis niciun punct de vedere cu privire la această situaţie.

viata-libera.ro

Posted

A început evacuarea Oţelului de pe stadion

* Clubul Oţelul a predat, deja, aparta­men­tele închiriate de la ArcelorMittal, iar în cursul serii de marţi, 2 iunie, a început eliberarea birourilor

Prima zi lucrătoare în care Fotbal Club Oţelul nu mai avea contract de închiriere cu ArcelorMittal pentru stadionul cu acelaşi nume a fost cea de marţi, 2 iunie. “Reprezentanţii Combinatului ne-au transmis că marţi (n.r. - 2 iunie) trebuie să predăm stadionul”, declara vineri, 29 mai, Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului, însă, în curtea stadionului, nici vorbă de zarva specifică mutatului. Dimineaţă, era chiar aproape pustiu, fiind prezenţi doar unul dintre maseuri şi şoferul de la autocar.

Iniţial, la fapte s-a trecut doar în ceea ce priveşte apartamentele Combinatului de pe strada Domnească, pe care Oţelul le avea închiriate cu un contract care îşi pierduse valabilitatea la 1 iunie, similar celui pentru stadion. Acestea au fost predate de club, apoi trei reprezentanţi ai Combinatului şi administratorul clubului au venit la stadion, unde au început să facă inventarul.

Deşi, în ceea ce priveşte evacuarea clubului din arenă, era vorba de o păsuire pentru vreo două săptămâni, perioadă în care clubul să-şi poată lua tot ce are acolo,  pe la ora 17.00, reprezentanţii clubului s-au apucat să elibereze birourile pe care le ocupau, începând practic evacuarea.

Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind astfel suma de 200.000 de euro. Negocierile au intrat în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condițiile în care Oțelul nu a plătit nimic de luni bune şi nici nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

Se preia şi administrarea bazei „Siderurgistul”

Într-o situaţie oarecum similară se află şi baza sportivă „Siderurgistul”, a cărei administrare va fi preluată de la Oţelul de către reprezentanţii Combinatului ArcelorMittal.

Proprietar al bazei sportive „Siderurgistul” este Primăria Municipiului Galaţi, care a cedat-o în folosinţă gratuită unei fundaţii a combinatului ArcelorMittal. Aceasta din urmă a încredinţat la rândul său baza spre administrare, în comodat, celor de la FC Oţelul SA, cu aceeaşi condiţie, de a nu schimba destinaţia spaţiilor. Spus mai simplu, cei de la Oţelul au fost lăsaţi să folosească gratuit baza, fără să plătească nici măcar utilităţile, dar să lase şi celelalte cluburi să-şi desfăşoare activitatea acolo.

Acum, contractul de comodat nu va mai fi prelungit, administrarea urmând să fie făcută direct de către reprezentanţii ArcelorMittal. Astfel, Oţelul trebuie să elibereze birourile care funcţionau ca sediu în Galaţi, însă în ceea ce-i priveşte pe copiii şi juniorii clubului, aceştia vor putea să-şi continue activitatea la „Siderurgistul”.

viata-libera.ro

Posted

Oţelul a rămas fără stadion: "Aşa se omoară fotbalul gălăţean"

În timp ce echipa de juniori B susţinea, miercuri dimineaţă, pe terenul central, în Cupa Federaţiei, ceea ce în situaţia actuală pare a fi ultimul meci al unei formaţii de la Oţelul pe stadionul cu acelaşi nume, în curte continua ce se începuse în seara precedentă, evacuarea clubului de pe stadionul unde şi-a avut casa vreme de 33 de ani.

Pe lângă boilere, frigidere şi lăzi frigorifice, s-au adunat şi încărcat în autocar tablourile ce reprezentau istoria ultimelor trei decenii a celei mai importante echipe de fotbal din oraş, imagini începând cu generaţia regretatului Nae Burcea şi Claudiu Vaişcovici, până la cea care câştiga campionatul şi Supercupa în 2011, din colecţia de excepţie a fotografului Ilie Stan. „Doamne, am ajuns în stradă”, a fost reacţia de durere a preparatorului fizic Ionel Tămăşanu, cel care şi-a dedicat Oţelului cea mai mare parte a carierei şi acum este veteranul angajaţilor din club.

Team-managerul Cristian Munteanu încă spera la înţelegerea şi sprijinul celor de la Combinat. „Îi rog pe cei din Combinat să se gândească că ar trebui să facă şi ceva pentru acest oraş, pentru angajaţii lor care îndrăgesc această echipă. Oţelul a reprezentat oficial acest Combinat decenii la rând, neoficial îl reprezintă şi acum, de aceea se şi numeşte Oţelul. Din punct de vedere al moralităţii, aceşti străini care au preluat Combinatul ar trebui să ajute această echipă pentru comunitate, să ofere stadionul acestei echipei gratuit, pentru a putea să-i bucurăm pe gălăţeni”, a declarat Munteanu.

Acesta a precizat că situaţia financiară critică în care se află clubul nu permite plata chiriei la stadion. „Nu avem de unde să dăm aceşti 20.000 de euro, în condiţiile în care costurile de întreţinere ne costă încă pe atât. Nu ne-a ajutat nimeni din oraş şi nici patronatul, am făcut eforturi să terminăm acest campionat, cu restanţe salariale, uneori nici bani de apă nu am avut şi totuşi am reuşit să terminăm cu onoare, cu fruntea sus, toată ţara vorbind de Oţelul ca de o echipă care are demnitate şi onoare", a adăugat Munteanu.

"Aşa se omoară fotbalul gălăţean"

Fostul jucător al Oţelului a mai precizat că evacuarea de pe stadion reprezintă cea mai puternică lovitură primită de club în ultimii ani şi poate avea ca efect dispariţia echipei. „Nu înţeleg de ce atâta răutate, de a goni echipa pentru care a fost construit acest stadion. Am retrogradat în Liga a II-a, iar prin alungarea de aici moare fotbalul gălăţean. Fără acest stadion, ne lasă fără identitate, cel mai important aspect pentru o echipă sportivă. Îi implor pe cei din conducerea Combinatului să se mai gândească la această decizie, prin care au aplicat Oţelului lovitura decisivă”, a mai spus Munteanu.
Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind astfel suma de 200.000 de euro. Negocierile au intrat în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condiţiile în care Oţelul nu a plătit nimic de luni bune şi nici nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Ce datorii are Oţelul la ArcelorMittal şi de ce a fost dat afară din stadion

Directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a declarat astăzi că nu a mai încheiat un nou contract cu Oţelul Galaţi pentru stadion şi baza sportivă, pentru că gruparea sportivă are datorii de peste 500.000 de euro faţă de companie.

Ribo a precizat că Oţelul Galaţi nu şi-a onorat contractul de închiriere în ultimii doi şi nu în ultimele zece luni aşa cum s-a vehiculat în presă. El a mai spus că poate ar fi încheiat un contract nou de închiriere cu clubul, dar nu are încredere că acesta va putea să achite cheltuielile de întreţinere ale stadionului şi bazei sportive, de aici înainte.

"Stadionul este un activ al ArcelorMittal Galaţi şi este separat de club. Până acum doi-trei ani, echipa era în mâinile noastre, acum sunt alţi proprietari, am avut un contract de închiriere care s-a încheiat. De fapt, în ultimii doi ani de zile, acest contract de închiriere nu a fost onorat. Ştim că echipa este importantă pentru oraş, de aceea am menţinut în ultimii doi ani situaţia, dar există şi un punct în toată povestea asta. Am făcut tot ce s-a putut face în toţi aceşti doi ani, găzduind echipa fără să luăm practic niciun leu. Stadionul are nevoie de nişte cheltuieli curente pentru a-l menţine şi nu eram siguri că şi de acum încolo ei vor putea să plătească, acesta fiind un alt motiv pentru care nu am mai încheiat un alt contract. Chiria era cam de 200.000 euro pe an, iar datoria totală este de peste 500.000 de euro. Ideea este că noi nu mai dorim să sprijinim sportul profesionist, în situaţia în care acum continuăm să pierdem bani. Ne orientăm spre alte două direcţii prin care să sprijinim comunitatea locală: sănătatea şi educaţia publică”, a afirmat Ribo.

El a mai spus că nu exclude posibilitatea ca totuşi, în viitor, Oţelul să mai poată folosi stadionul şi baza sportivă, dar în principiu acestea vor fi folosite de echipe de amatori din alte sporturi şi de angajaţii combinatului. "Nu excludem posibilitatea ca această echipă, şi altele, să folosească această bază. De asemenea, anexele care sunt acolo, facilităţile sportive pot fi folosite şi de alte sporturi de amatori, dar şi de proprii noştri angajaţi”, a spus Ribo.

Invitat să comenteze faptul că suporterii îi reproşează că a dat echipa afară de pe stadion, Ribo a spus: "E un fel a spune că i-am dat afară. Ar trebui să ne aducem aminte că în anii buni ai ArcelorMittal Galaţi am sprijinit echipa, în total, cu peste 20 milioane euro. În 2011, din motive evidente, am oprit acest suport şi am căutat un partener care să preia clubul şi care la acel moment era compania de asigurări numărul unu din România (Astra Asigurări-n.a.), despre care aveam referinţe bune şi căreia i-am predat clubul în situaţia în care era la acel moment. Dar, clubul este un lucru, stadionul este altceva”, a spus Ribo.

Oţelul Galaţi a fost evacuată în această săptămână din incinta stadionului şi bazei sportive pentru că nu şi-a plătit datoriile restante, iar contractul de închiriere a încetat şi nu a mai fost reînoit. Echipa va juca, probabil, meciurile din Liga a II-a pe stadionul Ancora, care îi aparţine.

presagalatibraila.com

• 1 month later...
Posted

Au apărut boscheţii pe stadionul Oţelul

La doar două luni de la evacuarea echipei Oţelul, stadionul cu acelaşi nume deja are probleme. Chiar dacă gazonul arată cât de cât decent, în tribune au apărut deja primele semne ale nepăsării. Boscheţi mai mari de un metru au apărut deja în tribuna a doua şi la cele două peluze.

Marius Stan - primarul municipiului Galaţi: "Pe partea cealaltă a stadionului deja au apărut buruienile. Da, se face umbră, se poate sta la umbra lor. De asta spun, e dezolant aspectul. Eu sper ca la o discuţie cu cei din Combinat să putem prelua cumva acest stadion pentru că este păcat. E un stadion emblematic pentru fotbalul de performanţă din Galaţi."

Ilie Hagioglu - fost director adjunct FC Oţelul: "Am văzut cu stupoare şi cu durere în suflet că au apărut nişte boscheţi pe undeva. La noi în România tot ce se conservă se strică. Eu sper să nu se întâmple şi cu baza sportivă Oţelul la fel."

Viorel Tănase - fost jucător şi antrenor FC Oţelul: "Da, v-am spus, e dureros, mă doare ce se întâmplă la Oţelul Galaţi cu echipa mea de suflet. Vă daţi seama că reprezint această echipă toată viaţa."

Echipa Oţelul Galaţi a fost evacuată de pe acest stadion în urmă cu două luni pentru o datorie de aproximativ 500.000 de euro. Conducerea Oţelului încă mai speră să joace pe acest stadion meciurile din Liga a II-a.

digi24.ro