Jump to content

Familia unui gălăţean mort la Bucureşti susţine că acesta s-a îmbolnăvit în Spitalul Judeţean


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Familia unui gălăţean mort la Bucureşti susţine că acesta s-a îmbolnăvit în Spitalul Judeţean

Sunt semne de întrebare asupra cauzei decesului unui bărbat din Galați. Rudele acestuia arată cu degetul spre Spitalul de Urgență de unde, spun acestea, bărbatul ar fi luat o bacterie care i-ar fi adus moartea. Analizele care au depistat infecția intraspitalicească au fost făcute la Spitalul Fundeni din București, dar, din păcate, organismul slăbit al barbatului nu a mai putut să lupte.

Viorel Cristian avea 65 de ani, iar în ultima perioadă se tot plângea de dureri abdominale. Un set de analize a arătat că bărbatul suferea de pietre la fiere, așa că a decis, la începutul lunii martie să se opereze. S-a internat la Spitalul de Urgență din Galați, și după două săptămâni a fost externat. Părea că se simte bine, însă la scurt timp de la operație omul a început să se simtă din ce în ce mai rău. A ajuns din nou la spital, cu aproape 20 de kg mai slab și fără să mai poată să se mai țină pe picioare.

„Pe data de 27 aprile, a ajuns din nou la spital, la a doua internare, la același medic. L-a dus direct la stabilizare. L-a dus cu scaunul că nu putea să meargă. A venit medicul care era de gardă și l-a chemat și pe medicul care l-a operat. A venit și l-a văzut, iar când a ieșit îmi spune: -„Doamnă, dar ce a facut omul acesta, așa l-am externat eu?” -„Domnule doctor, el s-a simțit bine vreo trei săptămâni, dar nu a mai putut să mănânce și a slăbit foarte mult. Mi-a spus că nu mai are nicio șansă”, a spus cu ochii în lacrimi Maria Cristian, soția decedatului.

„L-am dus la București, la Fundeni. Acolo l-am ținut o seară, până marți, a doua zi. Când i-a făcut analizele la scaun, ieșea diaree, I-a facut analize și i-a ieșit bacteria asta care se numește Clostrydium difficile. Mi-a spus că a luat bacteria de aici (n.r. din Spitalul de Urgență Galați), că doar n-a facut-o într-o seară, la Fundeni”, a mai adăugat Maria Cristian. Deși a fost transferat la Spitalul Victor Babeș pentru tratarea infecției, organismul bărbatului a cedat.  Atât pe certificatul de deces cât și pe cel de îmbălsămare, legiștii au trecut printre alte cauze ale morții și infecția cu bacteria intraspitalicească „clostridyum difficile”. Rudele bărbatului sunt hotărâte să facă plângeri la conducerea spitalului din Galați și la Colegiul medicilor, după ce au aflat că omul a murit cu zile.

„Ne-au spus de la București, de la spital că mereu vin pacienți de la Galați, de la spital cu bacteria aceasta la ei. Ceea ce este și un pericol pentru Spitalul Fundeni. Ne-a dat afară din salon și pe toți pacienții. A dezinfectat acolo. Ne-a zis că este o bacterie care se ia din spital”, a spus Gabriel Cristian, fiul decedatului.

„Direcția de Sănătate Publică se va autosesiza și va trimite o echipă de control pentru prelevarea de probe din sectoarele vulnerabile: blocul operator, terapie intensivă pentru stabilirea încărcăturii microbiene în aceste secții. În urma acestora, se vor aplica și măsurile ce se impun, astfel încât să limităm posibilele apariții de infecții intraspitalicești la nivelul acestei unități medicale”, a declarat dr. Valentin Boldea, purt. de cuv. D.S.P. Galați.

În urmă cu patru ani, la Spitalul de Urgență din Galați a mai fost descoperită o infecție intraspitalicească, din cauza căreia au murit mai multe persoane.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Familia unui pacient al SJU Galaţi acuză că acesta a murit din cauza unei bacterii luate în spital

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va face un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce familia unui bărbat a susţinut că acesta, fiind supus unei intervenţii chirurgicale la unitatea respectivă, a contractat o bacterie din cauza căreia a murit ulterior, la un spital din Bucureşti.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi va începe un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi pentru a verifica dacă există bacterii periculoase pentru pacienţi, după ce familia unui bărbat, în vârstă de 65 ani, a susţinut că acesta a contractat, în urma unei intervenţii chirurgicale, o bacterie din cauza căreia a murit, ulterior, la un spital din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Familia bărbatului a afirmat că acesta a fost supus, în urmă cu câteva săptămâni, unei operaţii la Spitalul Judeţean din Galaţi, întrucât avea pancreatită, dar după un timp starea lui de sănătate s-a deteriorat. Astfel, familia a decis să îl transfere la Bucureşti şi, după ce a fost la Spitalul Fundeni, el a ajuns la Spitalul "Victor Babeş", unde a murit, în 10 mai.

Membrii familiei bărbatului sunt convinşi că acesta a murit din cauza unei bacterii pe care ar fi luat-o din Spitalul Judeţean de la Galaţi şi au afirmat că supoziţiile lor ar fi fost confirmate de unii medici din Bucureşti care i-au făcut analize pacientului.

DSP Galaţi s-a autosesizat în urma acuzaţiilor formulate de familia bărbatului. "Familia a venit cu acuze referitor la faptul că un membru al familiei ar fi contractat o infecţie nosocomială la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Pentru a elimina suspiciunile şi pentru a verifica dacă există riscuri, va merge o echipă de la DSP pentru a preleva probe din secţiile de risc, cum ar fi blocul operator sau terapie intensivă, pentru a se urmări încărcătura microbiană. În funcţie de rezultatele analizelor se vor lua şi măsurile care se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Valentin Boldea.

El a adăugat însă că infecţia cu Clostridium, la care face referire familia bărbatului decedat, nu este una care se poate lua numai dintr-un spital, ea putând apărea şi în cazul unui tratament cu antibiotice care poate distruge flora intestinală.

Managerului Spitalului Judeţean din Galaţi, Mihaela Debita, nu a dorit să ofere detalii, în absenţa unei sesizări din partea familiei sau a instituţiilor medicale cu atribuţii în acest sens. "Suntem un stat de drept, unde există căi legale de rezolvare a tuturor problemelor. Orice supoziţie se analizează pe calea legală, care este reprezentată de Colegiul Medicilor", a afirmat Mihaela Debita.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.