Jump to content

O nouă schemă de prepensionare la ArcelorMittal Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O nouă schemă de prepensionare la ArcelorMittal Galaţi

Pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi se va lansa un nou program de prepensionare pentru acei angajaţii care sunt eligibili în a se pensiona până pe 31 decembrie 2017, iar activitatea lor nu este indispensabilă pentru companie. Angajaţii selectaţi în acest program vor beneficia de o sumă fixă de 22.000 lei şi un bonus constând în cel mult 12 salarii compensatorii, acordat în funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare. De exemplu, un salariat care în mod normal ar urma să se pensioneze în decembrie 2015, dacă ar intra în programul de prepensionare ar urma să primească o suma fixă de 22.000 lei plus şase salarii compensatorii.

Depunerea dosarelor pentru actuala schemă de prepensionare se va putea face în perioada 1 iunie - 15 iulie, analiza cererilor urmând să fie făcută în perioada iulie – august. După cum am precizat deja, conducerea combinatului îşi rezervă dreptul de a respinge cererile angajaţilor care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, dar sunt indispensabili în activitatea combinatului.

În cursul anului trecut, în urma unei scheme de prepensionare, au plecat din combinat 365 de persoane. La sfârşitul anului 2014, ArcelorMittal Galaţi avea 6.752 de angajaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Schemele de prepensionare nu-i mai atrag pe combinişti

Noua schemă de prepensionare, pusă în aplicare al doilea an consecutiv pe platforma siderurgică şi care se adresează celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data de 31 decembrie 2016, nu a atras prea multe persoane care doresc să părăsească de bună voie societatea.

 Măsura a intrat în vigoare la 1 iunie şi cererile se pot depune până la data de 15 iulie, acestea urmând a fi analizate în perioada iulie - august. Până la data de 19 iunie, în aproape trei săptămâni de la aplicarea schemei, doar 287 de siderurgişti s-au înscris în programul de prepensionare, cererile lor urmând să fie analizate de către conducerea unităţii. Este posibil ca în ultimele zile să se înregistreze mai multe cereri, pentru că acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată când s-a lansat o astfel de schemă de plecări voluntare/pre-pensionare.

Siderurgiştii ale căror cereri de plecare voluntară vor fi aprobate vor primi o sumă fixă de 22.000 lei, la care se adaugă un bonus de cel mult 12 salarii compensatorii, acordat în funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare. Ca exemplu, un salariat care ar urma să se pensioneze în mod normal în decembrie 2015, dacă ar intra în programul de prepensionare va primi o suma fixă de 22.000 lei în momentul plecării, plus şase salarii compensatorii, acordate în tranşe lunare. Conducerea combinatului îşi rezervă dreptul de a respinge cererile angajaţilor care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, dar sunt indispensabili în activitatea combinatului. Cum schema se aplică celor care mai au puţin până la pensie, conducerea vizează în primul rând reducerea cuantumului contribuţiilor plătite la bugetul statului, dacă ţinem cont că pentru salariaţii cu experienţă şi vechime sumele plătite la stat sub formă de contribuţii sunt foarte mari. 

Anul trecut, în urma schemei de prepensionare, au părăsit unitatea 365 de persoane, astfel încât la sfârşitul anului mai lucrau pe platforma siderurgică 6.752 de angajaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.