Jump to content

Cioban omorât de un altul la Oancea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cioban omorât de un altul la Oancea

O bătaie între doi ciobani din Oancea s-a terminat cu decesul unuia dintre ei, deces cauzat de loviturile primite, și reținerea celui de-al doilea.

Scandalul, care avea să se termine la morgă și la poliție, a început în mai, când, pe un imaș de lângă Oancea, Jenică Corcodel, de 36 de ani, își păștea oile împreună cu un alt cioban. A venit atunci la ei Paul Liviu Chiosa, de 25 de ani, care le-a cerut să își ia oile de acolo, deoarece acea parte de imaș nu era a lor, ci el ar fi avut drept de pășunat. Unul dintre ciobani a plecat, dar Jenică Corcodel ar fi refuzat și atunci Chiosa a început să îl bată. Conform anchetei, reiese că agresorul i-a dat un pumn victimei, iar apoi a lovit-o de patru-cinci ori în cap, cu picioarele, și de alte opt ori în torace, tot cu picioarele. În urma agresiunii, victima a fost internată la Spitalul de Urgență Galați, în perioada 3-29 mai. Pe data de 30 mai, la o zi de la externare, Corcodel a fost găsit decedat. Potrivit dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galați, echipajul chemat la săteni a constatat decesul bărbatului de 36 de ani și apoi polițiștii au continuat ancheta. Asta, deoarece se bănuia că moartea victimei ar putea avea legătură cu bătaia primită, ca un fel de complicație a traumelor suferite. Autopsia a relevat legături de cauzalitate între hemoragia și trombembolia ce a cauzat decesul cu traumele suferite după bătaie, respectiv traumatism cranio-cerebral acut cu hemoragie subdurală, operară, și hemipareză stângă. Drept urmare, Chiosa a fost reținut ieri, pe 24 de ore, sub acuzația comiterii infracțiunii de omor simplu.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au propus luarea măsurii arestării preventive pentru Chiosa Liviu Paul. Se reține că la data de 2 mai, acesta a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele victimei, acestea conducând mai apoi la deces. Victima a fost spitalizată și operată la Spitalul de Urgență Galați”, a precizat Liliana Istrate, procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Autorul are antecente penale.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A omorât un om pentru câteva fire de iarbă

Un cioban din Oancea va fi judecat pentru omor, după ce ieri Tribunalul Galaţi a stabilit legalitatea rechizitoriului, dar şi a probelor şi actelor de urmărire penală efectuate.

Paul Liviu Chiosa (25 de ani) le-a cerut socoteală în luna mai 2015 la doi ciobani pentru că îşi păşteau oile pe un imaş din vecinătatea comunei Oancea, unde acesta îşi aroga dreptul de păşunat. Unul dintre ciobani a plecat, dar celălalt, Jenică Corcodel, a rămas în continuare pe imaş, lucru care l-a înfuriat pe Chiosa, care a sărit asupra lui cu pumnii şi picioarele. Anchetatorii au stabilit că agresorul i-a dat mai întâi un pumn lui Jenică Corcodel, pentru ca apoi să îl lovească de patru-cinci ori în cap cu picioarele şi de alte câteva ori în torace, tot cu picioarele. Victima a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi timp de patru zile, iar la o zi de la externare a fost găsită decedată. În urma autopsiei s-a stabilit că o legătură de cauzalitate clară între bătaia încasată de victimă şi hemoragia şi tromboembolia ce a cauzat decesul, la care se adaugă şi alte traume, respectiv traumatism cranio-cerebral acut cu hemoragie subdurală şi hemipareză stângă.

Judecătorii au prelungit ieri cu 30 de zile şi arestarea preventivă în cazul lui Paul Liviu Chiosa.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cioban judecat după ce şi-a ucis în bătaie un consătean

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Cel în cauză, Paul Liviu Chiosa, a fost arestat preventiv la începutul lunii iunie, după ce şi-a ucis un consătean, la începutul lunii mai.

Procurorii au reţinut, în timpul anchetei, că bărbaţii, Liviu Chiosa şi Jenică Corcodel, erau ciobani în Oancea, ambii păscând animalele pe păşunile de la periferia  localităţii. În ziua fatidică, ciobanii se aflau pe aceeaşi păşune.

"Întrucât inculpatul considera că păşunea respectivă era a patronului său şi că victima nu avea dreptul să se afle acolo cu animalele, i-a cerut victimei pe un ton imperativ să părăsească zona respectivă", menţionează procurorii, în rechizitoriu.

Solicitarea lui Liviu Chiosa, în vârstă de 25 de ani, s-a lovit însă de un refuz, consăteanul său explicându-i că vrea să servească întâi masa, alături de un alt cioban. Răpsunsul l-a nemulţumit pe Chiosa, care a început să se certe cu celălalt cioban. Inculpatul le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat, menţionând şi faptul că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Decedat la o zi după externare

"În continuare, inculpatul a asmuţit câinii asupra victimei, fără a o agresa totuşi, după care inculpatul a lovit-o pe victimă cu palma peste faţă, aceasta căzând la pământ. În timp ce victima se afla la pământ, inculpatul a continuat agresiunea, aplicându-i lovituri cu picioarele în zona capului, circa patru-cinci lovituri şi de asemenea lovituri cu pumnii în zona toracică, circa şapte-opt lovituri", se mai arată în rechizitoriu.

În urma acestor lovituri, victima a început să sângereze, lucru văzut şi de cel de-al treilea cioban care era în zonă. Ulterior, bărbatul care îl însoţea pe Corcodel a plecat spre localitate, crezând că cel bătut a plecat şi el spre casă. "Victima, cel mai probabil datorită loviturilor primite în zona capului, nu s-a mai putut deplasa şi a căzut într-un şanţ din apropierea unei stâne", au mai reţinut procurorii.

Trupul victimei a fost găsit de un alt cioban, care i-a anunţat familia. Corcodel a fost preluat din şanţ de tatăl său şi dus acasă, dar, cum starea de sănătate i s-a agravat, a fost transportat la spitalul din Târgu Bujor, iar ulterior la cel din Galaţi. Aici a fost supus unor intervenţii chirurgicale, iar la finalul lunii mai a fost externat. La o zi după externare, Jenică Corcodel a decedat la domiciliul său, ancheta fiind imediat preluată de procurori. În urma raportului efectuat de Medicina Legală, s-a concluzionat că bărbatul a avut o moarte violentă-secundară, datorată unei tromboembolii masive.

În faţa anchetatorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liviu Chiosa şi-a recunoscut fapta. El va fi judecat acum la Tribunalul Galaţi, judecătorii de aici urmând să dea şi un prim verdict în acest caz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Omorât pentru câteva fire de iarbă

În urma unui conflict stupid, un cioban din localitatea gălăţeană Oancea şi-a găsit sfârşitul, după ce a fost bătut cu bestialitate de un consătean, nemulţumit că victima îşi adusese oile într-o zonă, unde îşi aroga dreptul de păşunat.

Paul Liviu Chiosa, un cioban din Oancea, se află în prezent în arest preventiv, fiind judecat pentru omor. Bărbatul le-a cerut socoteală în luna mai 2015 la doi ciobani pentru că îşi păşteau oile pe un imaş din vecinătatea comunei gălăţene Oancea, unde acesta îşi aroga dreptul de păşunat. Unul dintre ciobani a plecat, dar celălalt, Jenică Corcodel, a rămas în continuare pe imaş, lucru care l-a înfuriat pe Chiosa, care a sărit asupra lui cu pumnii şi picioarele.

Anchetatorii au stabilit că agresorul i-a dat mai întâi un pumn lui Jenică Corcodel, pentru ca apoi să îl lovească de patru-cinci ori în cap cu picioarele şi de alte câteva ori în torace, tot cu picioarele. Victima a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi timp de patru zile, iar la o zi de la externare a fost găsită decedată. În urma autopsiei s-a stabilit o legătură clară între bătaia încasată de victimă şi hemoragia şi tromboembolia ce a cauzat decesul, la care se adaugă şi alte traume, respectiv traumatism cranio-cerebral acut cu hemoragie subdurală şi hemipareză stângă.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat iniţial pe Paul Liviu Chiosa la 11 ani de închisoare şi l-a obligat să plătească moştenitorilor victimei daune materiale de 27.000 de lei, precum şi daune morale de 20.000 de lei. Hotărârea a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Galaţi, iar judecătorii au stabilit acum efectuarea unei expertize medico-legale, prin care să confirme sau nu legătura de cauzalitate dintre leziunile suferite de victimă şi decesul acesteia.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ciobanul care a omorât un om pentru câteva fire de iarbă a scăpat cu câteva luni de închisoare

Judecătorii i-au redus semnificativ pedeapsa unui cioban din localitatea gălăţeană Oancea, care a bătut cu bestialitate un consătean, nemulţumit că victima îşi adusese oile într-o zonă unde îşi aroga dreptul de păşunat.

Paul Liviu Chiosa, un cioban din localitatea Oancea, a fost trimis iniţial în judecată pentru omor, dar la pronunţarea verdictului definitiv instanţa l-a condamnat pentru lovire şi alte violenţe. Bărbatul le-a cerut socoteală în luna mai 2015 la doi ciobani pentru că îşi păşteau oile pe un imaş din vecinătatea comunei gălăţene Oancea, unde acesta îşi aroga dreptul de păşunat. Unul dintre ciobani a plecat, dar celălalt, Jenică Corcodel, a rămas în continuare pe imaş, lucru care l-a înfuriat pe Chiosa, care a sărit asupra lui cu pumnii şi picioarele. Anchetatorii au stabilit că agresorul i-a dat mai întâi un pumn lui Jenică Corcodel, pentru ca apoi să îl lovească de patru-cinci ori în cap cu picioarele şi de alte câteva ori în torace, tot cu picioarele. Victima a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi timp de patru zile, iar la o zi de la externare a fost găsită decedată. În urma autopsiei s-a stabilit o legătură clară între bătaia încasată de victimă şi hemoragia şi tromboembolia ce a cauzat decesul, la care se adaugă şi alte traume, respectiv traumatism cranio-cerebral acut cu hemoragie subdurală şi hemipareză stângă.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat iniţial pe Paul Liviu Chiosa la 11 ani de închisoare şi l-a obligat să plătească moştenitorilor victimei daune materiale de 27.000 de lei, precum şi daune morale de 20.000 de lei.

Hotărârea a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Galaţi, iar judecătorii de la instanţa superioară au dat un verdict care a năucit rudele victimei. În urma unei expertize medico-legale, s-a concluzionat că Liviu Chiosa l-a lovit pe consăteanul său, dar nu s-a stabilit şi o legătură de cauzalitate între leziunile suferite de victimă şi decesul acesteia. Prin urmare, judecătorii au redus pedeapsa în cazul ciobanului de la 11 ani la doar 10 luni de închisoare cu suspendare, condamnându-l definitiv acum pentru lovire şi alte violenţe. Liviu Chiosa va ajunge totuşi după gratii pentru că avea o pedeapsă de 2 ani de închisoare aplicată cu suspendare, care s-a cumulat acum cu noua sancţiune penală, urmând ca ciobanul să execute în final 2 ani şi 10 luni de închisoare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.