Sari la conținut

ArcelorMittal şi Damen îi premiază pe elevii olimpici gălăţeni


dcp100168

Postare recomandata

ArcelorMittal şi Damen îi premiază pe elevii olimpici gălăţeni

Pentru prima oară în istoria post revoluţionară a Galaţiului, cele mai mari două companii de la Dunăre colaborează într-o acţiune ce vizează premierea valorilor şcolii româneşi. Astfel, "ArcelorMittal Galaţi şi Şantierul Naval Damen Galati, principalii piloni ai economiei locale, au decis să-și unească eforturile pentru a sprijini învăţamȃntul local. În luna iunie, cele două companii vor premia cei mai buni elevi ai judeţului Galaţi, care s-au clasat pe primele trei locuri la olimpiadele şcolare naţionale. Este prima dată cȃnd cele două companii colaborează în cadrul unor proiecte de responsibilitate socială. ArcelorMittal Galaţi a premiat, opt ani consecutiv, performanţele şcolare şi a implementat o serie de proiecte care sprijină atȃt copiii, cȃt şi profesorii din comunitatea locală", se arată într-un comunicat de presă al SNDG.

„Pentru că dorim să ne consolidăm poziţia de membru responsabil în cadrul comunităţii locale, strategia noastră la Galaţi se axează pe învăţămȃnt şi sănătate”, a spus Bruno Ribo, Directorul Executiv ArcelorMittal Galaţi. „Suntem bucuroşi să vedem că prietenii şi partenerii noştri de afaceri de la Damen ni s-au alăturat în cadrul acestui prim proiect de premiere a celor mai buni elevi din judeţ. Astfel, împreună, încurajăm excelenţa în educaţie, urmȃnd să premiem cele mai bune rezultate”.

„Şantierul Naval Damen, împreună cu o parte dintre subcontractorii săi, a sprijinit, în anii trecuţi, proiecte educaţionale adresate elevilor provenind din zone mai puţin favorizate, dar a premiat şi performanţele academice. La sfȃrşitul anului 2014, Damen Galaţi a primit din partea Asociaţiei de Afaceri Olandezo-Română, Premiul pentru Responsabilitate Socială, pentru iniţiativele grupului privind investiţiile în comunitatea locală”, se mai precizează în comunicatul de presă al SNDG.

„Şantierul Naval Damen Galaţi este încȃntat să-şi unească forţele cu ArcelorMittal Galaţi pentru a recunoaşte rezultatele deosebite obţinute de elevii judeţului nostru în cadrul concursurilor din acest an ale olimpiadelor naţionale”, a declarat Christopher van der Stelt, Directorul General al Şantierului Naval Damen Galaţi. „Grupul Damen şi companiile membre au o istorie strălucită în ceea ce priveşte acţiunile de responsabilitate socială şi sunt implicate în sprijinirea multor cauze merituoase din întreaga lume, educaţia fiind una dintre cele mai importante, întrucȃt asigură un viitor mai bun şi mai prosper copiilor noştri. Aş dori, de asemenea, să îi mulţumesc personal lui Bruno Ribo, pentru că a invitat Damen Galaţi şi pe mine, să ne alăturăm acestei cauze merituoase şi sper să continuăm colaborarea cu dumnealui şi compania pe care o reprezintă, contribuind astfel la îmbunătăţirea sistemului educaţional din judeţul nostru”. Cele două companii au anunţat că vor colabora şi în cadrul altor proiecte educaţionale locale.

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Combinatul şi Şantierul Naval susțin olimpicii pe care Ministerul Educației i-a uitat!

30 de elevi gălățeni (29 plus echipa de baschet a Liceului cu Program Sportiv Galați) cu rezultate deosebite la învățătură au primit, vineri, premii în bani, diplome și flori din partea celor mai mari două companii private din Galați, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați și Șantierul Naval Damen Galați. Valoarea totală a premiilor în bani a fost de 68.200 de lei (peste 15.000 de euro), fiecare companie contribuind cu câte 50% din suma totală.

La ceremonia de decernare a premiilor s-au aflat directorul general al ArcelorMittal Galați, Bruno Ribo, și noul director al Șantierului Naval Damen Galați, Cristopher Van Der Stelt. Ambii au vorbit despre importanța investiției în capitalul uman și despre speranțele lor că acești tineri sclipitori nu vor alege, poate, să muncească în străinătate, după terminarea studiilor, ci vor veni la Galați să dea o valoare în plus companiilor de aici. Recompensarea financiară a elevilor gălăţeni cu rezultate excelente la învăţătură, este o tradiţie a combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi care a instaurat, în urmă cu 9 ani, această iniţiativă. Anul acesta este primul an în care şi Şantierul Naval Damen Galaţi se alătură acţiunii combinatului ArcelorMittal Galaţi, contribuind inclusiv la valoarea premiilor.

Ca sume, cele mai mici premii au fost de 1.800 de lei, primite de elevii care au obținut locul al III-lea la o olimpiadă națională, după care a urmat premiul de 2.000 de lei, pentru fiecare elev care a obținuit locul al II-lea la faza națională și cel mai mare premiu, de 2.200 de lei, pentru elevii care au obținuit primul loc la o olimpiadă – faza națională. De asemenea, s-au acordat premii și pentru elevii care au reprezentant România la faza internațională a unei olimpiade. Cea mai mare sumă de bani, 4.400 de lei, a obținut-o Gabriel Dorian Muntean, elev în clasa a  X-a a Colegiului Național Spiru Haret din Tecuci, cel care a obținut locul I la olimpiada națională de chimie, dar și mențiune la olimpiada internațională interdisciplinară “științele pământului””. Suma totală pe care a primit-o tânărul tecucean este de peste 10 ori mai mare decât cea pe care Ministerul Educației o dădea olimpicilor din România. O dădea, pentru că în acest an, Ministerul Educației nu a mai acordat nici un leu nici olimpicilor la fazele naționale, dar nici celor care s-au întors cu medalii de la fazele internaționale a competițiilor școlare.

O dovadă a lipsei de interes a Ministerului Educației este și olimpiada națională de chimie, desfășurată în această primăvară la Galați și pentru care Ministerul Educației nu a alocat nici un leu, lăsând Inspectoratul Școlar Județean să caute pe la sponsorii privați bani pentru a premia elevii. În acest context, premiile oferite de companiile private din Galați sunt și mai importante, nu doar financiar, ci și ca semnal - un semnal care spune că marii agenți economici se implică în stoparea fenomenului de "migrație a creierelor", o lecție la care Ministerul Educației absentează nemotivat.

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

ArcelorMittal şi Damen au premiat elevii olimpici

Combinatul siderurgic ArcelorMittal şi Şantierul Naval Damen au premiat astăzi 77 de elevi care au ocupat locurile I-III la olimpiadele şi concursurile şcolare desfăşurate la nivel naţional.

Directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu, a declarat că acţiunea de premiere este la a doua ediţie, la cea de anul trecut fiind premiaţi 40 de elevi. El a precizat că cele două companii au contribuit fiecare cu câte 49.700 lei, suma totală pentru premiere fiind de aproximativ 100.000 lei.

Au fost acordate 13 premii individuale a câte 1.800 lei pentru ocupanţii locurilor III la olimpiadele şi concursurile şcolare, dar şi trei premii de echipă: unul de 6.000 lei pentru echipa de baschet a Liceului Sportiv şi două de câte 7.200 lei pentru cea de handbal a Şcolii Gimnaziale nr.50 şi rugby a Colegiului Traian Vuia. De asemenea, au fost oferite opt premii individuale în valoare de câte 2.000 lei pentru ocupanţii locurilor II şi 11 premii individuale în valoare de câte 2.200 lei pentru cei de pe locul întâi. La locul întâi a fost premiată şi echipa de minifotbal a Şcolii Dan Barbilian, cu suma de 8.000 lei. Marele premiu, în valoare de 4.400 lei, a fost obţinut de eleva Ioana Bouroş, de la Colegiul Costache Negri, laureată a Olimpiadei de Lingvistică şi selecţionată în lotul olimpic al României.

Purtătorul de cuvânt al şantierului naval, Corina Pârvu, a declarat că acţiunea de premiere a celor mai buni elevi din judeţul Galaţi, care s-au clasat pe primele trei locuri la olimpiadele şcolare naţionale, a venit în continuarea iniţiativei de la începutul acestui an, când cele două companii au decis să se implice în amenajarea noului sediu al Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza.

„Continuăm să ne axăm pe proiecte de sprijinire a învăţământului şi sănătăţii locale, ca exemplu al angajamentului pe termen lung faţă de comunitatea din care facem parte. Suntem bucuroşi să vedem că parteneriatul nostru cu şantierul naval s-a consolidat în ultimul an şi că am putut să susţinem împreună modernizarea Colegiului Alexandru Ioan Cuza. Colaborarea cu şantierul este foarte importantă pentru noi, întrucât resursele noastre sunt limitate, iar 1+1 poate însemna mai mult decât doi”, a declarat directorul combinatului siderurgic, Bruno Ribo.

“Şantierul naval este încântat să-şi unească iarăşi forţele cu combinatul siderurgic pentru a susţine olimpiadele naţionale şi a recunoaşte rezultatele deosebite obţinute de elevii noştri la concursurile din acest an”, a spus şi directorul şantierului naval, Christopher van der Stelt.

Potrivit celor doi directori, cele două companii vor continua colaborarea şi în cadrul altor proiecte educaţionale locale, aducând în acest fel constanţa dorită în susţinerea tinerei generaţii.

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Olimpicii gălăţeni, premiaţi de Combinat şi Şantierul Naval

Sala de festivitati a Complexului Muzeal de Stiintele Naturii a fost plina, joi, de zeci de olimpici galateni care au obţinut locurile I, II şi III la olimpiadele şcolare, faza naţională, si care au fost premiaţi de combinatul siderurgic şi şantierul naval din Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al şantierului naval, Corina Pârvu, au fost acordate zece premii pentru locurile I, în valoare de 2.200 lei fiecare, 12 premii pentru locurile II, în valoare de 2.000 lei fiecare şi 11 premii pentru locurile III, în valoare de 1.800 lei fiecare. Au mai fost acordate cinci premii pentru calificare în loturile naţionale olimpice: unul în valoare de 2.200 lei, unul de 4.000 lei, unul de 4.200 lei şa alte două în valoare de 4.400 lei. De asemenea, au mai fost premiate echipa de volei a Şcolii Gimnaziale Miron Costin Galaţi şi cea de rugby a Şcolii Gimnaziale nr.1 din comuna Munteni.

Din totalul celor 52 de olimpici premiati, 38 sunt elevi care au obtinut locurile III, II, I la olimpiade nationale si care s-au calificat pentru olimpiade internationale la diferite materii, alti 10 elevi sunt membri ai echipei de volei ai Scolii Gimnaziale Miron Costin (premiul II la etapa nationala a Olimpiadei Gimnaziilor) si alti 13 - membri ai echipei de rugby a Scolii Gimnaziale nr. 1 din Munteni  (premiul I - Olimpiada Nationala a Sporturilor Sportive). In total, valoarea premiilor este de 102.100 de lei (22.688 de euro), sumele reprezentand sume nete primite de elevi.

"Combinatul siderurgic din Galaţi trece printr-o transformare profundă, în vederea adaptării la noile realităţi economice şi pentru asigurarea continuităţii producţiei de oţel la Galaţi. Din această perspectivă, educaţia este un punct pivotal în asigurarea resursei umane pentru viitor. Vom continua să sprijinim educaţia locală, să atragem cei mai buni elevi şi studenţi şi să răsplătim valorile deosebite ale comunităţii noastre, alături de şantierul naval. Aş dori să felicit elevii premiaţi, părinţii şi profesorii lor, pentru eforturile depuse şi pentru rezultatele excepţionale”, a spus directorul general al companiei, Bruno Ribo.

"Şantierul Naval Galaţi este pe deplin conştient de zăcământul de creaţie şi inspiraţie al elevilor gălăţeni şi consideră că este o datorie şi o mândrie să premieze rezultatele deosebite obţinute de aceştia la concursurile şcolare. Tandemul cu combinatul siderurgic, consolidat an de an prin diferite acţiuni comune, este unul din indiciile angajamentului solid al celor două companii în susţinerea şi încurajarea educaţiei pe plan local”, a afirmat directorul de resurse umane şi afaceri corporatiste al şantierului naval, Florin Spătaru.

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Combinatul şi Şantierul Naval i-au premiat pe elevii olimpici

În chiar ultima zi de şcoală, olimpicii gălăţeni care au obţinut performanţe la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare au fost răsplătiţi de către greii industriei gălăţene cu premii în bani, însoţite de diplome şi flori pentru domnişoare. Le-au fost alături părinţi, profesori şi îndrumători, cu toţii urmărindu-i cu zâmbetul pe buze şi întrecându-se să le facă fotografii.
Domeniile în care excelează elevii gălăţeni sunt dintre cele mai diverse, de la Religie la Tehnologie şi Astronomie, trecând, evident, prin ştiinţele exacte, dar şi Arte, Muzică, reprezentanţii Liceului de Arte fiind, de altfel, printre cei mai numeroşi.
De remarcat, în premieră anul acesta, a fost prezenţa campionilor la rugby tag de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Munteni (Tecuci), coordonaţi de profesorul Marius Pintilie, care au primit câte un premiu de 1.000 de lei fiecare.
Ceilalţi premianţi au fost răsplătiţi, în funcţie de performanţele atinse, cu premii cuprinse între 1.800 şi 2.200 de lei, o sumă frumoasă, numai bună de cheltuit în vacanţa care începe. În total, s-au acordat opt premii III, zece premii II, 11 premii I, precum şi alte două premii speciale, pentru calificarea în lotul naţional şi menţiune, respectiv, selecţia în lotul naţional lărgit.
Atât reprezentantul ArcelorMittal Galaţi, directorul general Bogdan Grecu, cât şi Rino Brugge, director general al Şantierului Naval Damen Galaţi, le-au mulţumit, vizibil emoţionaţi, elevilor şi profesorilor pentru efortul lor, asigurându-i de sprijinul lor constant. "Avem nevoie de voi, vrem să lucrăm cu voi şi, chiar dacă distanţa dintre voi şi noi pare mare acum, vă asigur că nu e aşa. Voi trebuie doar să continuaţi să învăţaţi şi să vă pregătiţi, iar noi vă putem ajuta să vă dezvoltaţi profesional", şi-a încheiat discursul directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Premii consistente în bani pentru olimpicii gălăţeni, din partea Combinatului Siderurgic şi a Damen

69 de olimpici gălăţeni care au obţinut premiile I, II şi III la concursurile naţionale, dar şi cei care s-au calificat în loturile internaţionale au fost premiaţi ieri, 11 iunie, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă, de către Combinatul Siderurgic şi Damen, firme care au făcut o tradiţie din a recunoaşte şi a recompensa meritele celor mai buni elevi gălăţeni.

De asemenea, cadrele didactice care i-au pregătit pe aceşti elevi au primit câte un trofeu şi flori. Sumele acordate au fost consistente, probabil cele mai mari premii în bani acordate de comunităţile locale din ţară, aşa cum a remarcat unul dintre organizatori.

Premiile I a fost recompensate cu câte 2.200 de lei, în timp ce calificarea în lotul internaţional şi premiile II au primit câte 2.000 de lei. Elevii care au ocupat locul III s-au bucurat de un premiu de 1.800 de lei. Pentru premii şi calificare în loturile internaţionale sumele s-au cumulat, beneficiari fiind doi elevi, Fabrizio Jiglău de la Şcoala Nr. 29 şi Daria Hărăbor de la CNVA, care au luat Premiul I la Astronomie şi s-au calificat în lotul pentru faza internaţională.

De asemenea, s-au acordat premii de echipă pentru câştigătorii Premiului al II-lea la Naţionala de oină, elevii de la Şcoala din Rădeşti, care au primit câte 800 de lei pentru fiecare jucător. Anul acesta Şcoala din Munteni a reuşit să urce pe scena premierilor două echipe, fiecare cu premiul I la Naţionala de rugby tag, Combinatul Siderurgic şi Damen acordându-i fiecărui jucător câte 1.000 de lei.

Un premiu special a primit eleva Oana Delia Dudău, calificată la Campionatul European de triatlon.

La ceremonia de premiere a fost prezent directorul general al Combinatului Siderurgic, Bogdan Grecu, care a precizat că, în urmă cu ceva ani, s-a aflat şi el printre olimpicii  naţionali care au primit premii în bani şi ştie că o astfel de recunoaştere aduce bucurie celor care au muncit cu pasiune. "Aveţi motive de mândrie, pentru că aţi făcut un lucru mare, aţi depăşit obişnuitul şi puteţi ajunge unde veţi dori, numai să vă puneţi mintea", a spus Bogdan Grecu.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.