Jump to content

Aproape 300 de gălăţeni au murit în mod violent


dcp100168

Recommended Posts

Aproape 300 de gălăţeni au murit în mod violent în 2014

* Numărul autopsiilor făcute la Galaţi anul trecut a fost în creştere faţă de anii precedenţi * Dintre judeţele vecine cu Galaţiul, Brăila pare să fie cel mai sigur judeţ

2014 a fost un an aglomerat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML) Galaţi. Deşi structura de personal a instituţiei a rămas neschimbată faţă de anii anteriori, datele arată o creştere simţitoare a numărului de autopsii efectuate anul trecut, în comparaţie cu anul 2013. Potrivit raportului de activitate publicat de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), medicii legişti de la Galaţi au făcut anul trecut 588 de autopsii, toate la sediul instituţiei din incinta Spitalului Judeţean. 299 de autopsii au fost efectuate în cazuri de morţi violente, în vreme ce restul de 289 au reprezentat autopsii pentru morţi neviolente. În 2013, legiştii gălăţeni au făcut 513 autopsii, iar în 2012 un număr de 557 de astfel de examinări.

Agresiuni, accidente şi sinucideri

Cele mai multe morţi violente în rândul gălăţenilor au fost provocate anul trecut prin loviri cu sau de diferite obiecte dure. 138 de persoane şi-au găsit astfel sfârşitul. Pe locul al doilea în acest clasament macabru se află cazurile de suicid prin spânzurare, 70 de gălăţeni murind astfel în 2014. La fel ca în alţi ani, majoritatea sinucigaşilor sunt bărbaţi, raportul bărbaţi/femei care şi-au luat viaţa anul trecut fiind de 5,25 la 1. Alţi 27 au murit intoxicaţi, 20 înecaţi, 13 asfixiaţi, iar zece pe timpul lunilor de iarnă, din cauza hipotermiei.

Cele mai sigure judeţe

În ceea ce priveşte situaţia din întreaga ţară, judeţul Galaţi ocupă locul al zecelea în ceea ce priveşte numărul de morţi violente. Primul loc este deţinut de Bucureşti, cu puţin peste 1.000 de cazuri, locul al doilea de Iaşi, cu 490 de morţi violente, urmat la mică distanţă de Craiova (judeţul Dolj), cu 460 de cazuri. Înaintea Galaţiului se află şi Târgu Mureş (333), Timişoara (334), Bacău (381), Constanţa (390), Prahova (382) şi Suceava (319). Bazându-ne strict pe cifre, viaţa pare să fie mai sigură pentru locuitorii din Alba (117), Caraş-Severin (106) sau Braşov (222).

Cum stăm faţă de judeţele vecine

Raportând numărul de morţi violente la numărul de locuitori şi aplicând ecuaţia pentru judeţele limitrofe Galaţiului, reiese că Brăila este cel mai sigur dintre judeţe. Urmează judeţele Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Vaslui, judeţ ai cărui locuitori par a fi şi unii dintre cei mai violenţi români, alături de doljeni.

La cererea autorităţilor juridice, medicii legişti au autopsiat anul trecut 13 gălăţeni ucişi. În acest top al crimelor, Galaţiul se află pe locul al nouălea în ţară, la egalitate cu judeţul vecin Vrancea şi după Bucureşti (35), Bacău (27), Iaşi (24), Craiova (23), Constanţa (20), Vaslui (18), Maramureş (16) şi Târgu Mureş (14).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.