Jump to content

S-a înfiinţat Poliţia Dunării


dcp100168
 Share

Recommended Posts

S-a înfiinţat Poliţia Dunării

Un protocol unic în țară, care oficializează colaborarea dintre Poliția Locală din Galați și Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) Galați, va contribui la creșterea eficienței echipelor operative care acționează în zona de competenţă a Biroului de Poliţie Transporturi Navale şi a Postului de Poliţie Transporturi Feroviare, dar și pe Dunăre, pe sectorul din amonte de Galați până la Isaccea.

„Poliția Locală va participa cu efective la constituirea patrulelor mixte de acţiune la nivelul Biroului de Poliţie Transporturi Navale Galaţi şi Postului de Poliţie T.F. Galaţi, cu un efectiv de zece polițiști locali, cinci la Transporturile Feroviare și alți cinci la Transporturile Navale”, a declarat Mihai Manoliu,  directorul Poliției Locale Galați. Polițiștii locali care participă la patrularea navală vor fi şcolarizaţi în vederea obţinerii certificatului de conducător de ambarcaţiune.

„Deocam­dată, este singura colaborare parafată de acest tip. Mai există una la Buzău, dar nu în acest fel. Noi nu putem asigura la momentul prezent doi polițiști pe tura de serviciu. Poliția Transporturi lucrează non-stop, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24 de ore, deci suntem permanent în gări, în trenuri și porturi și, ca atare, trebuie să apelăm la o serie de instituții cu care prin legea de funcționare avem atribuții comune în ceea ce privește siguranța cetățeanului, siguranța obiectivelor, siguranța bunurilor și patrimoniului. Cooperarea cu Poliția Locală a demarat încă din 2014, pe transporturi feroviare, iar de ieri avem patrule comune și în zona Portului Galați”, a declarat comisarul-șef Petrică Hahui, șeful SPRT Galați.

Echipele mixte vor asigura ordinea publică în zona gărilor Galați, Filești și Barboși, dar și prevenirea şi combaterea infracțiunilor pe platforma Portului Galaţi, în zona falezei inferioare a Dunării și Punctul ­„Trecere BAC” și vor patrula pe Dună­re cu ambarcațiunile SRPT.

romanialibera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Asta mai lipsea, ca incolo le aveam pe toate. Astia de la comunitara nu-s in stare sa-si spuna numele cu buletinul in mana si ajung sa controleze in piete, pe strada, in magazine! Pana acum nu aveau ïn "obiectiv" Faleza? Le trebuia o asociere (putin ilegala) cu cei de la Transporturi ca sa-si miste fundurile pe Faleza? Oricum o fac de pomana...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.