Jump to content

Şi-a înjungheat consăteanul deoarece credea că a vrut să îi violeze fiica


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şi-a înjungheat consăteanul deoarece credea că a vrut să îi violeze fiica

Tentativă la omor în localitatea gălăţeană Corod. Un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost înjungheat de un consătean în vârstă de 52 de ani pe motiv că septuagenarul ar fi vrut să îi violeze fiica ce suferă de sindromul Down. Conform anchetatorilor Neculai Ifrimie, de 52 de ani, s-a dus în noaptea de întâi spre doi iunie în casa unde locuia în gazdă barbatul de 71 de ani pe care îl bănuia că vrea să îi abuzeze fiica în vârstă de 25 de ani. A intrat fără a cere vreo permisiune și l-a înjungheat pe septuagenar cu unul dintre cele cuțite pe care le luase cu el la plecarea de acasă. Numai lama unuia era de peste 20 cm. Bărbatul de 71 de ani a fost internat în spital iar când expertiza medico-legală a arătat că viața i-a fost pusă în pericol Ancheta, făcută până atunci de procurorii tecuceni, a fost preluată de cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Procurorii l-au reținut  24 de ore pe Ifrimie acuzat find de tentativă la omor dar cînd au cerut arestarea preventivă a acestuia magistrații nu au fost de accord. Deocamdată Ifrimie este cercetat în stare de arrest la domiciliu.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

L-a înjunghiat pe cel care a vrut să-i violeze fiica

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au cerut în instanță arestarea preventivă a lui Neculai Iftimie, în vîrstă de 52 de ani, acuzat de tentativă de omor şi violare de domiciliu. Cazul le-a fost sesizat inţial poliţiştilor din comuna Corod, care au fost anunţaţi prin numărul unic de urgenţă 112 că un sătean a fost înjunghiat în abdomen.  Oamenii legii au demarat imediat o anchetă şi au stabilit că cel înjunghiat este Gheorghe N., în vârstă de 71 de ani, care era găzduit în locuinţa unui consătean. În casa acestuia din urmă a intrat Neculai Iftimie, care l-a atacat pe Gheorghe N., cu un cuţit cu lama de aproximativ 22,5 centimetri. Bărbatul şi-a motivat gestul susţinând că Gheorghe N. a încercat să îi violeze fiica, în vârstă de 25 de ani, diagnosticată cu sindromul ”Down”.

Anchetă mutată de la Tecuci la Galaţi

Iniţial, poliţiştii au început urmărirea penală ”in rem” şi au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoriei Tecuci. În urma cercetărilor efectuate şi a raportului medicilor legişti, s-a stabilit că partea vătămată a suferit, în urma agresiunii, o plagă înţepat penetrantă, care, prin efectele şi gravitatea ei, i-au pus acesteia viaţa în pericol. Acesta a fost motivul pentru care procurorii tecuceni şi-au declinat competenţa către colegii lor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

După ce au preluat ancheta, procurorii gălăţeni au stabilit faptul că tragedia s-a produs în noaptea de 1 spre 2 iunie, când Neculai Iftimie a mers în casa în care era găzduit Gheorghe N., înarmat cu două cuţite. După ce şi-a înjunghiat victima, Neculai a mers acasă şi s-a culcat. A doua zi, el a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri.

După ce au adunat probe care să ateste aceste aspecte, procurorii gălăţeni l-au reţinut pe Neculai Iftimie pentru 24 de ore, după care au solicitat instanţei arestarea lui. Judecătorii au respins însă această cerere şi au dispus arestul la domiciliu pentru inculpat.

Decizia instanţei nu a fost atacată de procurorii gălăţeni, care vor continua ancheta pentru a-l trimite în judecată pe Neculai Iftimie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Condamnat după ce a încercat să-şi facă singur dreptate

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă la omor pe Neculai Iftimie, un gălăţean în vârstă de 52 de ani.

Bărbatul s-a înarmat cu două cuţite şi, în noaptea de 1 spre 2 iunie 2015, a mers la locuinţa unui consătean din comuna gălăţeană Corod, Gheorghe Nicolae, pe care l-a înjunghiat. Gestul lui Neculai Iftimie a fost motivat de faptul că victima încercase să îi violeze fiica de 25 de ani, care suferă de sindromul Down.
Cazul a fost preluat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, dar după ce medicii au concluzionat că rana provovată de lovitura de cuţit i-a pus viaţa în pericol celui agresat, dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Neculai Iftimie a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

Prima instanţă a stabilit şi ca Neculai Iftimie să îi plătească victimei daune morale în sumă de 10.000 de lei, precum şi 3.342 de lei drept cheltuieli de spitalizare către Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei”. Decizia primei instanţe a fost atacată de gălăţeanul care a decis să îşi facă singur dreptate, Curtea de Apel Galaţi urmând să pronunţe verdictul final în acest caz.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Condamnat după ce a vrut să îşi facă singur dreptate

Judecătorii Tribunalului Galaţi au luat de curând o decizie în dosarul unui bărbat din Corod care a încercat să-şi facă dreptate singur, după ce un consătean a vrut să-i violeze fiica.

Bărbatul, Neculai Iftimie, în vârstă de 52 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi sub acuzaţia de tentativă de omor şi violare de domiciliu. Iftimie a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare. Mai mult, el trebuie să plătească 3.342 de lei daune materiale către Spitalul Judeţean Galaţi, 1.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, dar şi 10.000 de lei daune materiale pentru cel pe care a încercat să îl omoare. Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată de Iftimie cu apel. Astfel, dosarul său a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde a fost menţinută măsura controlului judiciar impusă faţă de inculpat.

Neculai Iftimie a ajuns în faţa oamenilor legii după ce poliţiştii din comuna Corod au fost anunţaţi, în noaptea de 1 spre 2 iunie anul trecut, prin numărul unic de urgenţă 112, că un sătean a fost înjunghiat în abdomen. Oamenii legii au demarat imediat o anchetă şi au stabilit că persoana înjunghiată este Gheorghe N., în vârstă de 71 de ani, care era găzduit în locuinţa unui consătean. În casa acestuia din urmă, a intrat bărbatul care s-a ales cu doi ani şi şase luni închisoare, care l-a atacat pe Gheorghe N. cu un cuţit cu lama de aproximativ 22,5 centimetri. Bărbatul şi-a motivat gestul susţinând că Gheorghe N. a încercat să îi violeze fiica, în vârstă de 25 de ani, diagnosticată cu sindromul ”Down”.

Anchetă mutată de la Tecuci la Galaţi

Iniţial, poliţiştii au început urmărirea penală ”in rem” şi i-au sesizat pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci. În urma cercetărilor efectuate şi a raportului medicilor legişti, s-a stabilit că partea vătămată a suferit, în urma agresiunii, o plagă înţepat penetrantă, care, prin efecte şi gravitate, i-a pus acesteia viaţa în pericol. Acesta a fost motivul pentru care procurorii tecuceni şi-au declinat competenţa către colegii lor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În timpul anchetei, s-a stabilit că Iftimie a mers acasă la Gheorghe N., înarmat cu două cuţite, iar după ce şi-a înjunghiat victima a plecat acasă şi s-a culcat. A doua zi, el a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri, ulterior fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Judecătorii au dispus însă să nu îl bage în închiosare, ci să îl plaseze în arest la domiciliu. Măsura a fost înlocuită însă pe parcursul judecăţii cu aceea a controlului judiciar.

O decizie definitivă în acest dosar va fi luată de magistraţii Curţii de Apel Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Obligat să-i plătească daune morale bărbatului care a încercat să-i violeze fiica suferindă de sindromul Down
Neculai Iftimie, un bărbat originar din comuna gălăţeană Corod, l-a înjunghiat pe Gheorghe Nicolae, un consătean despre care aflase că a încercat să-i violeze fiica în vârstă de 25 de ani, care suferă de sindromul Down. Magistraţii l-au condamnat pe agresor la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata de daune morale.
Cazul a fost preluat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, dar după ce medicii au concluzionat că rana provocată de lovitura de cuţit i-a pus în pericol viaţa bărbatului înjunghiat, dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Neculai Iftimie a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.
Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat zilele trecute pe Neculai Iftimie, în vârstă de 52 de ani, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor. Agresorul tinerei diagnosticate cu sindromul Down, Gheorghe Nicolae, a cerut şi daune morale după ce a fost înjunghiat. Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au mai decretat ca Gheorghe Nicolae să primească 4.000 de lei daune morale de la agresorul Neculai Iftimie. La prima sentinţă, instanţa hotărâse ca Neculai Iftimie să-i plătească daune morale şi mai mari, de 10.000 lei, iar acesta ar fi urmat să stea şi trei ani şi şase luni după gratii.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.