Jump to content

Doi poliţişti gălăţeni au refuzat o mită de 2.000 lei


dcp100168

Recommended Posts

Doi poliţişti gălăţeni au refuzat o mită de 2.000 lei

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Judeţean Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au organizat acțiunea de prindere în flagrant a lui P.G., în timp ce oferea suma de 2.000 lei unor lucrători de poliție din cadrul a două Posturi de poliție - I.P.J. Galați, pentru ca cei din urmă să nu îi întocmească dosar penal în urma conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

„În fapt, în data de 07.06.2015, cu ocazia desfășurării unor activități pe linia respectării regulilor de circulație pe drumurile publice, un echipaj format din cei doi agenți de poliție, martori denunțători în cauză, l-au surprins în trafic pe P.G., în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgență Galați pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Pe drum spre spital, P.G. le-a promis celor doi agenți de poliție suma de 2.000 de lei pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracțiunea constatată. În urma denunțului formulat de cei doi polițiști, lucrătorii de poliție din cadrul S.J.A. Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a lui P.G., în momentul în care înmâna lucrătorilor de poliție suma de 2.000 lei, la sediul Postului de Poliție Cuza Vodă. Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, fiind reținut pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul  DGA.

Mituitorul urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

La aceeași dată, un alt lucrător de poliție a refuzat 200 lei mită. Astfel, ofițerii Direcției Generale l-au prins în flagrant pe R.G., în timp ce oferea suma de 200 de lei, cu titlu de mită, unui lucrător de poliție din cadrul unui Post de poliție - I.P.J., pentru ca cel din urmă să-i restituie căruța ridicată cu ocazia desfășurării unor activități având ca obiect prevenirea și combaterea tăierii și sustragerii de material lemnos. „În fapt, în noaptea de 05/06.06.2015, nepoții lui R.G. au fost depistați de către lucrătorii a două Posturi de poliție, în timp ce intenționau să intre într-o comună cu două căruțe având asupra lor o drujbă și două topoare. Aceștia sunt cunoscuți ca autori ai mai multor infracțiuni de furt material lemnos, având înregistrate pentru săvârșirea acestei infracțiune mai multe dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. În urma denunțului formulat de către agentul de poliție, lucrătorii din cadrul D.G.A. - S.J.A. Galați, coordonați de procurorul de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a lui R.G., în timp încerca să-l mituiască pe poliţist cu suma de 200 de lei. Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, fiind reținut pentru 24 de ore“, se arată în comunicatul remis de DGA. R.G. urmează a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Cazurile au fost instrumentate cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Gălăţean reţinut după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au prins în flagrant un bărbat care încerca să mituiască doi poliţişti din Cuza Vodă. Bărbatul, Giorgian Popov, a intrat în atenţia oamenilor legii pentru că, pe 7 iunie, a fost prins băut la volan.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgență Galați pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge”, se arată în comunicatul DGA.

Pe drum spre spital, în speranţa că va reuşi să scape de dosarul penal, Giorgian Popov le-a primis oamenilor legii suma de 2.000 de lei.

Cei doi poliţişti au povestit întreaga situaţie la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar în urma denunţului s-a organizat flagrantul. Astfel, Giorgian Popov a fost prins în flagrant în momentul în care le oferea poliţiştilor suma de 2.000 de lei.

În urma acţiunii, procurorul a emis o ordonanţă de reţinere pe numele bărbatului, sub acuzaţia de dare de mită, urmând să-l prezinte în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Un gălăţean a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a încercat să-i mituiască pe poliţiştii care l-au prins beat la volan

Gălăţeanul a încercat să le dea o şpagă de 2.000 de lei poliţiştilor care investigau un dosar privind o infracţiune la regimul rutier, cerând să aibă parte, la schimb, neînceperea urmăririi penale. Oamenii legii l-au denunţat pe mituitor.

Totul a început în ziua de 7 iunie 2015, atunci când gălăţeanul Georgian Popov a fost surprins de poliţişti, pe raza comunei Cuza Vodă, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. „În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 0,68 mg/l, fiind condus ulterior la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Pe drum spre spital, P.G. le-a promis celor doi agenţi de poliţie suma de 2.000 de lei pentru ca aceştia să nu îi întocmească dosar penal pentru infracţiunea constatată”, au precizat oamenii legii. Poliţişti au acceptat propunerea bărbatului, iar a doua zi, pe 8 iunie, au organizat un flagrant, în urma căruia mituitorul a fost reţinut.

În data de 9 iunie, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au dispus arestarea preventivă a suspectului, soluţie care apoi a fost schimbată cu arestul domiciliar. După mai puţin de trei luni, magistraţii au dat şi verdictul în dosarul de fond: Georgian Popov a fost condamnat, pentru dare de mită, la doi ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei. De asemenea, condamnatul a fost obligat la 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, la lucrările edilitare din comuna Cuza Vodă.

Deşi se pare că inculpatul a scăpat uşor, lucrurile sunt departe de a fi atât de simple. Urmează finalizarea dosarului penal legat de infracţiunile la regimul rutier, iar dacă judecătorii îl vor condamna şi acolo la o pedeapsă privativă de libertate, atunci Georgian Popov ar putea fi condamnat cu executarea pedepsei (constatându-se stare de recidivă), la care se va adauga şi pedeapsa actuală.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Doi ani de închisoare pentru o mită de 2.000 de lei

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un gălăţean la doi ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru dare de mită.

Georgian Popov a intrat în colimatorul anchetatorilor după ce pe 8 iunie 2015 a oferit 2.000 de lei unor agenţi de Poliţie pentru ca aceştia să nu soluţioneze în mod legal un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, ce avea ca obiect comiterea de către acesta a unei infracţiuni la regimul rutier. Oamenii legii l-au reclamat în schimb la DNA, iar Georgian Popov a fost iniţial reţinut, pentru ca Tribunalul Galaţi să emită pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceeaşi instanţă a dispus ulterior plasarea bărbatului în arest la domiciliu, măsura încetând de drept odată cu condamnarea acestuia la o pedeapsă cu închisoarea. Judecătorii au confiscat cei 2.000 de lei, pe care bărbatul intenţiona să îi ofere drept mită şi l-au obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 zile în cadrul primăriei sau a şcolii generale din zona unde îşi are domiciliul.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.