Jump to content

Primăria Galaţi caută "recuperatori" de TVA


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Primăria Galaţi caută "recuperatori" de TVA

Pentru a recupera 20,7 milioane de lei, Primăria Galaţi este gata să cheltuiască alte 2 milioane de lei, din fonduri bugetare. Concret, municipalitatea a scos la licitaţie un contract de achiziţie de servicii de consultanţă de specialitate pentru recuperarea taxei pe valoare adăugată (TVA) aferentă unor obiecte de investiţii derulate în perioada 2006-2013, desigur, până la emiterea unei decizii finale privind rambursarea.

Trebuie spus că aleşii locali  şi-au dat acceptul ca Primăria să achiziţioneze aceste servicii la finele anului 2013. Însă ideea de a recupera TVA i-a fost sugerată Primăriei de către consultanţii PricewaterhouseCoopers România (PwC), care, împreună cu avocaţii firmei sale corespondente de avocatură, D&B David şi Baias, au realizat un audit pentru care municipalitatea a plătit 150.000 de euro.

De ce avem nevoie de specialişti

"Municipiul Galaţi a realizat în perioada 2006-2013 investiţii însemnate în obiective care ulterior au fost concesionate în vederea prestării de servicii publice. Valoarea totală a acestor investiţii este de 129.931.000 de lei, din care TVA deductibil estimat este de 20.745.000 de lei. Atragerea de venituri suplimentare la bugetul local constituie o preocupare", se arată în documentul semnat de primarul Marius Stan care însoţeşte hotărârea aprobată de alei. Edilul explică faptul că în Primărie nu există personal specializat în astfel de operaţiuni. Va fi nevoie de o analiză completă a operaţiunilor investiţionale, de asigurarea corectitudinii facturilor şi a documentelor justificative de achiziţii, pentru că rambursarea TVA va fi acordată în baza unei inspecţii fiscale ce va avea drept scop verificarea activităţilor economice desfăşurate şi a corectitudinii tranzacţiilor pentru care s-a solicitat rambursarea de TVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.