Jump to content

Echipa de fotbal Oţelul, în vara 2015


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Echipa de fotbal Oţelul, în vara 2015

* Echipa roş-alb-albastră este la ultimul sezon în care FRF îi mai permite să joace în alt oraş decât Bucureşti, unde acum îşi are sediul social societatea care o administrează

Pe lângă problemele financiare cunoscute şi cele generate de statutul de societate în insolvenţă, care va trebui să obţină în luna septembrie aprobarea în instanţă a noului plan de reorganizare, Oţelul riscă să dispară din Galaţi din cauza sediului social, mutat la Bucureşti în 2013. Surse din cadrul clubului ne-au transmis că Oţelul ar mai avea derogare de la FRF doar pentru un singur sezon ca să poată juca în altă localitate decât cea în care îşi are sediul social. Aceleaşi surse susţin că Mihail Bojincă, reprezentantul administratorului judiciar SCP MB Management IPURL, doreşte ca în această vară să readucă societatea Fotbal Club Oţelul SA cu sediul social în Galaţi, lucrând în această perioadă la găsirea soluţiilor legale. De altfel, Bojincă l-a informat de această intenţie şi pe primarul Marius Stan, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la începutul săptămânii trecute.

Reunirea, pe 6 iulie

În aşteptarea clarificării situaţiei financiare, a stabilirii cât mai exacte a surselor pentru completarea bugetului necesar, managerul sportiv Ovidiu Burcă şi antrenorul Florin Marin au stabilit programul de pregătire pentru următorul sezon. "Reunirea lotului o dorim pentru 6 iulie, iar din 20 iulie echipa va pleca în cantonament. Este un program oarecum provizoriu, pentru că nu se ştie cu exactitate când va începe campionatul", a precizat Ovidiu Burcă.

La Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii a II-a (LPF2), care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, s-a spus că în principiu campionatul va începe pe 22 august, iar cu exactitate urmează să se decidă abia după ce termenul limită de înscriere a echipelor în Liga a II-a, 20 iulie, va expira.

Tot după 20 iulie urmează să fie stabilit şi sistemul competiţional, în funcţie de numărul de echipe înscrise. În privinţa structurării următorului campionat al ligii secunde se preconizează că acesta va fi format tot din două serii. În cazul în care se vor înscrie toate echipele sau mai mult de 22 se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. Vor promova echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, iar o a treia promovată se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Liga a II-a, câştigătoarea acestuia urmând ulterior să joace încă un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga I.

În cazul în care se vor înscrie 22 de echipe sau mai puţine, se va merge pe un sistem cu o singură serie, din care vor promova locurile 1 şi 2, iar a treia clasată va susţine un baraj cu ocupanta locului 12 din prima ligă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Stadionul „Ancora” nu-i omologat! Oţelul ar putea juca la Brăila

Veştile dinspre Oţelul sunt în continuare din ce în ce mai grave. După ce clubul roş-alb-albastru a fost dat afară de pe stadionul care poartă numele clubului, sunt şanse foarte mici ca Oţelul să mai poate evolua în Galaţi din sezonul următor.

Reprezentanţii clubului au primit răspunsul din partea Federaţiei Române de Fotbal că pe stadionul „Ancora”, noua casă a Oţelului, nu se pot disputa partide pe teren propriu. Arena are sub 1.000 de locuri capacitate, iar în cazul unor meciuri Oţelul - Rapid sau Oţelul - Farul, echipe care au galerii, nu se poate asigura zona de tampon dintre fanii celor două echipe. Astfel, reprezentanţii clubului caută soluţii pentru a avea stadion pe care să-şi dispute meciurile de pe teren propriu. Printre variantele vehiculate este chiar oraşul vecin, totodată şi rival, Brăila, ceea ce ar însemna umilinţa supremă pentru clubul fanion al Galaţiului să-şi dispute jocurile de pe teren propriu la… Brăila. Printre variantele de care se interesează clubul condus de reprezentanţii TNG se numără Buzău şi Slobozia.

dunareabatrana.ro
 

Reunirea echipei, programată iniţial pentru data de 6 iulie, a fost amânată până pe 10 iulie

Link to comment
Share on other sites

Florin Marin: ”Cred că vom juca meciurile de acasă la Slobozia”

La Lider Sportiv, de la Radio Pro FM Lider FM, antrenorul Oţelului, Florin Marin, a anunţat stadionul pe care va juca Oţelul din sezonul viitor: ”Ieri am fost la Slobozia, cu Ovidiu Burcă, să avem o discuţie cu factorii de decizie din oraş, să jucăm acolo meciurile de acasă. Cei de acolo au fost foarte amabili, au fost de acord să jucăm acolo. Sunt condiţii foarte buine, în mare parte cred că acolo vom juca meciurile oficiale”.
Tehnicianul gălăţean a precizat ca la Slobozia se vor juca doar meciurile oficiale, antrenametele urmând să se desfăşoare pe ”Ancora”: ”Antrenamentele le vom face la Baza Ancora, la Slobozia vom juca doar meciurile oficiale. Îmi pare rău pentru suporteri, dar nu avem unde să jucăm în Galaţi, stadionul ”Ancora” nu îndeplineşte cerinţele pentru Liga a II-a, iar pe ”Dunărea” terenul se prezintă în condiţii foarte proaste”.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Oţelul va juca acasă la Slobozia

Cei din conducerea FC Oțelul au ales - în condițiile în care nu mai au acces pe stadionul care poartă numele echipei, iar baza sportivă pe care o deţine, „Zoltan David” (ex-Ancora), nu poate fi omologată pentru liga secundă în special din cauza numărului prea mic de locuri în tribună - să-și joace meciurile considerate pe teren propriu la Slobozia.

Managerul sportiv Ovidiu Burcă şi antrenorul Florin Marin au fost la Slobozia pentru a vedea condiţiile existente, aspect care i-a mulţumit, dar şi pentru a discuta cu factorii de decizie, care au fost de acord ca Oţelul să joace acolo.

În Galaţi, stadionul „Dunărea” nu poate fi o alternativă din cauza stării jalnice a terenului de joc, aproape impracticabil. Acesta a fost şi motivul pentru care în sezonul trecut echipa de liga a III-a Metalosport a plecat de pe „Dunărea” şi a jucat în retur la fostul „Ancora”.

Singura variantă ca Oţelul să rămână în Galaţi ar fi clemenţa celor din Combinat, care să lase echipa, numai pentru meciuri, pe stadionul pe care a jucat până acum. Însă, de la club, în ultima perioadă nu a solicitat nimeni acest lucru. Oţelul are o datorie de aproape 500.000 de euro către ArcelorMittal, acumulată în mare parte din neplata chiriei pentru stadion.

Cu sediul social în Bucureşti şi jucându-şi meciurile considerate „acasă” la Slobozia, singura legătură a Oţelului cu Galaţiul va rămâne doar desfăşurarea antrenamentelor la baza „Zoltan David”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Reunirea, amânată pentru 15 iulie

Bătaia de joc la adresa suporterilor continuă! Conducerea clubului a amânat pentru a doua oară reunirea lotului oţelar. Dacă aceasta ar fi trebuit să aibă loc iniţial pe 6 iulie, a fost apoi mutată pentru mâine, 10 iulie, iar acum până pe 15 iulie!

Asta în condiţiile în care Oţelul nu are un stadion optim pentru a disputa partidele de pe teren propriu din sezonul viitor şi s-a anunţat că va evolua la Slobozia, la 118 kilometri de Galaţi...
În plus echipa nu mai are jucători aproape deloc, bazându-se probabil doar pe juniorii de la Centrul de Copii. Din lotul vechi, teoretic doar Tătar, Stoian, Moglan, Murgoci, Hotoboc sau Leca ar mai avea contract cu Oţelul. Însă, la felul în care inclusiv fotbalişti sub contract pleacă gratis, vezi cazurile Miron şi Abraham, e greu de crezut că ne mai putem baza pe cineva.
În plan financiar, dezastrul pare că nu mai poate fi evitat, cei 200.000 de euro pe Tudorie neputând acoperi milioanele de euro datorie pe care le are clubul la acest moment. Mai mult, conducerea nu suflă o vorbă despre acest subiect, iar întâlnirea Adamescu - Răpişcă a murit din faşă.   
În altă ordine de idei, prima dată certă la care aflăm dacă echipa noastră se va prezenta la startul sezonului este 22 iulie. Până atunci trebuie ca Oţelul să se înscrie în Liga a II-a, campionat care va începe pe 29 august.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul s-a înscris în liga secundă. 24 de jucători au fost la reunire

La FC Oţelul, miercuri după-amiază, la baza „Zoltan David” (ex-Ancora) a avut loc reunirea lotului, la câteva ore după ce clubul s-a înscris la FRF în liga a doua, a 12-a echipă care a făcut acest pas până acum. În urmă cu patru ani, primul antrenament după vacanţă se desfăşura cu carul de transmisie al TVR, exact în timpul în care avea loc tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, cu Oţelul în urne.

Imagine elocventă a decăderii, la antrenamentul de miercuri seară, supervizat din tribună de antrenorul Florin Marin şi condus de secundul Daniel Florea, au participat 24 de jucători, dintre care 12 sunt juniori A şi doi juniori B: Ștefan Bordeianu, Daniel Vicol (portari), Rareș Oprea, Ruben Codreanu, Marius Manea, Costin Serea, Ionuț Codreanu, Alexandru Istrate, Ionuț Chiriac, Cosmin Petică, Alexandru Perju, Mădălin Blănaru, Ciprian Voicu, Antonio Sefer, Lucian Murgoci, Andrei Marus, Robert Tătar, Mihai Adăscăliței, Daniel Dajbog, Cosmin Stoian, Eduard Dumitru, Iulian Negoescu, George Bârlădeanu, Ionuț Constantinescu.

Portarul Hotoboc a lipsit motivat, fiind învoit pentru trei zile. Nici Moglan nu a venit, el fiind încă în recuperare după o accidentare. A revenit şi atacantul Chipirliu, care n-a intrat la antrenament, tot pentru că nu este complet refăcut după o accidentare. „Pentru a promova, ne trebuie şi 7-8 jucători cu experienţă, sper să reuşim să facem aceste transferuri”, a declarat team-managerul Cristian Munteanu.

La reunire au fost prezenţi în jur de 50 de suporteri, care au avut o lungă discuţie cu administratorul special Vlad Răpişcă.

Totodată, surse din cadrul clubului ne-au dezvăluit că se încearcă construcţia unei tribune suplimentare de 100 de locuri pentru galeriile oaspete, sperându-se astfel să se obţină omologarea şi a juca aici meciuri din liga secundă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, într-o serie de 13 echipe

Altfel, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a avut miercuri după-amiază o întâlnire, la Casa Fotbalului, cu reprezentanţii celor 27 de cluburi înscrise în Liga 2, una dintre temele importante de discuţie fiind sistemul competiţional. În condiţiile în care nu a existat decât un singur abandon până la termenul limită de înscriere, cel al FC Dorohoi, varianta unui campionat cu o singură serie, considerată mai atractivă în primul rând prin prisma vânzării drepturilor de televizare, nu a mai fost de actualitate. Astfel, s-a ales să se meargă pe două serii alcătuite pe criteriu geographic, urmând ca Seria Est, cea din care va face parte Oţelul Galaţi, să fie formată din 13 formaţii, astfel că în fiecare etapă o echipă va sta. Totul urmează să fie propus spre validare în şedinţa de luni, 27 iulie, a Comitetul Executiv al FRF.

Dacă nu vor apărea surprize de ultim moment, celelalte echipe din seria Oţelului sunt: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Unirea Brăila, ACS Berceni, Bucovina Pojorâta, Rapid CFR Suceava, Dunărea Călăraşi, SC Bacău, CS Baloteşti, Gloria Buzău, Farul Constanţa şi Chindia Târgovişte.

În seria Vest ar urma să joace: Universitatea Cluj, FC Braşov, Gaz Metan Mediaş, Academica Argeş, FCM Baia Mare, Şoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă, CSM Rm. Vâlcea, FC Bihor, FC Caransebeş, Olimpia 2010 Satu Mare, Metalul Reşiţa, CS Mioveni şi Unirea Târlungeni.

Totuşi, o decizie finală va fi amânată până miercuri, Răzvan Burleanu sperând încă să se ajungă la o singură serie. Preşedintele FRF a avertizat reprezentanţii cluburilor că luni, în şedinţa Comitetului Executiv, va fi schimbat regulamentul astfel încât cine va începe campionatul şi nu-l va termina va fi trimis direct în Liga a V-a. "Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcusul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a", a declarat Burleanu.

Totodată, Comitetul Executiv urmează să decidă dacă va face o excepţie şi va accepta prelungirea termenului de înscriere pentru singura echipă care nu şi-a depus dosarul, Dorohoi, după ce oficialii acestui club au anunţat că au găsit soluţii financiare şi vor să intre în competiţia ligii secunde.

Campionatul ligii secunde va începe pe 29 august.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Burcă a anunţat conducerea Oţelului că pleacă la Rapid

Ovidiu Burcă, managerul sportiv al Oţelului, a fost ofertat să preia funcţia de preşedinte al Rapidului, acesta confirmând pentru Dolce Sport că a avut o întâlnire cu Valerii Moraru, patronul clubului giuleştean. În prima parte a zilei de miercuri, o parte din principalele site-uri de stiri sportive din ţară au anunţat că Burcă a acceptat oferta primită de la Rapid, însă Vlad Răpişcă, administrator special al FC Oţelul, a negat această informaţie. “Nu este adevărat, este încă manager sportiv al Oţelului. Sunt convins că m-ar fi anunţat, dacă ar fi decis să plece. De altfel, în acest moment, el reprezintă clubul nostru la întrunirea de la FRF”, a spus Răpişcă, miercuri, în jurul orei 16.00, când încă nu se încheiase intrevederea de la Casa Fotbalului. Nici antrenorul Florin Marin, aflat în relaţii foarte strânse cu Burcă, nu credea în veridicitatea acestei informaţii.
Încercările repetate de a-l contacta telefonic pe Ovidiu Burcă s-au soldat fără răspuns.

UPDATE. A devenit oficială plecarea managerului sportiv Ovidiu Burcă de la Oţelul. Joi după-amiază, acesta i-a anunţat pe ceilalţi din conducerea clubului Oţelul că a a acceptat oferta de a deveni preşedinte al Rapidului.

viata-libera.ro

 

Later edit...

Ovidiu Burcă a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi

Ovidiu Burcă a renunţat la funcţia de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi pe care o ocupa din luna septembrie a anului trecut, informează, vineri, gruparea moldoveană, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial.

Conform site-ului citat, Ovidiu Burcă a declarat că nu va uita niciodată momentele trăite la Oţelul Galaţi. "Despărţirea de Oţelul nu este deloc uşoară. M-am ataşat de această echipă şi de extraordinarii săi suporteri, care, dincolo de inevitabilele momente dificile, ne-au dat întotdeauna o lecţie de iubire necondiţionată pentru culorile acestui club. Multumesc domnului preşedinte Vlad Rapişcă şi tuturor celor care mi-au acordat încrederea în perioada în care am avut onoarea să lucrez pentru o campioană a României. Am încercat mereu să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să ajut echipa cu efortul si experienţa mea. Am trăit aici momente, mai bune sau mai grele, pe care ştiu că nu le voi uita niciodată", a spus fostul fundaş.

El a adăugat că Oţelul, retrogradată în Liga a II-a, poate reveni la forma de acum patru ani dacă gruparea va primi sprijiul autorităţilor locale. "Gălăţenii merită o campioană. Au avut-o în 2011 şi am încredere că, în ciuda situaţiei actuale, au resursele necesare pentru a ajunge, din nou, la cel mai înalt nivel. Dacă preşedintele Vlad Rapişcă şi întreaga echipă managerială vor primi sprijinul necesar din partea autorităţilor locale şi a mediului de afaceri, sunt convins că, la anul, Galaţiul va fi, ca mai mereu, o deplasare foarte dificilă pentru Steaua, Dinamo sau Rapid. Echipele mari - şi Oţelul este o campioană - ştiu să transforme momentele de criză în oportunităţi pe termen lung. După retrogradarea într-o ligă inferioară, Juventus a revenit în Serie A şi domină autoritar campionatul italian de câţiva ani la rând. Comparaţia poate părea exagerată, dar cine cunoaşte istoria fotbalului românesc îşi aminteşte că Oţelul este, în continuare, singura noastră echipă care a învins pe Juventus într-un meci oficial (7 septembrie 1988). Aşadar, sunt precedente încurajatoare", a menţionat el.

mediafax.ro

Tot vineri, fostul fotbalist Ovidiu Burcă a fost instalat în funcţia de preşedinte al FC Rapid după ce a renunţat la postul de director sportiv al clubului Oţelul Galaţi. Burcă a ajuns la un acord cu acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, după mai multe runde de negocieri. Noul preşedinte a fost de acord cu condiţiile impuse de Valerii Moraru, iar sâmbătă, de la ora 12.00, va fi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la baza sportivă Pro Rapid.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Am rămas şi fără antrenor: Florin Marin, la Rapid!

Aşa cum preconizam, Oţelul a rămas şi fără antrenor, în urma plecării lui Florin Marin la Rapid, după managerul sportiv Ovidiu Burcă. În acest moment, echipa noastră nu mai are stadion de antrenament, nici arenă pentru disputarea meciurilor de acasă, iar mai nou nici preşedinte sau tehnician pe bancă. Situaţia este din ce în ce mai neagră…

În cele 15 meciuri cât Florin Marin a stat pe banca Oţelului în Liga I, formaţia noastră a obţinut 20 din cele 32 de puncte ale sezonului, în urma a 5 victorii, 5 egaluri şi 5 înfrângeri. Echipa roş-alb-albastră a învins însă atât campioana cât şi vicecampioana în această serie de partide, ambele meciuri în deplasare, deşi era ca şi retrogradată de mult timp!

dunareabatrana.ro

 

Later edit

Florin Marin este noul antrenor al echipei Rapid

Tehnicianul Florin Marin a declarat, vineri seară, că a semnat un contract pe un sezon pentru funcţia de antrenor al echipei Rapid, el având ca obiectiv promovarea în prima ligă.

"Am terminat negocierile. Am ajuns la o înţelegere cu domnul Moraru şi voi veni pe postul de antrenor. Obiectivul e promovarea, dar nu va fi uşor. Trebuie să construim o echipă într-un timp foarte scurt. Sperăm să aducem jucători cu care să putem îndeplini obiectivul. Am semnat pe un singur an şi contractul se prelungeşte automat în cazul în care vom promova. Voi lucra împreună cu Mihai Ianovschi, cu Florin Pârvu şi cu Vasile Iordache - antrenor cu portarii", a declarat Florin Marin, la DigiSport.

mediafax.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Daniel Florea este noul antrenor principal al Oţelului

Ovidiu Burcă, fostul manager sportiv al Oţelului care a anunţat joi că a acceptat postul de preşedinte la Rapid, pleacă în Giuleşti cu tot cu antrenorul principal Florin Marin. În aceste condiţii, Vlad Răpişcă, administrator special al FC Oţelul SA, a decis să nu aducă pe cineva din exterior pe postul care a fost Burcă, atribuţiile acestuia fiind încredinţate team-managerului Cristian Munteanu. Prima decizie a lui Munteanu din postura de manager sportiv a fost una luată foarte repede: antrenorul secund Daniel Florea a fost numit antrenor principal. „Încep să caut cinci-şase jucători cu experienţă, pentru a întări lotul”, şi-a spus Munteanu preocuparea primordială pentru perioada următoare.

viata-libera.ro


Oţelul încearcă să rămână în Galaţi, s-a cerut închirierea stadionului Dunărea

Cei de la FC Oţelul încearcă în ceasul al 12-lea să-şi joace meciurile din ediţia următoare a campionatului Ligii 2 la Galaţi. Conducerea clubului a trimis o adresă către Fundaţia Sportul Gălăţean, care are în administrare bazele sportive din proprietatea municipalităţii, prin care îşi exprimă interesul de a-şi juca meciurile meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Dunărea”, solicitând informaţii despre condiţiile de închiriere.

Mihai Istrate, preşedintele Fundaţiei Sportul Gălăţean, a confirmat primirea acestei solicitări.

De la următoarea şedinţă a Consiliului Local, programată săptămâna următoare, se aşteaptă o hotărâre privind preţurile de închiriere a bazelor sportive către societăţile comerciale, cum este cazul FC Oţelul.

Principala problemă a stadionului Dunărea o reprezintă starea foarte proastă a terenului de joc, cu foarte multe denivelări şi chiar mici gropi, acesta fiind motivul pentru care, în trecutul nu foarte îndepărtat, FCM Dunărea - echipă desfiinţată acum un an - a plecat de pe acest stadion pentru a juca pe “Zoltan David” (ex-Ancora), iar în ultimul sezon echipa de liga a treia Metalosport a făcut acelaşi lucru, a început campionatul pe “Dunărea” şi apoi a plecat pe “Zoltan David”.

Ilie Hagioglu, acum vicepreşedinte la ASCM Dunărea şi fost membru în Comitetul Director al FCM Dunărea, a spus la sfârşitul săptămânii trecute că gazonul poate fi adus într-un interval de o lună de zile la un nivel acceptabil pentru ca Oţelul să poată juca pe “Dunărea”. “Terenul nu este bun, dar într-o lună se poate face bun de joc. Acolo este nevoie de o mașină de nisip amestecat cu pământ și apă, iar într-o lună este bun de joc. Cei din conducerea Oțelului nu au vrut să facă demersuri să joace pe ”Dunărea”, ei au evitat stadionul ”Dunărea” cu desăvârșire. Este mai greu să faci o tribună de 100 de locuri pe ”Ancora”, mai ales în condițiile de acum, decât să îndrepți terenul de pe stadionul ”Dunărea”, a declarat Ilie Hagioglu, în emisiunea Lider Sportiv, de la postul local Radio Pro FM Lider FM.

FC Oţelul a fost dată afară în această vară de pe stadionul care-i poartă numele din cauza datoriilor mari la chirie şi, cel puţin pentru moment, are stabilit ca meciurile de pe teren propriu să le joace la Slobozia (judeţul Ialomiţa).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

"Dunarea" e o ruina, nici poveste de calitate la parloaga aia. Ca unii viseaza alti bani de la buget sa cumpere masinile-sufletului, asta e alta discutie. Poate interesând si unle institutii de trei litere.

Oricum, ar fi incredibil de greu de justificat oricarei institutii de control (de orice fel ar fi el) închirierea unui bun al comunitatii (terenul "Dunarea") unei societati intrate in insolventa inclusiv din cauza neplatii... chiriei terenului unde a jucat vreo doi ani! Societate care, pana una-alta, are sediul in Bucuresti.                 

Link to comment
Share on other sites

Daniel Florea, noul antrenor principal al echipei Oţelul Galaţi

Daniel Florea a devenit noul antrenor principal al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, în locul lui Florin Marin, el stabilindu-şi ca obiectiv promovarea din primul an în Liga I, în timp ce team-managerul Cristian Munteanu a preluat prerogativele lui Ovidiu Burcă.

"Sunt onorat pentru că mi-am dorit într-adevăr să ajung antrenor principal. Am venit ca jucător la Oţelul, la 17 ani, şi-mi doream să ajung tot aici antrenor. Sunt onorat că au avut încredere în mine, îmi doresc să fac o echipă competitivă, să avem rezultate şi să putem promova din primul an. Ştiu că trecem printr-o perioadă dificilă la club, dar sper să aducem jucători la echipă şi să facem o echipă competitivă", a declarat Daniel Florea.

El a mai afirmat, în acest sens, că este nevoie de şase-şapte jucători cu experienţă pentru a putea promova echipa, dar team-managerul Cristian Munteanu a spus că pentru acest lucru clubului îi trebuie un buget între 800.000 şi 1.000.000 de euro. "Nu avem aceşti bani, avem promisiuni. Noi sperăm ca prin rezultate să atragem şi sponsori. În acest moment clubul trăieşte după banii care s-au încasat pe Tudorie de la Steaua, dar am speranţe că dacă începem bine campionatul să determinăm patronatul sau alţi sponsori să completeze bugetul", a spus Munteanu.

Cristian Munteanu a mai spus că speră ca administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi să lase echipa să joace pe Stadionul Oţelul. "S-a solicitat să jucăm la Slobozia, dar am făcut şi o adresă către Primăria Galaţi pentru Stadionul Dunărea, care are însă un gazon foarte prost", a mai afirmat Munteanu.

Pe de altă parte, Munteanu a anunţat că a preluat prerogativele lui Ovidiu Burcă de director sportiv şi a spus despre Florea că va antrena Oţelul într-o perioadă dificilă. "Eu am preluat şi prerogativele lui Ovidiu Burcă de director sportiv şi împreună cu administratorul special Vlad Răpişcă am hotărât ca noul noul antrenor al Oţelului Galaţi să fie Daniel Florea, un fost jucător cu performanţe foarte importante în fotbalul românesc. Are şansa de a antrena Oţelul, din păcate într-un moment greu al echipei noastre, dar oamenii de caracter, oamenii puternici nu se dau la o parte când lucrurile merg greu la o echipă", a declarat Munteanu.

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi se află în insolvenţă, iar dacă planul de reorganizare judiciară nu va fi aprobat, va intra în faliment. Pe de altă parte, anul acesta, la sfârşitul sezonului competiţional, echipa de fotbal a retrogradat pentru prima oară din 1991. În plus, echipa ar urma să joace meciurile din liga secundă la Slobozia pentru că a fost evacuată de pe stadionul Oţelul din cauza datoriilor pe care le are de achitat către combinatul siderurgic ArcelorMittal, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, reprezentând chiria din ultima perioadă pentru stadion şi pentru fostul sediu adminstrativ.

Echipa Oţelul Galaţi are probleme şi în ceea ce priveşte stadionul pe care îşi efectuează antrenamentele. Astfel, jucătorii se antrenează în prezent pe o jumătate a terenului de fotbal al stadionului "Zoltan David", după ce unei persoane fizice i s-a retrocedat o parte din terenul de sport şi din tribună, persoană care şi-a delimitat proprietatea cu un gard.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Cojoc revine la Oţelul

După ce Daniel Florea a fost confirmat, astăzi, în funcţia de antrenor principal al Oţelului, gruparea roş-alb-albastră a reuşit şi prima mutare la nivelul lotului. Fost campion cu Oţelul în 2011, Samoel Cojoc s-a alăturat de astăzi la antrenamentele conduse de Daniel Florea şi va semna un contract cu formaţia gălăţeană în zilele următoare.

Cojoc a evoluat numai la Oţelul în cariera sa, dar a fost măcinat de multe accidentări. Născut în Galaţi, Samoel a debutat la formaţia fanion a oraşului în ediţia de campionat 2008-2009, când a strâns nouă prezenţe. De atunci a jucat în cariera lui numai la Oţelul până în pauza de iarnă din sezonul precedent, când a fost înlăturat din lot. A strâns 56 de prezenţe în Liga I pentru Oţelul, perioadă în care a reuşit să câştige şi campionatul cu formaţia gălăţeană. S-a consacrat pe postul de fundaş dreapta, dar în ultima perioadă a evoluat mai mult ca mijlocaş la închidere sau fundaş central. În vârstă de 26 de ani, Cojoc îşi va continua cariera la echipa la care s-a lansat în fotbalul mare: Oţelul!

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Greu de rămas în viaţă. Oţelul are bani doar cât să înceapă campionatul

* Deşi clubul trăieşte acum numai din ce s-a încasat de pe urma transferului lui Tudorie, nu s-a renunţat la ideea promovării * “Aşteptăm ca patronul clubului să ne susţină financiar, aşa ar fi normal”, speră managerul sportiv Cristian Munteanu

Cristian Munteanu, care din team-manager a devenit manager sportiv al FC Oţelul după plecarea lui Ovidiu Burcă la Rapid, l-a prezentat oficial, într-o conferinţă de presă, pe Daniel Florea ca noul antrenor principal al echipei, post ce rămăsese vacant după ce şi tehnicianul Florin Marin a ales să plece la clubul din Giuleşti. “Ca jucător, a lucrat cu mari antrenori, Mircea Lucescu, Nevio Scala, Bernd Schuster, a avut de unde învăţa. Ca antrenor a trecut prin toate etapele, de la copii la tineret, principal la liga a treia şi apoi secund în prima ligă. Cunoaşte clubul, jucătorii, ştie să lucreze cu tinerii şi de aceea cred că am luat cea mai bună decizie posibilă. Din păcate pentru el, această şansă a venit într-un moment greu al echipei, dar oamenii puternici, de mare caracter, nu se dau la o parte când lucrurile merg greu”, declarat Munteanu.

Cu toate că situaţia financiară a clubului este dezastruoasă, Daniel Florea nu a renunţat la ideea ca Oţelul să revină în prima ligă după un singur an de absenţă. “Mi-am dorit mereu şi am sperat să ajung antrenor principal la prima echipă a Oţelului. Am aceeaşi senzaţie ca atunci când am început să joc fotbal profesionist, când am venit la 17 ani să joc la Oţelul. Îmi doresc să fac o echipă competitivă, să avem rezultate şi, de ce nu, să promovăm din primul an, chiar dacă e o perioadă dificilă la club”, a spus Florea.

Noul antrenor principal a precizat că are nevoie de transferuri, lotul să-i fie fortificat cu jucători experimentaţi. “Nu poţi să te baţi la promovare doar cu jucători de 18-19 ani, îţi trebuie şi 6-7 jucători cu experienţă în primele două ligi, cu personalitate, lângă care să poată creşte cei tineri. Suntem în discuţii cu mai mulţi astfel de jucători şi sper ca până începem campionatul să avem lotul aşa cum îl dorim”, a adăugat Florea.

Aşteaptă implicarea lui Adamescu

Cristian Munteanu a mărturisit că în acest moment clubului nu are asigurat un buget cu care să termine campionatul, cu atât mai puţin să poată obţine promovarea, sperând să se obţină rezultate bune cu care să-l determine pe Dan Adamescu, acţionarul FC Oţelul SA prin intermediul companiei TNG, să susţină financiar echipa. “Pentru promovare îţi trebuie un buget de minimum 800.000 de euro. Sperăm să începem bine campionatul, să avem rezultate cu care să determinăm patronatul sau pe alţi eventuali parteneri să completeze bugetul. Aşteptăm ca patronul clubului, domnul Adamescu, să vină lângă noi şi să ne susţină financiar, aşa cum ar fi normal. În acest moment clubul trăieşte din banii care s-au încasat de la Steaua din transferul lui Tudorie (n.r. - 200.000 de euro). Avem în acest moment un buget cu care să începem campionatul. Situaţia este grea, dar suntem destul de căpoşi ca să încercăm să împingem lucrurile de la spate”, a precizat Cristian Munteanu.

Murgoci nu mai vrea la Oţelul

Din lotul actual, mai sunt doar patru jucători care au evoluat, chiar dacă nu foarte mult, în Liga I - Murgoci, Hotoboc, Tătar şi Stoian - însă nu toţi aceştia vor să continue la echipa gălăţeană. “Ne confruntăm cu problema Murgoci. Refuză să mai stea la Oţelul şi vrea să plece liber. I-am explicat că, dacă are ofertă din Liga I, putem ajunge fără nicio problemă la o înţelegere, aşa cum am făcut cu Abraham şi Miron. Dar în liga a doua nu va pleca nimeni fără sumă de transfer, nu putem să întărim alte echipe. El nu are ofertă din Liga I”, a adăugat Cristian Munteanu.

FC Oţelul SA este în insolvenţă şi în pericol ca pe 23 septembrie să fie declarat falimentul, dacă instanţa de judecată nu-i va aproba noul plan de reorganizare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a confirmat participarea în Liga a II-a

Federația Română de Fotbal a anunțat prin intermediul site-ului propriu, lista echipelor ce au confirmat prezența în ediția 2015-2016 a ligii secunde. Între echipele ce vor activa în seria I se regăsește și FC Oțelul, grupare retrogradată sezonul trecut din Liga I.
În seria I, alături de Oțelul, vor mai juca: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Clinceni, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Bucovina Pojorâta, Dunărea Călăraşi.
Dacă una din echipele de mai sus nu va participa în viitoarea ediție a ligii secunde, ce va începe la 29 august, va fi retrogradată în ultimul eşalon competițional din judeţul de origine al clubului, în cazul Oțelului - Liga a V-a.

sportgalati.com
 

Link to comment
Share on other sites

În acest moment, Oţelul se bate la retrogradare

Cu mai puţin de o lună înainte de începerea sezonului la Liga a II-a, Oţelul este una dintre cele mai debusolate echipe. Dacă imediat după retrogradarea din prima divizie se vorbea de o promovare imediată, între timp discursul s-a schimbat mult în rău.

Şi e greu să-ţi mai faci speranţe când lotul e format în mare parte din juniori, antrenorul a plecat lăsând locul unui tehnician mai entuziast, dar şi mai neexperimentat, terenul de antrenament poate fi folosit doar pe jumătate, patronul nu vrea să audă, iar stadionul pentru meciurile de acasă nu este deocamdată în Galaţi. Să mai adăugăm faptul că anul acesta nu s-a mers în cantonament, iar cu mai puţin de o lună înainte de noul sezon lotul nu este nici măcar creionat şi nu s-a disputat niciun amical încă? E şi greu să ai totul în ordine când la Oţelul nu există nici măcar spălătorie pentru ehipament, apă de băut sau cazare pentru jucătorii care ar urma să fie transferaţi... Totul pare că duce spre un mic dezastru şi poate am fi mai temători dacă nu ne-ar fi frică mai mare de adevăratul pericol: falimentul care poate deveni real încă din septembrie anul curent.
După simpla enumerare a lucrurilor de mai sus este clar că la Oţelul nu mai poate fi vorba de promovare, cel puţin nu anul acesta, iar faptul că din fiecare serie vor retrograda 5-6 echipe ar trebui să ne pună gânduri dacă nu cumva obiectivul firesc ar fi salvarea de la retrogradarea ruşinoasă în Liga a III-a. Să nu uităm că vom juca cu vechile adversare din Liga 1 (Rapid Bucureşti şi Ceahlăul Piatra Neamţ), dar şi cu echipe de tradiţie ale eşalonului secund, formaţii care la ora asta (repet!) au loturi mult mai puternice şi mai călite decât al nostru, iar aici mă refer la Gloria Buzău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila sau Farul Constanţa. De asemenea, e posibil să nu ne putem compara nici cu FC Clinceni (anul trecut a terminat seria pe locul 2, sub numele de Academica Argeş) sau Dunărea Călăraşi (o nou-promovată cu ambiţia antrenorului Ganea).
Mai rămân ASC Bacău, FCM Dorohoi, CS Baloteşti, ACS Berceni şi Bucovina Pojorâta... Trebuie precizat că locurile 13-14 din fiecare serie vor retrograda DIRECT şi nu vor mai participa la play-off şi play-out! Apoi, locurile 10-12 vor cădea în Liga a III-a după play-out, iar locul 9 din seria noastră va juca un meci de baraj pe viaţă şi pe moarte cu echivalentul său din seria Ardealului!
La ora aceasta, singurul capitol la care Oţelul mai poate face faţă îl reprezintă suporterii. Doar Rapidul se mai poate lăuda cu o galerie mai puternică la nivelul acesta, ceea ce înseamnă că vom avea un avantaj în tribună. Asta dacă nu cumva totul va fi anulat de exilul în alt oraş, ceea ce ar face să nu mai avem decât o mână de fani alături.
Aşa că, la ora asta, gândul ne poartă mai degrabă la salvarea de la retrogradare decât la vreo promovare minune.

P.S. Nu am mai adus în discuţie problemele cu banii de la Oţelul, deoarece în Liga a II-a, TOATE echipele trăiesc de pe o zi pe alta şi fiecare sezon se încheie mai devreme pentru multe echipe, care aleg să se retragă. De data aceasta, o asemenea mişcare ar însemna retrogradare directă în Liga 5!

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Cu doar o lună înainte de startul în Liga a II-a, Oţelul încearcă închegarea unui lot competitiv

La mai puţin de o lună până la începerea campionatului Ligii a II-a, echipa Oţelul, retrogradată după o evoluţie continuă de 24 de ani în prima ligă, va încerca o abordare care să îi permită promovarea încă din primul sezon.

Conducerea clubului, prin Cristi Munteanu, team-managerul echipei, va aduce în probe trei foşti jucători de la Dinamo şi se negociază cu alţi doi, foşti jucători de la Petrolul.

Viorel Ştefan are 23 de ani, este din Crevedia (jud. Dâmboviţa), are 1,73 m înălţime şi joacă pe postul de mijlocaş central. A jucat la “satelitul” lui Dinamo, debutând în Liga a II-a încă din sezonul 2009-2010. A mai evoluat la Săgeata Năvodari, CS Buftea şi Progesul Cernica. A jucat pentru naţionalele de tineret U17, U19 şi U21.

Marius Ioniţă (24 de ani), din Buzău, are 1,95 m înălţime, ceea ce îl face potrivit postului de apărător central. A debutat la echipa de juniori Gloria Buzău, iar apoi a trecut la Dinamo, unde a fost promovat la echipa satelit, în 2010. A mai jucat la Unirea Urziceni, Chiajna, Olimpia Satu Mare şi ACS Berceni.

Raphael Stănescu are 22 de ani, 1,79 m înălţime, are dublă cetăţenie (română şi germană) şi evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv. În România a jucat la Dinamo, atât pe perioada junioratului (2000-2010), cât şi la seniori (2010-2013, în ambele ligi), respectiv la Corona Braşov. Raphael Stănescu este un jucător în care s-au pus foarte multe speranţe de-a lungul timpului, el fiind om de bază la naţionalele U17, U 19 şi  U 21 ale României.

Negocieri cu doi jucători de la Petrolul

De asemenea, sunt negocieri avansate pentru alţi doi jucători, doriţi de Oţelul tot sub formă de împrumut. Doi dintre ei sunt fotbalişti din lotul Petrolului, Alexandru Chiriţă şi Vlad Rusu, pentru care s-a obţinut acordul clubului ploieştean şi se aşteaptă decizia jucătorilor. Chiriţă are 19 ani, joacă pe posturile de mijlocaş ofensiv şi atacant, a venit la Petrolul de la Dinamo, în urmă cu un an, şi are două prezenţe în echipa ploieşteană, în actuala ediţie a Ligii I. Vlad Rusu (25 de ani) este atacant, a fost luat de Gheorghe Hagi la Viitorul în 2011, unde a adunat 20 de prezenţe (trei goluri marcate) în Liga I. A fost împrumutat la FC Clinceni, de unde a fost luat de Petrolul. La echipa din Ploieşti a avut o prezenţă pe teren în acest sezon al Ligii I.

Condiţii improprii de pregătire

Antrenamentele gălăţenilor se desfăşoară în continuare pe jumătate din terenul bazei sportive "Zoltan David" (ex-"Ancora"), în urma retrocedării, în natură, a unei porţiuni considerabile din suprafaţa de joc. În acest moment, nu există o soluţie viabilă pentru rezolvarea acestei probleme, astfel că jucătorii sunt constrânşi să se descurce aşa. De altfel, meciurile de “acasă” se vor disputa la Slobozia.

Campionatul Ligii a II-a debutează la sfârşitul lunii, pe 29 august. Oţelul se află în Seria I, alături de Rapid Bucureşti, FC Ceahlăul, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Clinceni, Dacia Unirea Brăila, Bucovina Pojorâta şi Dunărea Călăraşi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a scos un egal la Brăila

Tânăra echipă a Oţelului a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul amical disputat pe terenul rivalei Dacia Unirea Brăila. Formaţia noastră s-a descurcat admirabil în faţa unei echipe cu tradiţie în Liga a II-a şi a avut momente bune în joc, chiar dacă a folosit foarte mulţi juniori.

Primul amical al verii a fost început de antrenorul Daniel Florea în următoarea formulă: Vicol - Oprea, M.Ioniţă, Cojoc, Murgoci - I.Codreanu, V.Ştefan, Adăscăliţei, Stănescu, Miron - Stoian. Au mai intrat: Preda, Marus, C.Blănaru, R.Codreanu, Maftei, Ciurea, Dajbog, Negoescu, Istrate, E.Dumitru, Sefer, Diarra, M.Blănaru, Petică, A.Avram.

Echipa noastră a întâmpinat ceva probleme pe finalul primei reprize, când gazdele au ratat mai multe ocazii şi au şi deschis scorul prin Marius Onofraş, atacantul brăilenilor marcând cu capul în urma unei centrări de pe dreapta şi a unei gafe în defensiva noastră. Cu toate acestea, tinerii Galaţiului, încurajaţi frenetic şi de cei 70 de suporteri roş-alb-albaştri, au revenit în repriza a doua, când au jucat de la egal la egal cu experimentata Dacia Unirea Brăila. După ce au ratat numeroase ocazii, oţelarii au egalat până la urmă prin tânărul Antonio Sefer, care a şutat puternic din careu, amuţindu-i pe cei 600 de brăileni prezenţi la meci.

Partida s-a terminat cu scorul de 1-1, un rezultat încurajator, obţinut pe terenul unei echipe cu experienţă în Liga a II-a. Felicităti tinerilor gălăţeni, cât şi galeriei noastre care s-a prezentat foarte bine în oraşul vecin, deşi era vorba doar de un meci amical!

dunareabatrana.ro

Oţelul va mai susţine două partide amicale: miercuri, 12 august, cu Gloria Buzău (în deplasare), şi sâmbătă, cu Metalosport.

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a primit donaţii în... apă

FC Oţelul Galaţi, echipa care în urmă cu patru ani devenea campioana României şi care acum este retrogradată, după 24 de ani de prezenţă în prima ligă românească, se află într-o situaţie extrem de dificilă. Evacuarea de pe Stadionul "Oţelul", din urmă cu mai bine de două luni, şi “ciopârţirea” terenului de la Baza Sportivă “Zoltan David” (ex-Ancora), în urma retrocedării unui porţiuni din bază - face ca echipa gălăţeană să nu mai aibă condiţiile necesare unei bune desfăşurări a activităţii sportive. 
De altfel, Oţelul a rămas şi fără antrenorul Florin Marin, care a ales să plece la Rapid - rivala Oţelului în Liga a II-a, iar lipsa banilor pentru a susţine măcar ideea promovării în prima ligă sunt doar câteva elemente din tot acest puzzle. Chiar şi aşa, Cristian Munteanu, managerul sportiv al echipei, încearcă să îşi păstreze optimismul şi le mulţumeşte adevăraţilor susţinători ai formaţiei gălăţene, aceiaşi fani care acum ajută echipa cu lucrul cel mai elementar: APA. În urma solicitărilor lui Cristi Munteanu către patronatul clubului şi a mediului de afaceri gălăţean, acesta a anunţat că ar fi mulţumit şi dacă cineva mărinimos ar ajuta clubul chiar şi cu lucruri simple de genul apei plate pentru antrenamentele jucătorilor sau motorina pentru deplasările cu autocarul. “Le mulţumim foarte mult celor care ne-au ajutat şi sperăm să fie din ce în ce mai mulţi oameni care ne pot ajuta în astfel de momente. Datorită unor suporteri ca aceştia care au donat apă, mă zbat să fac tot posibilul ca echipa să continue şi mă bucur că încă mai există spirit de oţelari. Prin asta devenim mai puternici, doar aşa putem face ca Oţelul să nu moară. E nevoie de mobilizarea tuturor fanilor gălăţeni, iar acesta e un exemplu încurajator. Îi rugăm pe toţi cei care pot să ne ajute să o facă, pentru că echipa asta merită tot ce-i mai bun. Oţelul e un nume mare pentru oraş, pentru toată România. Oţelul nu moare, dacă voi suporterii încă existaţi!”, a declarat Cristi Munteanu pentru site-ul suporterilor dunareabatrana.ro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul, neînvinsă în amicale: 1-1 şi la Buzău

Deşi nu mai are aproape niciun jucător din lotul cu care a evoluat în sezonul precedent în Liga I, Oţelul s-a descurcat bine până acum în partidele amicale, chiar dacă a folosit foarte mulţi juniori. După egalul de la Brăila de la finalul săptămânii trecute, Oţelul a mai bifat un rezultat de egalitate, tot 1-1, în deplasarea de la Gloria Buzău, o formaţie mult mai experimentată.

Partida de la Buzău a fost controlată de Oţelul în prima repriză, care a reuşit să şi deschidă scorul prin Diarra, fotbalistul sosit de la Petrolul, care a fructificat din careu o pasă filtrantă a juniorului Antonio Sefer. Astfel, Sefer s-a remarcat de această dată cu o pasă de geniu marca Florin Cernat, după golul reuşit la Brăila în amicalul precedent. Scorul putea fi majorat de formaţia gălăţeană, însă Cosmin Stoian a ratat din postură de singur cu portarul pe finalul primei reprize.

Antrenorul Daniel Florea a schimbat toată echipa la pauză, în timp ce omologul său de la Buzău, Ion Viorel, fostul fotbalist de legendă al Oţelului, a preferat să meargă pe mâna titularilor şi în partea secundă. Astfel, repriza a doua a fost mult mai echilibrată, iar pe final Gloria Buzău a beneficiat de un penalti, fază la care a şi fost eliminat un jucător al Oţelului. Totuşi, portarul Preda a apărat penaltiul cu o intervenţie excepţională! Apărarea neexperimentată a Oţelului n-a reuşit să treacă peste momentele de presiune. Cu un om în plus, Gloria Buzău s-a năpustit peste careul gălăţenilor şi în ultimul minut de joc a reuşit egalarea. Final, Gloria Buzău – Oţelul Galaţi 1-1 şi formaţia lui Daniel Florea rămâne neînvinsă în amicale.

Cristian Munteanu, team-manager Oţelul: „Sunt mulţumit de jocul echipei, mai ales că noi am jucat cu foarte mulţi juniori în repriza a doua, în timp ce Buzăul a avut pe teren jucători cu mai multă experienţă. Sefer a impresionat din nou prin jocul său, e un tânăr jucător de mare viitor. A intrat şi Avram, care dacă va mai slăbi vreo şapte kilograme va fi cel mai bun jucător din Liga a II-a! Au fost mai mulţi remarcaţi, inclusiv portarul Preda, care a scos şi un penalti, şi chiar şi cei doi fundaşi centrali din prima parte Cojoc şi Ioniţă. Per total suntem mulţumiţi de toată echipa, noi ne pregătim în continuare şi sperăm să producem surpriza în noul sezon. Mai avem mult de muncă, dar facem tot ce putem ca Oţelul să continue tradiţia fotbalului gălăţean”

Următoarea partidă de verificare este programată sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, la Lieşti, în compania celor de la Metalosport (liga a treia).

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul va începe campionatul în deplasare, cu FC Clinceni

La Casa Fotbalului din Bucureşti a avut loc în urmă cu puţin timp tragerea la sorţi a programului Ligii a II-a la fotbal, competiţia în care va participa, după 24 de sezoane consecutive în prima ligă, şi FC Oţelul Galaţi.

Formaţia gălăţeană va începe campionatul cu o deplasare, urmând să întâlnească în prima etapă pe FC Clinceni. Derbiul marilor orgolii, cu Dacia Unirea Brăila, este programat ca în tur să se dispute în etapa a treia, la Brăila. Cu Rapid, Oţelul va juca în tur tot în deplasare, în etapa a 12-a.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Portar de la Iaşi şi doi belgieni în probe

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi va susţine, miercuri, 19 august, al patrulea joc de verificare din această perioadă precompetiţională, urmând să întâlnească formaţia FC Panciu, nou-promovată în Liga a III-a, pe terenul acesteia. În precedentele trei jocuri amicale, echipa gălăţeană din liga secundă a încheiat la egalitate, în deplasare, cu CF Brăila şi Gloria Buzău, viitoare adversare în prima seria a Ligii a II-a, scor 1-1 în ambele cazuri, apoi a învins cu 1-0 pe Metalosport Galaţi (Liga III) la Lieşti.

În acest ultimul joc, antrenorul Daniel Florea a testat în repriza a doua şi un fundaş venit tot pe filiera Dinamo, ca şi în cazul lui Ioniţă, Ştefan şi Stănescu. Viorel Lică (20 ani), căci despre el este vorba, a jucat ultima dată la ACS Berceni, iar în scurta lui carieră a mai evoluat pentru Dinamo II. Acesta a lăsat o bună impresie, astfel că a semnat cu echipa gălăţeană pentru un sezon.

De asemenea, a ajuns în Galaţi portarul Dorinel Nicuşor Grecu (23 de ani), de la CSMS Iaşi, care a şi semnat pentru a veni sub formă de împrumut la Oţelul.

În amicalul de la Panciu, tehnicianul Daniel Florea va avea posibilitatea să testeze potenţialul altor doi jucători veniţi în probe, doi fraţi belgieni de 19, respectiv, 21 de ani. Unul dintre ei joacă pe postul de fundaş central, iar celălalt este fundaş stânga, cei de la Oţelul dorind să mai aducă şi un atacant. „Acum ne mai trebuie un atacant, sper să rezolvăm şi asta în această săptămână, pentru a putea spune că am definitivat lotul”, a declarat Cristian Munteanu, managerul sportiv al Oţelului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Chipirliu a fost remarcatul amicalului susţinut de Oţelul la Panciu

  • Oţelul a câştigat jocul de verificare cu FC Panciu, marcând de trei ori în ultima jumătate de oră a meciului

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a învins, scor 3-1 (0-0), pe FC Panciu, într-o partidă amicală disputată, miercuri, în deplasare. Echipa din Panciu, nou-promovată în Liga a III-a, a deschis scorul în minutul 64, Oţelul replicând apoi prin golurile marcate de Stoian (min. 69) – reluare în poarta goală după o respingere la un şut al lui Chipirliu, Adăscăliţei (min. 71) – reluare în plasă a unei centrări la colţul lung, din lovitură liberă, a lui Viorel Ştefan - şi Chipirliu (min. 84), cu o execuţie spectaculoasă de la marginea careului.
Echipa de start a Oţelului a avut următoarea componenţă: Preda – Murgoci, Cojoc, Ioniţă, Miron – Codreanu, V.Ştefan – Stoian, Stănescu, Diarra – I.Constantinescu.
În repriza secundă au mai intrat portarul Grecu, Marus, Sefer, Adăscăliţei, Lică, Chipirliu, Dajbog, Al. Avram, Ciurea şi Ed. Dumitru.
Cei doi belgieni care veniseră în probe nu au mai fost testaţi în acest meci, antrenorul Daniel Florea având deja luată decizia de a nu-i opri în lot, după ce le-a văzut potenţialul la antrenamente.
Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oţelul, s-a declarat mulţumit de jocul în ansamblu al echipei şi în mod special de atacantul Bogdan Chipirliu. „A fost un antrenament foarte bun, cu o evoluţie foarte bună în special în repriza a doua. N-am jucat rău nici în prima parte, când ne-am creat patru mari ocazii de gol. Mi-a plăcut în mod special Chipirliu, a făcut faza golului doi şi l-a înscris pe al treilea cu un şut superb, pe lângă multe alte acţiuni”, a declarat Munteanu.
Acesta a fost al patrulea meci amical susţinut de Oţelul în acest presezon. În precedentele, a terminat la egalitate cu CF Brăila şi Gloria Buzău (ambele cu scorul 1-1, în deplasare) şi a învins cu 1-0 pe Metalosport.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul a încheiat neînvinsă meciurile amicale

Sâmbătă, la Lieşti, Oţelul a încheiat meciurile de verificare cu o victorie, scor 2-1 (1-0), cu Sporting Lieşti. Pentru Oţelul au marcat Stoian şi Chipirliu.
Cu lotul schimbat aproape în întregime, Oţelul a disputat cinci jocuri de verificare, iar bilanțul este pozitiv: 3 victorii, 2 remize, 0 înfrângeri. Victoriile din amicale au fost: 2-1 cu Sporting Liești (Liga a III-a), 3-1 cu FC Panciu (Liga a III-a), 1-0 cu Metalosport (Liga a III-a), iar remizele 1-1 cu Dacia Unirea Brăila (Liga a II-a) şi 1-1 cu Gloria Buzău (Liga a II-a). Toate meciurile au fost jucate în deplasare, din cauza problemelor de la Stadionul ”Ancora”.
Despre ultima victorie, Cristi Munteanu, managerul sportiv al echipei, a spus: ”A fost un antrenament ok, un joc de omogenizare, ultimul înainte de startul sezonului. A fost un meci în care antrenorul nostru a vrut să pună la punct detaliile cu echipa”, a spus Munteanu.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.