Jump to content

Ziua Dunării 2015, la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ziua Dunării 2015, la Galaţi

Primăria municipiului Galaţi organizează şi anul acesta manifestări speciale dedicate Zilei Internaţionale a Dunării. Vor fi spectacole de teatru, concerte de muzică pop, etno-rock, folclorică şi proiecţii de film, toate organizate pentru a celebra Ziua Dunării. Manifestările se vor desfăşura în zona Parcului ”Viva”, în zilele de 28 şi 29 iunie 2015, şi costă aproximativ 130.000 lei.

Duminică, 28 iunie 2015

14.00 – 16.00 Spectacole pentru copii

16.00 – 19.00 Concert de muzică şi dansuri folclorice susţinut de

                     Ansamblul ”Transilvania”

19.00 – 20.30 Concert etno-rock susţinut Adrian Naidin şi Ionuţ Micu

                     (exPhoenix)

20.30 – 21.15 Spectacol de teatru cu Horaţiu Mălăiele

21.15 – 22.30 Proiecţia filmului ”Funeralii fericite”

Luni, 29 iunie 2015

19.00 – 20.30 Recital ”La Musica Orchestra” (partituri celebre şi

                     muzică de film)

20.30 – 22.00 Recital Valentin Boghean&Band (Republica Moldova)

22.00 – 23.00 Proiecţia filmului documentar ”Dunărea-Amazonul

                     Europei”

Pentru buna organizare a manifestărilor prilejuite de Ziua Internaţională a Dunării, vor fi restricţii de trafic în zilele de 28 şi 29 iunie 2015. Astfel, începând de pe 28 iunie, ora 6.00, şi până pe 30 iunie, ora 1.00, circulaţia va fi complet închisă pe strada Prelungirea George Coşbuc, între Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară) şi strada Regiment 11 Siret (înainte de sensul giratoriu).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Distracţie de Ziua Dunării, ce avem şi ce-am pierdut?

Ziua Internaţională a Dunării este sărbătorită şi în acest an la Galaţi, Primăria municipiului Galaţi alocând 130.000 de lei pentru programul manifestărilor dedicate acestui eveniment. Totuşi, în acest an, sărbătoarea organizată de Primărie a cuprins doar două zile (duminică, 28 iunie şi luni, 29 iunie) de concerte (Ansamblul ”Transilvania”, Adrian Naidin și Ionuț Micu (exPhoenix), spectacol de teatru cu Horațiu Mălăiele); luni, 29 iunie - recital ”La Musica Orchestra” (partituri celebre și muzică de film), recital Valentin Boghean&Band (Republica Moldova), proiecţii de film în aer liber - parcă pentru a ni se aminti încă o dată că nu avem cinematograf la Galaţi (sâmbătă - ”Funeralii fericite” - film difuzat, anul trecut, la Galaţi şi duminică - filmul documentar ”Dunărea-Amazonul Europei”), în timp ce anul trecut, Primăria a închis Faleza Superioară timp de trei zile, de-a lungul căreia s-a instalat un banner gigant (286 de metri lungime și peste 2 metri înălțime, reprezentând întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1 : 10.000.), a adus artişti şi trupe consacrate (DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Project, 3 Sud Est, DJ Liviu Hodor, CRBL, Vama, Pyro Events Team Fireworks Design – Români, Vasile Şeicaru, Compact, Voltaj, Pyro Musical Show (Pyro Vison - Austria)) şi, cireaşa de pe tort, a plătit pentru două spectacole pirotehnice, a câte 20 de minute, spectacole despre care s-a spus că ar fi fost unice în Europa.

Cost total alocat în 2014 pentru Ziua Dunării - 800.000 de lei (conform anunţului pentru licitaţia organizării Festivalului Dunărea Noastră), aproape de şase ori mai mult decât a alocat municipalitatea în acest an pentru aceeaşi ocazie (130.000 de lei).

Este adevărat, sunt şi diferenţe. Anul trecut, la spectacolele organizate pe Faleze Dunării (la Elice) au venit mii de gălăţeni, iar spectacolele pirotehnice au umplut youtube-ul cu filmuleţe despre Galaţi, în timp ce în acest an, modestia de evenimente organizate de Primărie a adunat, la Parcul Viva, mai multe forţe de ordine decât gălăţeni. De pildă, sâmbătă după amiază, numărul poliţiştilor locali (inclusiv cei de la intervenţie rapidă), a jandarmilor şi a două firme private de pază, depăşea numărul spectatorilor aşezaţi pe băncuţele din lemn din faţa scenei pe care dansau artiştii ansambulului folcloric "Transilvania". O altă diferenţă ar fi... ţânţarii. Anul trecut gălăţenii veniţi, timp de trei seri pe faleză, nu au reuşit să se aleagă cu atâtea înţepături de ţânţari cu câte s-au ales acum, într-o singură seară!

Evident, faptul că în acest an Primăria Galaţi a cheltuit de şase ori mai puţin decât anul trecut pe sărbătorirea Dunării ar putea fi legat şi de starea de spirit a locuitorilor unui oraş în care apa caldă nu mai curge la robinet de două luni, iar pentru 33 de asociaţii de proprietari nici măcar apa potabilă nu mai curge la robinet, oamenii fiind obligaţi fie să care, cu bidoanele, apa de la cisternă, fie să scoată bani din buzunar pentru branşamente individuale.  Iar dacă tot vorbim de apa potabilă, să mai precizăm că sunt şi alte diferenţe notabile faţă de anul trecut: de pildă, şi în vara lui 2014 pompierii stingeau incendii cu apa plătită de Primărie, dar nu fuseseră obligaţi să îşi instalaze un apometru pentru acest lucru, şi, tot ca anul trecut, pe străzi era praf, însă trotuarele nu erau spălate, cu apă, de angajaţii Ecosal, aşa cum o făceau, luni, cu mare sârg, pe Domnească, folosind mini-aspiratoarele stradale din dotare.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.