Jump to content

Festivalul "Folk la Dunăre"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Festivalul "Folk la Dunăre"

* Pe 27 şi 28 iunie se va desfăşura "Folk la Dunăre", prima ediţie a festivalului organizat în grădina de vară a Teatrului "N. Leonard" sub genericul "În oraşul florilor de tei"

Ca bonus al Festivalului "Danube Rock", inclus în acelaşi buget, se va desfăşura, pe 27 şi 28 iunie, Festivalul "Folk la Dunăre" - prima ediţie, în organizarea Teatrului Muzical "N. Leonard", a Primăriei Galaţi şi a Fundaţiei Culturale Phoenix. În ambele seri, spectacolele încep de la ora 19,00, în Grădina "Leonard".

"După primele ediţii de anul trecut cu "Rock la Dunăre" şi "Jazz&Blues la Dunăre", anul acesta vom organiza prima ediţie de Folk la Dunăre, care vrem să devină o tradiţie. Pentru că Galaţiul a dat un nume de rezonanţă folkului - pe Vasile Şeicaru, el fiind invitatul special, această ediţie va purta ca generic titlul unui cântec celebru al artistului, în care evocă Galaţiul - "În oraşul cu floare de tei". Alături de el vor mai concerta şi alte două nume mari ale folkului, Mircea Vintilă şi Zoia Alecu, dar şi trupa Fără Zahăr", declară directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă.

Programul festivalului

În prima seară, sâmbătă, pe 27 iunie, vor urca pe scenă Cosmin Vaman, Alexandra Andrei şi trupa Spam, Fără Zahăr, Mircea Rusu şi Mircea Baniciu. Duminică, pe 28 iunie, vor concerta trupa din Galaţi Strada Mare, Marius Baţu şi Zoia Alecu. Festivalul se va încheia cu recitalul invitatului special Vasile Şeicaru.

Combinând artişti mai vechi şi mai noi ai folkului, cu trupa Fără Zahăr, care atrage un public tânăr, distribuţia festivalului suferă prin absenţa unui nume important al folkului gălăţean - Maria Magdalena Dănăilă - premiată la toate festivalurile de gen din ţară, dar şi la Mamaia, invitată la festivaluri internaţionale, dar, iată, nu şi la ea acasă. Sperăm ca măcar la ediţiile viitoare să se repare această greşeală.

Biletele costă 32,4 lei preţ întreg şi 21,6 lei pentru elevi, studenţi şi grupurile de peste 20 de persoane. Ele pot fi achiziţionate prin casa Teatrului Muzical, sau la intrarea în Grădina "Leonard".

O ediţie în onoarea lui Vasile Şeicaru

Aşa cum am mai spus, invitatul special al acestei ediţii este celebrul Vasile Şeicaru, cel născut la Oancea, în judeţul nostru. Interpretul a absolvit Liceul cu Program Sportiv şi Facultatea de Educaţie Fizică din Galaţi şi a fost profesor de sport la mai multe şcoli: la Oancea, la Şcoala nr. 22 şi Şcoala Nr. 11. În liceu a înfiinţat prima trupă în care a cântat rock - Atletic, ca apoi să fie cooptat de Puiu Creţu (despre care spune că i-a fost cel dintâi şi cel mai competent profesor de muzică), în formaţia Cristal, în care a fost solist până în 1980. Din 1978 până în 1984 intră în cenaclul Flacăra, care l-a consacrat ca artist folk. Mai târziu, devine component al trupei Pasărea Colibri.

A compus de-a lungul carierei mai multe sute de piese: "Aruncarea în valuri", "La adio", "Antiprimăvară", "Actorul", "Iancu la Ţebea", (toate pe versuri de Adrian Păunescu), "Dragostea, destin străvechi", "Citeste numai la final", "Tango retoric", "Îmbrăţişarea mării", "Domnule maior", "Viaţa-i viaţă, banu-i ban", "Copilul de pripas", "Un înger pereche" etc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Festivalul "Folk la Dunăre" 2018

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, Festivalul "Folk la Dunăre" pregătește, în perioada 8-10 iunie 2018, de la ora 20:00, îmbinări eclectice de muzică, abordând teme variate, care nasc sunete ce nu pot fi recreate. Grădina de vară „Leonard” (anexă a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”), va deveni spațiu de artă folk timp de 3 zile, pentru artiști precum Victor Socaciu, Vasile Șeicaru sau Vali Boghean Band.
Pe 8 iunie, vor concerta trupele Țapinarii, George Nicolescu și Victor Socaciu, pe 9 iunie - Vali Petcu, Raul Cârstea & Ady Manolovici și Vasile Șeicaru. Ultima zi de festival, 10 iunie, îi aduce în fața publicului pe Gheorghe Lupan, Walter Ghicolescu și Vali Boghean Band.

zilesinopti.ro

Preţul unui bilet întreg este 54 de lei, iar cu reducere 32,4 lei. Există, de asemenea, varianta achiziţionării unui abonament pentru toate cele trei seri  de festival, care costă 97 de lei. Pentru grupuri organizate intrarea este de 21,6 lei de persoană.

resize.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mircea Vintilă, Fără Zahăr şi Laurenţiu Cazan, la ”Danube Folk Festival” 2019

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului "Folk la Dunăre", organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" se va desfăşura în perioada 7-9 iunie, începând cu ora 20,00, în fiecare seară. În acest an, intrarea la festival este liberă.

Pentru prima dată, evenimentul se va desfăşura în Grădina Publică, care va deveni, în acest sfârşit de săptămână, spaţiu de artă folk. Timp de două zile vor concerta la Galaţi artişti consacraţi ai genului, precum: Cristi Corcioveanu, Daniel Iancu, Mircea Vintilă (vineri, 7 iunie), Raul Cârstea, trupa Fără Zahăr şi Laurențiu Cazan (sâmbătă, 8 iunie).

În a treia zi, duminică, 9 iunie, a fost programat un concert special susţinut de soliştii de Revistă ai Teatrului, pentru a serba împreună, într-o atmosferă cu totul diferită anul acesta, Zilele Galaţiului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Festivalul ”Folk la Dunăre” a ajuns la a şasea ediţie

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" a reuşit, în final, să organizeze cea de-a şasea ediţie a Festivalului "Folk la Dunăre", cu o întârziere de trei luni, din cauza pandemiei.

Deşi evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie, aşa cum s-au desfăşurat cele cinci ediţii anterioare, Galaţiul reuşeşte să păstreze tradiţia şi anul acesta, în ciuda pandemiei, cu o ediţie care se va desfăşura în aer liber, la Grădina "Leonard", pe 19 şi 20 septembrie.

Timp de două zile, vor concerta la Galaţi artişti consacraţi ai genului. Sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20,00, vor urca pe scenă Teodora Tabarcea, Magda Pușkaș & Rareș Suciu şi Daniel Iancu. Duminică, 20 septembrie, de la aceeaşi oră vor încânta publicul alte nume cu rezonanţă în lumea folkului: Double M., Omul Din Sarmisegetuza, Zoia Alecu şi Fără Zahăr.

Biletele s-au pus deja în vânzare la casa de bilete a teatrului şi online, iubitorii muzicii folk fiind sfătuiţi să se grăbească, deoarece numărul spectatorilor este limitat din cauza măsurilor de protecţie care trebuie respectate pe timp de pandemie. Preţul unui bilet întreg este de 54 de lei pentru fiecare seară şi 32,4 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari. Teatrul Naţional de Operă şi Opertă "N. Leonard" oferă celor care vor să vină în ambele seri posibilitatea achiziţionării unui abonament la preţul de 64,8 lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Festivalul "Folk la Dunăre", ediţia a VII-a

Vineri, 10 septembrie, ora 19.30 - Grădina de vară "Leonard"
RAUL CÂRSTEA
MARIUS BAȚU
MIRCEA VINTILĂ

Sâmbătă, 11 septembrie, ora 19.30 - Grădina de vară "Leonard"
MARIA GHEORGHIU & RADU GRAȚIANU
ECOUL (MAGDA PUȘKAȘ & SORINA BLOJ)
EMERIC IMRE & MARIUS ROJE

Duminică, 12 septembrie, ora 19.30 - Grădina de vară "Leonard"
ADRIAN IVANIȚCHI
FLORIN SĂSĂRMAN
DUCU BERTZI

Prețul biletului: întreg:  32,4 lei; redus:  21,6 lei; abonament (3 zile):  64,8 lei

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.