Jump to content

Avea 180 de kilograme şi a ajuns instructor de fitness


dcp100168

Recommended Posts

Povestea bărbatului care cântărea 180 de kilograme: s-a ambiţionat să slăbească şi acum este instructor de fitness

Drumul spre un trup sănătos şi armonios nu este deloc simplu, dar nici imposibil. O demonstrează Victor Ştefan, un tânăr de 25 de ani din Galaţi care prin ambiţie a câştigat lupta în faţa kilogramelor în plus. Acum bărbatul este instructor de fitness, mentor şi nutriţionist pentru toţi cei care vor să îi urmeze exemplul şi să aleagă o viaţă sănătoasă. Iar antrenamentele nu trebuie să fie şi costisitoare.

 

Pentru a folosi toate resursele de care dispune corpul dumneavoastră, nu neglijaţi importanţa încălzirii înainte de a executa exerciţiile fizice. Sunt suficiente 10 minute şi astfel evitaţi o eventuală rănire a muşchilor. După executarea acestui set începeţi exerciţiile mai intense, care vă vor arde caloriile şi vă vor întări musculatura. Faleza inferioară a Dunării este un loc bun pentru activităţi sportive. Pentru ca acestea să aibă efectul dorit, efectuaţi exerciţiile fără pauză între ele. Pentru a vă întări pieptul, umerii, tricepşii şi abdomenul căutaţi o bancă solidă. Întindeţi braţele pe aceasta, depărtaţi picioarele de trunchi şi ţineţi spatele drept apoi aplecaţi-vă ca şi cum aţi face flotări. Faceţi asta de cel puţin 12 ori. Pentru picioare puternice şi fesieri tonifiaţi, aşezaţi-vă cu faţa la bancă sau la o treaptă mai înaltă. Aşezaţi piciorul drept pe aceasta, în timp ce duceţi piciorul stâng la spate, extins şi încordaţi fesierii. În ritm alert schimbaţi poziţia picioarelor. Realizaţi cel putin 12 repetări cu fiecare picior. De asemenea, puteţi repeta exerciţiul şi în dreptul scărilor care duc spre Faleza Superioară.

Victor Ştefan este un model de ambiţie. În 2009, pe când cântărea 180 de kilograme, tânărul şi-a luat inima în dinţi şi a pornit în lupta împotriva kilogramelor în plus, care îi făceau viaţa un calvar şi care l-ar fi putut ucide.

„Toată această pasiune pentru sport se naşte din problema pe care eu am avut-o cu kilogramele. La un moment dat am ajuns să cântăresc 180 de kilograme şi îmi doream foarte mult să existe ceva care să mă ajute şi pe mine să îmi schimb viaţa. Lucru care clar nu s-a întâmplat, aşa că am pornit singur pe acest drum dificil. Pas cu pas m-am lovit de foarte multe beriere, de foarte multe eşecuri. M-am ridicat şi am continuat cu forţă, cu energie, aşa încât am ajuns să am kilogramele pe care le am. Curând voi sărbători suta de kilograme, deci vor fi 80 de kilograme date jos”, a spus Victor Ştefan, fondator „Am fost gras”.

„Am parcurs această călătorie mai mult singur, decât însoţit. A durat mai mult pentru că mi-am tras învăţăturile mele. Greutatea pe care am avut-o când am dat viaţă programului «Am fost gras» acum un an de zile, cred că era undeva la 135 de kilograme. Toţi oamenii care lucrează cu mine au rezultate foarte bune. În medie suntem 40 de oameni care facem mişcare împreună. Pe lângă Galaţi am reuşit să-i ajut şi pe cei din Bacău să formeze o comunitate acolo, sunt foarte bine conectaţi între ei. «Am fost gras» înseamnă să fii unit, pentru ca persoanele care au aceeaşi problemă să simtă că fac parte dintr-o familie. Avem exemple clare că se poate, vârstele sunt cuprinse între 11 şi aproape 60 de ani. Sportul nu ţine cont de vârstă, ci de pasiune. Dacă avem grijă acum de noi, vom trăi foarte bine, sănătoşi în timp”, a mai spus Victor.
„Am fost gras” este cel mai ambiţios proiect din România, iar Victor este determinat să încurajeze cât mai mulţi oameni spre acţiune şi spre un stil de viaţă cât mai sănătos.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.