Jump to content

Un medic de familie din Galaţi a înscris pacienţi pe lista sa fără acordul lor


dcp100168

Recommended Posts

Un medic de familie din Galaţi a înscris pacienţi pe lista sa fără acordul lor

Un medic de familie care activează şi în cadrul UPU a Spitalului Judeţean Galaţi a înscris 60 de persoane pe lista de pacienţi de la cabinetul său, fără să poată prezenta Casei Judeţene de Sănătate acordul acestora, aşa încât conducerea instituţiei va rezilia contractul cu cabinetul respectiv.

Conducerea Casei Judeţene de Sănătate Galaţi a constatat că o doctoriţă de familie, care activează şi în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Galaţi, a înscris pe lista de pacienţi de la cabinetul său un număr de 60 de persoane, fără să aibă acordul acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Este vorba despre un medic de familie - într-adevăr lucrează şi la UPU, dar asta este altceva - care a înscris, fără a avea acordul pacienţilor, mai mulţi asiguraţi. Deocamdată, am observat că este cazul unui număr de 60 de persoane. I-am cerut doamnei doctor acordul scris al asiguraţilor, pe care nu ni l-a prezentat”, a afirmat, joi, preşedintele CJAS Galaţi, Elena Vrabie.

Şefa CJAS Galaţi a precizat că pot fi însă mult mai multe persoane înscrise la cabinetul doctoriţei în mod abuziv, motiv pentru care vor fi făcute verificări în acest sens. "Mai pot fi persoane care se duc la medicii lor de familie şi pot constata că nu mai sunt pe lista aceea, dar unii poate vor să rămână la ea, nu ştim", a afirmat Vrabie.

Sancţiunea pentru astfel de situaţii este rezilierea contractului cu cabinetul în cauză. "Când iei abuziv pacienţii, sancţiunea este rezilierea contractului. Ea a spus ca a discutat cu pacienţii, dar nu avea nimic scris, avea un accept verbal", a afirmat Elena Vrabie. Potrivit reglementărilor, Casa Judeţeană de Sănătate nu poate decât să aplice măsura rezilierii contractului cu acest cabinet, măsură care nu îi afectează însă doctoriţei în cauză calitatea de medic de urgenţe de la spital, a adăugat Elena Vrabie.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.