Jump to content

Lucian Bute revine în ring, după un an şi jumătate

Recommended Posts

Posted

Lucian Bute a anunţat data următorului său meci

Pugilistul Lucian Bute a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că următorul său meci va avea loc în data de 15 august, la Montreal, el precizând că este foarte motivat, după aproape un an şi jumătate de pauză. "Voi boxa pe 15 august la ‪#‎Montreal‬ ‪#‎CentreBell‬ ... Foarte motivat după 17 luni de pauză...", a notat Bute.

Pugilistul român a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

gandul.info

Posted

Pugilistul Lucian Bute revine în ring, cu alţi antrenori

După o perioadă de pregătire în care s-a antrenat alături de Freddie Roach, Bute şi-a schimbat iarăşi stafful tehnic. Pugilistul gălăţean stabilit în Canada se pregăteşte acum cu fraţii Howard şi Otis Grand, din Montreal. Bute pare să fi găsit o chimie bună cu cei doi fraţi, care i-ar permite să-şi găsească calea spre succes.

Gălăţeanul se antrenează de aproape două luni, în Dorval (n.r. în vestul Montrealului), alături de Howard şi Otis. „Am o viaţă aici, o familie, nu pot merge mereu în California, unde se antrenează cei mai mulţi dintre boxeri”, a precizat Bute, într-un interviu acordat unui canal de sport canadian.
Armonia pare să se fi instalat deja între Bute şi cei doi antrenori. „Howard cunoaşte foarte bine boxul. A fost şi el boxer şi antrenor şi mă poate învăţa multe lucruri. Am încredere în el”, a mai spus Bute.

Lucian Bute se antrenează intens în vederea revenirii în ring, pe 15 august, după o pauză de mai bine de un an. Pugilistul român a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată, după ce românul s-a accidentat la spate. Lucian Bute a devenit deţinător al centurii de campion mondial în versiunea IBF la categoria supermijlocie în 2007, titlu pe care şi l-a apărat cu succes de nouă ori, până în 2012. Obiectivul său este să redevină deţinător al centurii de campion mondial. „Obiectiv: Titlul Mondial la Super Mijlocie! Sunt in grafic cu pregatirea”, a spus Bute, pe Facebook, în urmă cu o lună.

viata-libera.ro

Posted

Lucian Bute va boxa cu un campion european

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a anunţat, marţi seară (14 iulie), în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Canada, la Montreal, că îl va avea ca adversar în gala programată pe 15 august, la Center Bell din Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa, 33 de ani. Di Luisa  are un palmares asemănător cu cel al pugilistului român, la numărul de înfrângeri, respectiv două, în timp ce la victorii italianul deţine 17, comparativ cu Bute care are 31. Di Luisa este campionul european en titre la categoria supermijlocie.

• 4 weeks later...
Posted

Trei zile până la revenirea în ring: "Lumea boxului va afla că Lucian Bute s-a întors”

* Pugilistul gălăţean anunţă că este într-o formă formidabilă pentru primul său meci după o pauză de 19 luni, cel de sâmbătă cu italianul Andrea Di Luisa

Pugilistul Lucian Bute a transmis un mesaj către lumea boxului, în care îşi anunţă revenirea la o formă de vârf, înaintea partidei pe care o va disputa, sâmbătă, la Bell Center din Montreal, cu italianul Andrea Di Luisa, la categoria super-mijlocie.

"Mesajul meu către lumea boxului este simplu: Lucian Bute s-a întors!", a declarat el, într-un interviu acordat pentru The Ring Magazine.
Gălăţeanul a afirmat şi cu această ocazie că obiectivul său este să redevină campion mondial: "Nu urmăresc un adversar anume. Acum, ţinta mea este Di Luisa. După ce voi câştiga, aşa cum mă aştept, vreau să întâlnesc orice campion en-titre la supermijlocie sau să boxez cu orice challanger de rang înalt pentru a ajunge să lupt pentru titlul mondial. Obiectivul meu este să devin din nou campion mondial şi să am şansa de a unifica titlurile".

Bute spune că se simte foarte bine, că nu mai are probleme de sănătate şi că se aşteaptă să fie într-o formă de zile mari la ora partidei cu Di Luisa. "După lupta cu Pascal, a trebuit să iau câteva decizii grele. A durat ceva şi am făcut schimbările pe care le-am considerat necesare, începând cu despărţiea de antrenorul cu care am lucrat mult timp (n.r. - Stephan Larouche). Am avut o luptă programată pentru 6 decembrie, dar o accidentare la spate suferită la antrenament mi-a făcut imposbilă revenirea la potenţial fizic sută la sută, aşa că am renunţat. A fost un incident nefericit şi a trebuit să aştept câteva luni că să mă recuperez. Acum mă simt extraordinar, nu am probleme de sănătate şi mă aştept să fiu într-o formă formidabilă pentru lupta din 15 august", a explicat românul.

Antrenamente aproape de casă

El a declarat că s-a pregătit foarte bine pentru acest meci. "De departe, acesta a fost unul dintre cele mai bune stagii de pregătire de care îmi amintesc. M-am antrenat la sala fraţilor Grant, în West Island, la 15 minute de mers cu maşina de la casa mea din Laval. Mă antrenez cu Howard şi Otis Grant. Îi ştiam de mulţi ani, dar nu mai lucrasem cu ei înainte. Am început să lucrăm în mai şi chimia a fost instantanee. Îmi place abordarea lor diferită, atmosfera familiară şi ce au adus nou pregătirii mele", a menţionat Lucian Bute.

Motivele renunţării la Roach

Gălăţeanul a explicat că a renunţat la colaborarea cu celebrul antrenor Freddie Roach deoarece ar fi trebuit să se antreneze la Los Angeles, iar el dorea să fie aproape de casă şi de familie, la Montreal: "Freddie este un mare antrenor şi o persoană deosebită. Am avut o experienţă pozitivă lucrând cu el. Îi sunt recunoscător lui şi lui Manny Pacquiao pentru că mi-au permis să mă antrenez cu ei în Filipine. Din nefericire, acolo m-am accidentat şi a trebuit să îmi amân lupta. A fost foarte dezamăgitor pentru mine şi am avut nevoie de câteva luni să-mi revin. Când am fost gata să revin la antrenamente, a trebui să decid cât de confortabil îmi este să merg să mă pregătesc la Los Angeles, chiar înainte ca stagiul meu să înceapă. După ce am luat în considerare toţi aceşti factori, am ajuns la concluzia că am nevoie să mă antrenez aproape de casă şi de familie".

“Pauza m-a ajutat”

Bute, care revine în ring după 19 luni, pentru a disputa a treia întâlnire în mai mult de trei ani, povesteşte că a fost foarte afectat de înfrângerea suferită în faţa britanicului Carl Froch, în mai 2012, când a pierdut centura IBF. “Cu siguranță, înfrângerea cu Froch m-a afectat mai mult decât mă așteptam, iar asta s-a văzut în următoarele două lupte pe care le-am disputat ulterior. Pauza pe care am avut-o m-a ajutat, iar acum mă simt energic, motivat și determinat să boxez așa cum am făcut-o atunci când eram campion mondial, și chiar mai bine decât atunci", a mai spus pugilistul român.

Bute a precizat că acum a revenit la un potenţial înalt şi este pregătit să lupte cu orice adversar. "Această luptă va fi crucială pentru următoarea mea mișcare. O tratez ca pe cel mai important meci și îmi iau adversarul foarte în serios. Sunt foarte nerăbdător să lupt din nou. Eram pregătit să revin și să lupt cu oricine, iar faptul că acest meci va avea loc la Centre Bell, arenă pe care o consider casa mea, reprezintă un mare avantaj pentru mine. Fanii mei m-au susținut de-a lungul carierei și sper că vor veni din nou să mă încurajeze. Am nevoie de ei și le sunt dator un meci mare", a declarat Bute.

Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

Di Luisa, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 17 victorii şi două înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a boxat ultima dată în decembrie 2014, când a câştigat centura de campion european EBU-EU la categoria supermijlocie.

viata-libera.ro

Posted
TVR transmite duminică meciul lui Lucian Bute
Duminică, 16 august, de la ora 5.00, TVR 1 transmite în direct partida de box susţinută de Lucian Bute în Centre Bell, unde a câştigat titlul mondial în 2007. Dacă va câştiga partida, Lucian Bute va putea lupta din nou pentru titlul mondial.

După un an şi şapte luni de absenţă de pe ringul de box, fostul campion mondial Lucian Bute urcă din nou în ring. Bute va boxa contra italianului Andrea Di Luisa, iar în cazul în care va câştiga partida, va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial.

Meciul pe care TVR 1 îl transmite în direct duminică de la ora 5.00 (în reluare, tot duminică, 16 august, de la ora 17.15) se va disputa în Centre Bell, la Montreal.

Meciul dintre cei doi se transmite direct în Statele Unite, Canada, Italia, Rusia şi Marea Britanie, iar pentru telespectatorii TVR este comentat de Narcis Şelaru.

tvr.ro

Posted

Lucian Bute l-a învins pe Andrea Di Luisa prin KO tehnic în runda a patra

Lucian Bute l-a învins prin inferioritate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe italianul Andrea Di Luisa, într-o partidă disputată la Centre Bell din Montreal. Bute l-a trimis la podea în repriza a patra pe italian. Di Luisa s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, Bute a continua atacul, iar antrenorul italianului a aruncat prosopul.

Lucian Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria semigrea.

Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut cel mai recent meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze, pe 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

Di Luisa, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 17 victorii şi două înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a avut cel mai recent meci de box în decembrie 2014, când a câştigat titlul EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco.

Lucian Bute: Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă

Lucian Bute a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după victoria din meciul cu italianul Andrea Di Luisa, că a lipsit mult din ring, că a muncit mult la antrenamente şi a precizat că s-a întors la treabă. "Aşa cum am spus, Lucian Bute se întoarce. Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut", a spus Bute la finalul întâlnirii.

mediafax.ro

Posted

Lucian Bute vrea să lupte pentru centura mondială a versiunii WBC

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a declarat, miercuri, la revenirea în ţară după meciul câştigat prin KO tehnic în faţa italianului Andrea Di Luisa, că ar dori să boxeze pentru titlul mondial la supermijlocie, versiunea WBC, cu învingătorul dintre Badou Jack şi George Groves, care îşi vor disputa centura la 12 septembrie, la Las Vegas.
“Am avut nevoie de această performanță şi aștept meciuri mari pe viitor. Sper ca în viitorul apropiat să am şansa unui meci pentru titlul mondial, pe care să-l câştig. Cu siguranţă voi urca în ring până la sfârşitul anului, poate în octombrie sau în noiembrie, dar nu ştiu dacă va fi un meci pentru titlul mondial. Managerul meu va negocia şi apoi vom decide împreună ce e mai bine pentru mine. Cred că după această victorie uşile mi s-au deschis către America, vor fi mai multe posibilităţi, poate fi un meci eliminator sau poate unul direct pentru titlul mondial. Pe 12 septembrie voi fi la gala lui Maywather de la Las Vegas, unde vor lupta Badou Jack cu George Groves pentru titlul mondial WBC la supermijlocie. Eu mi-aş dori un meci cu câştigătorul dintre cei doi. Acum sunt cel mai bine clasat la WBC, în acest moment sunt pe locul şase, ceea ce mi-ar permite să intru direct într-un meci de titlu. Sau poate fi Chavez (n.r. - Julio Cesar Chavez jr.), care a menţionat de câteva ori, săptămâna aceasta, pe reţelele de socializare, că vrea să boxeze cu mine '', a declarat Lucian Bute jurnaliștilor prezenți în număr mare la aeroport.
Pugilistul gălăţean consideră că în meciul cu Di Luisa a arătat că încă mai are potenţial pentru a boxa la cel mai înalt nivel. ''A fost acum un Bute mai agresiv, un Bute care dă drumul mai mult la brațe, în comparație cu ultimele meciuri. Cred că acest lucru s-a văzut în ring, faptul că am mișcat mai mult corpul, faptul că am acceptat lupta de la toate distanțele, inclusiv de aproape. Cred că toți fanii boxului au înțeles că Lucian Bute s-a întors, că nu este un boxer terminat, așa cum s-a speculat. Cred că lumea a văzut faptul că încă am potențial pentru a face înaltă performanță '', a adăugat Bute.
Pugilistul va sta în ţară destul de puţin, doar 12 zile, dorind să petreacă cât mai mult timp acasă, în comuna gălăţeană Pechea, alături de familie.
Lucian Bute l-a învins, duminică dimineaţă, prin KO tehnic în repriza a patra pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale care a avut loc la Centre Bell din Montreal (Canada). În vârstă de 35 ani, Lucian Bute a înregistrat cu această ocazie cea de-a 32-a victorie din cariera sa și a 25-a înainte de limită, în palmaresul său figurând și 2 înfrângeri.

viata-libera.ro

• 1 month later...
Posted

Lucian Bute a confirmat că sunt negocieri avansate pentru un meci cu miza titlul mondial

Pugilistul gălăţean Lucian Bute, 35 de ani (32 de victorii, din care 25 prin KO, şi două înfrângeri), va încerca să îşi recâştige centura IBF la categoria supermijlocie, boxând contra britanicului James DeGale (29 de ani), pe 14 noiembrie, conform presei internaționale.

Presa americană de specialitate susţine că acest meci se va desfăşura în SUA, în timp ce presa canadiană dă ca sigur locul de desfăşurare la Videotron Center din Quebec City (Canada), unde Bute ar evolua în premieră. În SUA, pugilistul din Pechea a mai boxat de trei ori, de fiecare dată în 2004, la începuturile carierei profesioniste: Atlantic City (New Jersey), Boynton City (Florida) şi Boston (Massachusetts).

Marți seară, Lucian Bute a confirmat pe contul său de Facebook că negocierile sunt aproape de concretizare: "Reprezentanții mei sunt in negocieri pentru un meci de Titlu Mondial in curând. Centura de Campion Mondial este obiectivul meu și vă asigur că voi face totul să o câștig şi că negocierile se vor concretiza".

Absent din competiţiile pugilistice timp aproape 18 luni, de la înfrângerea în faţa lui Jean Pascal, din ianuarie 2014, Bute a revenit în ring la jumătatea lunii august, când a câştigat la puncte în faţa italianului Andrea Di Luisa. După victoria de la Montreal, presa canadiană a anunţat că Bute va ataca centura WBC, deţinută de Badou Jack, dar negocierile au intrat în impas, chiar dacă atât Bute, cât şi Jack au acelaşi manager, Al Haymon, cel mai influent om al momentului în boxul mondial.

Astfel, gălăţeanul este foarte aproape de şansa de a lupta din nou pentru centura de campion mondial în versiunea IBF, pe care să o recupereze, după ce a deţinut-o timp de patru ani şi jumătate şi pe care a pierdut-o în mai 2012, în faţa lui Carl Froch.

DeGale are în palmares 21 de victorii, din care 14 prin KO, şi o înfrângere, este campionul mondial la zi al categoriei, după ce a luptat cu Andre Dirrell pentru centura rămasă vacantă odată cu retragerea din activitate a lui Carl Froch. Confruntarea cu Bute ar fi prima în care şi-ar apăra titlul.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Lucian Bute va boxa cu James DeGale pentru centura IBF, pe 28 noiembrie

Pugilistul Lucian Bute va lupta, la 28 noiembrie, la Videoton Centre din Quebec, cu James DeGale, detinatorul centurii IBF la supermijlocie, a declarat impresarul boxerului britanic, Eddie Hearn, informeaza boxingscene.com, citat de Mediafax. Hearn a precizat ca negocierile pentru aceasta lupta sunt aproape finalizate, anuntul oficial urmand a fi facut in urmatoarele zile.  
La randul sau, Howard Grant, antrenorul lui Bute, a afirmat ca romanul se afla deja in Florida, pentru a pregati urmatorul meci.  
In varsta de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o infrangere, 14 KO), a intrat in posesia centurii IBF, in luna mai, la Boston, dupa ce l-a invins pe americanul Andre Direll. 
Centura a fost detinuta de Carl Froch, fiind pusa in joc dupa retragerea britanicului.
Singura infrangere a lui DeGale a fost in 2011, in meciul cu George Groves.  
Lucian Bute a detinut si el centura IBF, pe care a pierdut-o in favoarea lui Carl Froch, in mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii si doua infrangeri, a boxat ultima data in august, cand l-a invins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

hotnews.ro

• 1 month later...
Posted

Pugilistul gălăţean Lucian Bute se pregăteşte pentru duelul de sâmbătă

• Pugilistul gălăţean mizează pe susţinerea a cel puţin 10.000 de suporteri la meciul cu DeGale, de sâmbătă noaptea, în care încearcă recucerirea centurii de campion mondial

Pugilistul gălăţean Lucian Bute a rămas un campion, cel puţin în inimile iubitorilor de box, care l-au primit cu multă căldură, duminică, în complexul comercial Laurier din Quebec, la antrenamentul public dinaintea duelului de sâmbătă, împotriva englezului James DeGale - campionul mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie, de la care va încerca să îşi recâştige centura IBF, pe care a deţinut-o în perioada 2007-2012.

În jurul ringului s-au aflat şi zeci de români, care i-au scandat numele pugilistului gălăţean pe aproape toată durata antrenamentului şi au fluturat drapelul naţional.

Încântat de susţinere, Bute a spus că sprijinul publicului îl va ajuta mult în încercarea de a redeveni campion mondial. „Cu siguranţă, este foarte important să lupt în faţa propriilor suporteri. Vor fi probabil 10.000-12.000 de persoane, care îmi vor da energie pozitivă şi mă vor împinge spre victorie”, a declarat Bute, după antrenamentul public.

Cu un palmares impresionat (32 victorii - din care 25 prin KO - şi doar două înfrângeri), Bute a arătat în ring că este în formă bună, antrenamentul fiind unul nu foarte lung, dar intens. „Pot să vă asigur că nu va fi un meci uşor pentru DeGale. Cantonamentul meu a mers aşa cum trebuie, sunt în formă şi nimic nu mă poate opri. Acea înfrângere (n.r. - în faţa lui Froch, din 2012) m-a afectat psihic şi fizic. Mi-a luat ceva vreme să îmi revin şi cel mai important este faptul că nu mă mai doare”, a spus Bute, la finalul antrenamentului.

Gălăţeanul a subliniat şi cu această ocazia că pauza de 19 luni, dintre înfrângerea în faţa lui Pascal din ianuarie 2014 şi revenirea din august 2015 în faţa italianului Andrea DiLuisa - cu victorie prin KO tehnic în runda a patra, a fost benefică la toate nivelurile. „Am făcut un pas înapoi, care mi-a permis să mă gândesc la mine. De când am ajuns la profesionişti, în 2003, nu am avut pauze lungi. Am fost mereu activ, cu 3-4 meciuri anual. Acum sunt din nou la potenţialul maxim”, a mărturisit fostul campion român.

Noul său antrenor, Howard Grant, a subliniat că Bute şi-a regăsit încrederea şi are din nou un moral ridicat: „Starea lui de spirit este excelentă, este foarte pozitiv şi încrezător. Lucian este fericit să fie acolo şi zâmbeşte mereu. Nu vreau să vorbesc despre trecut, ci despre viitor, iar viitorul ne arată că va fi noul campion”, a spus Grant.

Altfel, Bute a mai spus că este pregătit să răspundă cu aceeaşi monedă dacă DeGale va avea un stil „murdar”: „Am urmărit, şi eu, şi antrenorul, multe meciuri ale lui DeGale. Da, are un stil ciudat, loveşte cu capul, voi fi atent. Dacă va boxa aşa, voi fi nevoit să îi răspund cu aceeaşi atitudine”.

DeGale a ajuns în Quebec la mijlocul săptămânii trecute. În vârstă de 29 ani, cu 21 victorii şi o înfrângere în palmares, el îşi va apăra pentru prima oară centura IBF, câştigată în faţa americanului Andre Dirrell, în luna mai.

Meciul Bute - DeGale va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4.00 în România.

viata-libera.ro

Posted

Declaraţii savuroase făcute de Lucian Bute şi James DeGale înainte de meci

Lucian Bute se simte mai acasă în Quebec decât în comuna Pechea din Galaţi, unde s-a născut. Lucian se bate sâmbătă noapte cu britanicul James DeGale, în Canada. Centura de campion IBF la categoria supermijlocie este marea miză a înfruntării.
Lucian Bute vorbește excelent franceza, dar recunoaște că engleza îl depășește. La DeGale situația este exact invers."Mi-ar plăcea să spun câteva cuvinte în engleză. Știu că engleza mea nu este prea bună dar mi-ar plăcea să încerc", a spus Bute.

"Mi-ar plăcea să vin aici și să pot vorbi în franceză. Bună ziua, mulțumesc frumos. Asta ar trebui de fapt să spun la final, nu?", a declarat pugilistul britanic.

James DeGale își pune la bătaie centura de campion IBF la categoria supermijlocie. Bute se bate cu britanicul sâmbătă, în Quebec. Lucian s-a născut în comuna Pechea din Galați, dar se pare că în aceste zile se simte mai mult canadian decât român.

"Mulțumesc echipei lui James DeGale pentru că a venit aici ca să-și apere titlul. Este un privilegiu pentru mine să am această oportunitate să mă lupt pentru centură în fața oamenilor mei. Quebec este casa mea și mă simt minunat aici", a spus Lucian. Bute vrea să arate că poate redeveni un nume în boxul mondial. Pentru asta, trebuie să bată un luptător consacrat. "Am un respect enorm pentru James DeGale. Este un mare campion, cred că este cel mai bun din lume la categoria supermijlocie. Dar am avut parte de un cantonament foarte bun și abia aștept să devin campion sâmbătă noapte", spune Bute.

DeGale îl liniștește pe Lucian. Britanicul vrea să-l facă șah-mat în trei runde. "Va fi un meci de box, de șah, cu o strategie de distragere a atenției și de distrugere a adversarului", a fost declarația tăioasă făcută de James Degale.

Lucian Bute a deținut și el centura IBF, dar a pierdut-o în meciul cu englezul Carl Froch în mai 2012. Acum va încerca să redevină campion mondial la categoria supermijlocie.

reporterntv.ro

Posted

Lucian Bute ratează centura de campion IBF la categoria supermijlocie. Britanicul James DeGale a câştigat la puncte

Pugilistul Lucian Bute a fost învins de James DeGale, prin decizia arbitrilor, într-un meci disputat la Quebec, britanicul rămânând astfel deţinător al centurii de campion IBF la categoria supermijlocie. Arbitrii-judecători au decis victoria lui DeGale, cu scorul de 117-111, 116-112, 117-111, publicul canadian fluierând copios la aflarea deciziei.

Desfăşurarea meciului

După ce primele trei runde i-au aparţinut britanicului, potrivit prezentării de pe contul de Twitter al postului de televiziune BBC Sport, în următoarele două runde Lucian Bute a intrat mult mai mult în luptă.

Bute este încurajat de fani. Englezul a punctat din nou bine în runda a 6-a, pe care foarte probabil a câştigat-o.

Runda a 9-a pare să fi fost câştigată de Bute, care a ridicat publicul în picioare! DeGale boxează precaut, încercând să conserve avantajul luat în rundele de debut.

Runda a 10-a a fost una echilibrată. Ambii sportivi au punctat în această rundă.

Lucian l-a atacat pe englez în runda a 12-a, pentru a forţa o decizie în favoarea lui.

mediafax.ro

Lucian Bute a declarat, în ring, că n-are de gând să renunţe: "Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. Am făcut tot posibilul, cred că am făcut o luptă foarte bună şi a fost foarte echilibrat! El e campion olimpuic, campion mondial. Dacă arbitrii au decis că el a câştigat...respect asta! Acum mă întorc în sală şi o iau de la capăt".

viata-libera.ro

Boxerul român Lucian Bute a fost învins la puncte, decizie în unanimitate, de britanicul James DeGale, într-un meci pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, desfăşurat pe durata a 12 runde în gala profesionistă de la Centre Videotron din Quebec (Canada).

Bute (35 ani) a făcut un meci bun și o decizie în favoarea sa nu ar fi surprins pe nimeni, dar arbitrii-judecători l-au dat învingător pe campionul en titre, impresia fiind că diferența a fost prea drastică: Phil Edwards și Benoit Roussel au decis 117-111 pentru DeGale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112.

În fața a circa 10.000 de spectatori, în marea majoritate suporteri ai lui Bute, aflat la al 12-lea meci pentru un titlu mondial, DeGale a început mai bine și și-a adjudecat primele trei runde, deși Bute a fost cel care a dominat ringul. Pugilistul gălățean a reușit câteva reprize bune apoi, iar în runda a cincea DeGale s-a ales cu arcada stângă deschisă. Britanicul a lovit mai clar, mai grupat, în timp ce Bute, deși l-a alergat, pur și simplu, prin ring pe adversarul său, nu a reușit să lege loviturile, nu a profitat de pașii înapoi făcuți de DeGale. Românul a dominat clar ultimele reprize ale luptei, dar acest lucru nu a părut să-i impresioneze pe arbitri.

La finalul meciului, DeGale a apreciat meciul bun făcut de Bute și și-a exprimat părerea că românul va reveni în top. Bute a declarat că meciul a fost unul strâns, însă dacă arbitrii au decis să acorde victoria lui DeGale nu poate decât să fie împăcat cu decizia și să revină în sală pentru a munci mai departe și a obține o nouă șansă de a boxa pentru un titlu.

agerpres.ro

• 2 months later...
Posted

Bute ar putea urca din nou în ring în această primăvară

• Lucian Bute l-ar avea ca adversar pe un pugilist britanic, iar lupta ar avea loc la versiunea WBC

Vestea că Lucian Bute ar putea boxa în această primăvară a fost dată de site-ul boxingnews24.com, care mai scrie că George Groves are cele mai mari șanse să îi fie următorul adversar. Groves este britanic, are 27 de ani, este al treilea în clasamentul WBC și a luptat de două ori cu Carl Froch, pentru titlurile WBA și IBF, dar a pierdut de fiecare dată. Meciul dintre cei doi ar urma să aibă loc pe 2 aprilie. „Vreau să revin in ring în primăvară!”, a spus Bute, pe pagina sa de facebook, atunci când și-a reluat pregătirile după vacanța de iarnă. Bute și Groves s-ar bate, cel mai probabil, în cadrul versiunii WBC, acolo unde Groves e pe 3, iar Bute pe 9, iar lupta ar urma să aibă loc în Canada, la Videotron Centre din Quebec.

stiridegalati.ro