dcp100168 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Seropozitivă cu opt copii, salvată ca prin miracolMedicii ginecologi au avut o sarcina extrem de grea, reusind aproape miraculos sa salveze viata unei femei din judet. Femeia, in varsta de 33 de ani, mama a sapte copii si insarcinata cu al optulea, a venit sa nasca in maternitatea Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci. Numai ca acolo s-a constatat ca, pe langa faptul ca este seropozitiva, femeia are complicatii la sarcina cauzate si de faptul ca organismul ii era pur si simplu sleit dupa atatea nasteri."Dupa ce a adus pe lume copilul au inceput sa apara probleme si mai mari deoarece s-a declansat o hemoragie masiva pe care pur si simplu parea ca nu mai putem s-o oprim. Am solicitat si opinia altului coleg, a doamnei dr. Bucatanschi, care, venind din afara cazului, putea avea o alta opinie. In cele din urma am aflat ca exista in farmacia spitalului un medicament, extrem de scump ce-i drept, dar foarte util in astfel de cazuri. Cele patru doze administrate pacientei au costat cam 16.000 de lei, dar a meritat tot efortul deoarece am reusit sa salvam viata unei mame cu opt copii", a declarat dr. Cosma Tapliuc, de la Spitalul Clinic de Urgenta.Dupa ce si-a revenit, primul gand al femeii a fost daca nou-nascutul este sanatos si apoi a multumit medicilor care i-au salvat viata. Norocul ei a fost dat si de faptul ca in farmacia spitalului exista in stoc medicamentul care i-a salvat viata. Si, chiar daca era cat pe ce sa moara, femeia a pus o intrebare: "Mai pot avea copii?"http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4
dcp100168 Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Femeia nu are SIDADeşi testele rapide indicau fatala afecţiune, ultimele analize infirmă variantă în care femeia ar avea SIDA. Cei de la Protecţia Copilului se vor implica în acest caz doar dacă familia are nevoie de sprijin material. Deocamdată nu există sesizări conform cărora cei şapte micuţi de acasă ar fi neglijaţi. Tânără mamă de 33 de ani o să mai rămână internată în spital pentru a se reface în urmă intervenţiei chirurgicale complicate la care a fost supusă. Până una alta, happy-end-ul este incontestabil!http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=25161
Recommended Posts