Sari la conținut

Caravana TIFF ajunge şi la Galaţi


dcp100168

Postare recomandata

Caravana TIFF ajunge şi la Galaţi

Caravana Filmelor TIFF porneşte la drum zilele acestea, pentru al şaselea an, aducând 34 de filme din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 oraşe din ţară. Caravana aduce în atenţie filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar şi câteva dintre cele mai noi pelicule româneşti ale anului.

Cea de-a şasea ediţie va avea loc în perioada iulie - septembrie, în mai multe localităţi, printre care Oradea (17-19 iulie), Carei (20-22 iulie), Deva (24-26 iulie), Satu Mare (3-5 august), Alexandria (7-9 august), Timişoara (6-12 august), Târnăveni (17-19 august), Galaţi (20-23 august), Bacău (28-30 august), Craiova, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamţ, Iaşi, Constanţa, Cluj.

În program figurează marii premianți la TIFF: El Incendio, distins cu Trofeul Transilvania, Rams, favoritului publicului şi câştigătorul Premiului Special al Juriului, The Lesson, premiat pentru regie, alături de comedii savuroase ca Wild Tales, nominalizată la Oscar, Famille Belier, The Stag/ Bărbaţi mişto, multi-premiatele Force Majeure, Timbuktu, Amour Fou, La isla minima. Pe ecran mare, în aer liber, vor fi vizionate şi trei dintre filmele intrate anul acesta în cursa pentru Oscar: Birdman, câştigătorul statuetei, Imitation Game, Theory of Everything. Îi vor încânta pe spectatori şi Trash, Clouds of Sils Maria, Le Meraviglie sau Messi, un documentar despre celebrul fotbalist.
Spectatorii vor avea ocazia să vadă şi câteva dintre cele mai premiate filme româneşti recente: Comoara (r. Corneliu Porumboiu), distins cu Premiul Un Certain Talent la Cannes şi Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF, Aferim! (r. Radu Jude) - Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin, De ce eu? (r. Tudor Giurgiu), filmul inspirat de povestea procurorului Cristian Panait, documentarul multi-premiat Toto si surorile lui (r. Alexander Nanau) şi Q.E.D. (r. Andrei Gruzsniczki), nominalizat la 17 trofee Gopo. Va fi proiectat în aer liber şi un nou film semnat de Dan Chişu, Youtube Bazaar, alături de comediile America, venim! (r. Răzvan Săvescu) şi Selfie (r. Cristina Iacob).
Intrarea la proiecţii este liberă. Detalii despre filme şi program: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Filmele în aer liber vor fi proiectate pe esplanada (parcarea) Casei de Cultură, în fiecare seară, începând cu ora 22.00

Filmele programate în sala Casei de Cultură vor rula de la orele 18.00 şi 20.00.
În aer liber, filmele vor fi difuzate gratuit, iar în sală contra cost.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Caravana Filmelor TIFF ajunge şi la Galaţi. Iată ce veţi putea vedea

Pentru al şaselea an, Caravana Filmelor TIFF porneşte la drum cu 34 de filme din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în 16 oraşe, în perioada iulie - septembrie. În turul ţării, caravana TIFF ajunge şi la Galaţi între 20 şi 23 august. Gălăţenii vor putea vedea atât în aer liber, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, cât şi în interior, în sala de spectacole, zece filme româneşti şi străine.  De organizarea Caravanei Filmelor TIFF la Galaţi s-a ocupat Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, care a primit şi aprobare pentru înfiinţarea cinematografului în aer liber.

„Afară, va fi montat un ecran mare, gonflabil şi vom pune 500 de scaune. Atât am reuşit să facem deocamdată, sperăm să aducem şi mai multe scaune, pentru a nu sta prea multe persoane în picioare. Iar lista cu filme este în proporţie de 80 la sută sigură. Vizionarea peliculelor afară va fi gratuită, iar cei care vor să vadă filme în sală, trebuie să plătească un bilet de 10-15 lei, cât a fost intrarea şi până acum la alte pelicule pe care le-am difuzat pentru gălăţeni. Toate cheltuielile vor fi suportate de Primărie”, ne-a spus Bogdan Brînzan, preşedintele Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”.

Ce filme puteţi vedea

Filmele în aer liber vor rula seara, de la ora 21,30, după cum urmează:

pe 20 august - „Trash”,

21 august - comedia „America, venim”,

22 august - „Black Sea”

23 august „Wild Tales”.

În sala Casei de Cultură a Sindicatelor, pe 21 august, de la ora 18,00, va fi difuzat filmul românesc „De ce eu?” şi de la ora 21,15 „ La gran familia española”. Pe 22 august, de la ora 18,00, gălăţenii pot vedea „Clouds of Sils Maria” şi de la 20,15 producţia românescă „Comoara” - distins cu Premiul „Un Certain Talent” la Cannes şi Premiul „Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Pe 23 august, de la ora 18,00, va rula „Albă ca Zăpada/Blancanieves” şi de la ora 19,45 „Xenia”.

viata-libera.ro

Later edit

Proiecţiile în aer liber vor avea loc în Grădina Teatrului Muzical, cu intrare liberă.

Proiecţiile în sală vor avea loc la Teatrul Muzical, iar biletul de intrare costă 10 lei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Programul s-a redus la numai patru filme...

 

 

Caravana TIFF aduce filme premiate la Galați, între 20 și 23 august

Caravana Filmelor TIFF poposește între 20 și 23 august la Galați, în Grădina de Vară a Teatrului Muzical „N. Leonard”, și aduce patru dintre cele mai noi și apreciate filme ale anului, în aer liber. În fiecare seară, proiecțiile încep la ora 21:30, iar intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF ia startul pe 20 august cu Trash/ Gunoi, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule Vagabondul milionar. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry și-a câștigat renumele cu filme ca Billy Elliot, The Hours şi The Reader, toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul avut peste 2.000 de spectatori în închiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, în iunie.

O comedie spumoasă îi așteaptă pe spectatori în seara de 21 august. America, venim!, în regia lui Răzvan Săvescu, pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. În rolurile principale: Mihai Călin, Adrian Văncică și Gheorghe Ifrim, cunoscuți publicului pentru rolurile din seriale de televiziune de succes, alături de Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea, Oana Ioachim.

În a treia seară, pe 22 august, gălățenii îl vor vedea pe Jude Law în Marea Neagră / Black Sea, regizat de Kevin Macdonald. Este un thriller plin de adrenalină în care un fost căpitan de submarin, întruchipat de Law, e angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

Seria proiecțiilor se încheie pe 23 august cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: Poveşti trăsnite/ Wild Tales. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul aduce în atenția publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

TIFF - Transilvania International Film Festival

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Caravana TIFF revine la Galați cu 3 filme pline de aventuri și suspans

Vara calendaristică este aproape de final, dar traseul Caravanei TIFF continuă! Între 24 – 26 august revine în Galați pentru 3 seri de cinema în aer liber. Iubitorii de film sunt așteptați de la 21:30 în Parcarea Casei de Cultură pentru a urmări 3 dintre cele mai apreciate lansări cinematografice ale anului. Intrarea este liberă.

Prima seară de proiecții le propune gălățenilor întâlnirea cu România Neîmblânzită (r. Tom Barton Humphreys), documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Sâmbătă, 25 august, de la 21:30, aflăm că Banii sunt bani/ Money’s Money. Thriller-ul regizat de Géla Babluani, regizorul premiat în 2006 la Sundance pentru 13 Tzameti, urmărește aventura unui jaf care schimbă viețile a trei tineri infractori.

Weekend-ul cinefil din Galați se încheie duminică, 26 august, cu un cocktail pop condimentat cu umor negru și melodramă – Charleston. Filmul, care s-a bucurat de o premieră mondială în competiția oficială de la Locarno, este debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Crețulescu. Spectatorii vor urmări în aer liber povestea unui triunghi amoros care îi aduce pe marele ecran, în rol principal, pe trei dintre cei mai iubiți actori ai momentului: Șerban Pavlu, Radu Iacoban și Ana Ularu.

observatorcultural.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Finanţare pentru o caravană de filme în aer liber

Acordarea unei finanțări nerambursabile de 30.000 de lei, din bugetul local, pentru Caravana TIFF Unlimited la Galați, organizată de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, va fi supusă votului aleşilor locali. "Caravana TIFF Unlimited își propune să revină în municipiul Galați cu o selecție de filme românești și străine, dar și cu o propunere de cine-concert - o combinație inedită între un film vechi mut și muzică live. Cu sprijinul autorităților locale, evenimentul se va desfășura în perioada 12-14 august, în parcarea Casei de Cultură, dar și pe Terasa Teatrului "Nae Leonard". Filmele vor fi proiectate pe două ecrane mari de cinema, în așa fel încât publicul să se poată bucura de experiența completă a unui cinema în aer liber. Proiecţiile vor readuce în atenția publicului filme premiate sau participante în festivaluri internaționale. În cadrul evenimentului va fi prezent cel puțin un membru al echipei unui film românesc care va interacționa cu publicul și va răspunde întrebărilor spectatorilor", este propunerea organizatorilor.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.