dcp100168 Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Un pacient a murit după ce a căzut în baie, la Spitalul JudeţeanSpitalul de Urgenţă Galaţi este implicat într-un nou scandal după ce zilele trecute un medic a fost acuzat că a pus banii mai presus de viața unui pacient.Rudele lui Constantin Ionescu, un pacient în vârstă de 57 de ani, bolnav de cancer, acuza cadrele medicale ale secţiei de Oncologie din Spitalul de Urgenţă Galaţi că din cauza neglijenţei lor bărbatul a murit!Omul fusese internat pentru tratamentul cu citostatatice, iar starea sa era una fragilă, fiind foarte slăbit. Tocmai de aceea, crede soția sa, Ionescu ar fi căzut în baia din cameră şi s-a lovit la cap şi coaste. ”M-a chemat doctoriţa lui să îmi vorbească, dar mi-a zis doar să îl iau acasă imediat că este agitat şi că nu stă la spital. Nici foaie de externare nu i-au făcut atunci, ci a doua zi. M-am chinuit să îl duc acasă cu un taxi, iar când l-am dezbrăcat era vânăt tot pe partea dreaptă la coaste şi la cap. După câteva zile i s-a făcut rău şi l-am dus iar la spital. L-au operat de două ori medicii neurochirugi, dar nu l-au mai putut salva, iar apoi mi-au spus că nu de la tumoră a murit, ci a făcut un hematom de la căzătura din spital”, se plânge Catinca Ionescu, soţia bărbatului mort.Femeia a depus o plângere la direcţia spitalului și este hotărâtă să ceară daune. În acest timp, conducerea instituției a început ancheta și la fel și poliţiştii, care aşteaptă şi rezultatele autopsiei.libertatea.ro
dcp100168 Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Îi acuză pe medici de moartea soţuluiAcuzaţii grave la adresa cadrelor medicale ale Spitalului de Urgenţă Galaţi. Soţia unui pacient susţine că bărbatul ei, Constantin, de 57 de ani, a murit din cauza unui cheag de sânge, apărut după ce a căzut în timp ce se afla în secţia de Oncologie a spitalului. Oamenii acuză cadrele medicale, cel puţin de neglijenţă crasă. Rudele au aflat de la alţi pacienţi de căzătură, în timp ce oncologul i-ar fi dat drumul acasă fără foaia de externare şi niciun moment nu a cerut să i se facă investigaţii suplimentare pentru a vedea dacă în cădere nu a păţit ceva la cap. Câteva zile mai târziu, bărbatul a ajuns în comă la spital, a fost operat de două ori, dar era prea târziu. Familia a fost informată de către neurochirug, că nu tumora este cauza morţii, ci cheagul de sânge apărut după căzătura din spital.„Nu a murit din cauza tumorii. Domnul dr. neurochirurg mi-a zis aşa, că nu de la tumoră i s-a tras moartea, tumora nu a recidivat. El a făcut hematomul ăsta de la căzătura din spital şi de aia a murit. Era la Oncologie internat şi a căzut în baie. Eu am aflat de la pacienţi de căzătură. Şi apoi mi l-au dat acasă. Era vânăt tot şi îl durea şi capul. Apoi a intrat în comă şi l-am adus iar la spital, dar aşa a murit”, a spus Catinca Ionescu, soţia bărbatului decedat.Oamenii cred că dacă bărbatul era dus la neurochirurg imediat după căzătură, poatea mai trăia şi astăzi. Rudele spun că nu înţeleg cum de oncologul a lăsat pacientul să plece, deşi era evident că era lovit, avea vânătăi, şi nu a cerut investigaţii suplimentare pentru a vedea dacă în cădere nu a păţit ceva la cap. Sunt revoltate şi acuză cadrele medicale de neglijenţă şi nepăsare. Mai ales că luna trecută, aceleaşi cadre medicale au reuşit să piardă bolnavul din salon. „Ele nu ştiau că le-a plecat bolnavul din salon, dacă nu le spunea nepotul nostru, care se dusese în vizită. Şi acum, dacă el nu cădea şi nu făcea hematomul, fratele meu nu murea. Mai trăia un an, doi, dar mai trăia. O să le cerem şi daune”, a spus Săftica Păun, sora decedatului.Oamenii au făcut plângere la Spitalul de Urgenţă Galaţi, cerând să se ia măsuri împotriva vinovaţilor. Aici a început o anchetă şi a fost sesizată şi comisia de etică a spitalului. „Spitalul a demarat o anchetă în acest caz”, a precizat dr. Lucica Grigorică, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Galaţi.Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a se stabili care sunt circumstanţele în care a decedat bărbatul.presagalatibraila.com
dcp100168 Posted July 15, 2015 Author Posted July 15, 2015 Anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi după ce familia unui pacient mort a acuzat medicii de neglijenţăO anchetă a fost deschisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi după ce rudele unui bărbat de 57 de ani au acuzat cadrele medicale de neglijenţă, în condiţiile în care pacientul, internat pentru citostatice, a căzut într-o baie a unităţii medicale, lovindu-se la cap, şi a murit după câteva zile.Familia bărbatului susţine că, la sfârşitul lunii iunie, în timp ce era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Galaţi pentru a i se face citostatice, acesta a căzut într-o baie a unităţii medicale, suferind numeroase vânătăi pe corp şi un hematom la cap. ”Soţul meu a fost internat pe Secţia de Oncologie, pentru că l-am adus să-i facă citostaticele. L-am internat pe 26 iunie, iar când m-am dus duminică, mi-au spus pacienţii că a căzut. Eu l-am adus în stare bună dacă l-am internat pentru raze, nu l-am adus legumă. Pe 28 a căzut, mi-au spus pacienţii - a vrut să se ducă la baie, a căzut în baie cu capul de o margine de acolo şi luni (n.r. - 29 iunie) m-a sunat doamna doctor de la Oncologie să vin să stăm de vorbă. Când am ajuns acolo mi-a spus să îl iau acasă, că e agitat, că nu ştiu ce, că nu ştiu cum, luaţi-l aşa. El mi-a spus că a căzut, dar când am ajuns acasă şi l-am dezbrăcat era tot vânat. L-am întrebat dacă s-a lovit la cap, mi-a spus, şi avea vânătăi pe la coastă, la genuchi şi la cap se cunoştea”, spune soţia bărbatului decedat, Catinca Ionescu.Femeia mai povesteşte că, după externare, soţul său s-a simţit foarte rău, motiv pentru care a decis să-l ducă din nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi unde a fost operat pentru eliminarea unui cheag de sânge la cap. ”În 6 iulie a intrat în comă profundă, l-am dus la spital, i s-a făcut tomografie şi mi s-a spus că are sânge în creier, un hematom, şi l-a operat de urgenţă. Luni, i s-a făcut din nou o intrevenţie şi azi dimineaţă, la 5.00, a decedat”, a mai spus femeia.Ea a precizat că medicul neourochirg i-a spus că hematomul pe care îl avea soţul său nu a fost provocat de boala de care suferea şi pentru care făcea tratament cu citostatice. ”Domnul doctor mi-a spus aşa - nu i se trage hematomul de la tumoare, nu a recidivat. De la căzătura asta, el fiind mai sensibil a făcut hematomul de la căzătura aceasta”, a menţionat femeia.Soţia bărbatului decedat a mai spus că vinovaţi de moartea soţului său sunt cei care au avut grijă de el în spital, dar şi cadrele medicale care au decis să-l externeze, deşi starea acestuia de sănătate nu era bună.Spusele femeii sunt susţinute şi de sora pacientului mort, care a spus că acesta a mai fost internat la Spitalul Judeţean din Galaţi şi în luna mai, când bărbatul a plecat din salon, iar cadrele medicale nu ştiau unde se afla. ”Nu ştiau că le-a plecat bolnavul din salon dacă nu le spunea nepotul nostru care fusese în vizită”, a afirmat sora bărbatului.Ea mai a mai spus că este decisă să ceară daune Spitalului Judeţean Galaţi şi să sesizeze procurorii.În aceste condiţii, conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă internă. ”La secretariatul spitalului nostru a fost depusă o petiţie din partea soţiei unui pacient decedat în cursul acestei dimineţi (n.r. - miercuri), în serviciul de terapie intensivă, o petiţie care se referă la cauza decesului soţului doamnei. Spitalul a demarat o anchetă, inclusiv pe Secţia de Onocologie unde a fost anterior internat acest pacient. A fost sesizat şi Consiliul Etic al Spitalului şi vom avea în zilele următoare un rezultat al acestei anchete. Menţionez că este vorba de un pacient cu afecţiuni oncologice grave, cu metastaze multiple. Acestea sunt informaţiile pe care le deţinem la această oră, însă alte informaţii, precum cauza decesului şi cele reclamate de soţie, vor fi anchetate în cursul zilei următoare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Lucica Grigorică.Trupul bărbatului a fost transportat la morga spitalului, unde în urma necropsiei se va stabili cu exactitate care a fost cauza decesului acestuia.mediafax.ro
dcp100168 Posted July 16, 2015 Author Posted July 16, 2015 A fost culpă medicală? Certificatul medico-legal confirmă existenţa unui traumatism sever în cazul bărbatului decedat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”Rudele pacientului gălăţean mort în urma complicaţiilor survenite de la o căzătură au intrat astăzi în posesia certificatului medical constatator al decesului. Actul demonstrează negru pe alb că bărbatul de 57 de ani a murit din cauza hematomului pe care medicii Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” l-au neglijat.Constandin Ionescu a murit în urma complicaţiilor date de lovitura puternică de la cap. O demonstrează certificatul medical constatator al decesului. „Certificatul acesta demonstrează că am avut dreptate. Şi domnul doctor Marinescu îmi spusese că soţului meu i se trage moartea de la hematom. După înmormântare voi face demersuri şi la Parchet”, a spus Catinca Ionescu, soţia pacientului.Între timp, conducerea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a demarat o anchetă internă pentru a afla dacă acuzaţiile aduse de familia pacientului sunt fondate. „Este regretabil acest caz pentru că s-a finalizat cu un deces. Deocamdată este prematur să mă pronunţ. A fost declanşată o anchetă la nivelul spitalului, Colegiul Medicilor îşi va spune cuvântul. Totul va fi transparent. Cazul nu va rămâne descoperit. Pacientul era cu metastaze cerebrale după un melanom malign şi orice complicaţie poate fi posibilă cu sau fără traumatism”, a declarat Dr. Rodica Vasile, şefa secţiei Oncologie.„Neglijenţa este tot un aspect particular al culpei medicale. Colegiul Medicilor se va pronunţa în această privinţă. Oncologia este un domeniu extrem de greu şi în opinia mea personalul de acolo este insuficient. Părerea mea este că aceia care îşi bat joc de omul bolnav trebuie să plece. Medicina este şi un sistem vocaţional, nu numai ocupaţional. Dacă nu ai empatie şi înţelegere faţă de om, caută-ţi altă meserie. Colegiul Medicilor are dreptul să ancheteze şi să ceară sancţiuni până la desfacerea contractelor de muncă, sau interzicerea de drepturi profesionale. De aceea este extrem de importantă imparţialitatea. Avem nevoie de echilibru şi linişte socială”, a declarat Dr. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.Reamintim că pacientul Constandin Ionescu era bolnav de cancer şi fusese internat în secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. La un moment dat, acesta a căzut şi s-a lovit puternic la cap. Nu a fost investigat suplimentar, ci trimis acasă fără fişă de externare. Câteva zile mai târziu, acesta a fost adus din nou la spital în comă şi supus la două intervenţii chirurgicale. Miercuri dimineaţă însă, organismul bărbatului a cedat şi a murit pe patul de spital.adevarul.ro
Recommended Posts