Jump to content

Phoenix Galaţi - baschet feminin (2015-2016)


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Baschetbalista Gabriela Cursaru va juca în Germania

Gabriela Cursaru, coordonatorul de joc al echipei Phoenix „U” Galaţi, în sezonul 2014-2015, şi componentă a naţionalei României s-a transferat la formaţia germană ChemCats Chemnitz, echipă care a încheiat sezonul pe locul 11.

„Suntem foarte încântaţi de Gabriela Cursaru. Este jucătorul de care aveam nevoie. Este foarte determinată să îşi ajute echipa. Abia aşteptăm să colaborăm cu ea”, a declarat Amanda Davidson, antrenoarea ChemCats, pentru site-ul oficial al clubului.

În cele 27 de meciuri în care a evoluat la Galaţi, Gabriela Cursaru a realizat o medie de 6,8 puncte, 3,1 recuperări şi 3,9 pase decisive. Are la activ 23 de meciuri în „Cupa României”, 76 de meciuri în Liga Naţională (LNBF), iar în reprezentativa României evoluează încă de la 12 ani. A fost de două ori selectată în echipa starurilor, în 2013 (de la CSU Olimpia Braşov) şi în 2015 (de la Phoenix). Phoenix a încheiat sezonul 2014-2015 pe locul opt.

De altfel, la echipa germană a evoluat în sezonul 2011-2012 o altă jucătoare de marcă pentru baschetul gălăţean şi românesc, Cherise Daniels. Daniels a adus un aport important echipei Phoenix, care la doar un an de prezenţă în prima ligă a reuşit să se claseze pe locul nouă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Antrenorul Paralikas a plecat de la Phoenix

Antrenorul echipei de baschet feminin Phoenix, Theodosios Paralikas, cel care a reuşit în al doilea an de prezenţă în prima ligă să ducă echipa gălăţeană în play-off, a semnat un contract pentru un sezon cu gruparea turcă Fenerbahce Istanbul, unde îl are ca „principal” pe Georgios Dikeoulakos.

„Încă de la finalul sezonului competiţional au fost discuţii cu privire la prelungirea contractului antrenorului principal, dar aceasta a fost şansa lui Paralikas de a merge la o echipă de top. O astfel de ocazie apare foarte rar şi îi respectăm alegerea”, a declarat team-managerul echipei gălăţene, Alex Stanciu. În acest moment, conducerea clubului se află în discuţii cu mai mulţi  antrenori, atât români, cât şi străini.

Contactat, antrenorul grec Theodosios Paraliks a ţinut să transmită câteva gânduri celor care i-au fost alături: „După două sezoane uimitoare şi de succes cu „familia” Phoenix Galaţi, călătoria continuă. Următoarea oprire Istanbul şi Fenerbahce. Aş dori să mulţumesc antrenorului Florin Nini, pentru că mi-a oferit şansa de a antrena echipa feminină Phoenix, directorului general Alex Stanciu şi antrenorului secund Cătălin Ştefănescu pentru toată dragostea şi sprijinul pe care mi le-au dat în timpul acestor doi ani. Aş dori, de asemenea, să le mulţumesc tuturor jucătoarelor care au fost luptă alături de mine pentru un scop comun şi nu în ultimul rând fanilor şi jurnaliştilor pentru că au fost cu noi ori d câte ori am avut nevoie de ei. Nu spun „La revedere” ... Eu doar spun: NE VEDEM”, a spus Paralikas.

Cine este "Sakis" Paralikas

S-a născut la data de 2 aprilie 1974, în Thessaloniki, Grecia. Şi-a încheiat cariera de jucător în 2005. A câştigat European Cup în sezonul 92-93 cu Aris Thessaloniki.

La 23 de ani şi-a început activitatea de tehnician, ca asistent la Lavrio BC (echipa din A2), în timp ce era şi antrenor la echipa de juniori Milon BC.

În 2012 a venit ca antrenor secund la CSM Târgovişte, unde antrenor principal era un conaţional, Georgios Dikeoulakos. Cei doi sunt, în aceaşi formulă, antrenorii selecţionatei Greciei. Apoi, tot la Târgovişte, a fost secundul lui Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix Galaţi. În vara anului 2013 a preluat ca principal echipa feminină gălăţeană. Phoenix a încheiat sezonul 2014-2015 pe locul şapte, iar în play-off a jucat împotriva campioanei CSM Târgovişte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Andra Ionescu va juca în Franţa

Aflată la final de contract cu Phoenix, Andra Ionescu, fostă componentă a echipei naţionale, a ales să joace în sezonul următor în Franţa, semnând cu echipa Feytiat din NF1 (liga a treia), fiind la prima evoluţie într-o ligă străină. Andra Ionescu a venit la Phoenix în urmă doi ani, imediat după promovarea echipei gălăţene în prima ligă. În ultimul sezon a jucat destul de puţin, efect al unei accidentări care a necesitat o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Acesta este al doilea transfer de la Phoenix, după plecarea Gabrielei Cursaru la formaţia Chemnitz Cats (Germania).

O altă jucătoare de la Phoenix din sezonul trecut, Adelina Ştefan, este foarte aproape de un transfer în străinătate, ea având două oferte de la echipe din Germania.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix şi-a desemnat noul antrenor al echipei feminine din Liga Naţională

Echipa feminină de baschet Phoenix îşi va continua drumul în Liga Naţională de baschet feminin sub îndrumarea tehnicianului portughez Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues, conform managerului general al clubului, Florin Nini.

Rodrigues (45 de ani) este antrenorul principal al echipei naţionale Under 20 a Portugaliei, dar şi unul dintre secunzii naţionalei de senioare, unde îşi va continua activitatea în paralel cu cea de la Phoenix.

„Ne-am dorit un antrenor care să fie pe aceeaşi lungime de undă cu noi. Sperăm ca şi alături de Rodrigues să ne atingem obiectivele pentru acest sezon”, a declarat Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix.

Phoenix a terminat sezonul trecut pe locul şapte, sub conducerea tehnică a grecului Theodosios Paralikas.

Primul transfer

Tot zilele acestea s-a perfectat primul transfer, la nivelul jucătoarelor. Este vorba de Hanna Demeter, 20 de ani, o jucătoare cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, şi care ultima oară a jucat la Univ. ICIM Arad. Măsoară 1,84 m înălţime, joacă pe postul de extremă, iar în anii trecuţi a mai evoluat la Olimpia CSU Brașov şi ACS KSE Târgu-Secuiesc, dar şi în Ungaria, la Autopark PVSK şi PEAC-Pecs. Demeter a fost componentă a reprezentativei naţionale sub 20 de ani, şi are convocări şi la patru Campionate Europene de junioare, în perioada 2010-2013.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a transferat o jucătoare de „naţională”

Clubul Phoenix Galaţi a început seria transferurilor la echipa feminină de primă ligă, anunţând a doua achiziţie din această vară: extrema Anca Şipoş, 29 de ani, 1,85 m. înălţime. În ultimele trei sezoane, Anca Şipoş a evoluat la formaţia BC Alexandria şi a avut o medie de avut o medie de 8 puncte pe meci, 2,1 pase decisive şi 3,29 recuperări. La Alexandria a mai fost prezentă şi în perioada 2007-2009. A mai jucat la CSM Târgovişte, CSS Craiova, Rapid şi ICIM Arad.

Şipoş este componentă a echipei naţionale, unde a fost coechipieră cu trei foste jucătoare de la Phoenix, Gabriela Cursaru, Romina Andreea Filip şi Andra Ionescu, toate plecate de la echipa gălăţeană în această vară.

De asemenea, Şipoş face parte din echipa României de baschet 3X3, care a participat la Jocurile Europene de la Baku, de luna trecută.

Altfel, Hanna Demeter, prima jucătoare transferată la Phoenix în acest intersezon, a declarat că a primit mai multe oferte, dar că cea din partea clubului gălăţean a fost cea mai bună în ceea ce priveşte perspectivele şi progresul său valoric. „Scopul meu este îmbunătăţirea stilului de joc şi dobândirea experienţei pe parcursul meciurilor. La nivelul echipei, scopul este să ajungem în play-off şi să obţinem cele mai bune rezultate. Îmi doresc să petrec un sezon contructiv alături de celelalte coechipiere”, a spus Hanna Demeter.

Echipa Phoenix a încheiat ediţia trecută a Ligii Naţionale pe locul şapte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un nou transfer la Phoenix

După instalarea antrenorului portughez Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues, la echipa de fete a clubului Phoenix au început să apară şi transferrurile. Astfel, după ce au fost achiziţionate Hanna Demeter şi Anca Şipoş, Phoenix a mai transferat o jucătoare, Mădălina Geleriu, ultima dată la Danzio Timişoara.

„Am ales Phoenix pentru că mi s-a propus o ofertă mai bună din partea clubului gălăţean. Am gânduri bune, sunt foarte încrezătoare, ţinând cont că la Galaţi se va clădi o echipă bună şi se va pune baza pe jucătoarele românce, astfel încât o să lucrez şi o să fac tot posibilul să fiu apreciată pentru munca depusă”, a declarat cea mai recentă achiziţie a clubului gălăţean, pentru site-ul oficial al clubului.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Phoenix a transferat două baschetbaliste americance

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi este una dintre cele mai active formaţii din Liga Naţională pe piaţa transferurilor. După cele trei achiziţii autohtone realizate săptămânile trecute, acum a venit rândul transferurilor internaţionale. Clubul gălăţean va miza şi în sezonul următor pe jucătoare din Statele Unite, după ce sezonul anterior prin lot au trecut nu mai puţin de şase americance: Nicole Hamilton, Ivory James, Trudy Armstead,  Chelsey Lee, Sakellie Daniels şi Amber Jones.
Florin Nini, managerul general al clubului, a anunţat vineri că s-au perfectat două achiziţii, Cassie Rochel şi Chrisstasia Walter, de la care se speră să aibă cel puţin acelaşi aport ca cele de din sezonul precedent. Ambele jucătoare se află la prima lor experienţă în afara SUA.
Cassie Rochel (echipament alb) este originară din Lakeville (Minnesota), are 23 de ani, 1,94 m înălţime şi joacă pe postul de pivot. În sezonul 2014-2015 a evoluat la Winsconsin (NCAA), unde a înregistrat medii statistice de 6,6 puncte, 8,1 recuperări şi 1,3 pase decisive în cele 28 de jocuri. În 2010, Cassie Rochel a fost numită cea mai valoroasă jucătoare din echipa All Star de senioare a statului Minnesota.
Chrisstasia Walter, Texarkana (Arkansas), are 23 de ani, 1,73 m înălţime şi joacă pe postul de coordonator de joc. În sezonul 2014-2015, americanca a evoluat la Louisiana Tech University unde a avut medii statistice de 9,9 puncte, 5,5 recuperări li 6 pase decisive în cele 30 de meciuri jucate, din care 26 ca titular.
Cele două americance se alătură jucătoarelor transferate în această vară, Hanna Demeter, Anca Şipoş şi Mădălina Geleriu.
În acest sezon, Phoenix aproape şi-a schimbat “liniile”, după plecările jucătoarelor de bază din sezonul trecut: Gabriela Cursaru (Germania), Andra Ionescu (Franţa), Beatrice Alaiba (CSBT Alexandria), Amber Jones (Tsmoki Minsk, Belarus), Romina Filip şi Adelina Ştefan. Ultimele două se află la final de contract şi au oferte de la echipe din Grecia, respectiv, Germania.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A fost transferată incă o baschetbalistă din SUA

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi va avea şi în ediţia următoare a Ligii Naţionale un trio american. Florin Nini, managerul general al clubului, a anunțat marţi că a perfectat al treilea transfer din această vară al unei baschetbaliste din SUA, MyNeshia McKenzie (23 de ani). Aceasta este originară din Springfield (Pennsylvania), are 1,83 m înălţime şi joacă pe postul de extremă. Phoenix va fi a doua experienţă europeană pentru McKenzie, după ce sezonul trecut a evoluat în prima ligă portugheză, la formația Boa Viagem, unde şi-a început cariera profesionistă.

În SUA, a evoluat la echipa Riders Broncs, în perioada 2010-2014, unde în cele 122 de meciuri a înregistrat medii statistice de 33,4 minute de joc, 13,3 puncte, 9,4 recuperări şi 1,3 pase decisive.

"Vreau să mulțumesc clubului Phoenix pentru că îmi acordă încredere şi m-au adus în echipă. Sunt foarte încântată că voi juca la Galaţi, sunt pregătită pentru un sezon de succes", ne-a declarat McKenzie.

Astfel, MyNeshia McKenzie se alătură în lot americancelor Cassie Rochel şi Chrisstasia Walter, respectiv jucătoarelor românce Hanna Demeter, Anca Şipoş şi Mădălina Geleriu, toate semnând în această vară cu Phoenix. Din lotul din sezonul trecut se mai află sub contract Gabriela Necula, surorile Bianca şi Denisa Fota, Andreea Creţu, Bianca Nini, Mihaela Hurduc şi Andreea Şoptică.

Reaunirea lotului echipei gălățene este programată pe 30 iulie, sub conducerea noului antrenor, portughezul Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix, încă un import din SUA, al patrulea, la echipa feminină

Echipa feminină de baschet Phoenix și-a întărit lotul cu încă o jucătoare americancă, a patra astfel de achiziţie din această perioadă precompetiţională. Florin Nini, managerul general al clubului gălățean, a anunțat, vineri, că s-a perfectat transferul Amandei Frost, care provine din Riverside (California), are 24 de ani, 1,74 m înălțime și joacă pe postul de fundaș. În perioada 2011-2014, Amanda Frost a evoluat la Northern Arizona, unde a înregistrat medii statistice de 31 de minute, 16,48 puncte, 2,6 pase decisive și 1,7 recuperări în cele 105 meciuri jucate. Ea sa va alătura în lot, pe 30 august, celorlalte trei americance transferate recent de Phoenix: Cassie Rochel, Chrisstasia Walter şi MyNeshia McKenzie

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Anca Şipoş a părăsit Phoenix

Managerul clubului Phoenix U, Florin Nini, a anunţat că una dintre jucătoarele transferate recent de clubul gălăţean, Anca Şipoş, a părăsit Phoenix pentru a juca în Liga a III-a din Franţa: ”Din păcate, nu toate jucătoarele au dat dovadă de caracter. Aici mă refer la Anca Şipoş, jucătoare care avea contract semnat cu noi, după care a ales să semneze în Liga a III-a din Franţa, ligă care este mult sub prima ligă a noastră, doar să fie în altă ţară. Anca Şipoş era jucătoarea în jurul căreia noi am construit ecnipa. Este o jucătoare bună, peste Romina Filip sau Beatrice Alaiba. Regulamentul ne obligă să avem o jucătoare româncă pe teren. În acest fel o creştem pe Andreea Creţu, pe care o felicit că a câştigat trei meciuri din trei la Campionatul European U 18, unde este una din principalele realizatoare. Noi, la echipa de club, i-am dat o medie de 18,5 minute, lucru care s-a văzut la acest Campionat European. Noi dăm credit în continuare jucătoarelor tinere, le mai avem pe surorile Fota, Mihaela Hurduc, Gabriela Necula”, a spus Florin Nini.
Link to comment
Share on other sites

Romina Filip continuă la Phoenix

Echipa feminină de baschet Phoenix, care şi-a încheiat campania de transferuri din această vară, o readuce în lot pe Romina Andreea Filip. Aflată la finalul contractului cu echipa gălăţeană, Filip a ajuns la un acord cu Phoenix, prelungindu-şi înţelegerea pentru încă un sezon. Romina Filip, căpitanul echipei, evoluează la Phoenix din 2013, anul în care gruparea condusă de Florin Nini a promovat în prima ligă feminină.

În acelaşi timp, jucătoarea Anca Şipoş, transferată de la CS BT Alexandria, care semnase deja contractul cu Phoenix, a ales să plece în Franţa, unde va evolua la o echipă din Liga a III-a, "dând dovadă de lipsă de caracter", conform lui Florin Nini.

Regulamentul obligă echipele să aibă o jucătoare româncă pe teren, pe toată perioada jocului. "În acest sens, o creştem pe Andreea Creţu, pe care o felicit pentru evoluţia foarte bună din cadrul Campionatului European", a spus Florin Nini.

În lotul gălăţean se mai regăsesc jucătoare tinere: Gabriela Necula, surorile Bianca şi Denisa Fota, Mihaela Hurduc, Bianca Nini şi Andreea Şoptică, care în sezonul trecut au evoluat tot la Galaţi. Lor li s-au mai alăturat, din această vară, româncele Hanna Demeter şi Mădălina Geleriu.

La capitolul jucătoarelor internaţionale, clubul gălăţean le-a transferat pe americancele Cassie Rochel, Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie şi Amanda Frost.

Tehnicianul pe care se va baza echipa, în acest sezon, este portughezul Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues, antrenorul „naţionalei” Under 20 a Portugaliei.

Altfel, echipa naţională de junioare a României s-a calificat în grupa valorică 1-8 la Campionatul European Under 18, desfăşurat la Bucureşti, înregistrând patru victorii în patru meciuri jucate: cu Luxemburg (62-53), cu Danemarca (70-61), cu Grecia (62-49) şi cu Islanda (63-56).

România urmează să evolueze în Seria E, alături de Turcia, Suedia şi Danemarca, cu precizarea că tricolorele abordează semifinalele având în cont victoria cu danezele. Astfel, miercuri, de la ora 18,15, va avea loc partida România - Turcia, iar joi (ora 18,00) meciul România - Suedia.

Gălăţeanca Andreea Creţu a reuşit în cele patru jocuri din grupă 51 de puncte, 8 recuperări şi 5 pase decisive.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Andreea Creţu, cea mai bună marcatoare a Româmniei la CE U18

La Bucureşti, s-a încheiat Campionatul European de baschet, U18, Divizia B. România, ţară organizatoare a evenimnetului, a terminat competiţia pe locul 6, din 20 de echipe participante.
Cea mai bună marcatoare a României la Campionatul European a fost gălăţeanca Andreea Creţu. În cele opt jocuri în care a evoluat, Andreea Creţu a marcat 96 de puncte, media fiind de 12 puncte pe meci, cea mai bună din echipa României. Cele mai multe puncte, 23, au fost marcate de Andreea Creţu, în victoria, 62-49, cu Grecia. În celelalte meciuri, Andreea Creţu a marcat astfel: 18 puncte în victoria României, 60-42, cu Bosnia Hertegovina, 14 puncte în victoria, 62-53, cu Luexemburg, 13 puncte în înfrângerea cu Germania, 10 puncte în înfrângerea, 55-61, cu Turcia, 8 puncte în victoria, 63-56, cu Islanda, 6 puncte în victoria, 70-61, cu Danemarca şi 4 puncte în înfrângerea, 37-42, cu Suedia.
După ce Anca Şipoş a renunţat să mai vină la Phoenix, managerul clubului, Florin Nini, a declarat că acest refuz este o oprtunitate pentru Andreea Creţu: ”În acest fel o creştem pe Andreea Creţu, pe care o felicit pentru evoluţia de la Campionatul European, unde este una din principalele realizatoare. Noi, la echipa de club, i-am dat o medie de 18,5 minute, lucru care s-a văzut la acest Campionat European. Noi dăm credit în continuare jucătoarelor tinere”.
Link to comment
Share on other sites

Phoenix a fost norocoasă la tragerile la sorţi pentru "Cupa României"

La FR Baschet a avut loc, luni, 10 august, tragerea la sorţi pentru programul "Cupei României", respectiv Ligii Naţională (LNBF), sezonul 2015-2016 la feminin, unde s-au înscris doar 11 echipe din 14 posibile. Fiind număr impar de participante, una dintre ele va juca direct în turul al doilea (sferturile de finală) al Cupei României, sorţii oferindu-i această calificare echipei gălăţene Phoenix. În faza sferturilor de finală vor accede, pe lângă Phoenix, cele cinci echipe câştigătoare şi două dintre cele mai „bune învinse”. Sferturile de finală se vor disputa pe 2 decembrie (tur) şi 9 decembrie (retur), împerecherea meciurilor urmând a fi stabilită printr-o nouă tragere la sorţi, iar Final Four este programat pentru perioada 5-6 februarie 2016.

Phoenix va începe LNBF, acasă, cu ICIM Arad, pe 3 octombrie, apoi va juca astfel: cu U Cluj (deplasare), CSU Alba Iulia (acasă), CSM Satu Mare (d) şi Rapid (a). În etapa a şasea Phoenix va sta, urmând să joace apoi cu CSM Târgovişte (a), CSU Braşov (d), CSBT Alexandria (a), iar în ultimele două etape, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, respectiv, Danzio Timişoara. Returul va începe pe 5 decembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Antrenoare în Liga Naţională de baschet la doar 21 de ani

* Andreea Şoptică este noul antrenor secund al echipei feminine Phoenix * Gălăţeanca renunţă la activitatea de jucătoare în prima ligă, din cauza unei accidentări la genunchi

Conducerea clubului Phoenix vine cu surprize pentru echipa feminină de Liga Naţională, prin cooptarea unei jucătoare în stafful tehnic. La doar 21 de ani, gălăţeanca Andreea Şoptică, care a început baschetul la LPS şi s-a format ca jucătoare la Phoenix LPS, va fi, din acest sezon, antrenor secund la prima echipă, urmând să lucreze împreună cu antrenorul principal, portughezul Eugenio Manuel Ferreira Rodrigues.
Andreea Şoptică a decis să treacă de cealaltă parte a "baricadei" din cauza problemelor medicale de la un genunchi, care au împiedicat-o în ultima vreme să evolueze la un nivel înalt. Şi-a exprimat intenţia de a profesa în rândul antrenorilor, iar Florin Nini, managerul clubului şi antrenor al echipei masculine, a răspuns pozitiv la această solicitare.
"Pe lângă promovarea jucătorilor tineri, politica clubului nostru este de a face acelaşi lucru şi cu antrenorii tineri. Aşa cum i-am oferit ocazia lui Cătălin Ştefănescu, care şi-a întrerupt acum activitatea la noi pentru studii (n.r. - îşi pregătește lucrarea de doctorat), răspundem pozitiv şi la intenţiile Andreei. Cred că ea va confirma din punct de vedere al dorinţei de perfecţionare şi al seriozităţii, aspecte pe care le-a dovedit ca jucătoare. Este dispusă să pornească în această meserie şi consider că, aşa cum avem mână bună la jucătoare, avem mână bună şi la antrenori", a declarat Florin Nini.
Formarea de tehnicieni din rândul foştilor săi sportivi este o practică veche la Phoenix, elocvent fiind faptul că primul baschetbalist care a intrat pe „poarta clubului” imediat după înfiinţarea din 2000, Cristian Bulete, este de ani buni antrenor la această grupare sportivă.

Antrenoare-jucătoare doar la Phoenix II

Andreea Şoptică nu va renunţa în totalitate la activitatea de jucătoare, dar nu va mai evolua decât la echipa a doua, cea din Liga I - tineret. "Voi încerca să ajut echipa cum pot mai bine. Dacă nu pot de pe teren, să o fac măcar de pe margine. Postura de antrenor-jucător o voi avea doar la echipa din Liga I. Am ceva emoţii, sunt nouă în această postură, dar, cu susţinerea antrenorului principal Eugenio Rodrigues şi a lui Florin Nini, cred că voi putea face faţă provocării", a spus Andreea Şoptică, care este studentă în ultimul an la Facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport.
Nerăbdătoare şi totodată dornică de a învăţa cât mai mult şi mai repede din tainele noii sale profesii, Andreea Şoptică i s-a alăturat lui Florin Nini şi la primul antrenament de după vacanţă al echipei masculine.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Phoenix îşi prezintă loturile echipelor de prima ligă

Echipa feminină de Liga Naţională (LNBF) Phoenix „U” Galaţi va avea vineri, 18 septembrie, prima apariţie în faţa publicului gălăţean în noua componenţă. De la ora 18,00, va avea loc prezentarea oficială a lotului pentru sezonul 2015-2016, la Sala Sporturilor „Dunărea”, apoi va urma o partidă amicală în compania echipei CSM Târgovişte, campioana en-titre. Sâmbătă, de la ora 11,00 va fi un al doilea meci de verificare între cele două formaţii.

Noul sezon a adus multe schimbări, atât în rândul staffului tehnic, cât şi în rândul jucătoarelor. Din lotul de anul trecut, noii antrenori Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică - fostă componentă a echipei de senioare, le au la dispoziţie pe Romina Filip (căpitanul echipei), Gabriela Necula, Bianca Nini, Andreea Creţu, Bianca Fota, Denisa Fota şi Mihaela Hurduc. Lor li s-au alăturat şase jucătoare noi, care în amicalul de astăzi vor putea fi văzute prima dată la joc de către suporteri gălăţeni: Hanna Demeter, Mădălina Geleriu şi cele patru americance Cassie Rochel, Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie şi Amanda Frost.

În lotul formaţiei CSM Târgovişte, în această vară a fost cooptată o fostă jucătoare a echipei gălăţene din primul sezon în LNBF, 2013-2014, Earnesia Williams.

Primul meci al sezonului va avea loc pe 3 octombrie, pe teren propriu, în compania echipei Univ. ICIM Arad, în LNBF. 

Totodată, după meciul fetelor, va avea loc şi prezentarea echipei masculine Phoenix „U”, care va debuta în acest an în Liga Naţională de Baschet Masculin. Pentru aceasta, startul sezonul este foarte aproape: marţi 22 septembrie, de la ora 18,30, pe teren propriu, cu "U" - Banca Transilvania Cluj Napoca în ”Cupa României”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix ”U” a învins campioana României

Echipa de baschet feminin Phoenix ”U”, pregătită în acest sezon de portughezul Eugenio Rodrigues și fosta componentă a echipei de senioare Andreea Șoptică, s-a impus clar în meciul amical disputat în compania campioanei en-titre CSM Târgoviște, cu scorul 60-44 (31-23). În jocul de verificare, cu ocazia căruia a fost prezentat lotul pentru noul sezon, s-au remarcat: Amanda Frost 19 puncte (4X3 p), Cassie Rochel 17 p, Romina Filip 9 p (2X3 p), Chrisstasia Walter 9 p, Hanna Demeter 6 p și MyNeshia McKenzie 3 puncte.

Rodrigues și Șoptică vor aborda noul sezon cu următorul lot: Romina Filip (căpitanul echipei), Gabriela Necula, Bianca Nini, Andreea Creţu, Bianca Fota, Denisa Fota, Mihaela Hurduc, Hanna Demeter, Mădălina Geleriu, Cassie Rochel, Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie şi Amanda Frost.

Antrenorul Rodrigues s-a declarat mulțumit de prestația jucătoarelor, chiar dacă începutul de meci a fost un haos total. ”Încă suntem în faza în care ne descoperim, iar în primul sfert s-a vazut haosul, apoi am reușit să ne revenim și să punem în practică ceea ce am exersat la antrenamente”, a spus Eugenio Rodrigues. În ceea ce privește victoria în fața campioanei, acesta consideră că echipa sa poate juca la un nivel ridicat. ”Am învins campioana ceea ce este un lucru bun pentru noi, dar niciuna dintre echipe nu mai seamănă cu cea de anul trecut. Suntem conștienți că ambele echipe sunt în construcție. Am dat totuși dovadă că putem să jucăm bine și să câștigăm. Dacă ne pregătim foarte bine, zi de zi, putem să câștigăm și în fața celorlalte echipe importante, Arad sau Sf. Gheorghe”, a mai spus noul tehnician al echipei Phoenix.

Sâmbătă dimineață, Phoenix ”U” a disputat a doua partidă amicală, în compania formației CSM Târgoviște, încheiată tot cu victoria gălățencelor, scor 58-50 (36-30).

Totodată, vineri seara a avut loc și prezentarea echipei masculine Phoenix ”U”, care va debuta în acest an în Liga Națională, după o pauză de 15 ani. Echipa antrenată de Florin Nini şi Bogdan Bălănică este formată din Ciprian Ţelinoiu, Radu Vîrnă, Andrei Sava, Robert Bolobiţă, Andrei Petică, Șerban Bălan, Iosif Pârlog, Alin Borşa, Dragoş Onea, Milos Pesic, Milos Bojovic, Djordje Tresac, Yaroslav Lemyk, Jay Threatt, Taylor Rohde şi Evan Roquemore.

Aceștia s-au împărțit în două echipe, ”albi” și ”albaștri”, și au susținut un meci demonstrativ, urmat apoi de un duel  între echipa de seniori și cei mai mici dintre baschetbaliștii clubului Phoenix, spre amuzamentul fanilor prezenți la eveniment.

Pentru echipa masculină, startul sezonul este foarte aproape: marţi, 22 septembrie, de la ora 18,30, pe teren propriu, cu "U" - Banca Transilvania Cluj Napoca în ”Cupa României”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Echipa de fete Phoenix "U" va debuta în cel de-al treilea sezon consecutiv în Liga Națională sâmbătă, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor "Dunărea", contra formaţiei "U" ICIM Arad. Intrarea la meci este liberă.

Link to comment
Share on other sites

Phoenix "U", start în noul sezon

Echipa de baschet feminin Phoenix "U" Galaţi va susţine, astăzi, de la ora 18,30, la Sala Sporturilor „Dunărea”, primul meci din noul sezon competiţional, ce contează pentru Liga Naţională de baschet feminin (LNBF), împotriva echipei Univ. ICIM Arad.

Noul sezon a adus multe schimbări, atât în rândul staffului tehnic, cât şi în cel al jucătoarelor. Din lotul de anul trecut, noii antrenori Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică - fostă componentă a echipei de senioare, le mai au la dispoziţie pe Romina Filip (căpitanul echipei), Gabriela Necula, Bianca Nini, Andreea Creţu, Bianca Fota, Denisa Fota şi Mihaela Hurduc. Lor li s-au alăturat şase jucătoare noi: Hanna Demeter, Mădălina Geleriu şi patru americance: Cassie Rochel, Chrisstasia Walter, MyNeshia McKenzie şi Amanda Frost.

Partida de astăzi va fi şi un duel între doi antrenori portughezi, Eugenio Rodrigues şi Jose Araujo. "Va fi un duel între Arad şi Galaţi. Îl ştiu pe Jose de mulţi ani, am colaborat la echipa naţională vreo şase ani. Ne ştim foarte bine, suntem prieteni buni, dar când intrăm pe teren gândim la fel. Acolo nu mai avem prieteni, familie, avem doar echipă, iar cealaltă echipă ne este adversar. Atunci suntem unul împotriva celuilalt”, a declarat Eugenio Rodriguez, antrenorul echipei gălăţene.

Chiar dacă Aradul porneşte din postura de favorită, Rodriguez este optimist şi încrezător în avantajul propriului teren şi al publicului. “Putem câştiga meciul, dacă vom porni foarte bine. Când joci cu o echipă puternică, primul sfert de joc este foarte important. Dacă ai un start bun, următorul ţel este să te menţii în joc. Avem avantajul terenului propriu, astfel că publicul poate să fie al şaselea jucător al echipei", a mai spus Rodriguez.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Victorie în ultima secundă

Echipa feminină Phoenix "U" Galaţi a învins, scor 77-75 (26-18, 20-19, 10-22, 21-16), pe teren propriu, formaţia ICIM Arad, într-un meci contând pentru prima etapă a Ligii Naţionale. Coşul câştigător a fost marcat în ultima secundă de joc de Romina Filip.

Pentru gălăţence au punctat: Myneshia Debra McKenzie 24, Amanda Frost 15, Chrisstasia Walter 15, Romina Filip 9, Cassie Rochel 8, Hanna Demeter 4, Andreea Creţu 2.

Miercuri, 7 octombrie, de la ora 18.00, gălăţencele vor juca la Cluj-Napoca.
Link to comment
Share on other sites

Înfrângere la Cluj

Echipa de baschet feminin Phoenix a pierdut, scor 62-81 (29-37), meciul susținut miercuri, în deplasare, în compania formației Universitatea Cluj, în cadrul etapei a doua din Liga Națională. Partida a avut un început foarte echilibrat, 15-15 după primul sfert, dar accidentarea Rominei Filip, în minutul 12, când Phoenix conducea cu 20-17, și părăsirea terenului de către aceasta, a făcut ca meciul să ia altă direcție, clujencele preluând controlul și dominând jocul până la final. ”Am primit un cot în gură de la o jucătoare de la Cluj, care recuperase mingea și vroia să arunce la coș. Am fost dusă la spital, unde medicii mi-au pus șapte copci la buză”, a declarat Romina Filip.

Pe lângă Filip, din lotul Phoenix a lipsit și Amanda Frost, accidentată la antrenament (entorsă). Astfel, Phoenix a avut o misiune foarte grea la Cluj. Marcatoarele de la Phoenix au fost: Chrisstasia Walter 31 puncte, MyNeshia McKenzie 9 p, Hanna Demeter 6 p, Andreea Crețu 5 p, Romina Filip 5 p, Bianca Fota 3 p, Bianca Nini 2 p, Gabriela Necula 1 p.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Phoenix "U" Galaţi - CSU Alba Iulia 65-70

 

Echipa de baschet feminin Phoenix a pierdut, scor 65-70 (38-36), meciul susţinut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei CSU Alba Iulia, în cadrul etapei a treia din Liga Naţională.

Pornită cu şansa a doua, Phoenix a fost condusă în primele şase minute ale partidei cu zece puncte, dar a reuşit o revenire frumoasă, apropiindu-se la doar 4 puncte la finalul primului sfert de joc (20-24) şi încheind următoarele două sferturi în avantaj. Din minutul 13, gălăţencele au preluat conducerea meciului, până în ultimul sfert, când au fost egalate (57-57). Din acel moment, echipa Phoenix nu a mai reuşit să revină în joc. Absenţa Rominei Filip, accidentată în etapa trecută, şi-a spus cuvântul în această partidă, care putea fi câştigată de gălăţence.

Antrenorul Eugenio Rodrigues s-a declarat frustrat de evoluţia meciului. ”Intensitatea jocului de astăzi a fost maximul nostru, de aceea sunt frustrat că am pierdut, dar în acelaşi timp sunt mulţumit, pentru că am făcut tot ce am putut. În ultimul sfert jucătoarele noastre au fost foarte obosite. Au avut de-a face cu o altă rotaţie a adversarelor şi asta ne-a costat meciul. Fără Romina, cu Amanda revenită după accidentare, care nu a evoluat toată partida, putem spune că am avut o echipă bună. Fanii noştri trebuie să fie mândri de noi, chiar dacă am pierdut la cinci puncte diferenţă”, a spus Rodrigues.

Marcatoarele de la Phoenix au fost: Amanda Frost 20 puncte, MyNeshia McKenzie 17 p, Chrisstasia Walter 16 p, Cassie Rochel 10 p şi Hanna Demeter 2 puncte. Au mai evoluat Gabriela Necula, Andreea Creţu şi Mădălina Geleriu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie la scor pentru fetele de la Phoenix

Echipa feminină a clubului Phoenix a reuşit să câştige categoric partida disputată în deplasare, la Satu Mare, contra celor de la CS Municipal, scor 81-28 (56-8). Cele mai bune marcatoare ale echipei gălăţene au fost Rochel -18 puncte şi McKenzie - 11. Celelalte realizatoare: Frost 10, Bianca Fota 10, Geleriu 9, Necula 8, Denisa Fota 8, Walter 7.
Următorul joc al formaţiei pregătite de portughezul Eugenio Rodrigues este programat miercuri, 21 octombrie, de la ora 15.00, la Sala Sporturilor “Dunărea”, cu Rapid Bucureşti.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Phoenix - Rapid 89-45 (50-21)

Fetele pregătite de Eugenio Rodriguez s-au impus cu scorul de 89-45 (29-17, 21-4, 16-11, 23-13), într-o partidă contând pentru etapa a V-a a Ligii Feminine Naționale de Baschet.

„A fost ușor, dar meciul ni l-am facut noi ușor. Au mai fost și greșeli, dar asa se întâmplă când ai în față un adversar mai slab cotat. Importante sunt punctele pentru că urmează meciuri foarte dificile și trebuie să rămânem în prima parte a clasamentului. Echipa încă nu este la potențial maxim, sperăm sa ajungem acolo peste câteva luni atunci când va începe play-off-ul”, a spus după meci tehnicianul formației gălățene. 

Pentru Phoenix au mai marcat: Myneshia McKenzie 25, Amanda Frost 24, Chrisstasia Walter 17, Romina Filip 11, Denisa Fota 4, Hanna Demeter, Andreea Crețu, Bianca Nini şi Gabriela Necula - câte 2.

Etapa viitoare, Phoenix va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 19.30, în compania campioanei en-titre, CS Municipal Târgoviște.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Guvernul a declarat doliu naţional timp de trei zile în urma tragediei dintr-un club bucureştean, soldată cu 27 de morţi. Conform legii, declararea doliului naţional înseamnă, printre altele, şi amânarea tuturor competiţiilor sportive programate în zilele respective.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.