Jump to content

Pescar mutilat după ce un cartuş i-a explodat în mână


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Pescar mutilat după ce un cartuş i-a explodat în mână
Un bărbat de 57 de ani din Galați a ajuns la spital în stare gravă, după ce un cartuș i-a explodat în mână. Omul se afla la pescuit pe malul Dunării, împreună cu câțiva amici. La un moment dat, unii dintre ei, s-au băgat în apă, ca să se răcorească și au găsit muniția.
Au aruncat-o pe mal, iar martorii spun că bărbatul de 57 de ani, ar fi lovit cartușul. Obiectul i-a explodat în mână stânga, iar amicii pescarului povestesc că bărbatul a rămas fără o parte din membrul superior stâng.
Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor bărbatului care se afla în stare foarte gravă și după ce l-au stabilizat, l-au transportat la Spitalul de Urgență. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, iar acum caută resturi din cartuș pentru a afla despre ce muniție a fost vorba.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Un pescar din Galaţi a ajuns la spital după ce a fost rănit de o grenadă

Un bărbat din Galaţi, aflat la pescuit, a fost transportat, miercuri, în stare gravă la spital după ce o grenadă defensivă găsită în apele Dunării i-a explodat în mână, poliţiştii deschizând o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un echipaj SMURD a intervenit, miercuri, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 57 de ani, din Galaţi, care se afla în stare gravă după ce, potrivit primelor informaţii, o grenadă defensivă găsită în apele Dunării i-a explodat în mână.

"S-a intervenit pentru salvarea unui bărbat care a fost transportat la Spitalul Judeţean. Acesta se afla pe malul Dunării şi a suferit mai multe leziuni, din câte se pare din cauza exploziei unui element de muniţie. El se află acum la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare gravă, din cauza leziunilor suferite", a afirmat coordonatorul SMURD Galaţi, Angel Trifan.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

gandul.info

Link to comment
Share on other sites

Element de muniţie găsit în Dunăre, explodat în mâna unui gălăţean

Tragedie pe Faleza Inferioară, chiar pe malul Dunării. Un bărbat de 57 de ani, venit să pescuiască în fluviu, riscă să îşi piardă viaţa, după ce un element de muniţie i-a explodat în mână. Conform declaraţiilor martorilor, elementul de muniţie a fost găsit de un alt pesca în apele Dunării, iar gălăţeanul de 57 de ani ar fi umblat la el cu o sârmă, moment în care a explodat. Toţi cei prezenţi la pescuit s-au speriat din cauza bubuiturii foarte puternice. "S-a auzit o bubuitură şi un domn ţipa să venim că s-a împuşcat cineva. Am mers repede şi l-am văzut pe rănit, am stat de vorbă cu el puţin. Am înţeles că a găsit un glonţ în Dunăre şi i-a explodat în mână. I-a retezat palma stângă şi l-a rănit şi în plămâni. Era în stare foarte gravă, dar era conştient, am vorbit cu el”, ne-a povestit Ştefan Felea, un gălăţean aflat pe Faleza Inferioară în momentul tragedie.

"Eu am spus că este trasor, că era mare. Eu eram cu spatele, nu ştiu ce i-a făcut, dacă l-a lovit sau nu. S-a auzit o bubuitură puternică, ca de explozie de cartuş. Era aruncat în apă, l-am luat şi când am venit pe mal am zis că este cartuş. Nu era ruginit, era nou, dar trebuie să vină poliţiştii să stabilească exact”, ne-a spus un alt pescar.

„Îl ţinea cu stânga şi cred că îl scormonea cu o sârmă. Când m-am ridicat, era în picioare şi mi-a spus că s-a împuşcat. L-am spălat şi a plecat în tufişuri. Nu mai avea palma stângă, dar era conştient”, ne-a explicat un alt martor al tragicului eveniment.

A rămas fără palma stângă

Unul dintre martori a sunat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns de urgenţă un echipaj SMURD: Medicii au reuşit să îl stabilizeze pe bărbat, după care l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. „A fost adus un pacient politraumatizat ca urmare a unei explozii. Prezintă un traumatism toracic deschis, cu lipsă de substanţă, foarte sever, şi un traumatism cranio-cerebral. În curând o să intre în sala de operaţie, pentru o intervenţie majoră. Pacientul mai are şi o amputaţie de degete la nivelul mâinii stângi. Braţul este în regulă, palma este amputată. Este un pacient pentru care se pune problema de risc vital. Nu am stat de vorbă cu el, pentru că a fost adus intubat. Este în stare foarte gravă, mai ales că are o plagă cu lipsă de substanţă, deci este contact direct între aerul din exterior şi plămân”, ne-a explicat Cătălin Ţimpău, medic UPU-SMURD Galaţi.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii criminalişti, care au demarat o anchetă. Oamenii legii fac cercetări „in rem” pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi vătămare corporală din culpă. De asemenea, poliţiştii vor face şi o expertiză balistică a rămăşiţelor elementului de muniţie, abia apoi putând spune despre ce fel de proiectil a fost vorba.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.