Jump to content

Centrele de plasament din Galaţi vor fi dotate cu centrale termice


dcp100168

Recommended Posts

Centrele de plasament din Galaţi vor fi dotate cu centrale termice

Speriate că micuţii aflaţi în grija statului ar putea îngheţa de frig la iarnă în apartamentele în care funcţionează case de tip familial, în condiţiile în care nu există garanţii că dependenţii de sistemul public de termoficare vor avea căldură, autorităţile vor monta centrale termice în aceste case, care găzduiesc nu mai puţin de 80 de minori.
Aleşii judeţeni ai Galaţiului au aprobat în şedinţa de ieri opt proiecte de hotărâre care vizează investiţii în instalaţii de gaze naturale şi centrale termice pentru „Centrul de asistenţă a victimelor traficului de persoane adulte”, „Casa Ana”, „Casa Cireşarii”, „Casa Floare de colţ”, „Casa Miruna”, „Casa Monica”, „Casa Ştefan” şi „Casa Tudor”. "Pentru că funcţionează în apartamente aflate în blocuri, vrem să montăm centrale pentru a deveni independenţi energetic, pentru a nu avea probleme în această iarnă, dar şi pentru că am calculat costurile şi vor fi mult mai mici dacă vom avea centrale”, a afirmat dr. Ciprian Groza, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Acesta a precizat că apartamentele au câte patru camere, iar în fiecare apartament locuiesc câte 10 persoane.
Reprezentantul Direcţiei pentru Protecţia Copilului a mai afirmat că multe dintre apartamentele în care funcţionează casele de tip familial sunt dotate deja cu centrale termice, iar menţinerea acestora în sistemul centralizat ar fi nerentabilă. „Blocurile în care se află aceste apartamente sunt, în majoritate, branşate separat. Majoritatea au centrale de apartament şi tocmai de aceea devenise ineficient să mai stăm racordaţi la sistemul centralizat”, a mai spus Ciprian Groza.
Montarea de centrale termice se va extinde şi în cazul centrelor mari de plasament din oraş, care au în componenţă între 50 şi 80 de locuri.
Chiar dacă autorităţile judeţene s-au ferit să spună clar că nu mai au încredere în funcţionarea sistemului centralizat, pentru gălăţeni decizia Consiliului Judeţului şi Protecţiei Copilului poate fi un semnal de alarmă. Ştiu autorităţile ceva ce noi nu am aflat?

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.