Jump to content

Doru Dorobăţ, fondatorul fitnessului urban în România


dcp100168

Recommended Posts

Doru Dorobăţ, fondatorul fitnessului urban în România

Doru Dorobăţ este tânărul care în urmă cu trei ani a introdus mişcarea în aer liber în vieţile gălăţenilor. Susţinător al unui stil de viaţă sănătos, acesta consideră că sportul te disciplinează.

Drumul spre un trup de invidiat este anevoios şi presupune o voinţă de fier. Povestea lui Doru începe în urmă cu trei ani, când, spune el, era supraponderal. Programul infernal şi alimetaţia incorectă au contribuit la acumularea kilogramelor în plus.

„Timp să fac sport nu mai exista şi mesele mele erau bogate în gustări pe şantiere şi cinele erau foarte bogate caloric, la ore târzii când reuşeam să ajung acasă. O perioadă nu am resimţit problema celor peste 12 kg în plus şi asta pentru că vârsta îmi dădea avântul să cred că pot muta munţii din loc. În 2012, starea mea de sănătate mi-a stricat o excursie ce trebuia să fie surpriză pentru soţia mea. Efectiv în drumul spre Braşov eu mai aveam puţin şi lesinam la volan. Am reuşit să ajungem la munte, mişcarea făcută în drumeţie şi mesele regulate m-au făcut să mă simt mai bine, dar totuşi când am ajuns acasă am urmat un set de analize din care rezulta că eu am un ficat cât casa şi o fiere leneşă”, ne-a povestit Doru. Pentru că şi-a dorit să facă o schimbare în viaţa sa, Doru a mers la medic pentru un set de analize şi apoi a început să se antreze cu propia greutate.

„Schimbările le-am resimţit la început sub forma unei energii mai mari, putere mai mare de concentrare. Am devenit mai disciplinat şi surplusul de grăsime dispărea, lăsând loc unei mase musculare frumos proporţionate”, a spus Doru Dorobăţ, Fondator Fitness Urban România.
Primul record naţional la flotări: 1.300 de flotări în 49 de minute În 2012, Doru Dorobăţ a creat pagina de Facebook „Vrem training park în Galaţi!”. Pentru ca iniţiativa să nu rămână fără ecou, tânărul a promis că pentru fiecare like primit va face cinci flotări. În doar două săptămâni, gălăţenii au votat în număr mare, iar Doru a strâns de făcut 1.265 de flotări. Eforturile tânărului nu au fost în zadar şi astfel s-au construit două parcuri de Street Workout şi alte trei de fitness.
Timpul a trecut în avantajul ideilor sănătoase, Doru fiind susţinut de tot mai mulţi oameni din întreaga ţară. În martie 2014, Doru a lansat tradiţia orei naţionale de fitness, reuşind să facă simultan antrenamente în 13 oraşe din ţară: Galaţi, Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Orăştie, Deva, Brăila, Craiova, Petroşani, Bistriţa, Oradea şi Ploieşti. Triunghiul sănătăţii: antrenament, alimentaţie, odihnă „Antrenamentul cu propria greutate este eficient pentru începători, pentru cei care nu au făcut sport niciodată. Doar asa, aceştia îşi vor putea îmbunătăţi capacitatea cardiacă şi pulmonară şi vor reuşi să mărească treptat intensitatea antrenamentului”, a spus Doru Dorobăţ, Fondator Fitness Urban România. Din iulie 2012 Doru este reprezentantul României în Federaţia Mondială de Street Workout Atenţie însă când mergeţi la sală. Mulţi antrenori de fitness folosesc acelaşi tip de antrenament atât pentru începătorii slabi, cât şi pentru cei supraponderali.
„Un începător cu greutate foarte mare nu trebuie să alerge pe bandă sau pe pista de alergare pentru că astfel riscă să se accidenteze, să îşi producă rupturi de ligamente. Într-un astfel de caz, simplul fapt că îl pui să meargă este un efort foarte mare din parte lui”, a explicat Doru Dorobăţ. De asemenea, dacă doriţi să vă transformaţi trupul armonios, respectaţi triunghiul „antrenament, alimentaţie şi odihnă”. Trebuie să aveţi răbdare şi din nou, răbdare. Axaţi-vă trei luni doar pe exerciţiile de bază până când le executaţi corect.
Fitness-ul urban i-a schimbat viaţa „Nu aştepta momentul în care sănătatea să-ţi dea ultimatum. Pune şi acţionează de acum! Fă schimbările necesare să ai o sănătate de fier. Un stil de viaţă sănătos îţi va aduce schimbări în bine din toate punctele de vedere şi te va feri pe tine şi familia ta de întâmplări nefericite”, a spus Doru.
„Ideea de fitness urban are la bază dorinţa de a oferi o alternativă la antrenamentul din sală cu greutăţi. Îmi place faptul că doar cu voinţă şi puţin timp, folosind doar greutatea ta, îţi poţi modela corpul şi îţi poţi îmbunătăţi sănătatea, după cum doreşti. Oricine poate fi sănătos, poate să aibă mai multă forţă, energie şi să arate bine, doar făcând exerciţii acasă ori în aer liber. Fitness-ul nu trebuie să fie un lux şi să îţi ia mult timp”, a explicat Doru Dorobăţ, Fondator Fitness Urban România. În 2013, Doru a reprezentat România la Campionatul Mondial de Street Workout de la Riga şi a participat la proiectul european “Fit your body, educate your mind” de la Struga, Macedonia, pentru integrarea tinerilor în societate prin sport.
În prezent, Doru coordoneează, alături de comunităţile Fitness Urban locale, amenajarea unor parcuri de street workout în Bucureşti, Brăila şi Hunedoara. Tânărul organizează antrenamente cu scopuri caritabile pentru centrele de plasament şi diverse cazuri sociale din oraşele în care există o comunitate Fitness Urban.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.